כתבה: האם גרסאות דמו עוזרות או מפריעות להפצת המשחקים...
-
nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
דעה: האם גרסאות דמו או בטא עוזרות או רק מפריעות למכירות משחקים?
http://forum.vgames.co.il/content.php?d ... 51&id=3421
http://forum.vgames.co.il/content.php?d ... 51&id=3421
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73312
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
אני אחלק את התשובה ל 2:
1. משחקים שמקבלים ציונים גבוהים מאוד בביקורות. משחקים כאלו הם לרב משחקים עם הרבה HYPE ורב הלקוחות ירכשו אותם גם ללא דמו.
2. משחקים שמקבלים ציונים סבירים בביקורות. משחקים כאלו לדעתי רב הלקוחות לא ימהרו לרכוש בלי להתנסות בהן כך או אחרת, קרי דמו. אני דוגמא מושלמת לכך.
אז לדעתי למשחקים מהקטגוריה הראשונה לא ממש עוזר דמו ואולי אפילו יכול לפגוע להם במכירות, וההיפך במשחקים מהקטגוריה השנייה.
דוגמא מושלמת הוא MIRRORS EDGE. אני אישיתי בחיים לא הייתי רוכש משחק שכזה בלי הדמו (למרות שגם אחרי הדמו לא ארכוש כי לא התחברתי אליו, אך הם לא הפסידו כלום גם ככה כי לא התכוונתי לרוכשו בלי בדיקה). לעומת זאת את LBP אני כנראה כן ארכוש למרות שאין לו דמו (ולמרות זאת הייתי מעדיף לבדוק אותו קודם - כנראה במפגש מחר).
1. משחקים שמקבלים ציונים גבוהים מאוד בביקורות. משחקים כאלו הם לרב משחקים עם הרבה HYPE ורב הלקוחות ירכשו אותם גם ללא דמו.
2. משחקים שמקבלים ציונים סבירים בביקורות. משחקים כאלו לדעתי רב הלקוחות לא ימהרו לרכוש בלי להתנסות בהן כך או אחרת, קרי דמו. אני דוגמא מושלמת לכך.
אז לדעתי למשחקים מהקטגוריה הראשונה לא ממש עוזר דמו ואולי אפילו יכול לפגוע להם במכירות, וההיפך במשחקים מהקטגוריה השנייה.
דוגמא מושלמת הוא MIRRORS EDGE. אני אישיתי בחיים לא הייתי רוכש משחק שכזה בלי הדמו (למרות שגם אחרי הדמו לא ארכוש כי לא התחברתי אליו, אך הם לא הפסידו כלום גם ככה כי לא התכוונתי לרוכשו בלי בדיקה). לעומת זאת את LBP אני כנראה כן ארכוש למרות שאין לו דמו (ולמרות זאת הייתי מעדיף לבדוק אותו קודם - כנראה במפגש מחר).
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
הדוגמאות שנתת בעייתיות - המכירות של המשחקים נקבעות הרבה פעמים לפני שיש בכלל ביקורות. מכירה מראש היא היום חלק מאוד משמעותי מהמכירות של משחקים, ומנסים לפתות אנשים במגוון דרכים להתחייב לקנות את המשחק עוד לפני שיודעים מה בדיוק יהיה בו.
למשל, LBP, שהובטחו מתנות למי שיקנה אותו בהזמנה מוקדמת, או Mirror's Edge, שיש חלק בדמו שלו שפתוח רק למי שכבר קנה את המשחק. גם GTA4 מכר הרבה עוד לפני שהופץ, פשוט כי הוא GTA, ומלחמת הכוכבים מכר הרבה למרות ביקורות פושרות, פשוט כי הוא מלחמת הכוכבים.
למשל, LBP, שהובטחו מתנות למי שיקנה אותו בהזמנה מוקדמת, או Mirror's Edge, שיש חלק בדמו שלו שפתוח רק למי שכבר קנה את המשחק. גם GTA4 מכר הרבה עוד לפני שהופץ, פשוט כי הוא GTA, ומלחמת הכוכבים מכר הרבה למרות ביקורות פושרות, פשוט כי הוא מלחמת הכוכבים.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
חשבתי שיש מקום לעשות חלוקה - אבל לאחר שאני חושב על זה...
כל משחק צריך דמו...
חשבתי לחלק את זה למשחקי המשך ולמשחקים חדשים - אבל בתכלס - גם משחקי המשך יכולים להשתנות הרבה, אפשר להוסיף לגרפיקה וכו'.
ואז גם אנשים שלא היה להם עד כה כותר בסדרה ישאלו עצמם אם לקנות, אבל גם מישהו שרכש את הכותר הקודם ישאל עצמו אם שווה לו להתקדם לדור החדש (האם הייתה התקדמות מספקת)
גם משחקים עם HYPE... יופי - אני שמח שלמשל מלחמת הכוכבים - יש את המכורים שירוצו לקנות אבל אם אני חצי מכור... אני רוצה לראות מה הולכים למכור לי
בכל זאת - מדובר על סכום לא מבוטל - גם אם מביאים מחו"ל.
משחקים בלי HYPE - בכלל חייבים דמו - אני בטיפשות מסוימת קניתי איזה משחק SONIC TENNIS משהו כזה
נראה לי שהוא פעם אחת נכנס אליי ובזה עזבתי.
TONY HAWK זה דוגמא טובה למשהו שבעבר אהבתי לשחק - אבל אחרי שהורדתי את הדמו - לא הייתי נוגע - לדעתי - השתגעו לגמרי - צריך ללחוץ איזה שבע מאות כפתורים בשביל להסתדר איתו...
בקיצור - יש כאלה שיוצר יצטרכו דמו/בטא ויש כאלה שלא...
מה שבטוח זה - שלמי שיש כסף לשפוך - חבל להוריד תדמו - יקנו את המשחק...
כל משחק צריך דמו...
חשבתי לחלק את זה למשחקי המשך ולמשחקים חדשים - אבל בתכלס - גם משחקי המשך יכולים להשתנות הרבה, אפשר להוסיף לגרפיקה וכו'.
ואז גם אנשים שלא היה להם עד כה כותר בסדרה ישאלו עצמם אם לקנות, אבל גם מישהו שרכש את הכותר הקודם ישאל עצמו אם שווה לו להתקדם לדור החדש (האם הייתה התקדמות מספקת)
גם משחקים עם HYPE... יופי - אני שמח שלמשל מלחמת הכוכבים - יש את המכורים שירוצו לקנות אבל אם אני חצי מכור... אני רוצה לראות מה הולכים למכור לי
בכל זאת - מדובר על סכום לא מבוטל - גם אם מביאים מחו"ל.
משחקים בלי HYPE - בכלל חייבים דמו - אני בטיפשות מסוימת קניתי איזה משחק SONIC TENNIS משהו כזה
נראה לי שהוא פעם אחת נכנס אליי ובזה עזבתי.
TONY HAWK זה דוגמא טובה למשהו שבעבר אהבתי לשחק - אבל אחרי שהורדתי את הדמו - לא הייתי נוגע - לדעתי - השתגעו לגמרי - צריך ללחוץ איזה שבע מאות כפתורים בשביל להסתדר איתו...
בקיצור - יש כאלה שיוצר יצטרכו דמו/בטא ויש כאלה שלא...
מה שבטוח זה - שלמי שיש כסף לשפוך - חבל להוריד תדמו - יקנו את המשחק...
- Huber
- חבר במועדון HT

בגלל הסיבות שציינתם, הרבה חברות כיום קודם משחררות את המשחק ורק לאחר תקופה מסויימת מוציאות דמו.
ד"א - יש משחקים שבחיים לא יצאו להם דמו גם בגלל שהמכירות שלהם יהיו מספיק טובות גם בלי (GTAIV, MGS וכו) וגם בגלל שלמשל במשחקי עולם פתוח (למשל GTAIV שוב) הדמו יהיה מפלצתי בגודלו.
ד"א - יש משחקים שבחיים לא יצאו להם דמו גם בגלל שהמכירות שלהם יהיו מספיק טובות גם בלי (GTAIV, MGS וכו) וגם בגלל שלמשל במשחקי עולם פתוח (למשל GTAIV שוב) הדמו יהיה מפלצתי בגודלו.
-
nadavck
- חבר מביא חבר

אני הייתי שמח לקבל דמו על כל משחק אם זה היה אפשרי.
הסיבה: זמן/תקציב מוגבל. שאני קונה משחק אני רוצה לקבל את הערך הכספי שלי...
לדוגמא, את Dead Space קניתי בלי דמות, רק מכמה כתבות, תמונות וטריילרים. זה הספיק לי אני יודע שאני אוהב את הג'נר. כך יהיה גם עם נסיך פרס וטומבריידר.
לעומת זאת, הדמו של לגו בטמן עשה לי ממש חשק (ולפני זה לא חשבתי על זה בכלל), כמו גם mirror's edge: אני ממש לא חובב FPS אבל שם יש משהו מאוד מגניב שמצא חן בעיניי, וזה בזכות הדמו.
אז אני אומר "כן" לדמואים
הסיבה: זמן/תקציב מוגבל. שאני קונה משחק אני רוצה לקבל את הערך הכספי שלי...
לדוגמא, את Dead Space קניתי בלי דמות, רק מכמה כתבות, תמונות וטריילרים. זה הספיק לי אני יודע שאני אוהב את הג'נר. כך יהיה גם עם נסיך פרס וטומבריידר.
לעומת זאת, הדמו של לגו בטמן עשה לי ממש חשק (ולפני זה לא חשבתי על זה בכלל), כמו גם mirror's edge: אני ממש לא חובב FPS אבל שם יש משהו מאוד מגניב שמצא חן בעיניי, וזה בזכות הדמו.
אז אני אומר "כן" לדמואים
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
מסכים לגמרי.lawpower כתב:
TONY HAWK זה דוגמא טובה למשהו שבעבר אהבתי לשחק - אבל אחרי שהורדתי את הדמו - לא הייתי נוגע - לדעתי - השתגעו לגמרי - צריך ללחוץ איזה שבע מאות כפתורים בשביל להסתדר איתו......
אחרי Tony Hawk 2 החבר'ה שם התחרפנו לגמרי ולדעתי היום זה אחד המשחקים הקשים שיש בשוק.
Need more cowbell
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
מצחיק שאתה אומר את זה בדיוק שלושה ימים אחרי שיצא הדמו של MGS.Huber כתב:יש משחקים שבחיים לא יצאו להם דמו גם בגלל שהמכירות שלהם יהיו מספיק טובות גם בלי (GTAIV, MGS וכו) וגם בגלל שלמשל במשחקי עולם פתוח (למשל GTAIV שוב) הדמו יהיה מפלצתי בגודלו....
- Huber
- חבר במועדון HT

הממ... ברצינות? כנראה של חרשתי מספיק את העידכון האחרון ב PSN
טוב, גמרו עם הגל מכירות הראשוני שיצר ה HYPE, עכשיו מנסים למצות את המכירות בעזרת דמו, עדיין תקף לגבי השיטה שציינתי
טוב, גמרו עם הגל מכירות הראשוני שיצר ה HYPE, עכשיו מנסים למצות את המכירות בעזרת דמו, עדיין תקף לגבי השיטה שציינתי
-
nadavck
- חבר מביא חבר

בהחלט... שיחקתי בדמו בסופש... נחמד... אבל לא הבנתי את הקטע של המשחקHuber כתב:הממ... ברצינות? כנראה של חרשתי מספיק את העידכון האחרון ב PSN![]()
טוב, גמרו עם הגל מכירות הראשוני שיצר ה HYPE, עכשיו מנסים למצות את המכירות בעזרת דמו, עדיין תקף לגבי השיטה שציינתי...
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
נראה לי שזה יצא רק לאירופאית...Huber כתב:הממ... ברצינות? כנראה של חרשתי מספיק את העידכון האחרון ב PSN![]()
טוב, גמרו עם הגל מכירות הראשוני שיצר ה HYPE, עכשיו מנסים למצות את המכירות בעזרת דמו, עדיין תקף לגבי השיטה שציינתי...
-
nadavck
- חבר מביא חבר

אני הורדתי בסופש מהאמריקאיתlawpower כתב:נראה לי שזה יצא רק לאירופאית...Huber כתב:הממ... ברצינות? כנראה של חרשתי מספיק את העידכון האחרון ב PSN![]()
טוב, גמרו עם הגל מכירות הראשוני שיצר ה HYPE, עכשיו מנסים למצות את המכירות בעזרת דמו, עדיין תקף לגבי השיטה שציינתי......
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
הדמו יצא לאמריקה, והוא איכותי ביותר, בטח בהשוואה לוורסיות קודמות של המשחק, אני בהחלט הולך לרכוש את המשחק, לאחר שראיתי את הדמו, כי למשחקים הקודמים פחות התחברתי.
לגבי הורדת דמואים, אני נחלק לאלו שרוכשים לאחר קריאת ביקורת קצרה, ולפעמים גם זה לא.
החלוקה היא לרוב עבור שווקים שונים מהשוק הישראלי, קהל אמריקאי\אירופי, רוכש משחקים בעלות נמוכה מאוד, ככה שהשאלה האם המשחק יהיה שובר קופות או לא, לא תמיד רלוונטית עבור הרוכש הפוטנציאלי, דמו יכול להגביר ויכול להוריד משמעותית את המכירות של מוצר מסויים, למרות שאני מאמין שהרוכש מגיע כבר עם דעה מגובשת לגבי המשחק טרם הורדת הדמו.
אצלי זה בדר"כ מגביר, כי אני גם ככה סגור פחות או יותר על המשחק שאני הולך לרכוש, ואם זה משחק טוב, אז לפני צאת הדמו, כבר קראתי עליו ביקרות , או שראיתי סרטון הדגמה, הדמו זה מוצר נלווה שלא ממש מחזק את החלטתי, אלא נותן לי קצת להנות עד שהמשחק יגיע
נ.ב לא יודע עם אתם מודעים לזה, אבל בארה"ב ניתן "לבטח" בעלות של 4$ כל משחק שנרכש ברשת גדולה, ולהחזירו באם המשחק לא מצא חן בעיניי הרוכש בתקופה מוגבלת של 30 יום, עכשיו תעשו לבד את החשבון...
מה היה עושה ישראלי ממוצע עם הצעה שכזאת

לגבי הורדת דמואים, אני נחלק לאלו שרוכשים לאחר קריאת ביקורת קצרה, ולפעמים גם זה לא.
החלוקה היא לרוב עבור שווקים שונים מהשוק הישראלי, קהל אמריקאי\אירופי, רוכש משחקים בעלות נמוכה מאוד, ככה שהשאלה האם המשחק יהיה שובר קופות או לא, לא תמיד רלוונטית עבור הרוכש הפוטנציאלי, דמו יכול להגביר ויכול להוריד משמעותית את המכירות של מוצר מסויים, למרות שאני מאמין שהרוכש מגיע כבר עם דעה מגובשת לגבי המשחק טרם הורדת הדמו.
אצלי זה בדר"כ מגביר, כי אני גם ככה סגור פחות או יותר על המשחק שאני הולך לרכוש, ואם זה משחק טוב, אז לפני צאת הדמו, כבר קראתי עליו ביקרות , או שראיתי סרטון הדגמה, הדמו זה מוצר נלווה שלא ממש מחזק את החלטתי, אלא נותן לי קצת להנות עד שהמשחק יגיע
נ.ב לא יודע עם אתם מודעים לזה, אבל בארה"ב ניתן "לבטח" בעלות של 4$ כל משחק שנרכש ברשת גדולה, ולהחזירו באם המשחק לא מצא חן בעיניי הרוכש בתקופה מוגבלת של 30 יום, עכשיו תעשו לבד את החשבון...
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money