http://www.michaeldvd.com.au/hardwarere ... eer535.asp
ה DVD הראשון שלי...פיוניר 535
י.שלום עדיין לא ייבא אותו,חבר בעל חנות שהצליח לשים ידו על משלוח מצומצם שיצא לאירופה הכין אותי מראש על בואו של "הדבר" החדש..
בשלהי שנת 99 ,שעדיין הבלוקבאסטר היה מתהדר בקלטות וידאוטייפ עדכניות.
שנה של סרטים מצויינים:גרין מייל,מועדון קרב,החוש השישי....ה-מ-ט-ר-י-ר-ק-ס שהכה את עולם הקולנוע בצילום החדשני,ה "BULLET TIME"- אותו שוט חדשני בו ניאו חומק מכדורים והמצלמה במאין סראונד ויזוואלי מקיפה אותו ...שנה מדהימה ללא ספק.
דיברו על הפורמט החדש "DVD" כמה שנים קודם,אבל הפעם המכשיר בהישג יד ....
טלפון קצר מהחבר "535 הגיע!!!תכין 3800 ש"ח מזומן במיוחד בשבילך"
ההתרגשות גדולה במיוחד- הלו ברייטיניג ואיפה לא הפגיזו בכתבות על יציאת הסדרות של פיוניר.
ל535 היו גם כמה אחים גדולים יותר אך המספרים היו גדולים עליי, בהיותי חייל "כמעט" משוחרר הפרשתי חלק לא קטן ממענק השחרור לטובת המכשיר הזה.
מרוב התלהבות ופחות מזה-היצע בבלוקרבאסטר, הזמנתי סרטים מארה"ב - הלא...המכשיר הזה הוא בין הראשונים אם לא הראשון שהיא "מולטיזון" אמיתי.
להציל את טוראי ריאן,מגנוליה וארמגדון....
אני לא אשכח את אותו יום שהגיעה החבילה,ביליתי את כל הלילה בצפייה בכולם ,תוך התלהבות בלתי פוסקת מהאפקטים ומהאיכות המדהימה שנראתה על אותה הסניו 21" של הורי ...
אומרים אימפריות נופלות ובאמת...
הHD ריסק את ה DVD לפיקסלים קטנטנים,הפורמטים חדשים בסאונד הפכו את אותו DOLBY DIGITAL נערץ לדמות ה MPS הדחוס והמשעמם.
אבל הראשוניות באותה תקופה-"פריצת הוידאו הדיגטלי"(למרות הלייזר דיסק שכשל) היתה תקופה מדהימה בעיני..
מגוון הסרטים הטובים שיצאו באותה שנה וכמה לפניה,אי זמינות בצורבים ,קודקים ,MKVים ..ושאר ריפליקות למיניהן...גרמו לסוג של הערכה למדיה,לכותר לעטיפה,למאחורי הכלאים...
אני משער שזה דומה לסאגה של כניסת CD בתקופת הפטיפון הנערץ....
נוסטלגיה לשעת ערב...
מה שבטוח שאומנם אני כבר לא צופה בעזרת אותו פיוניר 535 ,אין לי לב לארוז אותו לבויידם .
לאחר שנתיים של שממון בו הוא העלה אבק ...אני שוב משתמש בו כנגן CD .
טוב אני חייב להודות שמאז מכירת הCD היעודי שהיה לי (ARCAM) לא מצאתי מחליף/תקציב מספיק ראוי לשדרוג...אך עדיין הוא עובד מצויין לעומת הXORO ו APEX שמילאו תפקיד זמני.
ואתם יודעים מה- הוא לא נשמע רע בכלל...