מה עושה רסיבר?
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
קודם כל רסיבר אחראי על ההגברה. בדר"כ מנגנוני ההגברה של רסיבר הינם באיכות טובה יותר וחזקה יותר מאשר מחשב או טלויזיה ברשות עצמם. לכן הרבה פעמים בוחרים לחבר את הטלויזיה או מחשב (וכן מכשירי אודיו אחרים) לרסיבר שזה יבצע את ההגברה, בצורה חזקה יותר ואיכותית.
בנוסף רסיבר קולנוע ביתי הוא לרוב אחראי על קידוד הקול הרב ערוצי שמעביר את האות המתאים לכל הרמקולים. זה משהו שטלויזיה למשל (בעלת 2 רמקולים) לא יכולה לעשות כי אין לה מקודד.
בנוסף רסיבר נועד לחבר אליו מקורות שמע שונים כמו נגן תקליטורים למשל.
בנוסף רסיבר קולנוע ביתי הוא לרוב אחראי על קידוד הקול הרב ערוצי שמעביר את האות המתאים לכל הרמקולים. זה משהו שטלויזיה למשל (בעלת 2 רמקולים) לא יכולה לעשות כי אין לה מקודד.
בנוסף רסיבר נועד לחבר אליו מקורות שמע שונים כמו נגן תקליטורים למשל.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
איזה רמקולים יש בדיוק שמתחברים לטלויזיה? חוץ מהמקוריים שהגיעו איתה?bomgarten כתב:מה ההבדל אם הרמקולים מחוברים לטלוויזיה ולמחשב דרך רסיבר או ישירות ? מה ההבדל מבחינה איכות?...
רמקולים לבד לא יכולים לעבוד - הם צריכים מגבר שייקח את האות ויגביר אותו..
אם תחבר רמקולים ישירות לטלויזיה - לא ייקרה כלום (גם אין איפה לחבר)
חשוב לציין שמדובר על רמקולים שבאים בנפרד - ולא כחלק ממערכת ALL IN ONE או רמקולים של מחשב...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
יתכן שהוא מדבר על מסך כמו פלזמה או LCD ללא רמקולים מובנים אך עם חיבור לרמקולים.
במקרה כזה המסך עצמו עושה את המיתוג וגם את ההגברה. בד"כ מדובר על הגברה מאוד נמוכה (בעיקר בהספק, אך גם לעיתים באיכות).
זה מספק למשל בחדרי שינה, אך בסלון רצוי להשתמש ברסיבר.
רסיבר כולל לא רק הגברה ומיתוג מקורות אלא גם אפשרות לטיונר רדיו, פיענוח פורמטים (כמו DTS ו-DD מנגן DVD) ותיקון איכות הצליל (ROOM CORRECTION). הוא מיועד להגברה משמעותית חזקה יותר מכפי שיש במסכים (שהם בד"כ מכוונים על מספר וואטים בודדים).
במקרה כזה המסך עצמו עושה את המיתוג וגם את ההגברה. בד"כ מדובר על הגברה מאוד נמוכה (בעיקר בהספק, אך גם לעיתים באיכות).
זה מספק למשל בחדרי שינה, אך בסלון רצוי להשתמש ברסיבר.
רסיבר כולל לא רק הגברה ומיתוג מקורות אלא גם אפשרות לטיונר רדיו, פיענוח פורמטים (כמו DTS ו-DD מנגן DVD) ותיקון איכות הצליל (ROOM CORRECTION). הוא מיועד להגברה משמעותית חזקה יותר מכפי שיש במסכים (שהם בד"כ מכוונים על מספר וואטים בודדים).
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
הוא יכול להבין בתחום אחר - אני למשל כביכול ברמה יותר גבוהה
באודיו סטריאו - אין לי שמץ של מושג... (טוב יש שמץ - אבל רק שמץ)
חוץ מזה - ותקנו אותי מנהלי האתר אם אני טועה - זה נקבע לפי כמות ההודעות - ולא לפי איכותן...
זה בדיוק כמו שמידי פעם אתה רואה גורואים באתר שואלים שאלות בפורומים אחרים...
באודיו סטריאו - אין לי שמץ של מושג... (טוב יש שמץ - אבל רק שמץ)
חוץ מזה - ותקנו אותי מנהלי האתר אם אני טועה - זה נקבע לפי כמות ההודעות - ולא לפי איכותן...
זה בדיוק כמו שמידי פעם אתה רואה גורואים באתר שואלים שאלות בפורומים אחרים...