חיבור איכותי שעושה בעיות.
שלום רב.
לפני שאתחיל לפרט את בעייתי ואבקש את עזרתכם בנושא, אתחיל בכמה מילים טובות על הפורום המדהים הזה עם אנשים מקצוענים שנותנים תשובות מפורטות ונכונות וגורמים ל"עדר" הישראלי לרכוש מוצרים שבאמת מתאימים לצרכיהם ולא קונים כי עמי-ישראל קנה ואמר שזה "הכי-טוב".
אז תודה.
עכשיו לבעייה שלי..
רכשתי לפני מספר ימים טלויזיה פלזמה 42" לחדר שינה, המרחק הינו 3 מטר.
היו לי המון לבטים לגבי הגודל והפורום הזה הוא זה שנתן לי את הביטחון לקנות כזה גודל.
כשקיבלתי את הטלויזיה לא היו לי חיבורים איכותיים אלה כבל RCA פשוט ביותר, אותו חיברתי מהממיר של הוט מחברת THOMSON אל הפלזמה מדגם Samsung 42a410.
איכות הצפייה הייתה מדהימה ומאוד נהניתי, אך ידעתי שאם אחליף לכבלים איכותיים יותר אקבל איכות צפייה טובה יותר, וכך עשיתי, ניגשתי לחנות וקניתי כבל Scart to s-video של חברת MANHATTAN - לאחר התעמקות של כמה דקות באיכות הצפייה גיליתי כי על גוונים של שחור רואים בברור הפרעות בהעברת הנתונים, לאחר כמה כיוונונים שלא עזרו החלטתי להחליף לקבל הישן, ונחשו מה ? ההפרעות נעלמו.
איפה הבעייה ?
אשמח לשמוע תגובותכם בעניין, בתודה מראש, אבי.
לפני שאתחיל לפרט את בעייתי ואבקש את עזרתכם בנושא, אתחיל בכמה מילים טובות על הפורום המדהים הזה עם אנשים מקצוענים שנותנים תשובות מפורטות ונכונות וגורמים ל"עדר" הישראלי לרכוש מוצרים שבאמת מתאימים לצרכיהם ולא קונים כי עמי-ישראל קנה ואמר שזה "הכי-טוב".
אז תודה.
עכשיו לבעייה שלי..
רכשתי לפני מספר ימים טלויזיה פלזמה 42" לחדר שינה, המרחק הינו 3 מטר.
היו לי המון לבטים לגבי הגודל והפורום הזה הוא זה שנתן לי את הביטחון לקנות כזה גודל.
כשקיבלתי את הטלויזיה לא היו לי חיבורים איכותיים אלה כבל RCA פשוט ביותר, אותו חיברתי מהממיר של הוט מחברת THOMSON אל הפלזמה מדגם Samsung 42a410.
איכות הצפייה הייתה מדהימה ומאוד נהניתי, אך ידעתי שאם אחליף לכבלים איכותיים יותר אקבל איכות צפייה טובה יותר, וכך עשיתי, ניגשתי לחנות וקניתי כבל Scart to s-video של חברת MANHATTAN - לאחר התעמקות של כמה דקות באיכות הצפייה גיליתי כי על גוונים של שחור רואים בברור הפרעות בהעברת הנתונים, לאחר כמה כיוונונים שלא עזרו החלטתי להחליף לקבל הישן, ונחשו מה ? ההפרעות נעלמו.
איפה הבעייה ?
אשמח לשמוע תגובותכם בעניין, בתודה מראש, אבי.
יכולות להיות כמה סיבות...
1. לא הגדרת שהממיר יוציא SVIDEO אבל אז סביר להניח שהיית רואה בכלל שחור לבן.
2. יש לך תופעה שנקראת "לולאת אדמה", בד"כ מחוסר הארכה בכבלים אבל אתה אומר שזה ב RCA לא קורה...
3. אולי יש בעיה בכבל או באחד הפינים, שווה לבדוק עם עוד כבל.
2. יש לך תופעה שנקראת "לולאת אדמה", בד"כ מחוסר הארכה בכבלים אבל אתה אומר שזה ב RCA לא קורה...
3. אולי יש בעיה בכבל או באחד הפינים, שווה לבדוק עם עוד כבל.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אתה יכול לתת יותר פרטים לגבי "לאחר התעמקות של כמה דקות באיכות הצפייה גיליתי כי על גוונים של שחור רואים בברור הפרעות בהעברת הנתונים" ? אתה רואה ריצודים/הפרעות על איזורים שחורים בתמונה ? האם כיילת את הניגודיות (קונטראסט) והבהירות (ברייטנס) - תוך שימת דגש על הבהירות ?
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
הייתי עושה את הצעד הבא וקופץ מעל SVIDEO (שלא נתמך בד"כ על ידי מרבית הממירים של הוט וגם חלק גדול מהממירים של יס).
רכוש TRANSCODER, ותשתמש בקומפוננט. ההבדל יהיה מהותי.
רכוש TRANSCODER, ותשתמש בקומפוננט. ההבדל יהיה מהותי.
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
קח דוגמא לטרנסקודר:
אל תיתייחס למחיר קיים באתרים אחרים
במחיר נמוך, וכן יד שניה לאלו ששידרגו לממיר HD.
http://www.legacy.co.il/default.asp?cat ... F38A264B47}
אל תיתייחס למחיר קיים באתרים אחרים
במחיר נמוך, וכן יד שניה לאלו ששידרגו לממיר HD.
http://www.legacy.co.il/default.asp?cat ... F38A264B47}
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
נצא מנקודת הנחה שכל המסך שחור.. בזמן שאני מעביר מהר את הערוצים בממיר ולא נותן לו הזדמנות להציג תמונה.. אז רואים פסי רוחב בהירים שעולים לכל אורכו של המסך וכאשר מגיעים עד למעלה ונעלמים הם חוזרים שוב מתחתית המסך - וכך חוזרים חלילה.איינשטיין כתב:אתה יכול לתת יותר פרטים לגבי "לאחר התעמקות של כמה דקות באיכות הצפייה גיליתי כי על גוונים של שחור רואים בברור הפרעות בהעברת הנתונים" ? אתה רואה ריצודים/הפרעות על איזורים שחורים בתמונה ? האם כיילת את הניגודיות (קונטראסט) והבהירות (ברייטנס) - תוך שימת דגש על הבהירות ?...
כשאני עושה בדיוק את אותה הפעולה עם כבל פשוט ביותר דרך חיבור בננה רגילה מהממיר לטלויזיה, התופעה לא קיימת.