24BIT WAV
-
danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
זה ממש לא העניין. לי ברוך השם יש כל מה שצריך.Pavelz כתב:אתה צריך כרטיס קול שתומך בניגון קבצים כאלה. איזה כרטיס יש לך?...
אני עומד לתת לחבר שלי שיש לו DAC חיצוני של מרידיאן עם צ'יפ של 20BIT הרבה חומר שיש לי ב-24BIT. השאלה היא האם ה-DAC שלו ינגן אותם.
מאז שפירסמתי את השאלה קראתי מעט חומר ואני מבין ש-DAC שעובד בשיטה של דלתא-סיגמה פשוט יתעלם מהאינפורמציה שקיימת ב-4 ביטים הנוספים שהם ה-4 ביטים הכי טריוויאלים.
השאלה שלי היא איזה סוג של מידע נמצא בביטים האילו והאם התוצאה הסופית תהיה זהה בין ניגון הקבצים כמו שהם לבין אם אמיר את קבצי ה-24 ביט ל-20 ביט?
במילים אחרות האם הליך ההמרה הוא הורדת המידע ש DAC של 20 ביט ממילא היה מתעלם ממנו או האם יש עיבוד אות יותר חכם?
-
danlior
- חבר מכור קשה

אני מבין מדבריך שה-DAC יתעלם מ-4 הביטים האחרונים, לכן כיצד זה ישפיע על הסאונד והאם אם אמיר את קבצי ה-24 ביט ל-20 ביט האם הליך ההמרה פשוט יוריד את 4 הביטים האחרונים או האם יהיה עיבוד חכם יותר?yairf כתב:ה-DAC שלו ינגן מה שיתנו לו בכניסה. השאלה הנשאלת עכשיו היא מה יתנו לו בכניסה, באיזה קצב ובאיזה תדר, בזמן שמתנגנים קבצים כאלו. אין שום קשר אם זה דלתא סיגמא או לא....
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
השאלה היא תאורטית. קשה לי להאמין שכרטיס הקול יידע להוציא Native 24Bit/192KHz בצורה שה-DAC יידע לפענח אותה.
קרוב לודאי שהחיבור הפיזי ביניהם מבוסס על כבל קואקס רגיל, בפרוטוקול SPDIF, וקשה לי להאמין שיעבור שם Bitrate כזה גבוה.
כרטיסי הקול שתומכים ב-NATIVE 24Bit בד"כ עושים זאת בחיבור ADAT או Firewire שאין להם שום בעייה להוציא Bitrate גבוה, ועוד על כמה ערוצים בו"ז, אלא ש-DAC-ים שמיועדים לשימוש בייתי לא תומכים בחיבורים אלו, לפיכך סביר להניח שזרם הביטים שעובר ביניהם עובד ב-16Bit/44.1KHz גם אם מדובר בקבצי מוזיקה של 24Bit Native.
קרוב לודאי שהחיבור הפיזי ביניהם מבוסס על כבל קואקס רגיל, בפרוטוקול SPDIF, וקשה לי להאמין שיעבור שם Bitrate כזה גבוה.
כרטיסי הקול שתומכים ב-NATIVE 24Bit בד"כ עושים זאת בחיבור ADAT או Firewire שאין להם שום בעייה להוציא Bitrate גבוה, ועוד על כמה ערוצים בו"ז, אלא ש-DAC-ים שמיועדים לשימוש בייתי לא תומכים בחיבורים אלו, לפיכך סביר להניח שזרם הביטים שעובר ביניהם עובד ב-16Bit/44.1KHz גם אם מדובר בקבצי מוזיקה של 24Bit Native.
-
danlior
- חבר מכור קשה

אני לא משתמש בכרטיס קול. אני משתמש בסטרימר (4100) האם תשובתך תשתנה?yairf כתב:השאלה היא תאורטית. קשה לי להאמין שכרטיס הקול יידע להוציא Native 24Bit/192KHz בצורה שה-DAC יידע לפענח אותה.
כרטיסי הקול שתומכים ב-NATIVE 24Bit בד"כ עושים זאת בחיבור ADAT או Firewire שאין להם שום בעייה להוציא Bitrate גבוה, ועוד על כמה ערוצים בו"ז, אלא ש-DAC-ים שמיועדים לשימוש בייתי לא תומכים בחיבורים אלו, לפיכך סביר להניח שזרם הביטים שעובר ביניהם עובד ב-16Bit/44.1KHz גם אם מדובר בקבצי מוזיקה של 24Bit Native....