24BIT WAV

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #1 

האם DAC שהוא 20BIT יוכל לנגן קבצי WAV של 24BIT?

shineon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

danlior כתב:האם DAC שהוא 20BIT יוכל לנגן קבצי WAV של 24BIT?
...
קשה לומר, תלוי ב DAC. במקרה הטוב הוא יוכל לנגן את הקבצים ברזולוציה נמוכה יותר, במקרה הגרוע הוא לא ידע מה לעשות איתם.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #3 

אתה צריך כרטיס קול שתומך בניגון קבצים כאלה. איזה כרטיס יש לך?
Need more cowbell

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

Pavelz כתב:אתה צריך כרטיס קול שתומך בניגון קבצים כאלה. איזה כרטיס יש לך?
...
זה ממש לא העניין. לי ברוך השם יש כל מה שצריך.

אני עומד לתת לחבר שלי שיש לו DAC חיצוני של מרידיאן עם צ'יפ של 20BIT הרבה חומר שיש לי ב-24BIT. השאלה היא האם ה-DAC שלו ינגן אותם.

מאז שפירסמתי את השאלה קראתי מעט חומר ואני מבין ש-DAC שעובד בשיטה של דלתא-סיגמה פשוט יתעלם מהאינפורמציה שקיימת ב-4 ביטים הנוספים שהם ה-4 ביטים הכי טריוויאלים.

השאלה שלי היא איזה סוג של מידע נמצא בביטים האילו והאם התוצאה הסופית תהיה זהה בין ניגון הקבצים כמו שהם לבין אם אמיר את קבצי ה-24 ביט ל-20 ביט?

במילים אחרות האם הליך ההמרה הוא הורדת המידע ש DAC של 20 ביט ממילא היה מתעלם ממנו או האם יש עיבוד אות יותר חכם?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #5 

ה-DAC שלו ינגן מה שיתנו לו בכניסה. השאלה הנשאלת עכשיו היא מה יתנו לו בכניסה, באיזה קצב ובאיזה תדר, בזמן שמתנגנים קבצים כאלו. אין שום קשר אם זה דלתא סיגמא או לא.

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

yairf כתב:ה-DAC שלו ינגן מה שיתנו לו בכניסה. השאלה הנשאלת עכשיו היא מה יתנו לו בכניסה, באיזה קצב ובאיזה תדר, בזמן שמתנגנים קבצים כאלו. אין שום קשר אם זה דלתא סיגמא או לא.
...
אני מבין מדבריך שה-DAC יתעלם מ-4 הביטים האחרונים, לכן כיצד זה ישפיע על הסאונד והאם אם אמיר את קבצי ה-24 ביט ל-20 ביט האם הליך ההמרה פשוט יוריד את 4 הביטים האחרונים או האם יהיה עיבוד חכם יותר?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #7 

השאלה היא תאורטית. קשה לי להאמין שכרטיס הקול יידע להוציא Native 24Bit/192KHz בצורה שה-DAC יידע לפענח אותה.
קרוב לודאי שהחיבור הפיזי ביניהם מבוסס על כבל קואקס רגיל, בפרוטוקול SPDIF, וקשה לי להאמין שיעבור שם Bitrate כזה גבוה.
כרטיסי הקול שתומכים ב-NATIVE 24Bit בד"כ עושים זאת בחיבור ADAT או Firewire שאין להם שום בעייה להוציא Bitrate גבוה, ועוד על כמה ערוצים בו"ז, אלא ש-DAC-ים שמיועדים לשימוש בייתי לא תומכים בחיבורים אלו, לפיכך סביר להניח שזרם הביטים שעובר ביניהם עובד ב-16Bit/44.1KHz גם אם מדובר בקבצי מוזיקה של 24Bit Native.

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

yairf כתב:השאלה היא תאורטית. קשה לי להאמין שכרטיס הקול יידע להוציא Native 24Bit/192KHz בצורה שה-DAC יידע לפענח אותה.
קרוב לודאי שהחיבור הפיזי ביניהם מבוסס על כבל קואקס רגיל, בפרוטוקול SPDIF, וקשה לי להאמין שיעבור שם Bitrate כזה גבוה.
כרטיסי הקול שתומכים ב-NATIVE 24Bit בד"כ עושים זאת בחיבור ADAT או Firewire שאין להם שום בעייה להוציא Bitrate גבוה, ועוד על כמה ערוצים בו"ז, אלא ש-DAC-ים שמיועדים לשימוש בייתי לא תומכים בחיבורים אלו, לפיכך סביר להניח שזרם הביטים שעובר ביניהם עובד ב-16Bit/44.1KHz גם אם מדובר בקבצי מוזיקה של 24Bit Native.
...
אני לא משתמש בכרטיס קול. אני משתמש בסטרימר (4100) האם תשובתך תשתנה?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #9 

לא. אני מניח שהסטרימר פשוט קוצץ את הביטים הנמוכים יותר בעת העברה החוצה.
אגב הסטרימר של LINN DS יודע לקרוא ולפענח 24Bit Native ללא צורך ב-DAC חיצוני.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”