מתכוון לרכוש מערכת בית חכם של X10

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
SpOmA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

לאחרונה נכנס לי ג'וק לראש להתחיל פרויקט של בית חכם אצלי בבית.
תמיד אהבתי חידושים טכנולוגיים (אם כי למדתי שהדבר לא כזה חדש), ועכשיו התחלתי להתעניין בנושא מאד.

החלטתי שאני רוצה להתחיל ממערכת שעובדת על עיקרון של X-10 כיוון שהיא הכי קלה והכי זולה, וגם אם היא לא תיהיה הכי אמינה אני מאמין שאני ילמד ממנה הרבה מאד.

אז דבר ראשון שעשיתי זה קראתי קצת מידע באינטרנט והגעת למערכת של חברת X10 שנקראת
ACTIVEHOME.
המערכת נמכרת ב EBAY במחיר זעום של 50 דולר למשדר + תוכנה ולכן החלטתי שאני רוצה להתחיל ממנה.

עכשיו, הבנתי שמערכת החשמל בארץ עובדת על תדרים שונים ממה שהיא עובדת בארה"ב ולכן אני עלול להתקל בבעיות.

אשמח להסבר על המערכת הנ"ל והאם היא עשויה לא לפעול אצלי בבית?
כרגע מדובר במערכת הזו:
http://cgi.ebay.com/X10-ActiveHome-Pro- ... 240%3A1318
יש לציין שבמכירה לא מצויין אף לא פעם אחת על התדר שהמערכת עובדת.

תודה רבה!

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 332
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

למה דווקא X10?

שליחה #2 

אם אתה רוצה להשקיע ב"צעצוע" נחמד שתוכל אולי ללמוד ממנו, אז זה בסדר להתחיל במוצר בטכנולוגיה של שנות ה-80, אבל אם אתה באמת רוצה לנצל את מה שהתחום של הבית החכם יכול להציע היום, אז לדעתי הבחירה שלך אינה נכונה.
אני מבין את ההתלהבות ולא הייתי רוצה להוציא לך את כל הרוח מהמפרשים, אבל יש אולי כמה נקודות ששווה לך לקחת בחשבון:

נתחיל בזה שהתקשורת ב- X10 היא חד כיוונית, מה שלא מאפשר לך לקבל משוב על פעולות.
נמשיך עם הידיעה שאותו מתאם USB הוא רק הקצה. לכל מוצר שאתה רוצה לשלוט בו בעזרת המחשב, תצטרך כנראה להתקין אביזר נוסף התומך ב- X10.
נקודה נוספת היא שקצב העברת הפקודות, השיבושים ברשת החשמל והרעשים עשויים לפגום בצורה משמעותית באיכות ואמינות הפתרון. מובן שניתן להתגבר על זה ע"י התקנת כל מיני מגברים או פילטרים, אבל לפחות תדע שאתה נכנס פה להוצאה שהיא "קצת" יותר גבוהה מ-50 דולר.
והדבר האחרון הוא שלמיטב ידיעתי אין היום חברות בארץ שתומכות במוצרים האלה.

יש היום טכנולוגיות אחרות המשתמשות בקווי החשמל והן נקראות PLC-Bus עקרון הפעולה שלהן הוא שונה והן נחשבות מתקדמות ומוצלחות יותר מה- X10.

SpOmA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

Re: למה דווקא X10?

שליחה #3 

YossiFogel כתב:אם אתה רוצה להשקיע ב"צעצוע" נחמד שתוכל אולי ללמוד ממנו, אז זה בסדר להתחיל במוצר בטכנולוגיה של שנות ה-80, אבל אם אתה באמת רוצה לנצל את מה שהתחום של הבית החכם יכול להציע היום, אז לדעתי הבחירה שלך אינה נכונה.
אני מבין את ההתלהבות ולא הייתי רוצה להוציא לך את כל הרוח מהמפרשים, אבל יש אולי כמה נקודות ששווה לך לקחת בחשבון:

נתחיל בזה שהתקשורת ב- X10 היא חד כיוונית, מה שלא מאפשר לך לקבל משוב על פעולות.
נמשיך עם הידיעה שאותו מתאם USB הוא רק הקצה. לכל מוצר שאתה רוצה לשלוט בו בעזרת המחשב, תצטרך כנראה להתקין אביזר נוסף התומך ב- X10.
נקודה נוספת היא שקצב העברת הפקודות, השיבושים ברשת החשמל והרעשים עשויים לפגום בצורה משמעותית באיכות ואמינות הפתרון. מובן שניתן להתגבר על זה ע"י התקנת כל מיני מגברים או פילטרים, אבל לפחות תדע שאתה נכנס פה להוצאה שהיא "קצת" יותר גבוהה מ-50 דולר.
והדבר האחרון הוא שלמיטב ידיעתי אין היום חברות בארץ שתומכות במוצרים האלה.

יש היום טכנולוגיות אחרות המשתמשות בקווי החשמל והן נקראות PLC-Bus עקרון הפעולה שלהן הוא שונה והן נחשבות מתקדמות ומוצלחות יותר מה- X10.
...
קראתי קצת חומר גם על מערכות של PLCBUS אבל קשה לי מאד למצוא מוצרים שעובדים בטנכולוגיה הזו.

בכל אופן המחיר משחק פה תפקיד מאד חשוב, ואם זה לא יסתכם ב-50 דולר, זה עדיין יתסכם במחיר נמוך יחסית..
שאלתי פה היא האם טכנולוגיה של X10 תעבוד בארץ? ובמידה ולא,מאיפה ניתן להשיג מוצרים שנתמכים בארץ?

מצאתי באמאזון של בריטניה, משדר שעובד על 50HZ כמו שבארץ אבל כמות המוצרים ממש קטנה שם. למשל, לא מצאתי מפסק דימר שעובד על X10, אלא רק בית מנורה.

אולי המוצרים השונים (מלבד המשדר) לא חייבים לעבוד בטכנולוגיה של 50HZ?

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 332
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

זה בכל מקרה לא מסתכם ב-50 דולר

שליחה #4 

לפעמים פתרונות זולים עולים המון...

גם מוצר שאתה מצליח למצוא ב-50 דולר חייב לעבוד עם מוצרים נוספים באותה טכנולוגיה או כאלה שתומכים באותה טכנולוגיה.
לצורך ההשוואה, בוא נגיד שאתה מחפש פתרון לתאורה. זה לא מספיק שאתה מוצא נורת ליבון פשוטה שעולה 3 ש"ח, אם אתה צריך לקחת בחשבון שאתה צריך להכין בשבילה נקודת חשמל+ מפסק, שהיא צורכת המון אנרגיה ביחס לנורות אחרות, ושהיא מוגבלת לעד 1000 שעות עבודה.

ההשוואה במקרה הזה אינה מלאה כי יש מי שתומך בארץ בנורות ליבון, והנורות מתאימות לבתי מנורה סטנדרטיים. במקרה של הפתרון שמצאת באינטרנט, זה אמנם נכון שאנחנו בכפר גלובלי והכל זמין ונגיש, אבל עדיין אני לא הייתי הולך על משהו שאין לו תמיכה בארץ. אני לא מדבר רק על תמיכה טכנית במוצר עצמו אלא גם על התאמה מלאה לרשת החשמל הישראלית.
ייתכן שמעבר לבדיקת התאימות מצד המתח והתדר, יהיה לך נכון לבדוק האם למוצר יש תקן ישראלי ואם התקנתו מתיישבת עם חוק החשמל וכו'.

אם אתה מחפש מידע נוסף על PLC-Bus ומוצרים בטכנולוגיה, תוכל למצוא אותם בחברת "לב אופיר", או "איי פיל" וכן אצל המשווקים המורשים שלהם.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #5 

אהלן,

מוצר X10 שתרכוש בארה"ב לא יעבוד בארץ. הוא תוכנן לאספקת רשת חשמל של ארה"ב, שכידוע לנו שונה הן במתח והן בתדר מאשר רשת החשמל הישראלית.
אם תחבר מוצר כזה לרשת החשמל הוא ישרף במקרה הטוב (אני לא רוצה לחשוב על המקרה הרע).

באופן תיאורטי (וגם מעשי) אתה יכול לרכוש מוצרי X10 מארה"ב, ולהחליף להם כמה קבלים ונגדים ובכך להתאים אותם לרשת הישראלית. אני ממליץ לא לעשות זאת, במיוחד לאור השאלות שלך כאן (אני מניח שאתה לא חשמלאי או מהנדס חשמל).

אני רוצה להוסיף לדברי יוסי, גם אני עשיתי מחקר לא קטן והשוויתי בין שתי הטכנולוגיות ולדעתי עדיף ללכת על פתרון plcbus. הטכנולוגיה הזו תאפשר לך לכתוב תסריטים ותרחישים במחשב (ישנו מודול שמתחבר למחשב, וגם מספר תוכנות חופשיות נוחות לפעולה). התקשורת בין הרכיבים אמינה יותר, ומאפשרת גם תשאול סטטוסים.

הערה לסיום: אני הגעתי למסקנה שהעסק הזה לא זול ולכן החלטתי לדחות את ביצוע הפרוייקט. יש דברים חשובים יותר כרגע מאשר אוטומציה של תאורה/ תריסים/ מערכת השקייה.
You are never fully dressed without a smile

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”