חיבור לפטופ לטלוויזיה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,
חברה שלי קנתה לפטופ של HP (לא יודע בדיוק איזה דגם) עם מערכת הפעלה ויסטה, ואני רוצה לבדוק את האפשרות לחבר אותו לטלוויזיית ה-LCD שלה, כדי שנוכל לצפות בסרטי HD (בהנחה שחומרת המחשב מספיק חזקה, את זה אני עוד צריך לבדוק).
וכעת יש שתי שאלות עיקריות:

1. איך רואים את המחשב דרך הטלוויזיה? כלומר, ברור לי שאני צריך לחבר באמצעות כבל HDMI-HDMI ולחפש את כניסת ה-HDMI המתאימה. אבל מה חוץ מזה? האם צריך לשנות הגדרות כלשהן במחשב ובטלוויזיה?
2. נגן הסרטים- במחשב יש כבר את WINDOWS MEDIA PLAYER, אבל אני יודע שנגן זה הוא די מוגבל, היות והוא לא מסוגל להריץ את כל סוגי הקבצים (למה אגב?)
אצלי במחשב מותקן ZP עם רישיון חוקי, אבל רציתי לדעת האם יש נגן איכותי אחר , שהוא גם חינמי?
ראיתי בהרבה מקומות שממליצים על WMC ועל VLC ,אבל עד כמה שידוע לי, הנגנים האלה לא מעבירים אודיו רב ערוצי!

תודה רבה!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

1. לא לכל המחשבים הניידים יש יציאת HDMI, לפעמים יש רק יציאת VGA, שהיא גם מצויינת לצפייה בתכני HD במסך LCD. כדי לאפשר את היציאה הולכים להגדרות המסך, ובלשונית שבה קובעים רזולוציית מסך עושים קליק ימני על המלבן שמייצג את מסך מספר 2 ובוחרים Attached.
2. נגן מומלץ לדעתי הוא ה-BSPlayer, אבל צריך גם להתקין קודקים. הוראות מדוייקות נמצאות בדביקים, במדריך לסדר התקנה נכון של ויסטה. כל הנגנים מעבירים אודיו רב ערוצי, צריך פשוט להגדיר נכונה את הקודקים (מדריך "חיבור המחשב לרסיבר קולנוע ביתי" בדביקים).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

תודה על התגובה.
האמת עוד לא בחנתי את המחשב בקפידה, כך שאני לא יודע איזה יציאות יש לו, אבל כאמור זה לא הקטע העקרוני.
ההגדרות האלה שאתה מסביר כאן, זה הכול במחשב? האם צריך לשנות משהו גם בטלוויזיה?
כן ידוע לי שצריך מקודדים (יש לי מחשב מדיה סנטר :D ) , ובעצם אומרים שמספיק רק את FFDSHOW ו- HAALI (אותם כבר הכנתי)

האם אתם בטוח בכך ש-VLC ו-MMC מעבירים אודיו רב ערוצי?
קראתי שגם משתמשים אחרים דיווחו על הבעיה הזו.
אשמח לדעת מה בדיוק צריך להגדיר, כי מדובר באמת בנגנים מאוד טובים, וזה למעשה היה החיסרון היחידי שמצאתי בהם...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

אני מניח שאתה רוצה לחבר יציאת אודיו רב ערוצי לרסיבר (לא רואה טעם לעשות כן למסך ה-LCD, כי יש לו רק 2 רמקולים...). קרא את המאמר הזה:
http://www.hometheater.co.il/article01366
יש בו הרבה תשובות לגבי איך מגדירים במחשב יציאה דיגיטלית לרסיבר.
לגבי VLC, מדובר בנגן שיש לו קודקים פנימיים משלו. לא כל כך מנוסה איתו לגבי יציאה אופטית דיגיטלית.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

תודה pixies
אכן, ודאי שאני רוצה להעביר את האודיו דרך הרסיבר.
עברתי על המאמר המצוין של קלוד, ואני מתכוון בהחלט להיעזר בו במידה ואתקל בבעיות. אבל לפני שאתחיל להיכנס לעובי הקורה, עוד משהו בעניין החיבורים:
הבנתי שעליי לאתר בלפטופ את יציאת S/PDIF, אבל איזה כבל דרוש לחיבור? אצלי במחשב המדיה הסנטר, יש קבל קואקסלי שמחבר בין יציאת S/PDIF לבין הרסיבר. אבל הבנתי שבלפטופ יציאת S/PDIFיכולה לשמש גם כשקע לאוזניות, ואז אני לא בטוח שכבל קואקסלי מתאים לחיבור כזה...

לגבי VLC, אשמח לשמוע ממשתמשים אחרים שאולי מכירים היטב את הנגן, ויודעים כיצד לסדר כך שיעביר אודיו רב ערוצי...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

קשה לעזור לך באופן ספציפי כי אפילו לא ציינת את דגם הלפטופ של HP שחברתך קנתה.
לי יש HP Pavilion, ואצלי יש יציאה נפרדת ל-SPDIF בקדמת הלפטופ. היציאה היא שקע PL נפרד, ובמקרה הזה מספיק כבל של תקע PL מונו ל-RCA בודד לאחד החיבורים הקואקסיאליים ברסיבר. ייתכן שיש לשקע גם SPDIF אופטי, ואז אפשר להשתמש במתאם מ-PL לאופטי שקלוד הביא תמונה שלו במאמר.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

אוקיי, תודה.
אנסה לברר את הדגם של המכשיר, ואז אולי נהיה קצת יותר חכמים :)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

תיזהר מכבלי PL 3.5 ל RCA. חלקם נועדו להעברת אודיו אנאלוגי ויש להם עיכבה נמוכה מאוד שאינה מתאימה להעברת S/PDIF.

זו הסיבה שציינתי שאם למחשב הנייד יש יציאה PL 3.5 מ"מ שאמורה להתחבר לכניסה קואקסיאלית במגבר צריך מתאם ולא ציינתי שאפשר לחבר עם כבל . אם אתה דווקא מתעקש על כבל אז וודא שהוא מיועד להעברת ווידאו (מחבר RCA צהוב) כי להם יש את העיכבה המתאימה.

לגבי נייד של HP אני כמעט בטוח שאם יש לו יציאה S/PDIF זו דווקא יציאה אופטית הדורשת מתאם mini TOSLINK, אבל לך תדע מה החכמים ב HP עושים בזמן האחרון.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

טוב, תודה לכם וסליחה על התגובה המאוחרת. מדובר בדגם-
HP G60-125NR
אולי עכשיו תוכלו בצורה מדויקת יותר להדריך אותי בנוגע לסוגי החיבורים הדרושים לי :)

אך לפני זה, אשמח לדעת אם לדעתכם החומרה של המחשב מספיק חזקה כדי להריץ 720p בצורה חלקה? (1080p בכלל לא רלוונטי כי מדובר במסך HD READY )
אחרת חבל לי בכלל על הזמן, כי בשביל סרטי DIVX רגילים יש מכשיר DVD

ועוד שאלה אחת בבקשה:
עשיתי חיפוש בפורום, ובאחד המקומות קראתי (מקווה שהבנתי נכון) שצריך להימנע ממצב שרואים תמונה גם בלפטופ וגם על מסך הטלוויזיה.
אז ראשית, האם זה באמת נכון, ובמידה וזה אכן כך, כיצד צריך לסדר זאת בהגדרות?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #10 

הלפטופ הזה יריץ 720P, אך חלש מדי בשביל 1080P.
ייתכן שאני טועה, אבל הבנתי שללפטופ הזה אין יציאת אודיו דיגיטלית נפרדת, וכנראה שניתן להעביר אותו דיגיטלית רק דרך ה-HDMI, כלומר תצטרך רסיבר חדש יחסית שיודע לפענח אודיו מכניסת HDMI.
כל ההגדרות לגבי איזה מסך מוצג נעשות איפה שקובעים את רזולוציית המסך, במלבנים הממוספרים 1 ו-2 ומייצגים את המסכים המחוברים.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

כאמור 1080P לא רלוונטי היות ומדובר במסך HD READY
מדובר ברסיבר של ימאהה (לא זוכר בדיוק את הדגם, אני יכול לבדוק), אבל קשה לי להאמין שיש שם כניסת HDMI, כי רכשנו אותו לפני כמה שנים.

בשורה התחתונה- האם זה אומר בעצם שבלי שדרוג הרסיבר, לא נוכל להינות מסאונד רב ערוצי? 8O

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #12 

בהנחה שאכן צדקתי ואין ללפטופ יציאת SPDIF, התשובה היא כן, תוכלו ליהנות רק מסטריאו, או לקנות כרטיס קול חיצוני שיש לו יציאת SPDIF ויתחבר ב-USB אל הלפטופ.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

תודה pixies
אני חושב שהכי טוב אם ניקח את הלפטופ לחנות מחשבים, ששם יגידו לי בדיוק מהן האפשריות, וכמה כסף זה יעלה , ואז נחליט.

רק שאלת הבהרה- האם כרטיס קול חיצוני יעשה את העבודה בדיוק באותה רמת איכות, כאילו שהיה למכשיר יציאת SPDIF מקורית ?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #14 

בפתיחת סרטים עם מידע רב ערוצי דיגיטלי עליהם, המידע דיגיטלי לחלוטין, ולמעשה המחשב וכרטיס הקול לא מבצעים שום עיבוד אלא מעבירים את המידע הדיגיטלי כמו שהוא מהקובץ אל הרסיבר (צריך גם לבחור ב-Pass-through בהגדרות כמו שמצויין במדריך שנתתי לך קודם לינק אליו). הרסיבר הוא זה שמפענח את המידע הדיגיטלי ומעביר אותו למגברים האנלוגיים והרמקולים.
לכן, רמת האיכות זהה לחלוטין, זה לא משנה.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

אוקיי pixies ,אז ברשותך יש עוד משהו אחד שלא ברור לי:
במערכת ה-HTPC אצלי, המחשב מחובר לרסיבר גם באמצעות כבל HDMI וגם באמצעות כבל קואקסלי.
אתה טענת קודם שניתן להעביר אות דיגיטלי דרך ה-HDMI, אז למה אני זקוק לשני חיבורים?
אם אני מנתק את הכבל הקואקסלי, אז אין סאונד בכלל.
פשוט לא מובן כל הקטע הזה..

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #16 

כי לא הגדרת את ה-HTPC כך שיוציא סאונד דרך ה-HDMI. זאת כמובן בהנחה שאכן יש לך כרטיס מסך התומך בהעברת סאונד דרך ה-HDMI שלו.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

ובהנחה שאכן יש לי כרטיס כזה, מה עדיף- חיבור אחד בלבד דרך HDMI או שני חיבורים כפי שיש לי כרגע, תמונה בנפרד, וסאונד בנפרד?

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #18 

אני מאמין שעדיף לך בחיבור יחיד - כך אתה לא מאבד עוד כניסה ברסיבר.
Catskinner כתב:תיזהר מכבלי PL 3.5 ל RCA. חלקם נועדו להעברת אודיו אנאלוגי ויש להם עיכבה נמוכה מאוד שאינה מתאימה להעברת S/PDIF.

זו הסיבה שציינתי שאם למחשב הנייד יש יציאה PL 3.5 מ"מ שאמורה להתחבר לכניסה קואקסיאלית במגבר צריך מתאם ולא ציינתי שאפשר לחבר עם כבל . אם אתה דווקא מתעקש על כבל אז וודא שהוא מיועד להעברת ווידאו (מחבר RCA צהוב) כי להם יש את העיכבה המתאימה.

לגבי נייד של HP אני כמעט בטוח שאם יש לו יציאה S/PDIF זו דווקא יציאה אופטית הדורשת מתאם mini TOSLINK, אבל לך תדע מה החכמים ב HP עושים בזמן האחרון.
...
מה קורה אם אני משתמש בכבל RCA לבן, למשל, של אודיו. האם אז אוכל לקבל DD ו-DTS ברסיבר? למה בדיוק גורם השימוש בכבל לא מתאים?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #19 

bariko,
אין שום בעייה להישאר עם החיבור הנוכחי, אמנם זה עוד כבל אך קל יותר להגדרה במחשב.

gorelshv,
למרחקים קצרים גם כבל פשוט בד"כ (לא תמיד) יעבוד בסדר. כשזה עובד - זה עובד (אין הבדל באיכות כי זה דיגיטלי).

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

gorelshv
אם זה החיסרון היחידי אז ממש לא נורא. ברסיבר הזה יש שלוש כניסות קוקאסליות, לעומת הרסיבר הקודם, שם היה לי רק אחד.

pixies
ממילא יש אצלי כבר כבל HDMI פרוש על חצי סלון, אז מה זה כבר משנה עוד כבל אחד :D

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”