הורדת סירטי HD - שקר אחד גדול?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
בעקבות הדיון על אורך החיים של ה BR בו הועלתה הטענה שהורדת סרטים ישירות מהרשת תהרוג את הפורמט הפיזי, החלטתי להתעניין קצת על הנושא ולהבין על מה בעצם מדובר. בגלל שכאזרחי ישראל רב השירותים האלו לא פתוחים בפננו שאופציה, ולכן אין לנו ניסיון מעשי עימם, החלטתי לחפש קצת מאמרים ברשת ולהבין האם באמת יש אלטרנטיבה ראויה ל BR למי שלא רוצה לרכוש נגן ייעודי ולהתעסק עם מדיות פיזיות.
בעקבות החיפושים בנושא מצאתי את המאמר הבא:
http://blogs.zdnet.com/Ou/?p=511
אני חייב לציין שהמאמר הנ"ל די פקח את עיניי. הידעתם שרב שירותי הרשת שמספקים סירטי "HD" בסטרימינג לא מתקרבים בכלל לאיכות HD אמיתית וברובם האיכות אפילו לא מתקרבת לאיכות DVD. מדהים. מה שמביא אותי למסקנה הבלתי נמנעת - עד שרוחב הפס הריאלי ללקוח הסופי לא יגדל משמעותית הזרמת HD דרך הרשת כאופציה חלופית למדיות פיזיות לא נראית ריאלית. בקצב שבו האינטרנט מתפתח בשנים האחרונים לא נראה שתהיה תחרות אמיתית למדיה פיזית בטווח של 3 שנים או יותר, מה שמראה שעדיין יש תקווה לפורמט הזה.
ד"א - כל הדיון פה סובב סביב שירותי סטרימינג של HD חוקי ולא הורדת סירטי MKV פירטיים!
אני חייב לציין שהמאמר הנ"ל די פקח את עיניי. הידעתם שרב שירותי הרשת שמספקים סירטי "HD" בסטרימינג לא מתקרבים בכלל לאיכות HD אמיתית וברובם האיכות אפילו לא מתקרבת לאיכות DVD. מדהים. מה שמביא אותי למסקנה הבלתי נמנעת - עד שרוחב הפס הריאלי ללקוח הסופי לא יגדל משמעותית הזרמת HD דרך הרשת כאופציה חלופית למדיות פיזיות לא נראית ריאלית. בקצב שבו האינטרנט מתפתח בשנים האחרונים לא נראה שתהיה תחרות אמיתית למדיה פיזית בטווח של 3 שנים או יותר, מה שמראה שעדיין יש תקווה לפורמט הזה.
ד"א - כל הדיון פה סובב סביב שירותי סטרימינג של HD חוקי ולא הורדת סירטי MKV פירטיים!
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
אני מהמר שהבלו ריי יהיה איתנו לפחות לעוד 10 שנים.Huber כתב:בעקבות הדיון על אורך החיים של ה BR בו הועלתה הטענה שהורדת סרטים ישירות מהרשת תהרוג את הפורמט הפיזי, החלטתי להתעניין קצת על הנושא ולהבין על מה בעצם מדובר. בגלל שכאזרחי ישראל רב השירותים האלו לא פתוחים בפננו שאופציה, ולכן אין לנו ניסיון מעשי עימם, החלטתי לחפש קצת מאמרים ברשת ולהבין האם באמת יש אלטרנטיבה ראויה ל BR למי שלא רוצה לרכוש נגן ייעודי ולהתעסק עם מדיות פיזיות.
ד"א - כל הדיון פה סובב סביב שירותי סטרימינג של HD חוקי ולא הורדת סירטי MKV פירטיים!...
הפורמט עוד חדש, ועם הזמן הוא יכנס ויכנס חזק
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
Huber
1) אני כתבתי את כל זה לפני כמה ימים, כל אחד שמנסה לתת שרות חוקי ל-DVD נתקל בבעיות בארה"ב. אבל גם שרות HD אם יהיה כזה יהיה מבוסס על בלו-ריי כמובן
2) ואלה שמורידים MKV - איך זה יכול להרוג את הפורמט אם מורידים בלו-ריי ריפ? MKV זה לא המקור!
בלו-ריי ימות רק כאשר ההפצה של הסטודיו תהיה בפורמט אלקטרוני.. כל ה-workflow של היצרני תוכן צריך להשתנות..
1) אני כתבתי את כל זה לפני כמה ימים, כל אחד שמנסה לתת שרות חוקי ל-DVD נתקל בבעיות בארה"ב. אבל גם שרות HD אם יהיה כזה יהיה מבוסס על בלו-ריי כמובן
2) ואלה שמורידים MKV - איך זה יכול להרוג את הפורמט אם מורידים בלו-ריי ריפ? MKV זה לא המקור!
בלו-ריי ימות רק כאשר ההפצה של הסטודיו תהיה בפורמט אלקטרוני.. כל ה-workflow של היצרני תוכן צריך להשתנות..
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78866
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
העניין הוא שיש כל מני שירותים כאלה.
השירותים שמנסים לתת VOD אמיתי (בסגנון של VOD HD של הוט) מורידים בהכרח את איכות התמונה משמעותית.
זה לא המקרה במערכות שאוגרות מידע (בסגנון של PUSH VOD כמו YES MOVIES). ההיצע של הסרטים קטן יותר, בהכרח, אבל שירותים כאלה יכולים לספק לך איכות HD מדהימה ובעלות לא גבוהה.
השירותים שמנסים לתת VOD אמיתי (בסגנון של VOD HD של הוט) מורידים בהכרח את איכות התמונה משמעותית.
זה לא המקרה במערכות שאוגרות מידע (בסגנון של PUSH VOD כמו YES MOVIES). ההיצע של הסרטים קטן יותר, בהכרח, אבל שירותים כאלה יכולים לספק לך איכות HD מדהימה ובעלות לא גבוהה.
אני לא מסכים, ואני טוען שיש אפשרות טכנולוגית היום לתת שירותי HD גם על גבי רשת IP, בוודאי במקומות בהם התשתית מפותחת.מה שמביא אותי למסקנה הבלתי נמנעת - עד שרוחב הפס הריאלי ללקוח הסופי לא יגדל משמעותית הזרמת HD דרך הרשת כאופציה חלופית למדיות פיזיות לא נראית ריאלית. בקצב שבו האינטרנט מתפתח בשנים האחרונים לא נראה שתהיה תחרות אמיתית למדיה פיזית בטווח של 3 שנים או יותר, מה שמראה שעדיין יש תקווה לפורמט הזה....
1. ניתן לעשות זאת על ידי push vod - בכל רגע נתון יש X סרטים שמאוכסנים בדיסק שנמצא ב-STB המקומי, והחיוב נעשה רק בזמן צפייה.
2. סוג של near VOD - אדם מזמין סרט כשהוא עדיין במשרד, כאשר הוא מגיע הביתה, כל הסרט (או חלק מספיק גדול ממנו, המאפשר buffer) כבר נמצא לו על ה-STB ומחכה לצפייה.
לא כל VOD חייב להיות "הרגע". המציאות מלמדת שהלקוח "יסבול" גם המתנה של חצי שעה עד שהוא יתחיל לראות את הסרט מהרגע שהוא החליט. במצב כזה - אין שום בעיה לבצע stream אליו.
You are never fully dressed without a smile
- michael123
- חבר מכור קשה

אלה פתרונות יקרים למדי, וקשה לי לחשוב על נפחים של BD ריפ.
איך תפיץ תכנים של 30G לעשרות אלפי לקוחות בו-זמנית?
איך תפיץ תכנים של 30G לעשרות אלפי לקוחות בו-זמנית?
- michael123
- חבר מכור קשה

אני חושב על ה-back-end - השרתים וה-storage הנדרשים כדי לעמוד בקצב של 5 מגהבייט/שניה - לכל קליינט
זה מאוד יקר
זה מאוד יקר
- oferlaor
- מנהל

לא מבין מה הבעיה לעשות PUSH VOD עם כל הטכנולוגיות שיש כיום. דיסק קשיח זה אלמנט לא יקר היום, אפשר להשתמש בתשתיות קיימות, אינטרנט, טלויזיה ציבורית דיגיטלית (שלא משדרת 24 שעות ביממה), ערוצים פנויים בכבלים בשעות הבוקר וכו'.
תחשוב שיש לך קופסא שלא נותנת לך את *כל* התכנים של VOD ברזולוציה מלאה, אלא נותנת לך אפשרות לבחור מתוך 50 סרטים או אפילו 25 סרטים חדשים באיכות בלוריי ואין סוף תוכן אחר ב-SDTV. אין בעיה לעשות PREQUEUE כך שזה בטוח אצלך בדיסק שבוע לפני תאריך ההפצה DAY & DATE (שבו יוצא הבלוריי הרשמי בחנויות למכירה/השכרה).
קיימות קופסאות כאלה.
תחשוב שיש לך קופסא שלא נותנת לך את *כל* התכנים של VOD ברזולוציה מלאה, אלא נותנת לך אפשרות לבחור מתוך 50 סרטים או אפילו 25 סרטים חדשים באיכות בלוריי ואין סוף תוכן אחר ב-SDTV. אין בעיה לעשות PREQUEUE כך שזה בטוח אצלך בדיסק שבוע לפני תאריך ההפצה DAY & DATE (שבו יוצא הבלוריי הרשמי בחנויות למכירה/השכרה).
קיימות קופסאות כאלה.
אחד הדברים היפים ב-push vod הוא שלא צריך לשדר לכל לקוח בנפרד אלא אפרש לשדר multicast למספר רב של לקוחות בו זמנית. לכן, עבור שידור של 10 סרטים בקצב של 5Mbps לכל סרט צריך 50Mbps בלי קשר לכמות הלקוחות שיקבלו אותם.michael123 כתב:אני חושב על ה-back-end - השרתים וה-storage הנדרשים כדי לעמוד בקצב של 5 מגהבייט/שניה - לכל קליינט
זה מאוד יקר...
- oferlaor
- מנהל

בדיוק מה ששד אמר, ואוסיף על כך שעם תחברו את כל הערוצים שיש למשתמשים לביתם (סלולרי, לויין, כבלים, טלפון, אינטרנט) רוחב הסרט שלא מנוצל הוא מטורף...
- michael123
- חבר מכור קשה

אגב אני כתבתי 5MB, לא 5MbpsShed כתב:אחד הדברים היפים ב-push vod הוא שלא צריך לשדר לכל לקוח בנפרד אלא אפרש לשדר multicast למספר רב של לקוחות בו זמנית. לכן, עבור שידור של 10 סרטים בקצב של 5Mbps לכל סרט צריך 50Mbps בלי קשר לכמות הלקוחות שיקבלו אותם.michael123 כתב:אני חושב על ה-back-end - השרתים וה-storage הנדרשים כדי לעמוד בקצב של 5 מגהבייט/שניה - לכל קליינט
זה מאוד יקר......
40Mbps זה קצב העברה של בלו-רייי, לא?
ולמה רק 10 סרטים?
לא משנה, רק כדי לקורא את כמות הנתונים זו, צריך storage מפלצתי
שוב - לא מסכים איתך.michael123 כתב:אגב אני כתבתי 5MB, לא 5MbpsShed כתב:אחד הדברים היפים ב-push vod הוא שלא צריך לשדר לכל לקוח בנפרד אלא אפרש לשדר multicast למספר רב של לקוחות בו זמנית. לכן, עבור שידור של 10 סרטים בקצב של 5Mbps לכל סרט צריך 50Mbps בלי קשר לכמות הלקוחות שיקבלו אותם.michael123 כתב:אני חושב על ה-back-end - השרתים וה-storage הנדרשים כדי לעמוד בקצב של 5 מגהבייט/שניה - לכל קליינט
זה מאוד יקר......
40Mbps זה קצב העברה של בלו-רייי, לא?
ולמה רק 10 סרטים?
לא משנה, רק כדי לקורא את כמות הנתונים זו, צריך storage מפלצתי...
תחשוב על youtube - ועל כמות ה-storage שיש שם, תחשוב על flicker או gmail. יוטיוב עושים היום סטרימינג באיכות נמוכה למספר דמיוני של לקוחות בו זמנית. נניח שרוחב הפס הדרוש לסרט ממוצע ביו-טיוב הוא מאית מרוחב הפס הדרוש לסרט HD. זה אומר שיו טיוב יכולה לשדר HD למאית ממספר הלקוחות הקיים שלה היום. את המספרים תעשה לבד, אבל אני בטוח שזה הרבה יותר מאשר כמות הצופים בערוץ X ברגע נתון.
- oferlaor
- מנהל

10 סרטים זו היתה רק דוגמא.
לשים לכל לקוח דיסק של טרה זה כבר לא סיפור יקר אם אתה יודע שתחזיר את זה די מהר על ידי הכסף שתקבל מהחשבון החודשי של הלקוח הנ"ל...
לשים לכל לקוח דיסק של טרה זה כבר לא סיפור יקר אם אתה יודע שתחזיר את זה די מהר על ידי הכסף שתקבל מהחשבון החודשי של הלקוח הנ"ל...
- michael123
- חבר מכור קשה

איכות ה-youtube היא ***, תסלחו לי
אני לא מסוגל לראות את זה בכלל.. זה לא זה לא מגיע לרמת ה-DVD, זה אפילו מתחת ל-VHS
ואני מדבר על אלטרנטיבה לבלו-ריי
אני לא מסוגל לראות את זה בכלל.. זה לא זה לא מגיע לרמת ה-DVD, זה אפילו מתחת ל-VHS
ואני מדבר על אלטרנטיבה לבלו-ריי
- michael123
- חבר מכור קשה

זה לא רק לשים דיסק..oferlaor כתב:10 סרטים זו היתה רק דוגמא.
לשים לכל לקוח דיסק של טרה זה כבר לא סיפור יקר אם אתה יודע שתחזיר את זה די מהר על ידי הכסף שתקבל מהחשבון החודשי של הלקוח הנ"ל......
תקרא עד הסוף: תוריד את כמות הלקוחות פי מאה ותגדיל את ה-bitrate לכל לקוח פי מאה - קיבלת bitrate שלא מבייש שום סרט HD, בתשתיות ובטכנולוגיה שזמינות היום.michael123 כתב:איכות ה-youtube היא ***, תסלחו לי
ואני מדבר על אלטרנטיבה לבלו-ריי...
bitrate
קראתי את הכתבה המקושרת בתחילת שרשור והתעוררה אצלי שאלה לגבי משמעות ה bitrate.
בדקתי הרצה של קובץ mkv של סרט HD בגודל 4.5GB ב VLC וראיתי קצב של בין 6000 - 8000 bps, בדומה להרצה דומה של סרט מ DVD, האם זה אומר שהסרט בעל רזולוציה של 1280*720 הוא בעצם לא HD?
אשמח אם מישהו יסביר את הקשר בין bitrate לבין HD.
בדקתי הרצה של קובץ mkv של סרט HD בגודל 4.5GB ב VLC וראיתי קצב של בין 6000 - 8000 bps, בדומה להרצה דומה של סרט מ DVD, האם זה אומר שהסרט בעל רזולוציה של 1280*720 הוא בעצם לא HD?
אשמח אם מישהו יסביר את הקשר בין bitrate לבין HD.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
nadavck,
הצהרה חזקה, 10 שנים
מקווה שאתה לא משקיע את הכסף שלך בטכנולוגיה הזו.
לא נראה לי שהוא יחיה עוד 5
אולי לאכסונים כבדים וגיבויים.
לדעתי, מצבה של רשת בלוקבסטר העולמית די מייצג את מצב המדיות האופטיות
הצהרה חזקה, 10 שנים
מקווה שאתה לא משקיע את הכסף שלך בטכנולוגיה הזו.
לא נראה לי שהוא יחיה עוד 5
אולי לאכסונים כבדים וגיבויים.
לדעתי, מצבה של רשת בלוקבסטר העולמית די מייצג את מצב המדיות האופטיות
העם דורש..... כל מיני דברים
- michael123
- חבר מכור קשה

בלו-ריי יחיה אולי יותר מ-10 שנים, הענייין איזה נישה הוא יתפוס או שיהפוך ל-mainstream