שאלה לגבי איכות תמונה ב HD

פורום נגני DVD ובלוריי - כאן נדבר על נגנים שמקבלים דיסקים פיזיים...
שלח תגובה
MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #1 

שלום,

פעם ראשונה שלי בפורום הזה והאמת היא שאין לי הרבה מושג בתחום אז תהיו עדינים :lol:

משהו שקצת לא ברור לי הוא נושא איכות התמונה. יש כל מיני איכויות 'רשמיות' כמו 720p, 1080p וכל מיני דברים יפים כאלה. בסופו של דבר, יצא לי פעם אחת לראות שידור בייסבול בארה"ב ,את השידור כדורגל ששידרו באירוע של פנסוניק וגם את כל סרטוני ההדגמה ששמו באירוע האחרון וזה WOW אמיתי, לעומת זאת כשראיתי כבר כמה סרטים שיצאו לאחרונה (כולם באיכות 1080 לצורך העניין) וגם כל מיני דברים ב yesHD, התחושה שמתקבלת זה 'סביר' בהחלט ועדין לא להיט.

לאחר דיון עם חבר ועם הבחור שנתן את ההרצאה בפנסוניק, ההשערה שהגעתי אליה היא שכנראה שמדובר בעניין כספי ויותר מזה כנראה המצלמות לסרטוני ההדגמה ולכדורגל הן בעיקרון סטטיות ולא מתאימות לסצנות אקשן בסרטים.

האם מישהו מבין על מה אני מדבר ויכול קצת לשפוך אור על העניין ?

אלי777
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

יכול להיות שפשות הציפיות שלך היו מעבר לכל דימיון ולכן התאכזבת .
ישנם נתונים שונים שגם הם משפעים על איכות התמונה כגון יחס ניגודיו ,בהירות , מקור השידור ,ועוד

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #3 

כל ההדגמות תמיד מדגימות תמונה בהירה מאוד עם צבעים חמים (יער, מדבר, ים) שנותנים תחושה של ואו.

נסה לראות אצלך סרט כזה גם בסצינות עם צבעים חמים ובהירות (משהו כמו מדבר בצהרי היום)
סצינות חשוכות..מה לעשות פחות נותנות אפקט ואוי (:

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #4 

MadCow כתב:שלום,

פעם ראשונה שלי בפורום הזה והאמת היא שאין לי הרבה מושג בתחום אז תהיו עדינים :lol:

משהו שקצת לא ברור לי הוא נושא איכות התמונה. יש כל מיני איכויות 'רשמיות' כמו 720p, 1080p וכל מיני דברים יפים כאלה. בסופו של דבר, יצא לי פעם אחת לראות שידור בייסבול בארה"ב ,את השידור כדורגל ששידרו באירוע של פנסוניק וגם את כל סרטוני ההדגמה ששמו באירוע האחרון וזה WOW אמיתי, לעומת זאת כשראיתי כבר כמה סרטים שיצאו לאחרונה (כולם באיכות 1080 לצורך העניין) וגם כל מיני דברים ב yesHD, התחושה שמתקבלת זה 'סביר' בהחלט ועדין לא להיט.

לאחר דיון עם חבר ועם הבחור שנתן את ההרצאה בפנסוניק, ההשערה שהגעתי אליה היא שכנראה שמדובר בעניין כספי ויותר מזה כנראה המצלמות לסרטוני ההדגמה ולכדורגל הן בעיקרון סטטיות ולא מתאימות לסצנות אקשן בסרטים.

האם מישהו מבין על מה אני מדבר ויכול קצת לשפוך אור על העניין ?
...
נכון
איכות של יס HD לא טובה (שלא נדבר על ה-sound)

כדי להתרשם מאיכות אמיתית אתה צריך בלו-ריי

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #5 

ממליץ לראות סרט כמו "האלמנט החמישי" ב HD שהוא סרט מאוד בהיר ובעל צבעים מאוד חמים לאורך רוב הסרט
Need more cowbell

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78899
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #6 

זה מאוד תלוי בתוכן, איך הוא צולם ואיך הוא עובד. יש תכנים שיוצאים מדהים, ויש פחות.

החוליה החלשה היא זו שתקבע את איכות התמונה הסופית.

זה כולל את איכות הצילום, הפילם, ה-POST PRODUCTION, העריכה, השידור, הכיווץ, עיבוד התמונה שלך בבית והמסך שלך.

סרטים, בניגוד לתכני וידאו, לרוב מצולמים על פילם ולכן האיכות יכולה מאוד להשתנות מתוכן לתוכן. מי שראה פעם את LENO ב-HD ושפשף את העיניים יכול להבין עד כמה ההבדלים יכולים להיות דרמטיים בין תוכן טוב לבינוני.

לגבי יס, ראיתי תכנים טובים שמשודרים בו, והם בהחלט היו וואו, זה מאוד תלוי בתוכן.

כמובן שמאז שנחשפנו לראשונה ל-HD כבר פיתחנו תאבון. כמובן שיש רמות שונות של כיווץ וצילום, ובלוריי כמובן זה הטופ כיום.

אני כיום צופה בהרבה סוגים של תכנים ב-HD בבית. האיכות נעה מטוב למדהים.

MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #7 

תודה על התשובות המפורטות.

oferlaor, אם היום מבחינה טכנולוגית אפשר להגיע לתוצאות של WOW, מה מונע ממפיקי הסרטים לצלם בצורה כזו ?

שלח תגובה

חזור אל “נגני DVD/בלוריי”