מה הסיבה לסרטים שהם ביחס של 1.85:1 ?
הסיבה היא פשוטה
אבל לפני זה צריך רק צריך להסביר כמה דברים
1.85:1 זה פורמט צר עם פסים שחורים בעיקר אם אתה רואה את הסרט
על מסך שהיחס שלו הוא 3:4 (1.33:1)
אם אתה רואה את הסרט על מסך פלזמה או LCD שהיחס שלהם הוא 9:16
סרט של 1.85:1 אתה תראה כמעט על מסך מלא .
חלק גדול מהסרטים היום יוצא (בעיקר על BD ) ב 2.35:1 או 2.40:1
שזה יחס ( או AR )שגם על מסכי 9:16 יראה צר עם פסים שחורים
והסיבה הפשוטה לזה היא
לנסות ולתת לך את האפשרות לראות את הסרט
בצורה שהיא כמה שיותר קרובה למקור
כדי שסרט שצולם במקור ב AR של 2.35:1
יראה על מסך 9:16 במסך מלא ובלי עיוותים
יהיה צורך לחתוך את הצדדים שלו
ולתאם סרט כזה למסך מלא במסכי 3:4
צריך לחתוך אפילו יותר מהצדדים של הסרט
ואז פשוט לא תראה את כל התמונה שצולמה
ותפספס את כל מה שצולם בצדדים.
בכלל הגישה היום היא להוציא את הסרטים כמה שיותר כמו במקור
או כמו שהבמאי התכוון
וכל סטייה מהמקור
מתקבלת מיד בתגובות שליליות בפורומים שבנושא.
אבל לפני זה צריך רק צריך להסביר כמה דברים
1.85:1 זה פורמט צר עם פסים שחורים בעיקר אם אתה רואה את הסרט
על מסך שהיחס שלו הוא 3:4 (1.33:1)
אם אתה רואה את הסרט על מסך פלזמה או LCD שהיחס שלהם הוא 9:16
סרט של 1.85:1 אתה תראה כמעט על מסך מלא .
חלק גדול מהסרטים היום יוצא (בעיקר על BD ) ב 2.35:1 או 2.40:1
שזה יחס ( או AR )שגם על מסכי 9:16 יראה צר עם פסים שחורים
והסיבה הפשוטה לזה היא
לנסות ולתת לך את האפשרות לראות את הסרט
בצורה שהיא כמה שיותר קרובה למקור
כדי שסרט שצולם במקור ב AR של 2.35:1
יראה על מסך 9:16 במסך מלא ובלי עיוותים
יהיה צורך לחתוך את הצדדים שלו
ולתאם סרט כזה למסך מלא במסכי 3:4
צריך לחתוך אפילו יותר מהצדדים של הסרט
ואז פשוט לא תראה את כל התמונה שצולמה
ותפספס את כל מה שצולם בצדדים.
בכלל הגישה היום היא להוציא את הסרטים כמה שיותר כמו במקור
או כמו שהבמאי התכוון
וכל סטייה מהמקור
מתקבלת מיד בתגובות שליליות בפורומים שבנושא.
PavelzPavelz כתב:אני מקווה דווקא שבעתיד נראה יותר סרטים ב 1.85:1 כמו Dark Knight.
יש לי תחושה שעוד כמה שנים "יאכילו אותנו" בדור הבא של מסכים ביחס 2.35:1 ויגידו שזה הגודל הנכון....
צר לי לאכזב אותך אך THE DARK KNIGHT צולם ב 2.35:1
חוץ מכמה קטעים שצולמו גם ב IMAX (שה AR שלו אחר)
וכשהסרט יצא (בעיקר על BD ) זה יהיה ב AR של 2.35:1 .
הגרסת בלו ריי של sleeping beauty שיצא לאחרונה היא אפילו ב 2.55...
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
צודק... חשבתי שבנוסף לסצנת הפתיחה שהייתה ב BR של Batman Begins כל שאר הסרט יהיה באותו הפורמט.rwg1 כתב:PavelzPavelz כתב:אני מקווה דווקא שבעתיד נראה יותר סרטים ב 1.85:1 כמו Dark Knight.
יש לי תחושה שעוד כמה שנים "יאכילו אותנו" בדור הבא של מסכים ביחס 2.35:1 ויגידו שזה הגודל הנכון....
צר לי לאכזב אותך אך THE DARK KNIGHT צולם ב 2.35:1
חוץ מכמה קטעים שצולמו גם ב IMAX (שה AR שלו אחר)
וכשהסרט יצא (בעיקר על BD ) זה יהיה ב AR של 2.35:1 ....
חבל...
Need more cowbell
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
נתחיל ממה הסיבה שבכלל כדאי לצלם בפורמט רחב.
יש לכך שתי סיבות.
1. הפיזיולוגיה של האדם גורמת לכך שטווח הראיה שלנו הוא מלבני מאוד (משהו כמו יחס 2.5:1 פחות או יותר).
2. נכון שאנחנו לא רואים טוב במיוחד בקצוות טווח הראיה, אך הראיה הפריפריאלית היא חשובה לתחושה של IMMERSION (שאתה בתוך הסרט). כאשר אתה רואה סרט קולנוע בקולנוע, אתה יושב קרוב ומסתכל בעיקר במרכז התמונה (איפה שהאקשן מתרחש) אבל העובדה שיש תמונה מעבר לכך (מעל ומתחת, אך יותר חשוב בצדדים) גורמת לתחושה שאתה בתוך הסרט.
זו הסיבה שבשנים הראשונות של הקולנוע עברו מהר מאוד ליחס סטנדרטי של 2.35:1 כמעט בכל הסרטים.
כיום מצלמים כמעט הכל בגירסאת OPEN MATTE שבה בעצם מצלמים פריים גדול ומתוכו חותכים גירסאות שונות למטרות שונות. גירסא אחת ל-DVD, גירסא ל-HD, גירסא לקולנוע וגירסא שאתה רואה בטיסות. הצלם רואה סימונים שונים על גבי המצלמה שלו שמסמנים לו איך תראה כל גירסא. כך יוצא שמי שיש לו 4:3 יראה פחות תמונה בצדדים, אך יהיה לו למעלה ולמטה יותר תוכן שמי שיש לו את גירסאת ה-2.35 לא יראה...
כשהתחילו בשיטה זו, לא כל הצלמים היו מומחים גדולים בזה ובשנות התשעים ניתן היה עדיין לראות כמה וכמה סרטים שקצה המיקרופון מבצבץ לו בחלק העליון של המסך בגירסאות FULL SCREEN. כיום לא רואים תקלות כאלה כמעט בכלל.
כיום יש בעצם 1.77:1, 1.85:1 ו-2.35:1 שהם הפופולריים ביותר.
יש מאמר נחמד בנושא שכתבתי לפני די הרבה זמן:
"כותונת הפסים של הקולנוע הביתי"
יש לכך שתי סיבות.
1. הפיזיולוגיה של האדם גורמת לכך שטווח הראיה שלנו הוא מלבני מאוד (משהו כמו יחס 2.5:1 פחות או יותר).
2. נכון שאנחנו לא רואים טוב במיוחד בקצוות טווח הראיה, אך הראיה הפריפריאלית היא חשובה לתחושה של IMMERSION (שאתה בתוך הסרט). כאשר אתה רואה סרט קולנוע בקולנוע, אתה יושב קרוב ומסתכל בעיקר במרכז התמונה (איפה שהאקשן מתרחש) אבל העובדה שיש תמונה מעבר לכך (מעל ומתחת, אך יותר חשוב בצדדים) גורמת לתחושה שאתה בתוך הסרט.
זו הסיבה שבשנים הראשונות של הקולנוע עברו מהר מאוד ליחס סטנדרטי של 2.35:1 כמעט בכל הסרטים.
כיום מצלמים כמעט הכל בגירסאת OPEN MATTE שבה בעצם מצלמים פריים גדול ומתוכו חותכים גירסאות שונות למטרות שונות. גירסא אחת ל-DVD, גירסא ל-HD, גירסא לקולנוע וגירסא שאתה רואה בטיסות. הצלם רואה סימונים שונים על גבי המצלמה שלו שמסמנים לו איך תראה כל גירסא. כך יוצא שמי שיש לו 4:3 יראה פחות תמונה בצדדים, אך יהיה לו למעלה ולמטה יותר תוכן שמי שיש לו את גירסאת ה-2.35 לא יראה...
כשהתחילו בשיטה זו, לא כל הצלמים היו מומחים גדולים בזה ובשנות התשעים ניתן היה עדיין לראות כמה וכמה סרטים שקצה המיקרופון מבצבץ לו בחלק העליון של המסך בגירסאות FULL SCREEN. כיום לא רואים תקלות כאלה כמעט בכלל.
"כותונת הפסים של הקולנוע הביתי"
- RoeyTNT
- חבר ותיק

- תגובות: 1274
- שם מלא: RoeyTNT
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
וואו!!oferlaor כתב:נתחיל ממה הסיבה שבכלל כדאי לצלם בפורמט רחב.
יש לכך שתי סיבות.
"כותונת הפסים של הקולנוע הביתי"...
סוף-סוף הבנתי.
אני שובר את הראש לגבי זה כבר המון זמן ועד עכשיו לא מצאתי הסבר מספק במאה אחוז.
המון תודה לך!
אבל עדיין דבר אחד קטן שאני לא מבין.
אני יודע בוודאות שנרניה צולם במקור ב2.35 : 1, מה שאומר שגם על מסך רחב אני אראה פסים שחורים. אז איך זה שכאשר הסרט משודר בהוט HD (במסך רחב) אני רואה תמונה ללא פסים שחורים כלל?
- oferlaor
- מנהל

בגרסאת open matte אפשר להוציא יחסים שונים.
זה אומר שהוט קנו גרסאת 16:9 במקרה הזה.
זה אומר שהוט קנו גרסאת 16:9 במקרה הזה.
- RoeyTNT
- חבר ותיק

אם אני אצפה בגרסה שיש לי על המחשב של נרניה שהיא גרסת מסך רחב (ואני צופה בה על מסך רחב)
אני אראה פסים שחורים עדיין בגלל שהסרט צולם ב2.35 : 1.
כשאני צופה בסרט בהוט HD שעדיין נחשב מסך רחב 16:9, אני אראה ללא פסים שחורים.
הבנתי את הקטע של הOPEN MATTE, אז זה אומר בעצם שבהוט אני אפספס קצת פרטים מהצדדים?
אני אראה פסים שחורים עדיין בגלל שהסרט צולם ב2.35 : 1.
כשאני צופה בסרט בהוט HD שעדיין נחשב מסך רחב 16:9, אני אראה ללא פסים שחורים.
הבנתי את הקטע של הOPEN MATTE, אז זה אומר בעצם שבהוט אני אפספס קצת פרטים מהצדדים?
- oferlaor
- מנהל

RoeyTNT,
לא. זה כל הפואנטה של OPEN MATTE, לא רק שאתה לא תפספס אלא שיש לך מידע נוסף מעל ומתחת לתמונה שיתכן ולא היה לך כשצפית בקולנוע.
לא. זה כל הפואנטה של OPEN MATTE, לא רק שאתה לא תפספס אלא שיש לך מידע נוסף מעל ומתחת לתמונה שיתכן ולא היה לך כשצפית בקולנוע.
- oferlaor
- מנהל

RoeyTNT,
1. זה תלוי אם מראש צלמו את זה ככה. יש סרטים כמו "לקרוא ולשרוף" של האחים כהן שראיתי בקולנוע ב-16:9 (או 1.85, קשה לדעת כשאתה בשורה הראשונה ומנסה למדוד את יחס המסך עם האצבעות עד שאשתך בועטת בך מתחת לשולחן)...
2. זה תלוי בבמאי ובאולפן. הקונצנזוס כיום הוא שעדיף להציג את זה כמה שיותר קרוב למה שהיה בקולנוע.
אותי הורג שלא ראו שזה מגיע בבלוריי ואין אפשרות לכמה גירסאות אנמורפיות בכדי להגיע לאיכות אופטימלית ב-1080P.
1. זה תלוי אם מראש צלמו את זה ככה. יש סרטים כמו "לקרוא ולשרוף" של האחים כהן שראיתי בקולנוע ב-16:9 (או 1.85, קשה לדעת כשאתה בשורה הראשונה ומנסה למדוד את יחס המסך עם האצבעות עד שאשתך בועטת בך מתחת לשולחן)...
2. זה תלוי בבמאי ובאולפן. הקונצנזוס כיום הוא שעדיף להציג את זה כמה שיותר קרוב למה שהיה בקולנוע.
אותי הורג שלא ראו שזה מגיע בבלוריי ואין אפשרות לכמה גירסאות אנמורפיות בכדי להגיע לאיכות אופטימלית ב-1080P.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
oferlaor כתב:יש סרטים כמו "לקרוא ולשרוף" של האחים כהן שראיתי בקולנוע ב-16:9 (או 1.85, קשה לדעת כשאתה בשורה הראשונה ומנסה למדוד את יחס המסך עם האצבעות עד שאשתך בועטת בך מתחת לשולחן)......
אז זה מה שאתה עושה כשאתה טוען שאתה רואה סרטים...
- RoeyTNT
- חבר ותיק

זה לא קצת מטומטם? להציג כמה שיותר קרוב לקולנוע? הרי אם כולם היו בOPEN MATTE גם היינו מרוויחים מידע מלמעלה ולמטה, גם לא היו פסים שחורים וגם לא הייתה מתיחה לא טבעית מאף צד.oferlaor כתב:RoeyTNT,
אותי הורג שלא ראו שזה מגיע בבלוריי ואין אפשרות לכמה גירסאות אנמורפיות בכדי להגיע לאיכות אופטימלית ב-1080P....
ועוד דבר, אני עבדתי ב-2 בתי קולנוע בתור מקרין ואני לא יודע על בית קולנוע עם שולחנות באולם P:
- RoeyTNT
- חבר ותיק

יש לי עוד 2 שאלות:
1) זה אומר שאם אני צופה בסרט שצולם במקור ב2.35 : 1, כלומר שאני צופה בו במסך רחב אך עדיין עם פסים שחורים, והסרט אמור להיות 1080p... זה אומר שזה לא באמת 1080p, שלא באמת יש שם 1920 פיקסלים על 1080 קווים מאונכים, אלא פחות?
2) אם יש את כל הOAR האלה (כמו 1.77:1, 1.85:1 ו-2.35:1) אז מאיפה בא ה-16:9? מה הקשר של האספקט הזה לOAR שבהם מצלמים, חוץ מהעובדה שכולם רחבים ולא ריבועיים? (יכול להיות שאני לא מבין את זה כי אני לא כ"כ טוב במתמטיקה, ביחסים וכאלה...
)
1) זה אומר שאם אני צופה בסרט שצולם במקור ב2.35 : 1, כלומר שאני צופה בו במסך רחב אך עדיין עם פסים שחורים, והסרט אמור להיות 1080p... זה אומר שזה לא באמת 1080p, שלא באמת יש שם 1920 פיקסלים על 1080 קווים מאונכים, אלא פחות?
2) אם יש את כל הOAR האלה (כמו 1.77:1, 1.85:1 ו-2.35:1) אז מאיפה בא ה-16:9? מה הקשר של האספקט הזה לOAR שבהם מצלמים, חוץ מהעובדה שכולם רחבים ולא ריבועיים? (יכול להיות שאני לא מבין את זה כי אני לא כ"כ טוב במתמטיקה, ביחסים וכאלה...