האם CD-R שהוא צרוב יכול לפגוע במכשיר הי אנד שקורא CD
שלום לכולם
מטריד אותי השאלה האם CD-R יכול לפגוע באורך החיים ואיכות הקריאה במכשיר הי אנד
בענית הלייזר שעות עבודה תקלות שחיקה בזוייות הקרן וכו
המיועד לקרא דיסקים רגילים קנויים
מאחר וישפאר במעבדה אמרו לי כי אני משתמש בדיסקים צרובים וזה עלול לפגוע במכשיר
אחרי שהסברתי להם כי לצרובים יש לי מכשיר ב2500 שח וגם ב-300 שח ואני בשום אופן לא השתכנעו ???
מי יכול לענות על השאלה כי לא מצאתי הסבר הגיוני לכך
האם CD-R שניצרב במחשב זה לזה המגיע מהחברה
יש לפעמים הבדלים בצליל וגם ברציפות הקריאה לדוגמא במכשיר אחד עובד ומכשיר שני לא
ולהפך המוכן מהחברה נקרא עי כל המכשירים
מה
הסיבה
תודה
ובברכה
מטריד אותי השאלה האם CD-R יכול לפגוע באורך החיים ואיכות הקריאה במכשיר הי אנד
בענית הלייזר שעות עבודה תקלות שחיקה בזוייות הקרן וכו
המיועד לקרא דיסקים רגילים קנויים
מאחר וישפאר במעבדה אמרו לי כי אני משתמש בדיסקים צרובים וזה עלול לפגוע במכשיר
אחרי שהסברתי להם כי לצרובים יש לי מכשיר ב2500 שח וגם ב-300 שח ואני בשום אופן לא השתכנעו ???
מי יכול לענות על השאלה כי לא מצאתי הסבר הגיוני לכך
האם CD-R שניצרב במחשב זה לזה המגיע מהחברה
יש לפעמים הבדלים בצליל וגם ברציפות הקריאה לדוגמא במכשיר אחד עובד ומכשיר שני לא
ולהפך המוכן מהחברה נקרא עי כל המכשירים
מה
הסיבה
תודה
ובברכה
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
רק אם תקפל אותו ותנסה לדחוף בכוח.
לגבי הבדלי איכות - נושא די לעוס בפורמי אודיו - תיאורטית - לדיסק צרוב ייתכנו יותר שגיאות קריאה - בעיקר כשהוא משומש וסרוט.
פרקטית - במיחד אם ה - CD נצרב זה עתה - זה אמור להיות זהה למקור.
לגבי הבדלי איכות - נושא די לעוס בפורמי אודיו - תיאורטית - לדיסק צרוב ייתכנו יותר שגיאות קריאה - בעיקר כשהוא משומש וסרוט.
פרקטית - במיחד אם ה - CD נצרב זה עתה - זה אמור להיות זהה למקור.
לא הבנתי את סוף הפסקה, הדגשתי את המילה שמפריעה לי שםSONYES כתב: מאחר וישפאר במעבדה אמרו לי כי אני משתמש בדיסקים צרובים וזה עלול לפגוע במכשיר
אחרי שהסברתי להם כי לצרובים יש לי מכשיר ב2500 שח וגם ב-300 שח ואני בשום אופן לא השתכנעו ???...
ובכלל- מה העניין בלשכנע אותם? מה טענת? מה חשוב שהם ישתכנעו
האם הבאת להם מכשיר מקולקל והם איתרו או טענו שזה בגלל דיסקים צרובים ?
או שרק ביררת איתם את הנושא וזו תשובתם ?
מה הסיבות שהם ציינו בפניך שבגללם לא מומלץ צרובים ?
קראתי פעם (אולי אפילו כאן בפורום...) שהדיסקים הצרובים נוטים להתפורר וכך מזהמים את המכשירו/או מלכלכים את העינית..... אני לא מנסה!
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
')- amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 793
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
ישפאר עבדו עליך
או זה או שאין לי שמץ של מושג למה הם אמרו לך דבר כזה.
זה די פשוט בעיקרון -
מכשירי CDP בסה"כ קוראים את החומר הכתוב על הדיסק
(ומוציאים אותו לאחר פיענוח והמרה ליחידת ההגברה ומשם לרמקולים ואז לאוזניים שלך..)
בין אם זה CD-R או מקורי או כל דבר אחר האינטרקציה בין יחידת הליזר של העינית האופטית לבין המדיה היא חד כיוונית
ולא גורמת לשום הרס כזה או אחר למכשיר.
או זה או שאין לי שמץ של מושג למה הם אמרו לך דבר כזה.
זה די פשוט בעיקרון -
מכשירי CDP בסה"כ קוראים את החומר הכתוב על הדיסק
(ומוציאים אותו לאחר פיענוח והמרה ליחידת ההגברה ומשם לרמקולים ואז לאוזניים שלך..)
בין אם זה CD-R או מקורי או כל דבר אחר האינטרקציה בין יחידת הליזר של העינית האופטית לבין המדיה היא חד כיוונית
ולא גורמת לשום הרס כזה או אחר למכשיר.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
אני כל פעם נדהם מחדש לנוכח העוולה והאיוולת של היבואנים הגדולים (ישפאר, טופ אודיו וכו) - מה לעזאזל הם חושבים?? שהם באיזה כפר נידח בלב אפריקה והכל מותר????
בכל מקרה, יופי שהעלית את זה בפורום, כדאי שאנשים יהיו מודעים לרמת השירות שהם צפויים לזכות לה אחרי ששילמו ממיטב כספם על מכשיר כל כך יקר ויוקרתי (?)
בכל מקרה, יופי שהעלית את זה בפורום, כדאי שאנשים יהיו מודעים לרמת השירות שהם צפויים לזכות לה אחרי ששילמו ממיטב כספם על מכשיר כל כך יקר ויוקרתי (?)
יש הבדלי איכות בין הדיסקים הריקים עצמם, יש איכותיים יותר ויש איכותיים פחות ובכל מצב של צריבת אודיו נסה לצרוב על מהירות שלא עולה על X8.
אצלי למשל יש CD של CAMBRIDGE. ולו יש בעיה עם דיסקים של וורבטים, את הסדרה הכסופה שלהם (הפרונט כסוף ) הוא פשוט לא מצליח לנגן כמו שצריך, קופצים כל הזמן ולא משנה איזה דיסק או איזו מהירות הוא נצרב,
הסדרה הצבעונית של וורבטים למשל עובדת מצויין וכך גם טיאק TDK וSILVER LINE.
אצלי למשל יש CD של CAMBRIDGE. ולו יש בעיה עם דיסקים של וורבטים, את הסדרה הכסופה שלהם (הפרונט כסוף ) הוא פשוט לא מצליח לנגן כמו שצריך, קופצים כל הזמן ולא משנה איזה דיסק או איזו מהירות הוא נצרב,
הסדרה הצבעונית של וורבטים למשל עובדת מצויין וכך גם טיאק TDK וSILVER LINE.
איזה חתימה אפשר לשים בשתי שורות??
בקשר לאיכות אני ממש לא יודע , אבל מנסיון פשוט אותו דיסק אותו צורב בדיוק , דיסק אחד נצרב על מהירות נמוכה X8 ומטה ודיסק אחר X52 את הדיסק שנצרב במהירות גבוה לא כל CD יקרא את זה שנצרב לאט לא תיהיה בעיה כמעט לכל המכשירים.
איזה חתימה אפשר לשים בשתי שורות??
אחרי 20 פלוס שנות CD צפוי היה שחוסר הידיעה יפוס מהעולם ולא כך הוא.
מכשיר נגינת תקליטורים CDP יכול לקרוא ולנגן ללא בעיות כל מדיה בין היא מקורית מבית החרושת או צרובה. מבחינה מכנית חיצונית אין כל הבדל.
דיסק צרוב אינו דיסק בייצור ותהליך הטמעת המידע בהם שונה בתכלית.
דיסקים צרובים אינם מתפוררים אלא אם הם ממש ממש זולים ומיוצרים בטכנולוגיה ובחומרים שאינם מתאימים לשימוש ארוך טווח.
עינית לא נשחקת וזווית העינית כמעט ולא משתנה אלא אם קיבל המכשיר זעזוע חזק כמו נפילה. מערכת הסעת העינית מתחת לדיסק היא מכנית ויכולה להישחק עם הזמן - לא העינית.
עוצמת קרן הלייזר עלולה להיחלש ובמקרה שכזה המוקד משנה את מיקומו, שווה ערך לקריאת מידע פחות טוב, הרבה טעויות וסאונד מוזר בעקבות כל אלו.
CDR "צרוב" אינו זהה לCD מוזיקה מקורי ומכיל בתוכו את המידע המקורי ואת טעויות הקריאה והכתיבה של הצורב והמדיה עליו נצרב המידע. ככל שיש התאמה טובה יותר בין הצורב לדיסק הצריבה כך תהיה איכות הצריבה טובה יותר. צרובים איכותיים מגיעים קרוב מאד אבל לעולם לא זהה.
נגני CD מכילים מערכות תיקון רבות עצמה שנועדו להתגבר על מרבית התקלות. דיסקים צרובים מכילים הרבה מאד בעיות בהן עסקתי בשורות שלמעלה - בעייות שאינן נמצאות בדיסק קנוי מסחרי - שאינו מיוצר בצריבה אלא בהטבעה וציפוי.
רוב הצורבים למחשב הם ברמה נמוכה יחסית, רוב המדיות אותן קונים בחנות המחשב הן ברמה נמוכה מאד. כשמחברים צורב באיכות נמוכה עם מדיה באיכות נמוכה אי אפשר לצפות לתוצאה מעולה.
בעיות קריאת צרובים קשורות קשר ישיר לכל הכתוב מעלה. שפר את השרשרת ותשפר את התוצאה.
ממש בהצלחה
מכשיר נגינת תקליטורים CDP יכול לקרוא ולנגן ללא בעיות כל מדיה בין היא מקורית מבית החרושת או צרובה. מבחינה מכנית חיצונית אין כל הבדל.
דיסק צרוב אינו דיסק בייצור ותהליך הטמעת המידע בהם שונה בתכלית.
דיסקים צרובים אינם מתפוררים אלא אם הם ממש ממש זולים ומיוצרים בטכנולוגיה ובחומרים שאינם מתאימים לשימוש ארוך טווח.
עינית לא נשחקת וזווית העינית כמעט ולא משתנה אלא אם קיבל המכשיר זעזוע חזק כמו נפילה. מערכת הסעת העינית מתחת לדיסק היא מכנית ויכולה להישחק עם הזמן - לא העינית.
עוצמת קרן הלייזר עלולה להיחלש ובמקרה שכזה המוקד משנה את מיקומו, שווה ערך לקריאת מידע פחות טוב, הרבה טעויות וסאונד מוזר בעקבות כל אלו.
CDR "צרוב" אינו זהה לCD מוזיקה מקורי ומכיל בתוכו את המידע המקורי ואת טעויות הקריאה והכתיבה של הצורב והמדיה עליו נצרב המידע. ככל שיש התאמה טובה יותר בין הצורב לדיסק הצריבה כך תהיה איכות הצריבה טובה יותר. צרובים איכותיים מגיעים קרוב מאד אבל לעולם לא זהה.
נגני CD מכילים מערכות תיקון רבות עצמה שנועדו להתגבר על מרבית התקלות. דיסקים צרובים מכילים הרבה מאד בעיות בהן עסקתי בשורות שלמעלה - בעייות שאינן נמצאות בדיסק קנוי מסחרי - שאינו מיוצר בצריבה אלא בהטבעה וציפוי.
רוב הצורבים למחשב הם ברמה נמוכה יחסית, רוב המדיות אותן קונים בחנות המחשב הן ברמה נמוכה מאד. כשמחברים צורב באיכות נמוכה עם מדיה באיכות נמוכה אי אפשר לצפות לתוצאה מעולה.
בעיות קריאת צרובים קשורות קשר ישיר לכל הכתוב מעלה. שפר את השרשרת ותשפר את התוצאה.
ממש בהצלחה
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית
- valer_valer
- חבר ותיק

תקרא כאן בבקשה http://web.ncf.ca/aa571/daefaq.htmSync כתב: CDR "צרוב" אינו זהה לCD מוזיקה מקורי ומכיל בתוכו את המידע המקורי ואת טעויות הקריאה והכתיבה של הצורב והמדיה עליו נצרב המידע. ככל שיש התאמה טובה יותר בין הצורב לדיסק הצריבה כך תהיה איכות הצריבה טובה יותר. צרובים איכותיים מגיעים קרוב מאד אבל לעולם לא זהה.
ממש בהצלחה...
ובפרט את זה :
[left]Equipment used:
Plextor 8Plex SCSI cdrom drive
Panasonic 585 ATAPI cdrom drive
CDDA32 DAE software version 1.1
AudioGrabber DAE software
Yamaha CDR-102 CDR drive
Maxell CD-R74H blank CDs
Test Preparation
We put together a wav file of some high quality audio which had been digitized in a studio. We then used a CD pressed by Quebecor at their manufacturing plant that used the wav file to create an audio track at the end of our data CD. We also took the wav file and burned a CD using our Yamaha 102 drive. This means we have a perfect original wav file to compare against the ones we make during the experiments.
Let's call the manufactured CD disc 'A', and the burned CD we'll call disc 'B'. First, we carefully cleaned the CDs before doing any tests. Next we extracted the tracks into wav files first from manufactured CD and repeated for burned CD. We extracted each track 5 times from both the Plextor drive and from the Panasonic drive using CDDA32. We repeated the extractions using AudioGrabber.
What we found
We compared the original wav file to all the wav files extracted from disc 'A' and from disc 'B'. Because the original wav file was configured with a fairly long period of digital silence at the start and end of the track, We configured our comparison tool to ignore digital silence at beginning and end of track and only compare the actual audio data in between. This means that initial seeking error at the start of the track wouldn't affect the testing if the body of the audio data was correct.
We found that ALL the wav files from the Plextor drive matched exactly. We found that some of the files from the Panasonic drive matched. The wav files that didn't match had either a whole frame added or lost occasionally. It seems our Panasonic drive has periodic problems with frame slipping. We repeated the tests on the Panasonic drive using jitter correction turned on in the software and found the wav files matched exactly.
As an aside test, we repeated a few of the tests on a Mitsumi 8x drive and we did not get exact comparisons. Of course Mitsumi has never been known for making good drives for DAE..[/left]...
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
yairf כתב:אני כל פעם נדהם מחדש לנוכח העוולה והאיוולת של היבואנים הגדולים (ישפאר, טופ אודיו וכו) - מה לעזאזל הם חושבים?? שהם באיזה כפר נידח בלב אפריקה והכל מותר????
בכל מקרה, יופי שהעלית את זה בפורום, כדאי שאנשים יהיו מודעים לרמת השירות שהם צפויים לזכות לה אחרי ששילמו ממיטב כספם על מכשיר כל כך יקר ויוקרתי (?)...
Sync, מאיפה הבאת את זה? איך בדיוק אתה קובע שדיסק צרוב שונה מדיסק מקורי?
Silence speaks louder than words
נו, אז מה השורה התחתונה שלך- מתפוררים או לאSync כתב: דיסקים צרובים אינם מתפוררים אלא אם הם ממש ממש זולים ומיוצרים בטכנולוגיה ובחומרים שאינם מתאימים לשימוש ארוך טווח.
רוב המדיות אותן קונים בחנות המחשב הן ברמה נמוכה מאד....
גם את עניין השגיאות בצריבה לא הבנתי- האם יתכן ונצרוב, למשל, משחק או תוכנת הפעלה והם לא יעבדו ב 100% אלא יזייפו פה ושם
')
')מה הקשר ליבואני המכשיריםyairf כתב:אני כל פעם נדהם מחדש לנוכח העוולה והאיוולת של היבואנים הגדולים (ישפאר, טופ אודיו וכו) - מה לעזאזל הם חושבים?? שהם באיזה כפר נידח בלב אפריקה והכל מותר????
בכל מקרה, יופי שהעלית את זה בפורום, כדאי שאנשים יהיו מודעים לרמת השירות שהם צפויים לזכות לה אחרי ששילמו ממיטב כספם על מכשיר כל כך יקר ויוקרתי (?)...
האם יש להם יד ורגל בעינייני זכויות יוצרים
או, שמא יתכן ובכ"ז מעבדותיהם סובלות מתיקונים לא מחוייבים בגלל צרובים
')
')גם האולפנים הכי גדולים צורבים את החומרים שלהם על דיסקים, רק הם עושים את זה על דיסקים איכותיים מאוד ועם צורב איכותי מאוד.
אם צורבים עם תוכנה נורמלית וצורב נורמלי על דיסק איכותי של יצרן מכובד כמו TAIYO YUDEN, MITSUI או משהו דומה, זה אמור להיות בסדר.
אם צורבים עם תוכנה נורמלית וצורב נורמלי על דיסק איכותי של יצרן מכובד כמו TAIYO YUDEN, MITSUI או משהו דומה, זה אמור להיות בסדר.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
יאיר התכוון לכך שבמקום לתקן תקלה שיש במכשיר, שהם נותנים לו אחריות - הם מאשימים את המשתמש, והדיסקים הצרובים שלו, שגרמו לתקלה, ולכן הם לא מחויבים לתקן. בקיצור, כפר קטן באפריקה.
אין שום בעיה עם הצרובים, כי אם היתה, גם תוכנות לא היו עולות, ושם מספיק שביט אחד ישתנה בשביל להרוס את ההתקנה.
אין שום בעיה עם הצרובים, כי אם היתה, גם תוכנות לא היו עולות, ושם מספיק שביט אחד ישתנה בשביל להרוס את ההתקנה.
Silence speaks louder than words
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
דיסקים צרובים יכולים לקצר את חיי המכשיר שמנגן אותם ב- 2 היבטים: לגרום מאמץ לקרן הלייזר (העינית) לקרוא אותם מאחר שהם פחות קריאים by definition, וכן להאיץ את שחיקת המכניזם האחראי על הסעת הקרן עקב קשיים בקריאה. אני למשל שם לב כמעט תמיד בעת השמעת דיסק צרוב ששומעים את רחש המכניקה באופן הרבה יותר חזק ותכוף מאשר בדיסק קנוי.
- valer_valer
- חבר ותיק

רק כדי לחדד - הצריבה במקרה שציינת - היא Data דיגיטאלי ולא Audio CD.Savta כתב:גם האולפנים הכי גדולים צורבים את החומרים שלהם על דיסקים, רק הם עושים את זה על דיסקים איכותיים מאוד ועם צורב איכותי מאוד.
אם צורבים עם תוכנה נורמלית וצורב נורמלי על דיסק איכותי של יצרן מכובד כמו TAIYO YUDEN, MITSUI או משהו דומה, זה אמור להיות בסדר....
בצריבת Data CD גודל ה - CD מתקצר בקרוב ל - 100MB וכל זה מוגדש ברובו לטובת Error Correction.
לא כך הדבר ב - Audio CD.