אקולייזינג מחשב-פטיפון
המחשב והפטיפון שלי מחוברים למגבר ROTEL RX845
העניין הוא ששמתי ביחד אותו שיר בסנכרון.. לצורך השוואה כמובן
שהחלפתי בין הערוצים הבחנתי שהאקולייזינג של המחשב מאוד.. אין לי את המילה.. יותר עם ביצים.. עם הרבה אויר בריאות.. לפטיפון יש סאונד יותר קוווחי כזה.. עם הרבה מידל.. כאילו פותחים את הפה ומצמידים את הלשון לחך.. חחח אני מנסה להמחיש... מזכיר קצת כאילו מושמע דרך טלפון..
איך אני מקנה לפטיפון סאונד יותר נוגע..
אולי אני מורעל אחרי שנים של שמיעה של סאונד דחוס או משהו כזה.. אבל ה"תקיפות" של הסאונד הזה קצת חסרה לי בפטיפון.. בלעדיו הוא יותר מדי פרווה..
ניסיתי להוריד מהמידל של המגבר בעת ההשמעה של תקליט אבל זה רק גורע מהסאונד... ככה ששמתי אותו על נייטרלי.. טיפה פחות מהמרכז..
אם אני אוכל אני אצרף הקלטה של שינוי בין המצבים..
העניין הוא ששמתי ביחד אותו שיר בסנכרון.. לצורך השוואה כמובן
שהחלפתי בין הערוצים הבחנתי שהאקולייזינג של המחשב מאוד.. אין לי את המילה.. יותר עם ביצים.. עם הרבה אויר בריאות.. לפטיפון יש סאונד יותר קוווחי כזה.. עם הרבה מידל.. כאילו פותחים את הפה ומצמידים את הלשון לחך.. חחח אני מנסה להמחיש... מזכיר קצת כאילו מושמע דרך טלפון..
איך אני מקנה לפטיפון סאונד יותר נוגע..
אולי אני מורעל אחרי שנים של שמיעה של סאונד דחוס או משהו כזה.. אבל ה"תקיפות" של הסאונד הזה קצת חסרה לי בפטיפון.. בלעדיו הוא יותר מדי פרווה..
ניסיתי להוריד מהמידל של המגבר בעת ההשמעה של תקליט אבל זה רק גורע מהסאונד... ככה ששמתי אותו על נייטרלי.. טיפה פחות מהמרכז..
אם אני אוכל אני אצרף הקלטה של שינוי בין המצבים..
עכשיו כמה דברים על פטיפון ומחשבים.
כל החמימות של הסאונד של פטיפון נובעת מזה שהוא לא עובר דרך ממירים דיגטליים או מדיה דיגטלית כלשהי.
שאתה מנגן אותו דרך המחשב הסאונד שיוצא מהפטיפון עובר המרה דיגטלית ודי הורג הרבה מהחממיות הטבעית של הסאונד.
יש לי פטיפון עם ראש איכותי ואני לא שם לו שום EQ וזה נשמע מדהים.
יש לי CD שמחובר בדיוק לאותו מגבר ואין מה להשוות. הדיסק הרבה יותר כואב לאוזן.
אפרופו דחיסות תדע לך שהסאונד בפטיפון דחוס יותר התחום הדינמי שלו יותר נמוך משל CD.
פשוט תשקיע קצת כסף ותקנה ראש איכותי,
אם אתה אוהב פאנצ'יות אז הייתי ממליץ לך על ראש של DJ.
אני יעלה דגימות שדגמתי בשרשור ממזמן של שני סוגי ראשים אחד של DJ ואחד של HIFI תשמע מה יותר לטעמך ותחליט
שני ראשים:
HIFI: AudioTechnica 440mla
DJ: Numark CS1
http://rapidshare.com/files/160923648/p ... 4582805162
אני לא מעביר את הפטיפון דרך המחשב.. אני משמיע MP3 ממוצע..
לחבר שלי יש את אותו הראש עם פטיפון ומגבר אחר... והכל נשמע אצלו פצצה פשוט... פטיפון משחק תפקיד דרסטי?
rotel מול garrard שלו
מגבר:
rotel מול sherwood שלו
יכול להיות שהרבה טמון ברמקולים שלי.. אבל גם אז הסאונד מהמחשב ישתפר בהרבה..
טוב לא יודע.. חח יכול להיות שאני לא שואל בכלל כלום אלא רק סתם מתלונן כמו טמבל על הסאונד הפרווה...
לחבר שלי יש את אותו הראש עם פטיפון ומגבר אחר... והכל נשמע אצלו פצצה פשוט... פטיפון משחק תפקיד דרסטי?
rotel מול garrard שלו
מגבר:
rotel מול sherwood שלו
יכול להיות שהרבה טמון ברמקולים שלי.. אבל גם אז הסאונד מהמחשב ישתפר בהרבה..
טוב לא יודע.. חח יכול להיות שאני לא שואל בכלל כלום אלא רק סתם מתלונן כמו טמבל על הסאונד הפרווה...
http://rapidshare.com/files/160923646/p ... l.wav.html
http://rapidshare.com/files/160923648/pinkCS1.wav.html
זה הלינקים העובדים.
כרגע הבנתי שלא הבנתי את ההודעה שלך נכון
ללא ספק אז ההבדל הוא במגבר והרמקולים ועוד גורם מאוד חשוב שהרבה לא לוקחים בחשבון זה האקוסטיקה.
רוטל הישנים הם מגברים מעולים אז נראה לי הייתי מצמצם את הבעיה לרמקולים שלך והאקוסטיקה.
קח בחשבון שתקליטים בניגוד לדיסקים נשמעים אחרת מהוצאה להוצאה ואיכות תוצרת.
בדרך כלל תקליטים תוצרת הארץ הם מזעזעים ואז באמת ברוב המקרים עדיף CD.
נראה לי הראיון הכי טוב בשבילך הוא לקחת את הפטיפון שלך והתקליט שעשית איתו השוואה לחבר שלך.
תדאג גם לכוון את המשקל על הראש בצורה הנכונה זה גם משהו שיכול לשנות הרבה את הסאונד.
ככה תוכל לראות עם הפטיפון הוא הגורם לבעיה
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים