Fallout 3 - המשחק הכי נמכר בסידרה

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

נראה שהמשחק נמכר אפילו יותר מהר מאובליביון לדיברי המפתחת. המשחק מכר יותר מכל כותרי FALLOUT הקודמים ביחד!

בתור אחד שמשחק במשחק אני מבין למה :xyxthumbs:

http://www.bit-tech.net/news/2008/11/04 ... ut-games/1

sierra13
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282

שליחה

בלי לקחת חס ושלום משהו מהכבוד של Fallout3, עדיין צריך לשים חלק מהדברים בפרספקטיבה.
סבבה ל- Bethesda ובאמת שהם הוציאו משחק שבינתיים (אם הוא יפסיק להתקרש...) עושה רושם מצוין אבל תכלס - חוץ מכותרת שתופסת עיניים, אין להצהרה הזאת "מכר יותר משאר המשחקים בסדרה" משמעות יותר ממה שיש למשהו כמו:
"חדשות מרעישות! ליותר אנשים יש מכוניות היום מבשנת 1930!!!!"

Fallout 1 + 2 וגם tactics היו משחקי נישה בעולם אחר לגמרי מזה של היום. (1997-1998).
הם יצאו בתקופה שמשחקים לא היו כזה תחום mainstream כמו שהוא היום, יצאו רק למחשב האישי (אני מתעלם מהבדיחה הקרויה Fallout Brotherhood of steel) מכונות ה-hype לא טחנו בכלל ומעבר לכך הם משחקים שדרשו סוג מאוד מסוים של שחקנים.
לצורך השוואה Fallout 3 נהנה מכמות אינסופית של משאבים, חשיפה והייפ גבוה מאוד ויצא לשלושת הפלטפורמות ויש לו את הבונוס המיוחד הזה של גרפיקה ברמה גבוהה שללא מעט אנשים זה סיבה מספקת לקנות משחק.
אז כל הכבוד להם על המשחק אבל הכותרת הזו לא מוסיפה למחלקת יחסי הציבור שלהם הרבה כבוד.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

מסכים חלקית. אבל תודה שהעובדה שהוא מוכר יותר מהר מאובילביון (ששניהם משחקי RPG איך שלא תסתכל על זה) גם מרשים.
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 05/11/2008 16:27, נערך פעם 1 בסך הכל.

sierra13
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

פה אני מסכים. בגלל זה מה שהפריע לי זה רק השימוש הריקני הזה בנתוני המכירה של המשחקים הקודמים ולא הנתונים על Oblivion.

ובלי קשר -היום יש רגעים שבהם אני מתייחס ל-Oblivion כאל סוג של מצגת טכנולוגית של מנוע משחק ואל Fallout 3 בתור המשחק האמיתי של המנוע הזה.
ושלא תבין אותי לא נכון, טחנתי את Oblivion למוות והוא עשה המון דברים בצורה מעולה ולרגע אני לא חושב שהוא רק מצגת או משהו כזה אבל גם היו לא מעט דברים שם שהיו פשוט מחפירים.
Fallout 3 לצורך השוואה, עושה חלק גדול מהדברים הרבה יותר טוב ואני לא מדבר רק על המכניקה של המנוע, הסיפור הרבה יותר מוצלח בשלב זה וגם דברים כמו ה- Voice Acting וכו'.

ב- Oblivion כלי הפיתוח ששוחררו ל- PC וקהילת המודים העניפה עשו הרבה למשחק ובאופן אישי אני מקווה לראות את כלי הפיתוח וקהילת המודים גם ב- FO3.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

ושוב אני מסכים איתך חלקית. גם את אובליביון שיחקתי באדיקות וכמובן שהשתמשתי בהמון מודים ששיפרו את המשחק - אבל פה הגדולה שלו. אין הרבה משחקים שמאפשרים לקהילה לעשות שיפורים ושינויים כ"כ נרחבים כמו המשחק הזה.

עכשיו, בגלל ש FALLOUT 3 בנוי על אותו מנוע, אז עיקרונית יהיו מודים (כבר ישנם כמה ד"א) אבל לא ברמה של אובליביון מהסיבה השפוטה - המפתחת לא הוציאה כלי עריכה ייעודי וגם הכריזה שלא תוציא. למען האמת, לטעמי ב FALLOUT 3 זה לא ממש הכרחי, לא מצאתי בו יותר מידיי דברים שהיית י משנה.

sierra13
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

למיטב ידיעתי ההכרזה האחרונה (4 לנוב') היא שעוד לא סגור כלום
יש את התייחסות גם לקונסולות שם מוסבר שזה בגלל שהכלים ש- Bethesda משחררת בדרך כלל הם לא סתם עדכון קל למשחק אלא מאפשרים להחליף את כל המשחק בערך וזה משהו שיצרניות החומרה לא אוהבות.
צ'אט עם Pete Hines מ- Bethesda החלק הרלוונטי תחת השעה 16:41:30

ותכלס? הייתי משנה לא מעט... למרות שאני יודע שהדברים שמפריעים לי הם סטיות שלא בהכרח יפריעו להרבה אנשים. מכאן הרצון ל- Toolset. המפתח לא יכול לספק את כולם אבל Toolset ברמה כמו ששוחרר ל- Oblivion מאפשר די בקלות לכל אחד לתפור לעצמו את המשחק כמו שהוא אוהב.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

עכשיו שאני חושב על מה שהוא אומר, יש בזה משהו. ברגע שתוציא ערכה שתאפשר התאמה אישית ברמה שהיה באובליביון, פגעת בשחקנים שרכשו את המשחק לקונסולה.

עצם העובדה שהמשחק יצא יחסית מוצלח וקיבל ציונים טובים, יחד עם העובדה שציינתי מוליכה אותי להאמין שלא ישוחרר כלי שכזה (אחרת אני מניח שהיו משחררים אותו עם המשחק ד"א), אבל נמתין ונראה.

עריכה:

זהו - זכרתי שקראתי שלא יהיה כלי שכזה, מה ששכחתי זה שלא יהיה עם השקת המשחק, אבל אני עדיין מאמין בניחוש המלומד שלי מלמעלה:

http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=173980

:wink:

sierra13
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

האמת שאני לא זוכר - Oblivion יצא עם ה- Toolset ביחד?
אני לא בטוח שהבנתי נכון את ההערה שלך לגבי הפגיעה בשחקני הקונסולה - התכוונת שהם ייפגעו כי הם יפספסו את התכנים שהמודרים יעשו? בינתיים שחקני ה- PC נפגעים יותר כי יש את מלחמות ה- Exclusives מצד אחד ומצד שני ה- PC תמיד היה המקום למודים.
ממה שאני הבנתי אותו, הבעיה היא לא השחקנים אלא יצרניות הקונסולות.
מוד יכול לשנות משחק לרמה כזו שיצרניות החומרה בקונסולות (שיש להן נגיעה ישירה לתכנים להבדיל מ- PC) לא יאהבו. אפשר לומר שהן לא יאהבו את העצמאות היתרה ש- Toolset בסגנון Oblivion ייתן.

לגבי מה יילד יום לך תדע ..Oblivion יצא, קיבל ציונים מעולים ועדיין קיבל Toolset מלא ל- PC - שרק עזר למכירות שלו בפורמט הזה לדעתי. זה לא צריך להיות שונה פה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

לכל מי ששיחק במשחק:

http://www.ctrlaltdel-online.com/comics/20081112.jpg

חזור אל “קונסולות”