SageTV VS MythTV

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
BigDragoon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #1 

אחרי הרבה זמן של קריאה בפורומם ולפני קניית HTPC,
רציתי להחליט מה עדיף לי להתקין עליו.

הדילמה שלי היא בין SageTV ל MythTV.

מה אתם אומרים?

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #2 

BigDragoon כתב:אחרי הרבה זמן של קריאה בפורומם ולפני קניית HTPC,
רציתי להחליט מה עדיף לי להתקין עליו.

הדילמה שלי היא בין SageTV ל MythTV.

מה אתם אומרים?
...
שתי התוכנות סיוט אחד גדול להתקנה אם אין לך רקע מאוד מבוסס קודם (לינוקס).
משהצלחת - שתיהן תוכנות מצויינות וחזקות בתחומן,יש אוהדים בשני המחנות ושניהם יזעקו לך "שלי...שלי...",לדעתי תלך על MYTHTV אם תרגיש שזה לא זה תעבור לSAGETV (האחרונה בתשלום).

בהצלחה!
(Y)

BigDragoon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

אבל ראיתי שיש גרסאות של SAGE TV ל WINDOWS,
אני טועה?

למה אתה ממליץ להתחיל עם MYTHTV?

(אני לא מפחד מ"ללכלך את הידייים". יש לי ניסיון במחשבים וגם קצת נסיון עם לינוקס)

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #4 

BigDragoon כתב:אבל ראיתי שיש גרסאות של SAGE TV ל WINDOWS,
אני טועה?

למה אתה ממליץ להתחיל עם MYTHTV?

(אני לא מפחד מ"ללכלך את הידייים". יש לי ניסיון במחשבים וגם קצת נסיון עם לינוקס)
...
לדעתי לינוקס היא מערכת הרבה יותר מעניינת ל HTPC -הבעיה להביא את המערכת ליציבות.
לפי הכותרת הסקתי שאתה מתכוון להשוואה בין שתי מערכות על לינוקס (אין MYTHTV ל WIN ככל הידוע לי).
ואם אתה לא מפחד ללכלך את הידיים הרגליים וכ'- אני ממליץ לך לנסות את MYTHTV ,יש אומרים שעדיף להתקין קודם UBUNTU ואח"כ את ה MYTHTV (יש גירסא מובנת).
אם הידע שלך בלינוקס מצומצם תכין את עצמך לאתגר לא קטן.
מדריך להתקנה:
http://parker1.co.uk/mythtv_ubuntu.php

SHED הוא אחד האנשים הבודדים בפורום שיוכל לעזור לך-הוא הבטיח מדריך,
אני אנסה להעיר מתים:
SHEDDDDDDDDD מה קורה עם המדריך?
:lol:

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #5 

קודם כל אתחיל ואומר ששתי התוכנות טובות, ולדעתי מדובר בשני הפתרונות הכי טובים הקיימים היום בשוק.

ל-Sage יש יתרון אחד בולט על myth וזו היכולת להקליט את יס ישירות מכרטיס dvb-s, מה שאי אפשר כרגע לעשות עם myth. בנוסף העובדה שהיא יכולה לעבוד על חלונות עושה אותה "יותר קלה לבליעה".

ל-myth לעומת זאת יש כמה נקודות חזקות משלה:
1. מערכת יציבה שאינה דורשת תחזוקה לאחר התקנה (לעומת חלונות עם סיפורי קודקים, וירוסים וכו')
2. פיצ'רים חזקים יותר ב-EPG, הקלטת כסדרה לא לפי מילות מפתח אלא לפי שם סדרה ואבחנה בין פרקים.
3. תמיכה ב-dvb (כולל dvb-c, dvb-s ואפילו dvb-t). זה אומר שאתה יכול לרכוש כרטיס dvb-t ולהינות מ-PVR מלא עם שידורי dvb-t לכשיתכילו בארץ.
4. פלאגינים בלי סוף: החל מהתממשקות למצלמות אבטחה, דרך ביצוע שיחות טלפון ווידאו ועד לצפייה בתכנים מהאינטרנט.

אם אתה מכיר לינוקס (קצת) ולא מפחד מקצת גוגל, וקצת שאלות בפורום אני ממליץ ללכת על myth. לאחר "מסע כומתה" בדמות התקנה אתה תגיע בהחלט אל המנוחה והנחלה.
You are never fully dressed without a smile

BigDragoon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

הדבר היחיד שמפריע לי ב MYTH זה שאני אצטרך לינוקס בשאר המחשבים בבית כדי לראות את הטלווזיה דרך הרשת הביתית.
מכל מני סיבות, אני חייב לשמור את המחשב הנוסף (לא ה HTPC) עם WINDOWS.
מה שאומר שאני יאלץ לעבוד עם VMWARE או דומייה.

האם זה יעבוד כמו שצריך?
(צפייה בתכנים שמשודרים ברשת דרך לינוקס על VMWARE, עם CLIENT של MYTH)

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #7 

BigDragoon כתב:הדבר היחיד שמפריע לי ב MYTH זה שאני אצטרך לינוקס בשאר המחשבים בבית כדי לראות את הטלווזיה דרך הרשת הביתית.
מכל מני סיבות, אני חייב לשמור את המחשב הנוסף (לא ה HTPC) עם WINDOWS.
מה שאומר שאני יאלץ לעבוד עם VMWARE או דומייה.

האם זה יעבוד כמו שצריך?
(צפייה בתכנים שמשודרים ברשת דרך לינוקס על VMWARE, עם CLIENT של MYTH)
...
לא ניסיתי לצפות דרך קלינט שרץ על מכונה וירטואלית (vmware או virtualbox) כך שאני לא יודע לענות על השאלה הזו.
זה אולי המקום לספר שיש עבודה רבה על פיתוח myth client לחלונות. למעשה, תחת אפשרויות עיבוד הוידאו אפשר למצוא גם את directX לצד xvmc או open GL. לא ניסיתי להתקין על חלונות (אין לי מחשב עם חלונות עליו) כך שאני לא יכול להעיד מגוף ראשון על בשלות הקליינט.

אופציה נוספת שאתה יכול לשקול - network boot - כאשר אתה רוצה לצפות בתכנים במחשבים אחרים כל מה שאתה צריך לעשות זה בוט מהרשת למחשב הנ"ל, הוא ימשוך image מתאים שיוחזק ויתוחזק על ידי שרת myth. כמובן שיש כאן את חוסר הנוחות בזמן בוט וכו'.

תעשה את השיקולים שלך, כמו שאמרתי קודם - sage היא לא פתרון רע, בכלל לא.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #8 

היתרון ב-SAGETV שניתן ליצור שרת המבוסס לינוקס ושאר הקליינטים בבית יכולים להיות WINDOWS או OSX או LINUX לפי הטעם והשימושים האחרים. (כמובן שניתן גם ליצור שרת WINDOWS....)

צריך לזכור כי SAGETV ל-לינוקס מגיע כ-CD הכולל מערכת הפעלה עם SAGETV מותקנת אוטומטית. לא ניסיתי אבל זה אמור להקל את המעבר ללינוקס...

אורן.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #9 

Shed כתב: 2. פיצ'רים חזקים יותר ב-EPG, הקלטת כסדרה לא לפי מילות מפתח אלא לפי שם סדרה ואבחנה בין פרקים.
...
גם SAGETV יודעת לזהות סדרה (כאשר יש שם/מספר פרק) ולהקליט רק את הפרקים החדשים למשל...או שלא הבנתי למה אתה מתכוון...

אורן.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #10 

oshapir כתב:
Shed כתב: 2. פיצ'רים חזקים יותר ב-EPG, הקלטת כסדרה לא לפי מילות מפתח אלא לפי שם סדרה ואבחנה בין פרקים.
...
גם SAGETV יודעת לזהות סדרה (כאשר יש שם/מספר פרק) ולהקליט רק את הפרקים החדשים למשל...או שלא הבנתי למה אתה מתכוון...

אורן.
...
אני זוכר שעלתה הבעיה עם "האנטומיה של גריי" אשר הזיהוי שלה היה על פי מילות מפתח - מה שגרם גם ל-"מאחורי הקלעים של האנטומיה של גריי" להיות מוקלטת. אם אני לא טועה, ההמלצה שלך (או של מומחה sage אחר) היתה לסמן את התוכניות הנ"ל כ"לא רצוי" או "אל תקליט תוכנית זו".

זה לפחות הרושם שלי ומה שאני יודע, אשמח אם תתקן אותי.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #11 

Shed כתב:
oshapir כתב:
...

אורן.
...
אני זוכר שעלתה הבעיה עם "האנטומיה של גריי" אשר הזיהוי שלה היה על פי מילות מפתח - מה שגרם גם ל-"מאחורי הקלעים של האנטומיה של גריי" להיות מוקלטת. אם אני לא טועה, ההמלצה שלך (או של מומחה sage אחר) היתה לסמן את התוכניות הנ"ל כ"לא רצוי" או "אל תקליט תוכנית זו".

זה לפחות הרושם שלי ומה שאני יודע, אשמח אם תתקן אותי.
...
אם מגדירים את שם הסדרה בעזרת KEYWORD אז בהחלט, SAGETV רואה זאת כסידרה אחרת ומקליט אותה גם. אבל אם מגדירים שם מדוייק אז הוא לא יקליט את "מאחורי הקלעים".

בכל מקרה, ניתן להתנות את ההקלטה ב-TIMESLOT כך שניתן לצמצם את ההקלטות אך ורק לסדרה עצמה.

אורן.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”