ממיר הוט מג'יק ויציאות
הי,
לפני שאני ניגש לקנות כבלים ומתאמים, ומאחר שההמתנה בשירות לקוחות של הוט נמאסה עלי... שאלה אליכם:
אני מחבר ממיר הוט מג'יק לכרטיס טלוויזיה, כרגע בכבל קומפוזיט ( והאיכות בהתאם).
מישהו יכול לאמר לי איזה יציאות באמת עובדות בממיר ? בתפריטי הקונפיגורציה יש RGB PAL SVHS.. כמו כן בכרטיס הוידאו שלי יש כניסות ( מלבד הקומפוזיט ) : SVHS, קומפוננט.\
איזה כבל/מתאם עלי לקנות ?
לפני שאני ניגש לקנות כבלים ומתאמים, ומאחר שההמתנה בשירות לקוחות של הוט נמאסה עלי... שאלה אליכם:
אני מחבר ממיר הוט מג'יק לכרטיס טלוויזיה, כרגע בכבל קומפוזיט ( והאיכות בהתאם).
מישהו יכול לאמר לי איזה יציאות באמת עובדות בממיר ? בתפריטי הקונפיגורציה יש RGB PAL SVHS.. כמו כן בכרטיס הוידאו שלי יש כניסות ( מלבד הקומפוזיט ) : SVHS, קומפוננט.\
איזה כבל/מתאם עלי לקנות ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
עם כרטיס טלוויזיה כמו שלך, הכי מומלץ זה להשתמש בחיבור S-Video.
(S-Video = SVHS)
אתה צריך מתאם SCART ל-S-Video, כמו זה:
http://ultrapro.co.il/products/88812
את המתג במתאם שים על Output.
מהמתאם לכרטיס הטלוויזיה חבר כבל S-Video ל-S-Video, כמו זה:
http://ultrapro.co.il/products/88504
את הממיר יש להגדיר על SVHS ביציאת ה-SCART שלו, ובכרטיס הטלוויזיה אתה צריך לבחור כניסת SVHS/S-Video.
(S-Video = SVHS)
אתה צריך מתאם SCART ל-S-Video, כמו זה:
http://ultrapro.co.il/products/88812
את המתג במתאם שים על Output.
מהמתאם לכרטיס הטלוויזיה חבר כבל S-Video ל-S-Video, כמו זה:
http://ultrapro.co.il/products/88504
את הממיר יש להגדיר על SVHS ביציאת ה-SCART שלו, ובכרטיס הטלוויזיה אתה צריך לבחור כניסת SVHS/S-Video.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
שוב תודה לך על העזרה !
סתם בשביל השכלה כללית, ראיתי גם כבלים ישירים, SCART 2 SVHS , האם המתאם הזה מכיל רכיב נוסף שאין בכבלים הישירים ?
אגב - כרגע הפלזמה ( סמסונג 42 אינצ' 720 P ), מחוברת ב SCART 2 SCART מהממיר לכניסת A/V במסך, כאשר ההגדרה בממיר היא PAL, האם קניית מתאם נוסף מהסוג עליו המלצת + כבל SVHS עשוייה לשפר את הצפיה מהממיר ישירות ?
אגב - כרגע הפלזמה ( סמסונג 42 אינצ' 720 P ), מחוברת ב SCART 2 SCART מהממיר לכניסת A/V במסך, כאשר ההגדרה בממיר היא PAL, האם קניית מתאם נוסף מהסוג עליו המלצת + כבל SVHS עשוייה לשפר את הצפיה מהממיר ישירות ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
המתאמים לא מכילים שום רכיבים וזה רק נועד לאפשר לך להשתמש בכבל S-Video רגיל. אין הבדל באיכות בינם לבין כבל SCART to S-Video.
אם אתה מחובר SCARt to SCART למסך כדאי לך לנסות לעבור ל RGB כי זה ייתן לך את האיכות הקרובה ביותר לשידור המקורי. PAL בעגה של הוט זה בעצם Composite שזה לא מי יודע מה בלשון ההמעטה. S-Video ייתן לך שיפור משמעותי בחדות התמונה ובצבעים לעומת ה PAL של הוט ו RGB ייתן לך בעצם את האיכות הטובה ביותר שאפשר להוציא מהממיר. ההבדלים בין S-Video ל RGB הם לא אדירים דרך אגב.
ואתה גם לא צריך לקנות מתאם כלשהו. חיבור SCART מסוגל להעביר RGB או S-Video או Composite. זו הסיבה שיש לו כל כך הרבה פינים וזו גם הסיבה מדוע המתאמים לא מכילים שום רכיבים מלבד חיווט והפניה לשקעים נפרדים.
אם אתה מחובר SCARt to SCART למסך כדאי לך לנסות לעבור ל RGB כי זה ייתן לך את האיכות הקרובה ביותר לשידור המקורי. PAL בעגה של הוט זה בעצם Composite שזה לא מי יודע מה בלשון ההמעטה. S-Video ייתן לך שיפור משמעותי בחדות התמונה ובצבעים לעומת ה PAL של הוט ו RGB ייתן לך בעצם את האיכות הטובה ביותר שאפשר להוציא מהממיר. ההבדלים בין S-Video ל RGB הם לא אדירים דרך אגב.
ואתה גם לא צריך לקנות מתאם כלשהו. חיבור SCART מסוגל להעביר RGB או S-Video או Composite. זו הסיבה שיש לו כל כך הרבה פינים וזו גם הסיבה מדוע המתאמים לא מכילים שום רכיבים מלבד חיווט והפניה לשקעים נפרדים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

המתאם שציינתי נועד כמובן בשביל חיבור כרטיס הטלוויזיה, שאין לו כניסת SCART. בשביל חיבור הטלוויזיה הכי מומלץ כמו ש-Catskinner ציין, כבל SCART ל-SCART שבו כל 21 המגעים שלו אכן מחוברים.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אם אתה מחבר SCART ל-SCART, תגדיר בממיר RGB ולא SVHS. רוב הסיכויים שהטלוויזיה יודעת לקבל RGB דרך כניסת ה-SCART שלה. וזו הדרך האיכותית ביותר לחבר ביניהם.
ממש לא ברור מהתאורים שלך אם באמת יש לך כניסת SCART בטלוויזיה.
ממש לא ברור מהתאורים שלך אם באמת יש לך כניסת SCART בטלוויזיה.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
יש לי כניסת SCART בטלוויזיה, וההגדרה בממיר היא אכן RGB כרגע...
קצת סטינו למען האמת מהנושא העיקרי, חיבור הממיר לכרטיס הטלוויזיה במקביל..
אני מנסה לחשוב על דרך לחבר את הממיר לטלוויזיה ולכרטיס טלווויזיה במחשב, וזאת מבלי שאצטרך לשנות את ההגדרות בממיר בכל פעם שאחליף מקור.
ובעיה נוספת שמתעוררת, האם הממיר בכלל מוציא SVHS, כאשר אני משנה את ההגדרה בממיר ל SVHS, התמונה הופכת לשחור/לבן.
אני מנסה לחשוב על דרך לחבר את הממיר לטלוויזיה ולכרטיס טלווויזיה במחשב, וזאת מבלי שאצטרך לשנות את ההגדרות בממיר בכל פעם שאחליף מקור.
ובעיה נוספת שמתעוררת, האם הממיר בכלל מוציא SVHS, כאשר אני משנה את ההגדרה בממיר ל SVHS, התמונה הופכת לשחור/לבן.
אין לי סבלנות לטכנאים שלהם
אני ארכוש את המתאם המומלץ של הפורום SCART -SVHS, ואנסה, לא עולה יקר מדי...
בכל מקרה, יש לי אופציה להביא ממיר הוט שלא בשימוש מבית ההורים, מישהו יודע אם יש מניעה חוקית לחבר אותו אצלי ? הוט יכולים לראות שחיברתי ממיר עם כרטיס של מישהו אחר ?
בכל מקרה, יש לי אופציה להביא ממיר הוט שלא בשימוש מבית ההורים, מישהו יודע אם יש מניעה חוקית לחבר אותו אצלי ? הוט יכולים לראות שחיברתי ממיר עם כרטיס של מישהו אחר ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

Re: אוקי
ניסית להעביר לכניסת S-Video בטלוויזיה?agnostic כתב:אבל כרגע הטלוויזיה מחוברת SCART 2 SCART אל הממיר, ברגע שאני משנה את ההגדרה בממיר ל SVHS , התמונה הופכת שחור לבן, האם הממיר בכלל מוציא SVHS ?...
זה מה שצריך להיות. אם אתה מחובר בסקארט לסקארט לכניסת RGB בטלויזיה, וכשאתה משנה ל-SVHS השידור הופך לשחור לבן, זה אומר שהממיר עבר לשדר ב-SVHS.agnostic כתב:יש לי כניסת SCART בטלוויזיה, וההגדרה בממיר היא אכן RGB כרגע...
ובעיה נוספת שמתעוררת, האם הממיר בכלל מוציא SVHS, כאשר אני משנה את ההגדרה בממיר ל SVHS, התמונה הופכת לשחור/לבן....
כתבתי על זה כאן די מזמן.
שינוי הגדרת היציאה ל SVHS כדי, לכאורה, לקבל אות Svideo מההוט מג'יק מוציאה תמונה שרובה שחור/לבן. כמעט ואין צבע.
הוט לא הצליחו לפתור את הבעייה וגם נסיון של התאמת עכבות של כניסה ליציאה, על ידי חיבור נגדים, לא הצליח לי.
שינוי הגדרת היציאה ל SVHS כדי, לכאורה, לקבל אות Svideo מההוט מג'יק מוציאה תמונה שרובה שחור/לבן. כמעט ואין צבע.
הוט לא הצליחו לפתור את הבעייה וגם נסיון של התאמת עכבות של כניסה ליציאה, על ידי חיבור נגדים, לא הצליח לי.
אז ככה
קניתי את המתאם המומלץ + כבל S-VIDEO, העסק מנגן יפה, לאחר שינוי ההגדרה בממיר ל-SVHS.
אגב - הפלזמה נשארה מחוברת ב SCART 2 SCART , לפני שחיברתי את כרטיס הוידאו ב-SVHS, כל פעם כששיניתי את הממיר לSVHS, הייתי מקבל תמונה שחור/לבן.
לאחר החיבור, אני מקבל תמונה צבעונית וטובה, גם בחיבור הישיר בין הפלזמה לממיר, מישהו יכול להסביר מדוע ? אם אני מנתק את החיבור למחשב, אזי שוב --- > שחור/לבן.
שוב - תודה רבה לחברי הפורום על הידע הרב והעיצות המועילות.
אגב - הפלזמה נשארה מחוברת ב SCART 2 SCART , לפני שחיברתי את כרטיס הוידאו ב-SVHS, כל פעם כששיניתי את הממיר לSVHS, הייתי מקבל תמונה שחור/לבן.
לאחר החיבור, אני מקבל תמונה צבעונית וטובה, גם בחיבור הישיר בין הפלזמה לממיר, מישהו יכול להסביר מדוע ? אם אני מנתק את החיבור למחשב, אזי שוב --- > שחור/לבן.
שוב - תודה רבה לחברי הפורום על הידע הרב והעיצות המועילות.