איך לחבר מספר מחשבים על חיבור בתשלום בודד.
-
doron_amedey
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3149
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
שלום חברים,
אני טס עם קבוצה לחו"ל ושם אנו קונים בתשלום שירות אינטרנט.
האם יש דרך\תוכנה ליצור רשת שלנו (לשדר דרך ROUTER) כך שנשלם כולנו ונשתמש בעזרת ה-ROUTER שלנו?
אשמח לעזרה.
(החיבור הוא אלחוטי ששם מזינים שם משתמש +כ.אשראי) ואני יכול להביא איתי ROUTER או מה שנדרש.
אני טס עם קבוצה לחו"ל ושם אנו קונים בתשלום שירות אינטרנט.
האם יש דרך\תוכנה ליצור רשת שלנו (לשדר דרך ROUTER) כך שנשלם כולנו ונשתמש בעזרת ה-ROUTER שלנו?
אשמח לעזרה.
(החיבור הוא אלחוטי ששם מזינים שם משתמש +כ.אשראי) ואני יכול להביא איתי ROUTER או מה שנדרש.
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
בד"כ המנגנונים האלה מאמתים לפי כתובת IP - מחשב שנכנס לרשת מקבל מסך חיבור, מזין פרטי כרטיס אשראי ומקבל את ההקצאה לחיבור.
נתב (Router) לא יעזור במקרה זה, כי הוא לא יוכל לבצע את החיבור והתשלום.
אולי אפשר לעשות זאת עם מחשב שולחני עם שני כרטיסי רשת, שאחד ישמש לחיבור למתג (Switch ) וישמש לניתוב הרשת למחשבים האחרים.
נתב (Router) לא יעזור במקרה זה, כי הוא לא יוכל לבצע את החיבור והתשלום.
אולי אפשר לעשות זאת עם מחשב שולחני עם שני כרטיסי רשת, שאחד ישמש לחיבור למתג (Switch ) וישמש לניתוב הרשת למחשבים האחרים.
לא הצלחתי להבין לגמרי מהשאלה את הטופולוגיה, אני מעריך שאתה רוצה לשתף חיבור בתשלום ב-hotspot כזה או אחר עם מחשבים אחרים.
התשובה היא "כן, תלוי בקונפיגורציה".
1. אם מדובר בחיבור חוטי שאתה רוצה לשתף, ואם מדובר במערכות ישנות יחסית, הרי שאתה יכול לחבר ראוטר אלחוטי לחיבור הקווי, ולהתחבר אליו דרך המחשב. כאשר תנסה לגלוש אתה תקבל אוטומטית את דף התשלום (מה שנקרא captive portal). שים לב, אם מדובר במערכות חדשות יחסית - לא תוכל לבצע את הנ"ל, אני לא אכנס כאן להסבר טכני למה.
2. אם מדובר בחיבור אלחוטי, אתה צריך מחשב עם שני כרטיסי רשת אלחוטים. את הכרטיס הראשון תחבר לרשת המסופקת ותשלם על החיבור שלו. את הכרטיס השני תקנפג במוד ad-hoc (אם יש לך לינוקס אתה יכול לקנפג אותו כ-AP מלא). אם אתה משתמש בחלונות - תשתמש ב-ICS של חלונות (internet connection sharing) אם אתה משתמש בלינוקס - העסק יותר פשוט, כל מה שאתה צריך לעשות זה להגדיר כתובת IP למחשב הנ"ל ולמחשב שמתחברים אליו (ידני או על ידי שרת DHCP שתריץ אצלך), הניתוב ייעשה אוטומטית.
התשובה היא "כן, תלוי בקונפיגורציה".
1. אם מדובר בחיבור חוטי שאתה רוצה לשתף, ואם מדובר במערכות ישנות יחסית, הרי שאתה יכול לחבר ראוטר אלחוטי לחיבור הקווי, ולהתחבר אליו דרך המחשב. כאשר תנסה לגלוש אתה תקבל אוטומטית את דף התשלום (מה שנקרא captive portal). שים לב, אם מדובר במערכות חדשות יחסית - לא תוכל לבצע את הנ"ל, אני לא אכנס כאן להסבר טכני למה.
2. אם מדובר בחיבור אלחוטי, אתה צריך מחשב עם שני כרטיסי רשת אלחוטים. את הכרטיס הראשון תחבר לרשת המסופקת ותשלם על החיבור שלו. את הכרטיס השני תקנפג במוד ad-hoc (אם יש לך לינוקס אתה יכול לקנפג אותו כ-AP מלא). אם אתה משתמש בחלונות - תשתמש ב-ICS של חלונות (internet connection sharing) אם אתה משתמש בלינוקס - העסק יותר פשוט, כל מה שאתה צריך לעשות זה להגדיר כתובת IP למחשב הנ"ל ולמחשב שמתחברים אליו (ידני או על ידי שרת DHCP שתריץ אצלך), הניתוב ייעשה אוטומטית.
You are never fully dressed without a smile
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
לא כתבת איזה שירות זה. זה בית מלון?
אם כן, הדרך הפשוטה ביותר זה לחבר ROUTER WIFI
מחברים את הראוטר, עם DHCP. הוא יקבל כתובת IP ואז אתה מתחבר ממחשב אליו ומקבל את מסך ה-LOGIN שדורש כרטיס אשראי או מספר קוד (תלוי בפרוצדורה של בית המלון).
אחרי שאתה ממלא, בעצם הראוטר מקבל כתובת IP חוקית מהראוטר של בית המלון. ועכשיו מבחינתכם, אתם גולשים על הראוטר שהבאת, והוא מתחבר לראוטר של המלון כאילו היה מחשב לכל דבר ועניין.
לא צריכה להיות עם זה בעיה גדולה מדי.
מחברים את הראוטר, עם DHCP. הוא יקבל כתובת IP ואז אתה מתחבר ממחשב אליו ומקבל את מסך ה-LOGIN שדורש כרטיס אשראי או מספר קוד (תלוי בפרוצדורה של בית המלון).
אחרי שאתה ממלא, בעצם הראוטר מקבל כתובת IP חוקית מהראוטר של בית המלון. ועכשיו מבחינתכם, אתם גולשים על הראוטר שהבאת, והוא מתחבר לראוטר של המלון כאילו היה מחשב לכל דבר ועניין.
לא צריכה להיות עם זה בעיה גדולה מדי.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
כפי שכתבו מעט למעלה - זה יעבוד רק במערכות ישנות.oferlaor כתב:לא כתבת איזה שירות זה. זה בית מלון?
לא צריכה להיות עם זה בעיה גדולה מדי....
החדשות יותר יודעות לזהות גם את המחשב הפנימי ברשת ממנו בוצע הרישום - ולא יאפשרו ניתוב מידע לכתובות אחרות ברשת.
(לא יודע איך זה עובד טכנית - פשוט ראיתי את זה קורה).
-
doron_amedey
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3149
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
תודות חברים,
אכן הכוונה למלון, אני טס עם כמה שותפים לנסיעה ואנו שולחים מעט מיילים ורצינו במקום לשלם כל אחד 20 יורו ליום לשתף.
לא הבנתי רק משהו אחד...
במלון אני קולט ב-WIFI את הרשתות ומשלם ואז נכנס עם USER + PASS ל-24 שעות (חיבור אחד).
חשבתי בחיבור החוטי של המחשב לחבר ROUTER ולהצות ממנו IP לחברים לנסיעה (אגב אנו מושכים מעט מאד מידע), ואז לעבוד.
השאלה איך עושים את זה והאם זה יעבוד...?
אכן הכוונה למלון, אני טס עם כמה שותפים לנסיעה ואנו שולחים מעט מיילים ורצינו במקום לשלם כל אחד 20 יורו ליום לשתף.
לא הבנתי רק משהו אחד...
במלון אני קולט ב-WIFI את הרשתות ומשלם ואז נכנס עם USER + PASS ל-24 שעות (חיבור אחד).
חשבתי בחיבור החוטי של המחשב לחבר ROUTER ולהצות ממנו IP לחברים לנסיעה (אגב אנו מושכים מעט מאד מידע), ואז לעבוד.
השאלה איך עושים את זה והאם זה יעבוד...?
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך