בחירת ראוטר חדש לרשת PS3 + מחשב נייח(החזרת ראוטר לא תקין)
-
tamirushb20
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 216
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים- אני יודע שהנושא חרוש אבל אני כבר בחרתי ראוטר שחשבתי שהוא טוב והסתבר שטעיתי ונאי צריך עזרה.
אני מחובר בתשתית הוט לבזק בינלאומי יש לי רשת בבית המורכבת מPS3 בסלון ומחשב נייח בחדר + לפטופ של אחי שמגיע בסופ"ש, שחוברה עד עכשיו בראוטר של 3com 3CRWER100-75/ - הניתוקים האינסופיים מהPSN שיגעו אותי וגם הsignal תמיד תמיד היה מתחת ל50%מה שגרם לכל תקווה להזרמה ליפול, והמרחק מהPS3 לנתב כולה 10 מטר וקיר בטון לא עבה במיוחד.
לפני כחודש קניתי בבאג את הראוטר לאחר שראיתי בזאפ המון ביקורות טובות עליו. לצערי הראוטר לא תקין וסבלתי ממנו במשך כמה שבועות טובים :'(. כרגע קיבלתי אישור לקבל זיכוי על הראוטר ברשת באג, ואני לא רוצה לעשות טעות בלקחת סתאם ראוטר אחר שאני לא יהיה מרוצה ממנו.
ה 3com עלה 250 ויש ראוטרים זולים ממנו של אדימקס ושל Dlink אבל לא איכפת לי להוסיף כסף ולקנות אחד יותר טוב אם הוא שווה את זה. אלה הנתבים שיש שם http://www.bug.co.il/result.asp?brand=0 ... E1&x=0&y=0 מה אתם ממליצים? אני מת כבר להחליף כי אין לי רשת כבר שבועיים לפחות אז אשמח לשמוע את דעתכם ותגובתכם המהירה.
אופציה נוספת היא פשוט לקחת זיכוי מבאג ולקנות משהו אחר משם (לא נתב) ולקנות נתב במקום זול יותר . מה אתם אומרים?
אני מחובר בתשתית הוט לבזק בינלאומי יש לי רשת בבית המורכבת מPS3 בסלון ומחשב נייח בחדר + לפטופ של אחי שמגיע בסופ"ש, שחוברה עד עכשיו בראוטר של 3com 3CRWER100-75/ - הניתוקים האינסופיים מהPSN שיגעו אותי וגם הsignal תמיד תמיד היה מתחת ל50%מה שגרם לכל תקווה להזרמה ליפול, והמרחק מהPS3 לנתב כולה 10 מטר וקיר בטון לא עבה במיוחד.
לפני כחודש קניתי בבאג את הראוטר לאחר שראיתי בזאפ המון ביקורות טובות עליו. לצערי הראוטר לא תקין וסבלתי ממנו במשך כמה שבועות טובים :'(. כרגע קיבלתי אישור לקבל זיכוי על הראוטר ברשת באג, ואני לא רוצה לעשות טעות בלקחת סתאם ראוטר אחר שאני לא יהיה מרוצה ממנו.
ה 3com עלה 250 ויש ראוטרים זולים ממנו של אדימקס ושל Dlink אבל לא איכפת לי להוסיף כסף ולקנות אחד יותר טוב אם הוא שווה את זה. אלה הנתבים שיש שם http://www.bug.co.il/result.asp?brand=0 ... E1&x=0&y=0 מה אתם ממליצים? אני מת כבר להחליף כי אין לי רשת כבר שבועיים לפחות אז אשמח לשמוע את דעתכם ותגובתכם המהירה.
אופציה נוספת היא פשוט לקחת זיכוי מבאג ולקנות משהו אחר משם (לא נתב) ולקנות נתב במקום זול יותר . מה אתם אומרים?
- shraga007
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
DLINK 634 עם MIMO אולי.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
-
tamirushb20
-
- חבר פעיל מאוד

יש גם אפשרות להזמין את ה 3com שוב.
ומה הכווה עם mimo . הוא לא תומך mimo?
ומה לגבי ה[EDIMAX BR-6216MG?
ומה הכווה עם mimo . הוא לא תומך mimo?
ומה לגבי ה[EDIMAX BR-6216MG?
Why so serious?
- ra
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2437
D-link 655
-
tamirushb20
-
- חבר פעיל מאוד

התכוונתי מבין הנתבים שבקישור-ra כתב:D-link 655...
ומה זה הראוטר שהמלצת עליו? הוא הכי יקר שראיתי עד עכשיו
- sierra13
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 282
ממה שראיתי זה נתב N שבתיאוריה אמור להיות מאוד מהיר - לא יודע מה עוד, אבל לטובתו עם המחיר הזה כדאי שיהיה עוד..
ra מה עם Edimax BR6504N ? מחיר: 379 בבאג.
ra מה עם Edimax BR6504N ? מחיר: 379 בבאג.
-
tamirushb20
-
- חבר פעיל מאוד

יש מישהו שיש לו את הנתב הזה EDIMAX BR-6216MG ויכול להביע דעה?
האם כדאי להחליף את ה3com באדימקס הזה http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6703&perur=4
האם כדאי להחליף את ה3com באדימקס הזה http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6703&perur=4
Why so serious?
- ra
-
- חבר ותיק

655
draft N
+
4 port giga
+
print server
draft N
+
4 port giga
+
print server
נערך לאחרונה על ידי ra ב 05/11/2008 12:13, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
tamirushb20
-
- חבר פעיל מאוד

אף אחד פה לא באמת ענה לי לשאלה.. תודה בכל מקרה
ביקשתי לעזור לי לבחור מהמבחר של באג , משם קניתי את הראוטר שאני מחזיר
ביקשתי לעזור לי לבחור מהמבחר של באג , משם קניתי את הראוטר שאני מחזיר
Why so serious?
- Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73424
- שם מלא: ערן
כי כנראה לאף אחד פה אין ראוטר מהמבחר של באג, פשוט. לי אישית למשל יש את הראוטר של ASUS שקיבלתי במתנה במבצע בזמנו של בזק.
-
tamirushb20
-
- חבר פעיל מאוד

לא נורא
תודה בכל מקרה..
תודה בכל מקרה..
Why so serious?
- juniortabak
-
- חבר פעיל

- תגובות: 63
שאלה קטנה ואולי אני יוכל לעזור לך
קודם כל באיזה פרוטוקול אתה מחובר בנתב?
יש עוד פתרון נחמד לבעיות כמו שלך תקשורת על גבי החשמל.
יש עוד פתרון נחמד לבעיות כמו שלך תקשורת על גבי החשמל.
- ra
-
- חבר ותיק

כל הדגמים אמורים לעבוד
אם אתה רוצה להרגיש בטוח
קרא פורומים של היצרנים וחפש דווח
של משתמשים על בעיות בדגם ספציפי
אם אתה רוצה להרגיש בטוח
קרא פורומים של היצרנים וחפש דווח
של משתמשים על בעיות בדגם ספציפי
-
tamirushb20
-
- חבר פעיל מאוד

Re: שאלה קטנה ואולי אני יוכל לעזור לך
סליחה על הבורות למה אתה מתכוון באיזה פרוטוקול? אשמח לשמוע על פתרונותjuniortabak כתב:קודם כל באיזה פרוטוקול אתה מחובר בנתב?
יש עוד פתרון נחמד לבעיות כמו שלך תקשורת על גבי החשמל....
לקחתי את האדימקס הזה http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6703 EDIMAX BR-6216MG
אממ משום מה הוא לא שיפר בהרבה את האות שאני קולט ממנו מהPS3 .
- sierra13
-
- חבר פעיל מאוד

שניה בוא נעשה סדר. (תקן איפה שאני טועה)
לפי מה שאתה הסברת, הבעיה המרכזית היא
א. האות כפי שהוא נקלט על ידי ה- PS3 הוא בסביבות ה- 50% (מה שמוביל ככל הנראה לניתוקים ואיטיות).
ב. כרגע החלפת לנתב אחר 6216 והבעיה נמשכת באותו אופן - ניתוקים וסיגנל נמוך.
נתחיל בדברים הפשוטים יותר:
הדבר הכי פשוט לעשות (אבל אולי לא אפשרי מבחינה לוגיסטית) זה לבדוק מה קורה לסיגנל ולביצועים שאתה מקבל מה- PSN ברגע שאתה מקצר את המרחק בין ה- PS לנתב.
זה יעזור לך להחליט אם מדובר בבעיה קונפיגורציה (הבעיות יישארו) או בעיות קליטה (איכות החיבור תשתפר).
אם אפשרי תנסה גם לבדוק מה קורה אם אתה מחבר בין ה- PS3 לנתב בכבל רשת.
גם אם זה אפשרי וגם אם לא הנה רשימה של דברים לבדוק:
1. בדוק מה היא גרסת ה- Firmware של הנתב? הגרסא האחרונה היא 1.42. היא מ- 2006 כך שאני מאמין שהנתב שלך מעודכן אבל שווה לבדוק. נמצא תחת Status Info בתפריט העליון. אם היא לא 1.42 - תעדכן.
2. אני יודע שזה מטופש אבל האם אתה ווידאת שאתה מתחבר לרשת האלחוטית שלך ולא בטעות לרשת של שכן?
תחת Wireless --> Basic Settings תחליף את ה- ESSID למשהו אחר מ- default בשביל להיות בטוח שאתה מתחבר לרשת הנכונה.
3. באותו המקום יש לך הגדרת Band. שים לב שזה נמצא על 802.11g ולא על b
4. האם ניסית להחליף ערוצי שידור? זה נמצא תחת Wireless --> Basic Settings ונקרא Channel Number. יכול להיות מצב שתדר אחד יהיה עדיף על פני תדר אחר. שווה לבדוק. אין תדר "יותר טוב" מהאחרים. זה הכל תלוי בהפרעות רקע בבית שלך - פשוט להחליף תדר ולבדוק.
אל תשכח ללחוץ Apply אם אתה משנה משהו.
5. תחת Wireless --> Advanced Setting תסתכל על הדברים הבאים: (לדעתי הגדרות ה- Default צריכות להיות בסדר אבל לך תדע)
א. fragment Threshold: מתי חבילת נתונים (Packet) מחולקת. מספר נמוך מדי יכול להפריע לחיבור.
ב. Data Rate - קצב שידור נתונים - צ"ל auto.
ג. Preamble type: תאימות מול ביצועים. Long preamble ייתן לך תאימות גבוהה יותר. תנסה Short preamble לביצועים טובים יותר.
6. תבדוק שלא הגדרת כלום תחת QoS
תתחיל פה ונראה הלאה.
לפי מה שאתה הסברת, הבעיה המרכזית היא
א. האות כפי שהוא נקלט על ידי ה- PS3 הוא בסביבות ה- 50% (מה שמוביל ככל הנראה לניתוקים ואיטיות).
ב. כרגע החלפת לנתב אחר 6216 והבעיה נמשכת באותו אופן - ניתוקים וסיגנל נמוך.
נתחיל בדברים הפשוטים יותר:
הדבר הכי פשוט לעשות (אבל אולי לא אפשרי מבחינה לוגיסטית) זה לבדוק מה קורה לסיגנל ולביצועים שאתה מקבל מה- PSN ברגע שאתה מקצר את המרחק בין ה- PS לנתב.
זה יעזור לך להחליט אם מדובר בבעיה קונפיגורציה (הבעיות יישארו) או בעיות קליטה (איכות החיבור תשתפר).
אם אפשרי תנסה גם לבדוק מה קורה אם אתה מחבר בין ה- PS3 לנתב בכבל רשת.
גם אם זה אפשרי וגם אם לא הנה רשימה של דברים לבדוק:
1. בדוק מה היא גרסת ה- Firmware של הנתב? הגרסא האחרונה היא 1.42. היא מ- 2006 כך שאני מאמין שהנתב שלך מעודכן אבל שווה לבדוק. נמצא תחת Status Info בתפריט העליון. אם היא לא 1.42 - תעדכן.
2. אני יודע שזה מטופש אבל האם אתה ווידאת שאתה מתחבר לרשת האלחוטית שלך ולא בטעות לרשת של שכן?
תחת Wireless --> Basic Settings תחליף את ה- ESSID למשהו אחר מ- default בשביל להיות בטוח שאתה מתחבר לרשת הנכונה.
3. באותו המקום יש לך הגדרת Band. שים לב שזה נמצא על 802.11g ולא על b
4. האם ניסית להחליף ערוצי שידור? זה נמצא תחת Wireless --> Basic Settings ונקרא Channel Number. יכול להיות מצב שתדר אחד יהיה עדיף על פני תדר אחר. שווה לבדוק. אין תדר "יותר טוב" מהאחרים. זה הכל תלוי בהפרעות רקע בבית שלך - פשוט להחליף תדר ולבדוק.
5. תחת Wireless --> Advanced Setting תסתכל על הדברים הבאים: (לדעתי הגדרות ה- Default צריכות להיות בסדר אבל לך תדע)
א. fragment Threshold: מתי חבילת נתונים (Packet) מחולקת. מספר נמוך מדי יכול להפריע לחיבור.
ב. Data Rate - קצב שידור נתונים - צ"ל auto.
ג. Preamble type: תאימות מול ביצועים. Long preamble ייתן לך תאימות גבוהה יותר. תנסה Short preamble לביצועים טובים יותר.
6. תבדוק שלא הגדרת כלום תחת QoS
תתחיל פה ונראה הלאה.
-
tamirushb20
-
- חבר פעיל מאוד

וואו סחטיין על התשבוה
אז ככה:
א.- כן מה שתיארתי הוא שהאות שנקלט הוא 50% ואפילו 30 רוב הזמן אבל השקעתי דקה בלהסתכל על אחוזי האות משתנים ושמתי לב שמדי פעם יש קפיתה ל100$! ואז מיד חזרה ל40% ..
ב. נכון הבעיה נמשכת כמו שציינתי למעלה ומה שקורה עכשיו גם זה שהוא לא מוצא לי את המדיה סרבר שהוא היה מוצא לי ברואטר הקודם (TVERSITY.(
1. גרסת הfirmware שהורדתי היא דווקא 1.47 והורדתי אותה מהאתר של פיקוק..
2.. חח השערה חמודה אבל עדיין לא התחלתי לשדוד את הפס של השכנים שלי וכבר בהגדרה הראשונית שיניתי את ה deafult
3.ב band זה היה נמצא לי על B+G ועכשיו אני אשנה אותו לרק G לפי מה שאתה אומר.
4.שיניתי גם ערוץ וכמובן עשיתי apply
5.א. מה זה מספר נמוך מדי ? יש לי 2346
5ב.אכן על אוטו
5ג.אני אנסה את השורט
6 לא נגעתי בQOS והוא לא מוגדר.
אני נותן לזה קצת זמן לראות את ההשפעות של ה ובמקביל אני אנסה לקצר את המרחק בין הנתב לPS3
תודה רבה בינתיים!
א.- כן מה שתיארתי הוא שהאות שנקלט הוא 50% ואפילו 30 רוב הזמן אבל השקעתי דקה בלהסתכל על אחוזי האות משתנים ושמתי לב שמדי פעם יש קפיתה ל100$! ואז מיד חזרה ל40% ..
ב. נכון הבעיה נמשכת כמו שציינתי למעלה ומה שקורה עכשיו גם זה שהוא לא מוצא לי את המדיה סרבר שהוא היה מוצא לי ברואטר הקודם (TVERSITY.(
1. גרסת הfirmware שהורדתי היא דווקא 1.47 והורדתי אותה מהאתר של פיקוק..
2.. חח השערה חמודה אבל עדיין לא התחלתי לשדוד את הפס של השכנים שלי וכבר בהגדרה הראשונית שיניתי את ה deafult
3.ב band זה היה נמצא לי על B+G ועכשיו אני אשנה אותו לרק G לפי מה שאתה אומר.
4.שיניתי גם ערוץ וכמובן עשיתי apply
5.א. מה זה מספר נמוך מדי ? יש לי 2346
5ב.אכן על אוטו
5ג.אני אנסה את השורט
6 לא נגעתי בQOS והוא לא מוגדר.
אני נותן לזה קצת זמן לראות את ההשפעות של ה ובמקביל אני אנסה לקצר את המרחק בין הנתב לPS3
תודה רבה בינתיים!
- sierra13
-
- חבר פעיל מאוד

1. קפיצות עלולות להגיע מהפרעות בשידור. גורמים אפשריים הם הפרעות סביבתיות. בלוטות', מיקרו, טלפון אלחוטי, סתם חשמל - גורמים לא חסר. אתה יכול לנסות את הדברים הבאים:
א. תדר (יש לך 11, 13 או 14 תדרים). אם יש לך 13 או 14 תעבוד עם התדרים האלו: 1, 5, 9, 13. אם יש לך 11 אז עם אלו: 1, 6, 11. מכיוון שהם לא מתאבכים.
ב. להציב את הנתב רחוק מהמחשב. אם הוא מחובר בכבל רשת תנסה על הקיר או משהו.
2. לגבי TVERSITY - אני קצת פחות מתמצא. אצלי בדרך כלל הפעלה מחדש של השירות על המחשב מטפלת בבעיה. אולי האחרים כאן יוכלו לעזור.
3. F/W וואלה מוזר. אצל פיקוק יש 1.47 אצל edimax יש 1.42:
http://www.edimax.com/en/support_detail ... 1&pl2_id=2
לא נריב על זה.
4. B או G פשוט מגדיר את סוג ה- WIFI שהנתב שלך יפעיל. G היא המהירה יותר כאשר אפשרות ה- default (מה שראית B/G) פשוט אומרת לו להתחבר במה שהוא מצליח. ההגבלה שביקשתי ממך לעשות היא בשביל להכריח אותו לעבוד במהירה יותר.
5. זו אפשרות ה- default והיא צריכה להיות בסדר.
בהצלחה.
א. תדר (יש לך 11, 13 או 14 תדרים). אם יש לך 13 או 14 תעבוד עם התדרים האלו: 1, 5, 9, 13. אם יש לך 11 אז עם אלו: 1, 6, 11. מכיוון שהם לא מתאבכים.
ב. להציב את הנתב רחוק מהמחשב. אם הוא מחובר בכבל רשת תנסה על הקיר או משהו.
2. לגבי TVERSITY - אני קצת פחות מתמצא. אצלי בדרך כלל הפעלה מחדש של השירות על המחשב מטפלת בבעיה. אולי האחרים כאן יוכלו לעזור.
3. F/W וואלה מוזר. אצל פיקוק יש 1.47 אצל edimax יש 1.42:
http://www.edimax.com/en/support_detail ... 1&pl2_id=2
לא נריב על זה.
4. B או G פשוט מגדיר את סוג ה- WIFI שהנתב שלך יפעיל. G היא המהירה יותר כאשר אפשרות ה- default (מה שראית B/G) פשוט אומרת לו להתחבר במה שהוא מצליח. ההגבלה שביקשתי ממך לעשות היא בשביל להכריח אותו לעבוד במהירה יותר.
5. זו אפשרות ה- default והיא צריכה להיות בסדר.
בהצלחה.
-
tamirushb20
-
- חבר פעיל מאוד

המחשב מחובר בכבל רשת לנתב אבל הנתב (והמודם) נמצאים מרחק קיר אחד מהשני, אמנם צמודים אחד לשני אך במרחק קיר.
יש לי 13 תדרים ובחרתי בתדר 5
לגבי TVERSITY הבעיה טופלה..
הסיגנל עדיין נמוך אני אנסה עכשיו להביא את הPS3 קרוב לנתב
יש לי 13 תדרים ובחרתי בתדר 5
לגבי TVERSITY הבעיה טופלה..
הסיגנל עדיין נמוך אני אנסה עכשיו להביא את הPS3 קרוב לנתב
Why so serious?
- המוח
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1162
יש לי EDIMAX לא הייתי ממליץ....
כבר יצא לי לעבוד במקום שהתשתית אינטרנט שלו הייתה על EDIMAX יאמבה בעיות.
לגבי האחרים אין לי ניסיון....
לגבי האחרים אין לי ניסיון....
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים
-
tamirushb20
-
- חבר פעיל מאוד

המוח כתב:יש לי EDIMAX לא הייתי ממליץ....
לגבי האחרים אין לי ניסיון....[/quote
הגעת בדיוק בזמן הלא נכון להמלצות- אחרי שכבר קניתי את האדימקס - אבל לא נורא נסתדר איתו
...