שאלה לגבי המכס

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
Nba פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10124

שליחה

אני מעוניין להביא 2 יחידות tivx6500 מחול.
האם העניין יעבוד אם הבחור ישלח לי את זה בתור מתנה?
אפשרות נוספת היא שמישהו מביא את זה איתו..

יש סיכוי שזה לא יעבור בשלום?
ואם אני מביא את זה לארץ ללא בן אדם, כמה מס צריך לשלם על זה במידה ו"נתפסים"?
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363

שליחה

אם אתה מקבל את זה כחבילה, תצטרך להראות הוכחת תשלום (קבלה של Paypal למשל) ולפי זה יחושבו המיסים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78945
שם מלא: עפר לאור

שליחה

Nba,

מה כלומר "יעבוד", עדיין תשלם בדיוק את אותו המכס, בלי קשר למה שנכתב...

Nba פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

יש לך הערכה כמה צריך להוסיף?
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78945
שם מלא: עפר לאור

שליחה

חוץ מעלויות שחרור (שזה לרוב כ-150-200 ש"ח) יש 15.5 אחוז מס קניה + 17% מס יבוא.

אני מעריך שכמוני הם יעשו חיפוש באינטרנט ויגיעו למחיר רשמי של כ-400 דולר חתיכה (+ משלוח כ-50 דולר). כלומר, מחיר הבסיס שלך יהיה בערך 850 דולר על כזו חבילה.

כך שלדעתי תשלם בערך 1200 ש"ח מיסוי. יתכן שזה יהיה יותר ויתכן שפחות אבל זה הסדר גודל.

Nba פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

שורה תחתונה, לקנות את זה בארץ...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

Nba כתב:אני מעוניין להביא 2 יחידות tivx6500 מחול.
האם העניין יעבוד אם הבחור ישלח לי את זה בתור מתנה?
אפשרות נוספת היא שמישהו מביא את זה איתו..

יש סיכוי שזה לא יעבור בשלום?
ואם אני מביא את זה לארץ ללא בן אדם, כמה מס צריך לשלם על זה במידה ו"נתפסים"?
...
תשמע - בתכל'ס הכל אפשרי...
בעיקרון כל דבר ששולחים השולח שם מעין הצהרה על המשלוח מה יש בפנים - ומה זה שווה...
למיטב הבנתי - המכס מסתכלים על החבילות - ומה שעולה בבדיקה/בארקאי - ונראה להם שמה שרשום לא הגיוני למשקל/גודל הקופסא - הם בודקים - ואז הם מן הסתם בודקים לפי מה שרשום באינטרנט - כמובן שאם שילמת פחות ואתה יכול להוכיח - וכדאי שגם זה יהיה בגדר ההגיון - אז תשלם לפי מה ששלמת.
לי לא מובן למה צריך לשלם על משלוח - אבל אני רק משער שעופר הזמין קצת יותר דברים ממני במהלך השנים - וכנראה שאם הוא אומר הוא יודע. אבל למיטב הבנתי לא אמורים לשלם על זה.

עכשיו אם מישהו מביא את זה במזוודה, הוא אמור לעבור (המחיר של זה יותר מ-200$ - שזה לדעתי הגבול שמתחתיו לא צריך להצהיר) במסלול האדום ולהראות את זה למוכסים ואז יחשבו שוב את המכס והמע"מ

אם מישהו לא עובר שם, (היה גם מישהו שעבר - אבל לא היה שם אף אחד - נדמה לי ראיתי על זה באתר) - אם לא תופסים אותו - יופי לו (אני משער שזו איזושהי עבירה - אז אני לא ממליץ לאף אחד לעשות את זה) ואם תופסים אותך - אז לא רק שאתה משלם מע"מ ומכס - יש גם קנס או כפל מכס או משהו כזה...

השיקול הוא בידיים שלך... זה בד"כ לא חד משמעי שכדאי לרכוש בארץ...

יכול להיות שאם מביאים אחד במזוודה אז זה בסדר - אבל אני לא בטוח - הבנתי שיש מוצרים לצריכה עצמית - כמו למשל מצלמה שכבר לא צריך להצהיר או משהו בסגנון (כשבאתי להצהיר שאני מוציא מהארץ מצלמה - כדי שבחזרה לא יקחו לי מכס עליה - אמרו שכבר לא עושים את זה יותר...)

הכל תלוי גם ברמת ההבנה של המוכס מן הסתם - אולי אם זה בלי אריזה - תגיד לו שזה ראוטר...

קיצור - הכל פה על גבול הפלילי - אז אל תעשה שטויות ;)

alicenir
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 570

שליחה

אני שילמתי אתמול 103 ש"ח ל-DHL עלויות שיחרור על ה-HDX1000 שהזמנתי מחו"ל, ממש לא נורא, כתבו עלות 80$ ובתיאור כתוב SAMPLE HDAR DISK BOX
נערך לאחרונה על ידי alicenir ב 04/11/2008 13:08, נערך פעם 1 בסך הכל.

Nba פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

לא נראה לי ששווה את הכאבי ראש האלה בשביל כמה מאות שקלים בודדים..
תמיד טוב לשאול...
אבל תודה בכל זאת.

alicenir
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 570

שליחה

לי לא היה כאב ראש, גם עם הייתי משלם את המקסימום של המכס+מע"מ עדיין היה יוצא יותר זול, ועוד אני מוכר את ה-TVIX5000 שלי - אז בכלל זה משתלם
"Assumption Is The Mother Of All Fuckups"

Nba פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

לי לא היה כאב ראש, גם עם הייתי משלם את המקסימום של המכס+מע"מ עדיין היה יוצא יותר זול, ועוד אני מוכר את ה-TVIX5000 שלי - אז בכלל זה משתלם
...
, מחיר הבסיס שלך יהיה בערך 850 דולר על כזו חבילה
...
אז זה כבר לא משתלם

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”