איך מסתירים את החוטים של הפלזמה?...

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
נדב פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

בשעה טובה הגיע אלי סוף סוף הפלזמה אבל עדיין לא פתרתי את הבעייה של הכבלים, בהתחלה כמובן חשבתי שנחצוב בקיר ונעביר תעלה עם כל החוטים ונעשה נקודות מיוחדות לכל המכשירים אבל אז הבנתי שזה הרבה בלאגן, הרבה כאב ראש, מסובך ואולי מתישהוא אני ארצה להחליף כבל (למשל HDMI) אז שוב צריך לחצוב ... בקיצור ירדתי מזה..

הרעיון השני שלי, הרבה יותר פשוט, לשים וילון גדול בצבע שחור או לבן או אפור.. (יש הצעות?) ולשים את הפלזמה על הוילון, כל החוטים עוברים מאחורי הוילון ולא ניתן יהיה לראות אותם, אבל חשבתי שהרי לא ראיתי אצל אף אחד דבר כזה דומה ואולי זה דווקא מסוכן לעשות כזה דבר (מחשש לשריפה ע"י קירבה של חשמל לוילון..).

אז מה עוד אפשר לעשות? איך אוכל להסתיר את הכבלים השונים בכדי שזה ייראה כמו תמונה?

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10080
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים

שליחה #2 

יש לי רעיון יותר טוב..

שמע כששמים כבלים בקיר לא שמים אותם ככה זרוקים הם נכנסים לתוך צינור כמו חוטי חשמל..

מה שאני הייתי עושה ומה שאני מציע לך, יש כאלה של 3-5 צול..אתה יכול לשים צינור ממש גדול בקיר ואם תרצה להוסיף כבל כל שהוא כמו HDMI וכל כבל פשוט את משחיל את זה..לדעתי זה הכי טוב לעשות...
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

tamiral
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1171
שם מלא: תמיר אלוש
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

זה הפתרון הכי טוב, אבל דורש הרבה עבודה... צריך כבר בדר"כ קונגו בשביל עבודה כזו.
מקדחה פטישון לא תספיק לדעתי.
Good advise $5, me shut up $10

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

קונגו?
שמע תלוי איזה קיר זה וכמה זמן הדירה הזאת קיימת אולי הקיר ישן אז בקלות זה ישבר אם זה בטון אז רק קונגו..
אם זה בלוקים גם מקדחת פטישון טובה תעשה את העבודה היטב..
זה יום עבודה..
מניסיון..

Ncoder, שים לב שאתה לא פוגע בצינורות חשמל או בעמוד..
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

נדב פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

זה חדר ביטחון ...

שליחה #5 

אז קונגונגו :D .

אבל ממש לא נראה לי כל הדבר הזה, זה המון בלגן והרבה כאב ראש והפלזמה הזאת לא תישאר שם לנצח וצריך להביא בעל מקצוע שיחצוב (וזה בטון אז זה ייקח לפחות שעתיים עבודה) וגם לסגור הכל ולצבוע יפה וגם לשלם לו... ואז אני אוכל להשחיל חוטים ..(זה לא פרקטי).

חשבתי על עוד רעיון, את הוילון אפשר להצמיד לתחתית הפלזמה (אם הדבר הזה נראה לי קוראים לו סקוטש) ואז אין חשש למגע או קירבה עם חשמל, בכל מקרה צריך למצור וילון מתאים גם מבחינת הגודל וגם מבחינת הצבע כי אני מתכנן להצמיד תאורה אחורית לפלזמה .

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

האופציות שלי:

1. חציבה. לא צריך קונגו מספיק דיסק וזה יחצוב יופי. כמובן לשים צינורות בפנים עם כבלי משיכה.
2. גבס. יש כמה חברים שעשו את זה פה. שמים למעשה עוד קיר גבס לפני הקיר הנוכחי. ככה הפלאזמה גם נראית שקועה שלטעמי זה מאוד יפה, וגם כל הכבליאדה והחשמל מוסתרים.
3. תעלה חיצונית - אין מה להרחיב - מכוער.
4. כל הכבליאדה משתלשלת מהפלאזמה - זוכה בתחרות הכיעור כל פעם.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

emordeko
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #7 

תקנה בכמה שקלים בהום סנטר תעלה חלולה (נראה כמו צינור אבל ריבועי) בצבע לבן, תעביר את הכבלים דרכה ותדביק אותה לקיר.
זה קצת בולט אבל לא רואים אותה וזה 3 דקות עבודה.

tamiral
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1171
שם מלא: תמיר אלוש
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

מרטין הבחור רוצה אפשרות להחליף כבלים בעתיד והוא צודק -
עם הראשים שיש לכבלים היום (DVI לדוגמא) מוכרחים להניח צינורות בקוטר רחב יותר בתוך הקיר.

דיסק יחצוב הכי מהר, אבל בקוטר די קטן.

קיר גבס בכלל יוצא פיצוץ אבל בטח עולה די הרבה אם מביאים איש מקצוע.
Good advise $5, me shut up $10

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #9 

שמע רעיון הווילון לי ניראה בכלל מזה בית בובות? :lol:
אם היא לא תשאר שם לנצח אז תעלה חיצונית לבנה או בצבע הקיר..
אם יש לך כוח להתעסק עם גבס אז זה אני חושב שזה הכי טוב תוכל לעשות את הפלזמה שקועה בקיר אם את הולך על קיר גבס ככה גם לא יראו את החוטים..

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78876
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #10 

ראיתי כמה רעיונות עם תעלות חיצוניות וזה נראה לא רע.

בגדול הם צבעו את הקיר בצבע כהה (בורדו או משהו כזה) כולל את התעלה. אפשר לגרום לתעלה להיות שקועה ואז רק המכסה שלה נראה.

נדב פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

זה הפתרון היחיד? ...

שליחה #11 

תודה רבה אבל אני לא אחצוב קיר בטון שלם בכדי להכניס את הפלזמה קצת יותר לתוך הקיר אז בבקשה לרדת מכיוון המחשבה הזאת כי בשבילי זה כבר יותר מידי רחוק.

אבל אני אחשוב קצת על האפשרות לתעלה רחבה.. אלא אם כן יש רעיון אחר :wink: .

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #12 

אף אחד לא אמר לך לחצוב בשביל הפלזמה ולשים אותה בקיר..
אמרתי שאם אתה עושה קיר גבס אז זה יהיה יפה כי תוכל לעשות שהפלזמה תיהיה שקועה בקיר גבס לא בקיר בטון!!!

ואמרו לך פה אילו אפשריות תוכל לעשות..

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78876
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #13 

בשום אופן לא לחצוב בקיר בצורה שתארת - זה גם לא אסתתי וגם גורם לבעיות חום קשות.

כולה עושים חריץ בשביל התעלה...

כאמור, תעלה חיצונית יכולה להיראות סביר (במקרה שראיתי כאמור, הם צבעו בצבע ארגמן/בורדו את כל הקיר כולל את התעלה - ובקושי רואים את זה).

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

קיר גבס אפשר לעשות לבד. זה כולה עוד פאנל לפני הקיר הקיים, לא קיר עם משקופים או חלונות, לא סיפור גדול.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #15 

מרטין לדעתי זה הדבר הכי טוב, יפה ואסטטי שיש..

נדב פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

קראתי שוב פעם את התגובות ו ...

שליחה #16 

נכון, לא הייתה שום כוונה לחציבת קיר שלם, סליחה על האשמת שווא :oops: .

טוב אני לא בטוח אם אני באמת אעשה תעלה, אני צריך תעלה לכבל שייצא מהממיר (הוט), כבל מה-DVD וכבל מהמחשב (VGA).
אולי אני אצמיד לקיר תעלה חיצונית + צביעה (החדר בצבע קרם אז לא בטוח אם התעלה תצליח להיות "בלתי נראית").
קיר גבס לא בא בחשבון.

היי איזה עצבים :evil:, הרגע גיליתי שאין לי בפלזמה חיבורי RGB, קומפוננט וקומפוזיט, הם שכחו להוסיף לי סלוט שלם (יש לי רק סלוט 1 של החיבור ל-PC), ידעתי פשוט ידעתי שיהיו הפתעות.. (רק שיגיעו כמה שיותר מהר לסדר לי את זה...).

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46370
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #17 

Ncoder,
העברתי כבר נקודות חשמל, נקודות טלפון ופעם חצבתי על מנת להעביר כבלים עבור רמקולים אחוריים (זה היה 8~ מטר חציבה).
ניסיתי דיסק - אתה תמשיך לנקות את האבק שיצא חודש אחרי העבודה (וכיסיתי את כל הרהיטים ועבדתי עם ניילון גדול שהסתיר את מקום הקידוח, הדיסק מייצר כל כך הרבה אבק...).
יש לי פטישון טוב ואיתו יצא לי לעשות תעלות בבטון ובבלוקים ללא מאמץ גבוה מידי.
לדוגמא: חציבת תעלה של 2 מטר (תקרה +קיר צדדי שעשיתי בשביל להעביר נקודת חשמל לקח לי 10 דקות) .
מירב העבודה מושקעת בשיקום של הקיר בשביל שלא יראו שנעשתה חציבה.

מה יש לך לחצוב? אולי 1 מטר?
אני די בטוח שלכתוב כאן את הפוסט ולבדוק אותו מידי פעם לוקח יותר זמן מאשר אם היית כבר מתחיל עם העבודה. :)
תפסיק לפחד מלחצוב בקיר בסלון, מכסים את הרהיטים, משאילים פטישון מחבר, קונים גבס ב 4 ש"ח, וצבע לבן בטח שיש לך איפשהו בבית וזהו.

emordeko
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #18 

מסכים עם כל מילה של ziv_r
במידה ויש לך ידיים טובות.

אם אף פעם לא עבדת עם כלים כאלו הייתי מבקש מחבר שיעשה את זה.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #19 

יש היום חברות שבאות עם מקדח מיוחד שעושה תעלה בצורה מושלמת ללא לכלוך , לוקחים תשלום לפי מטר חציבה.

נדב פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

זיו, יש לי קיר בטון ...

שליחה #20 

לעשות נקודת חשמל זה אומר לחצוב משהו כמו 3\4 מטר לאורך הקיר עד לנקודת החשמל הקרובה ביותר ולהעביר דרכה כבל, זה רק החשמל ואז יש לך לעשות עוד תעלה לכבלים..

בגלל זה אני לא אוהב להתעסק עם זה אבל אני עדיין חושב על זה.

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”