כמה שאלות לגבי אקוסטיקה
האם שבירת פינות ע"י ספוגים יתנו תוצאות או שיפור בהחזרי הסאונד?
איך עוד ניתן לטפל באקוסטיקה מלבד שטיח?
האם ריפוד בתקרה יעזור?
המטרה היא להרגיש בשמיעה שאני לא אפספס צלילים בדרך.
או לפחות למזער את זה..
מה המקסימום שניתן לעשות עד השקעה של טיפול מקצועי?
איך עוד ניתן לטפל באקוסטיקה מלבד שטיח?
האם ריפוד בתקרה יעזור?
המטרה היא להרגיש בשמיעה שאני לא אפספס צלילים בדרך.
או לפחות למזער את זה..
מה המקסימום שניתן לעשות עד השקעה של טיפול מקצועי?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מבלי ששמענו או מדדנו את החדר שלך קשה להמליץ על טיפול אקוסטי הולם לחדר זה!
עקרונית לא שוברים פינות עם ספוגים, לא שמים שטיח על הרצפה ולא מרפדים את התקרה. בחדרי האזנה ביתיים, בניגוד לחדרי בקרה באולפן ההקלטות, רצוי לשמור על מידת החזרים נכונה ולא לחנוק את החדר עם עודף ספיגה או שיכוך אנרגיה במקומות הלא נכונים. בחדר האזנה ביתי נרצה ליצור סביבה בה הקול המופק ברמקול יטייל עד המאזין בצורה נוחה וללא הפרעה מהחזרים מקירות צד או קירות קדמיים (הקירות שמאחורי וסביב הרמקולים) כדי להשיג תחושה ניטרלית נוחה נהוג לשמור חלק גדול מהקירות חשוף או מטופל בעזרת דיפיוזרים לפיזור אחיד של הסאונד/גלי קול בחדר, יצירת מרחב האזנה מיטבית גדול יותר, ותחושה כי החדר גדול יותר משהו באמת. כל זאת בניגוד לתחושה הרווחת כי יש "לייבש" את החדר.
ספוגים אקוסטיים או חומרים אקוסטיים יעילים אחרים שיוצבו בפינות החדר ישככו את אנרגיית הקול בכל תחום התדרים. במידה שנתוני השיכוך שלהם טובים דיים יהיו חומרים אקוסטיים אלו יעילים גם בתחום התדרים הנמוך. Auralex LENRD הוא סוג של מוצר המיועד לפינות החדר אולם הוא בהחלט לא היחיד ויש מוצרים מקבילים. מעשית, איננו שוברים את הפינות - מושג שמתאר בנית קיר קשיח - אלא מוסיפים על הקיר מוצר או חומר שהופך את תנועת האוויר לחום ומקטין את כמות האנרגיה שלו. מעבר לכך, זיהוי נקודות אקוסטיות קריטיות בחדר, במיוחד במרחב שבין הרמקול למאזין, וטיפול בהן יתן תוצאות מצוינות במינימום עבודה כשהתוצאה הרצויה היא שדה סטראופוני רחב יותר, איזון טוב בכל תחום התדרים היעיל, סאונד ברור ללא בוץ באמצע נמוך ונמוכים וכדומה. היות ותקרה או רצפה הם סוג של קירות נהוג לטפל גם בהם במידת הצורך. באופן אישי הרצפה היא הקיר האחרון שבו אני חש צורך לטפל ולרוב אני משאיר אותה חשופה. יש יותר סיבות גאומטריות נגד שטיח מאשר בעד..
עקרונית לא שוברים פינות עם ספוגים, לא שמים שטיח על הרצפה ולא מרפדים את התקרה. בחדרי האזנה ביתיים, בניגוד לחדרי בקרה באולפן ההקלטות, רצוי לשמור על מידת החזרים נכונה ולא לחנוק את החדר עם עודף ספיגה או שיכוך אנרגיה במקומות הלא נכונים. בחדר האזנה ביתי נרצה ליצור סביבה בה הקול המופק ברמקול יטייל עד המאזין בצורה נוחה וללא הפרעה מהחזרים מקירות צד או קירות קדמיים (הקירות שמאחורי וסביב הרמקולים) כדי להשיג תחושה ניטרלית נוחה נהוג לשמור חלק גדול מהקירות חשוף או מטופל בעזרת דיפיוזרים לפיזור אחיד של הסאונד/גלי קול בחדר, יצירת מרחב האזנה מיטבית גדול יותר, ותחושה כי החדר גדול יותר משהו באמת. כל זאת בניגוד לתחושה הרווחת כי יש "לייבש" את החדר.
ספוגים אקוסטיים או חומרים אקוסטיים יעילים אחרים שיוצבו בפינות החדר ישככו את אנרגיית הקול בכל תחום התדרים. במידה שנתוני השיכוך שלהם טובים דיים יהיו חומרים אקוסטיים אלו יעילים גם בתחום התדרים הנמוך. Auralex LENRD הוא סוג של מוצר המיועד לפינות החדר אולם הוא בהחלט לא היחיד ויש מוצרים מקבילים. מעשית, איננו שוברים את הפינות - מושג שמתאר בנית קיר קשיח - אלא מוסיפים על הקיר מוצר או חומר שהופך את תנועת האוויר לחום ומקטין את כמות האנרגיה שלו. מעבר לכך, זיהוי נקודות אקוסטיות קריטיות בחדר, במיוחד במרחב שבין הרמקול למאזין, וטיפול בהן יתן תוצאות מצוינות במינימום עבודה כשהתוצאה הרצויה היא שדה סטראופוני רחב יותר, איזון טוב בכל תחום התדרים היעיל, סאונד ברור ללא בוץ באמצע נמוך ונמוכים וכדומה. היות ותקרה או רצפה הם סוג של קירות נהוג לטפל גם בהם במידת הצורך. באופן אישי הרצפה היא הקיר האחרון שבו אני חש צורך לטפל ולרוב אני משאיר אותה חשופה. יש יותר סיבות גאומטריות נגד שטיח מאשר בעד..
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית
תודה רבה על התשובה, ענית לי על הכל..Sync כתב:מבלי ששמענו או מדדנו את החדר שלך קשה להמליץ על טיפול אקוסטי הולם לחדר זה!
ספוגים אקוסטיים או חומרים אקוסטיים יעילים אחרים שיוצבו בפינות החדר ישככו את אנרגיית הקול בכל תחום התדרים. במידה שנתוני השיכוך שלהם טובים דיים יהיו חומרים אקוסטיים אלו יעילים גם בתחום התדרים הנמוך. Auralex LENRD הוא סוג של מוצר המיועד לפינות החדר אולם הוא בהחלט לא היחיד ויש מוצרים מקבילים. מעשית, איננו שוברים את הפינות - מושג שמתאר בנית קיר קשיח - אלא מוסיפים על הקיר מוצר או חומר שהופך את תנועת האוויר לחום ומקטין את כמות האנרגיה שלו. מעבר לכך, זיהוי נקודות אקוסטיות קריטיות בחדר, במיוחד במרחב שבין הרמקול למאזין, וטיפול בהן יתן תוצאות מצוינות במינימום עבודה כשהתוצאה הרצויה היא שדה סטראופוני רחב יותר, איזון טוב בכל תחום התדרים היעיל, סאונד ברור ללא בוץ באמצע נמוך ונמוכים וכדומה. היות ותקרה או רצפה הם סוג של קירות נהוג לטפל גם בהם במידת הצורך. באופן אישי הרצפה היא הקיר האחרון שבו אני חש צורך לטפל ולרוב אני משאיר אותה חשופה. יש יותר סיבות גאומטריות נגד שטיח מאשר בעד.....
- yuda_gur
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 390
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
nba לידיעה והבנה טובה יותר של הנושא קבל לינק למאמר פשוט ומאיר עיניים, נדמה לי שהוזכר כבר באתר לנוחיותך:
http://www.realtraps.com/rfz.htm
מקווה שיעזור
יהודה
http://www.realtraps.com/rfz.htm
מקווה שיעזור
יהודה
עולם שעובד לכל אחד באהבה איכפתיות ושיתוף פעולה.