אקוסטיקה

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
חיים30 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 138
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי בעית אקוסטיקה בסלון,אני מצרף תמונות של הסלון ומבקש עזרה.
אין באפשרותי לשלם על המלכודת בסים שעולה קרוב ל2000 שח.

כאמור יש לי בעיה עם הבסים,יש לי הדהוד די ארוך בקטעי בס
מה אני אמור לעשות כדי לשפר את האקוסטיקה בבית חוץ משטיח כמובן
ווילון עבה.

בגבוהים זה בסדר,אין לי מערכת RC ברסיבר ולא בסאב
וקשה לי למצוא את המקום האופטימלי לסאב.
אפילו אחרי שירדתי לרצפה והלכתי כמו מפגר כדי לשמוע את ההבדל.
או שהבאס חזק מדי או שלא מרגישים אותו.

עזרה בבקשה?
סלון שלי
 סלון שלי

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 287
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 20 פעמים

אקוסטיקה כן או לא

שליחה #2 

מבחינתי השאלה היא לא מה אתה לא יכול לשים אלא - מה כן?
שטיח ווילון שווים לקליפת השום כשזה מגיע לתחום התדרים הנמוך.
חדר מלבני חשוף אסטית מציג אין סוף אתגרים למאזין ולאקוסטיקאי כאחד.
בלי להשקיע סכום ריאלי בטיפול אקוסטי לא תוכל להשיג שיפור, נכון ומורגש. עצתי היא : אל תשים שטיח או ווילון כי אלו רק יחמירו את בעיותיך...
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית

חיים30 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אז אם ככה מה עליי לעשות?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

יש לי טיפ בשביל לעזור לך במיקום הסאב. במקום להזיז אותו כדי לאתר את המקום האידיאלי שלו תנסה את ההיפך.

שים את הסאב במקום שבו אתה יושב בדרך כלל. אם צריך אז תזיז את הספה לפינת האוכל כדי לפנות מקום.

עכשיו לך בחדר ונסה לאתר את המקום שממנו שומעים את הסאב אכי טוב ובלי הדהודים. מצאת? זה המקום שבו אתה צריך לנסות לשים את הסאב. את הטיפ הזה למדתי מהאתר של Axiom Audio דרך אגב.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #5 

תוריד את הרמקולים מהמזנון, אני מניח שחלק משמעותי מההדהודים שאתה שומע זה בעצם המזנון, שמשמש כממברנה ענקית. בהנחה ואין לרמקולים פורט ש"יורה" לאחור, תוכל לשים אותם על סטנדים - ולא כאלו בשקל תשעים מהום סנטר, או על מתלה ייעודי על הקיר. מעבר לזה, תפחית את העצמה בסאב ותבדוק תגובה של החדר למיקומים שונים שלו.

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #6 

חיים30 כתב:אז אם ככה מה עליי לעשות?
...
לפי התיאור יש לך מקרה קלאסי של שתי בעיות עיקריות: Room mods יחד עם קומב פילטרינג (עודף בס בנקודה אחת ומחסור בבס בנקודה סמוכה) וחדר חשוף ומהדהד בתחום הנמוך. יש הרבה מה לעשות לשיפור המצב אולם היות והצהרת בשורה השניה שלך שאין לך כסף פנוי לטפל בבעיה איני יודע מה להציע לך. לידיעה, גם שטיח עבה וגם ווילון עבה עולים כסף. אם יש תקציב לאלו אז למה לא להשקיע במוצרים נכונים במקום? הכל ענין של סדרי עדיפות וידיעה.
האפשרות היחידה לשיפור בתחום התדר הנמוך, שלא תעלה לך כסף, היא להרחיק בצורה משמעותית עד כמה שאפשר ועד כמה שמעשי בהתחשב בתנאי המגורים שלך את כל הרמקולים, כולל הסאב, מקירות החדר ומהפינות.
דרך אגב, מחיר הפתיחה של יחידה בודדת של "מלכודת בס" המכונה בשפה המקצועית ספיגה רחבת תדר עולה סביב עשירית מהסכום שציינת. אני מתפלא בכל פעם מחדש על הקונספציות התקציביות המופרכות הללו.

חיים30 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

חשבתי על כך ואין ברירה
משהו יכול לומר לי מה אני צריל לעשות ולקנות כדי שהבעיה תעלם.
אני מוכן להשקיע עכשיו כי אין ברירה.

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום

אקוסטיקה - מה לעשות

שליחה #8 

אתה יכול להתחיל בטופס הייעוץ האינטראקטיבי החינמי שלנו שנמצא כאן: טופס יעוץ אינטראקטיבי
בעיות לא נעלמות סתם. לעיתים גם לאחר טיפול הן לא נעלמות אלא מצטמצמות. בסביבת סלון המטרה היא למזער נזקים בצורה בלתי מורגשת עד כמה שניתן עם מוצרים בעלי פרופיל נמוך או בעלי חזות מושכת ואסטטית. הזמנת ביקור בית או אפילו שיחת טלפון ליועץ אקוסטי מבין ענין יפתרו לך את הבעיות שניתנות לפתרון.

חיים30 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

איזה בדיקות עצמאיות אני יכול לעשות די לנסות להבין מה הבעיה?
איזה תוכנה ואיך משתמשים בה?
יכול להיות שהמזנון עושה את רוב הבעיה?איך אני בודק שאכן הבעיה במזנון?
יכול להיות שהרמקולים לא כאלו טובים focal 706v וklipsch ksw10+סנטר פוקל ואחוריים פשוטים.
למרות שאני מת על הצליל שלהם.

איזה עצות יש לאנשים לתת לי לשנות את האקוסטיקה בסלון.???

חיים30 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

משהו??????????????

barak8885
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 199

שליחה #11 

1. חייב להוריד את הרמקולים לסטנד כבד, ולהרחיקם מהקיר ל מרחק של 40 סמ.
2. שטיח , וילון עבה , אולי שטיח קיר .
-. הסיבה להדהודים נובעת מחדר ריק מתמונות ,שטיחים, רהוט מעץ, ובנוסף רמקולים מוגבהים שמפיקים את כל הרזוננסים למזנון .

ברק

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #12 

barak8885 כתב:1. חייב להוריד את הרמקולים לסטנד כבד, ולהרחיקם מהקיר ל מרחק של 40 סמ.
2. שטיח , וילון עבה , אולי שטיח קיר .
-. הסיבה להדהודים נובעת מחדר ריק מתמונות ,שטיחים, רהוט מעץ, ובנוסף רמקולים מוגבהים שמפיקים את כל הרזוננסים למזנון .

ברק
...
ואני אוסיף -
3. ללמוד לקרוא.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

Re: אקוסטיקה - מה לעשות

שליחה #13 

Sync כתב:אתה יכול להתחיל בטופס הייעוץ האינטראקטיבי החינמי שלנו שנמצא כאן: טופס יעוץ אינטראקטיבי
בעיות לא נעלמות סתם. לעיתים גם לאחר טיפול הן לא נעלמות אלא מצטמצמות. בסביבת סלון המטרה היא למזער נזקים בצורה בלתי מורגשת עד כמה שניתן עם מוצרים בעלי פרופיל נמוך או בעלי חזות מושכת ואסטטית. הזמנת ביקור בית או אפילו שיחת טלפון ליועץ אקוסטי מבין ענין יפתרו לך את הבעיות שניתנות לפתרון.
...
את הטופס הנ"ל מלאתי כבר 3 פעמים (פעמיים בעבר באנגלית ופעם אחת היום בעברית) ושלחתי לפקס שמצויין על גבי הטופס.

עד כה טרם קיבלתי התיחסות.

מאחר ומדובר בעזרה חינמית אני לא חושב שיש לי זכות להתלונן אבל בכל זאת הטופס מופיע באתר........... .

אני מתכוון לטופס הזה:
http://www.joavshdema.com/files/wordocs ... l_Free.pdf

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #14 

אז ככה:
1. קודם כל תרחיק את הספה מהקיר האחורי, החוק היבש אומר כי עמדת השמיעה צריכה להיות 38% של אורך החדר, מהקיר האחורי. ברור לי שבמקרה שלך זה לא ריאלי, אך תתפלא לשמוע הבדלים דרמטים מכמה עשרות סנטימטרים.

2.2לוחות צמר סלעים בעובי 5ס"מ בדחיסות בינונית, (1מטר גובה על 50ס"מ רוחב, יעשה את העבודה), לפירסט ריפלקשן של הרמקולים הקידמיים.
על מנת לקבוע את המקום הנכון להצבתם תשתמש במראה, תשב על הספה ושמישהו אחר יזיז את המראה על הקיר הצדדי( יש לעשות זאת בשני הצדדים במידה וזה אפשרי), ובמקום שאתה רואה את הרמקול במראה יש לתלות את הפאנל.
במידה ויש מקום, תליית הפאנל כחמישה ס"מ מהקיר תקנה ספיגה יעילה עוד יותר.
עלות הלוחות + מסגרות עץ+ עטיפתם בבד יעלה כמה מאות שקלים בודדים, ויתן שיפור מהותי!
במידה ותרצה להמשיך לשטח את האקוסטיקה בחדר, העניין הבא הוא פינות החדר קיר לקיר,
לוחות צמר סלעים בעובי 10ס"מ ( אורךורוחב לפי יכולתך הכלכלית ובהתאם לסלון), עוד כמה מאות שקלים, אך טיפול זה ישנה דרסטית את ה"בומייות" שאתה מתאר. הבאס מתנהג ככה כי הוא מתנקז בעיקרו לכל פינות החדר!

3.מיקום הרמקולים הקידמיים!!!
כפי שכבר נאמר בשרשור זה, מיקומם הנוכחי הוא בעייתי כשלעצמו, תנסה לשחק עם מרחקם מהקיר האחורי, ותיווכח לשמוע כמה מיקומם משפיע על אקוסטיקת חדרך.

4. שטיח- זהו נושא שנויי במחלוקת ולכן לא אכנס לזה, אוכל לומר שמינסיוני, ברוב המקרים השטיח יותר מדיי מורח את המיד וההיי.

5. וילון כן יעזור (אם כי קצת מאוד), אך ורק במידה והוא עבה.

במידה ואתה גר באזור המרכז, אשמח לקפוץ ולעזור לך באופן אישי, כמובן שבחינם הלא זוהי מטרת הקהילה, לעזור בכיף שלנו. במידה ואתה מעוניין צור קשר בפרטי ונתאם טלפונית.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה וחג שמח :D

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום

טופס ייעוץ חינם

שליחה #15 

את הטופס הנ"ל מלאתי כבר 3 פעמים (פעמיים בעבר באנגלית ופעם אחת היום בעברית) ושלחתי לפקס שמצויין על גבי הטופס.
...
מקרה נדיר ביותר. אם מילאת את כל הפרטים במלואם ולא החסרת דבר סביר היה שתיענה. לקראת סוף כל שבוע אני עובר על כל הטפסים שהגיעו ומוודא שאחד היועצים ענה תשובה מתאימה. במידה ולא נענה טופס מסויים מסיבה כלשהי ופרטי קשר נמצאים על הטופס יוצאת הודעת מייל לשולח להשלמת פרטים. הטופס ערוך כך שכל הנתונים ההכרחיים לייעוץ נמסרים לנו, החל בסוג החדר, שרטוט של החדר, סוג הבעיה המורגשת בחדר, מטרות הלקוח, וכלה תקציב וכדומה. טפסים שמולאו חלקית בלבד אינם מאפשרים תחילתו של ייעוץ ו יורדים באופן טבעי לתחתית הערמה ומטופלים אחרונים. אבל עדיין מטופלים. פעמים רבות כתובת הדוא"ל אינה נכונה, מספרי הטלפון שנמסרים אינם נכונים ושאר מרעין בישין.
עד כאן חלקנו במשימה. אתה מוזמן לשלוח אלי הודעה פרטית כאן באתר ואבדוק מה קרה בדיוק. כדי שאבדוק ברשימות אני צריך שם, טלפון וחשוב ביותר מייל כדי שנוכל לחזור אליך לטיפול מהיר.

תודה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”