עזרה בבחירת חיבורים ושיטות שידור

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
Quixotic פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן חבר'ה אני חדש פה...התרשמתי לטובה מהפורום כשאתמול חיטטתי קצת כדי לדעת איך לבחור את המסך שלי...בסוף בחרתי את ה32 של Haier...אחלה עצות יש פה אגב :)
הכל טוב ויפה...עכשיו אני קצת מבולבל לגבי איך לחבר את המחשב למסך ולהנות מפירות האינטרנט...

לפני כן היה לי מסך CRT שהיה מחובר בSVIDEO...איכות הייתה אחלה...ריצודים הגיוניים היו על המסך אבל זה היה נסבל..לא מורגש..
הבעיה היא שאני חושב שהחיבור בכרטיס מסך שלי נדפק..(GeForce 5200)..(המחשב רק לצורכי יצירת מוזיקה ככה שגרפיקה לא מעניינת)
כל פעם שהייתי מזיז את הכבל הייתי מקבל ריצודים לא נורמליים..
כשחיברתי את הSVIDEO שיוצא לRCA אל אחת הפלזמות בבית...קיבלתי ריצודים איןסופיים..ולא הצלחתי לייצב את התמונה...מה שגרם לי להאמין שהחיבור SVIDEO בכרטיס נדפק..
חיברתי לבסוף את הLCD בRCA שיוצא מהכרטיס..האיכות אחלה חלקה בלי ריצודים כמעט בכלל..רק שהתמונה ממש כהה...נוותר...

העניין הוא שאני מוריד סרטי HD...ודרך הRCA אני יכול "להעביר" מידע HD פשוט אני יראה את תזה באיכות יותר גבוהה מDVDRIP...
הבעיה היא אם אני יתקדם בחיבור...כמו DVI או VGA...
אני יוכל להעביר רזולוציה גבוהה חופשי ? אני מאמין שלא..זה יהיה תלוי גם בLCD..(HDREADY)...
תעזרו לי מה אני יעשה ??
חיבור VGA יעשה לי בעייה של העברת HD ??

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

חיבור VGA יודע להעביר HD משנת 1990 ומשהו ויכול להגיע לרזולוציות הרבה יותר גבוהות מה 1080p שקיים ב HDMI.

הביעה היחידה שאני צופה עבורך בחיבור ל VGA היא שהמסך שלך עשוי להיות מוגבל לקליטת רזולוציות שהן 4:3, כלומר 800x600 או 1024x768.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32981
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #3 

אין מה להתלבט בכלל. כמובן שהרבה יותר מומלץ לחבר VGA או DVI/HDMI, והאיכות תהיה גבוהה לאין ערוך מהחיבורים הישנים שלRCA/S-Video.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Quixotic פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

הבעיה היא שאם אני מחבר את המחשב בSVIDEO הוא לא יודע איזה רזולוציה אני מעביר...
אז גם אם אני יראה סרט ב1080 הוא יראה לי אותו...לא באיכות 1080 אבל הרבה יותר טובה מהשאר..מסכימים ?

אבל בHDMI נגיד הוא לא יראה כי הLCD שלי היא READY...720...הוא יראה רק מה שהוא מסוגל כי זה אות דיגיטלי..

אז השאלה שלי זה אם אני יחבר אותו בVGA הוא יעשה את אותו דבר ?
ושאלה קטנה...הייתי בחנות ואמרתי למוכר שכשאני מחבר את המחשב בSVIDEO התמונה שלי מרצדת הרבה..
הוא אמר לי LCD ופלזמות משדרות בתדר גבוה יותר מCRT...כלומר אני צריך לעלות את התדר שידור שלי לגבוה יותר מ50 60...
יש מצב שזה נכון ??
ואם כן איך אני עושה את זה כי הממשק של NVIDIA דפוק אני לא מבין מה יש לו אצלי...אפפעם זה לא פועל טוב..

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

בוא נעשה לך סדר בראש מהר

1. קומפוזיט ו S-Video מסוגלים להעביר בדיוק את אותן הרזולוציות ובשני המקרים זה מוגבל ל 800x600 או 720x576. היתרון ב S-Video על קומפוזיט זה בהפרדת ערוץ הצבע מערוץ הבהירות/קונטרסט

2. למסך שלך יש אפשרות לקבל כל רזולוציה שרק תשלח אליו. רק שהוא יגדיל/יקטין בהתאם לרזולוציה הפיזית שלו.

3. VGA מסוגל להעביר כל דבר. החל מ 320x240 ועד 1920x1200 עם הפרדה מלאה של כל ערוצי הצבע באיכות נהדרת.

4. LCD ו Plasma לא מסוגלים לקבל תדר מעל ל 60Hz

5. הממשק של NVIDIA בסדר גמור, הכרטיס שלך על הפנים. תוציא 200 שקלים ותקנה חדש.

אתה רוצה לראות טוב? קנה כרטיס חדש. תדאג שיהיו לו יציאות של DVI וש Component ומזה תוכל לקבל כל רזולוציה שרק תרצה לשלוח למסך.

Quixotic פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

אוקיי קיבלתי חבר...
עכשיו זה לא משנה אם אני יחבר את המסך וינגן נגיד סרט של 1080 ? ...
אני מתכוון בדומה לאם אני יחבר דיוידי שמנגן HD וינסה לנגן סרט של 1080 על LCD שתומכת ב720 אז הוא לא ינגן לי אותו...אני צודק ?

ובכל אופן קניתי SVIDEO ואני רואה איכות חלקה..יחסית למה שראיתי לפני..
אני חושב שאני ישתפר בעתיד לגבי VGA כי כרגע זה להחליף כרטיס מסך...והלוח שלי קצת ישן בשביל החדשים והזולים..(AGP)..אלא אם כן למישו יש המלצה מסוימת...

תודה על כל התשובות חבר'ה...עזרתם לי מאוד...אחלה אתר אחלה פורום...!!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

מה שאני אומר, וכדאי שתקרא טוב כי שאלות כמו שלך חוזרות כל הזמן בפורום זה:

1. נגן DVD אינו מסוגל לנגן HD. הם לא בנויים בכלל כדי שאפשר יהיה להציג מהם סרטי HD. הם לא יכולים לעשות את זה ולא חשוב באיזה פורמט אתה תנסה להאכיל את הנגן. מה שהם יכולים לעשות נקרא upscale וזה בעצם זום דיגיטלי - הסרט מומר מרזולוציה רגילה ל 720 או 1080 ואם אתה חושב שמזה יוצא HD אמיתי אז ממש לא, בדיוק כמו שזום דיגיטלי במצלמת ווידאו לא תחליף לעדשה טובה יותר, חיישן מתוחכם יותר וזום אופטי.

2. תעשה לך הפרדה מוחלטת אחת לתמיד בין מה שאפשר לשדר מהמחשב, מה שאפשר לקלוט במסך ומה שאפשר להציג במסך.
- לשדר: זה תלוי בחיבור שלך למחשב. קומפוזיט ו s-video יכולים רק לשדר שידורים רגילים כך שאם תנסה להעביר דרכם HD הם ינחיתו את הרזולוציה של השידור בחזרה ל SD. כך שאין בכלל טעם לדבר על העברת סרטי HD מהמחשב שלך, באותה מידה אתה יכול לשדר סרט DIVX רגיל, זה ייראה אותו הדבר ויחסוך לך נפח דיסק.

- לקלוט: כל מסך HD Ready כמו שיש לך יכול לקלוט שידורים רגילים, שידורי HD ב 720p ושידורי HD ב 1080i. חלק מהם גם מסוגלים לקלוט 1080p. זה כתוב לך במפרט הטכני בחוברת של המסך שלך. למשל, אם המסך שלך לא מסוגל לקלוט 1080p אתה יכול לשדרג את כרטיס המסך שלך כל יומיים ועדיין לא תצליח לגרום למסך להציג סרטים שישודרו אליו בפורמט זה.

- להציג: זה תלוי בכמה פיקסלים יש באמת למסך שלך. עם 32 אינטש כמו שיש לך אני מתאר לעצמי שזה 1366x768 וכל שידור שייקלט במסך יעבור עיבוד כדי להתאים אותו לרזולוציה הזו. זה גם סוג של זום דיגיטלי אם נוח לך יותר לחשוב על זה ככה. יש מסכים שעושים את ההמרות האלו טוב יותר ויש כאלה שפחות טוב.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32981
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #8 

יש כרטיסי מסך מעולים, חדישים ולא יקרים שניתן לקנות ללוח אם ישן עם חריץ AGP.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Quixotic פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

אוקיי....א' לא צריך שתענה בטון כזה...אני חדש בעסק...
ב' בכל זאת תודה על התשובות...אני יעשה את זה...תודה !

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”