בעיות עם תוכן HD ב- VMC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
EliA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42

שליחה

ה- VMC שלי היה מותקן עד לאחרונה, ואפילו עבד מעולה כולל ניגון סרטי HD (פנטיום 4, 3GHz).
כדי שלא יהיה משעמם קרס ה- HD. הזמנתי חדש והתקנתי הכל שוב, אבל אני לא מצליח לשחזר את התקנות הקודקים כפי שהיו, ואותם סרטים מגמגמים.
התופעה היא שלאחר כדקה מתחיל גמגום בעיקר באודיו, אבל גם בווידיאו.
למיטב זכרוני, עקבתי בהתקנה הקודמת אחרי ההוראות במאמר המעולה של עופר למחשבי low end (כן, אני יודע שזה ל- XP, אבל כקווים מנחים זה נראה לי הגיוני, ואז גם עבד).
הפעם המזל לא איתי (שלא נגיד השכל...). הייתה שבת מתסכלת, וללא תוצאות... :?
בכל מקרה אשמח אם חברים עם VMC עובד יוכלו לשים צילומי מסך של DSFM כדי לראות את הפילטרים המותקנים אצלם. גם פירוט ההגדרות בכל פילטר יכול לעזור.
עופר - האם לא הגיע הזמן למאמר מקביל לוויסטה (עם כל הכבוד ל- XP, ויש כבוד)? לפחות צריך להשלים את העדכון של המאמר הקודם בנוגע ל- AC3Filter, ה- merit שלו, איך הוא משתלב בגרפים וכד'.
ושאלה אחרונה לסיום - איך אני יודע איזה פורמט יש לי בתוך קבצי ה- ts או mkv? הקבצים בניפתחים לווידאו ע"י CoreAVC מנוגנים היטב. אלו שניפתחים ע"י Nvidia PureVideo מגמגמים.

אלי

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

תסיר את Nvidia Pure Video Decoder. הוא לא נתמך בכלל ב Vista ואחד הדברים שבהם הוא לא נתמך זה שהוא לא יכול להשתמש בספריות הנכונות - ולכן הגמגום.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

EliA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42

שליחה

קודם כל, תודה על העזרה.
הסרתי את Nvidia Purevideo.
מה אמור לנגן את האודיו והווידיאו במקומו?
ב- VMC אני לא רואה יותר את הסרטים מופיעים (סיומת ts).
אם אני מנסה לפתוח אותם עם Windows Media Player (מתעלם מהאזהרה לגבי קבצי ts שאינם מוכרים לו), אז את אחד הסרטים רואים ושומעים טוב (כבר שיפור), ובסרט השני רק רואים ואין אודיו.
כשאני מסתכל בגרף, שניהם ניפתחים בווידיאו בעזרת Microsoft MPEG-2 Video Decoder. זה ששומעים מנוגן בעזרת AC3Filter, ולשני אכן אין תמיכה ב- audio stream.

רעיונות נוספים?

שוב תודה,
אלי

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

ל vista יש מפענח משלו ל mpeg2 ורק בו הוא משתמש ב Windows Media Player או ב VMC. הדרך ההכי פחות עקומה להחליף אותו היא עם PowerDVD שיודע להשתלב במקומו - אבל PowerDVD זה קן של צרעות ואם אתה לא צריך להריץ Blue Ray אז עדיף להתרחק ממנו.

לדעתי פשוט לא התקנת מפצל מדיה. מערכת ההפעלה מבצעת כמה ניחושים כדי להבין מה יש באריזת ה TS ולפעמים היא פוגעת בול. אני הייתי מציע לך לנסות את הדברים הבאים:

1. תתקין Haali Media Splitter - יש קישור בדביקים למדריך שמסביר מהי הדרך הנכונה להתקין ולקנפג אותו.

2. תתקין ffdshow tryouts. זה מסוגל לפענח כל דבר וקל מאוד להפעיל או לבטל קודקים שלו (בשום פנים ואופן אל תתקין שום חבילת קודקים כמו KLITE). תן ל ffdshow tryouts לפענח את כל פורמטי הווידאו מלבד WMV. אתה יכול להסתייע במדריך לחיבור HTPC למגבר כדי להבין איך לקנפג את חלק האודיו - מקסימום אם אתה לא מחובר למגבר תעשה בדיוק את ההיפך מכל מה שכתבתי שם.

תן ל ffdshow לפענח גם mpeg2. שים את אפשרויות ה deinterlacer על 5tap lowpass וזה ייתן לך תוצאות טובות יותר מ Nvidia. נכון שה VMC וה Media Player מתעלמים מ ffdshow בשביל לפענח mpeg2 אבל אתה לא רוצה להיתקע עם המפענח של vista אם בא לך לראות סרטים עם נגן אחר.

3. תסיר את AC3Filter. מקסימום תתקין אותו בחזרה אחרי שווידאת שהכל עובד עם ffdshow. אבל בשביל לפתור בעיות תמיד כדאי להתחיל מבסיס פשוט ומוצק

לדעתי זה יביא אותך לדרך הנכונה לפתרון הבעיה הבסיסית, שיפצורים והתאמות תמיד אפשר לעשות אחר כך כשהכל כבר עובד.

Trip
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 952

שליחה

Catskinner כתב:ל vista יש מפענח משלו ל mpeg2 ורק בו הוא משתמש ב Windows Media Player או ב VMC. הדרך ההכי פחות עקומה להחליף אותו היא עם PowerDVD שיודע להשתלב במקומו - אבל PowerDVD זה קן של צרעות ואם אתה לא צריך להריץ Blue Ray אז עדיף להתרחק ממנו.
...
סתם שואל מתוך סקרנות:
שמעתי כבר על הבעיה הזו שויסטה לא משתמשת ב direct show עבור פענוח mpeg2. למה זה? אגב, זה כולל בהכרח קבצי wmv?
איזה פתרונות אחרים יש חוץ מ power DVD במידה ויש בעייה בניגון wmv-ים?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

Vista כן משתמשת ב DirectShow. היא גם משתמשת ב DirectX Media Objects וכל הפילטרים נתמכים תחת Vista כך שאין שום בעיה. מה שכנראה שמעת הוא שמיקרוסופט החליטו להחליף את DirectShow עם Media Foundation ומערכת ההפעלה הראשונה שתומכת ב MF היא Vista ומיקרוסופט כללו במערכת ההפעלה מספר מפענחים הבנויים על MF וביניהם ל WMV ול mpeg-2 (אם כי יכול להיות שהמפענח ל mpeg-2 הוא דווקא DMO, אני ממש לא זוכר כרגע) ול MP3 ו WMA.

בנוגע ל WMV: זו שיטת אריזה ולא שיטת קידוד. היום דווקא רוב קבצי ה WMV מכילים ווידאו המקודד ב mpeg-4 ולא mpeg-2. והמפענח הפנימי של Vista הוא בסדר גמור (ואפילו יותר מבסדר) בפענוח WMV כך שאין לך מה לחפש פתרונות חלופיים.

PowerDVD הוא לא פתרון בכלל מבחינתי. היתרון היחיד שיש לתוכנה המעצבנת והמעיקה הזו היא האפשרות לפענח ולהציג סרטי Blu-Ray והיכולת להחליף את המפענח הפנימי ל mpeg-2 עבור WMP ו VMC. אני לא צופה בסרטי Blu-Ray ולמעט סרטי ה mpeg-2 שיש לי גיליתי שהמפענח הפניצי של Vista מספק לחלוטין ב VMC וש ffdshow tryouts נותן תוצאות טובות יותר מחוצה לו. דרך אגב, הוא מפענח WMV באופן שהייתי מגדיר כמחריד אילו הייתי בן אדם רע.

חזור אל “תוכנה - KODI”