חבר חדש, אשמח לקצת עזרה עם כמה שאלות.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
oshric פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום.. שמי אושרי ואני בן 20.

יש לי מחשב שכנראה אני יעשה ממנו HTPC קבוע לטלוויזיה. ישנם כמה דברים שלא ברורים לי ואשמח לעזרה:

1. אני מתחיל מא'-ועד-ת' במחשב, כלומר פורמט והתקנת xp professional, מקווה שזה הכי מומלץ אם לא אשמח ליעוץ.

2. ראיתי שכמה חרוצים ממכם תירגמו תוכנה בשם SageTV, מה שלא הבנתי איך מורידים את התוכנה המקורית כדי לשים את התרגום? ובאמת שחיפשתי הרבה, אני די מבין במחשבים (רקע גדול אין לי על HTPC). צריך עזרה בזה.

3. את הHTPC חיברתי לטלוויזיה ומשום מה לא רואים את הדסקטופ וכל שאר תצוגת המחשב על כל הטלוויזיה.. מדוע?

4. האם ישנו שלט איכותי, טוב ושמסוגל לשלוט על כל המחשב במחירים סבירים של 400 שקל גג?

5. כרגע המארז שלי הוא מארז מחשב רגיל (כלומר עומד) יש ברשותי תקציב של 400 ש"ח למארז, בתוך המחשב ישנו כרטיס מסך מסוג pci-e ג'יפורס 6600 (גדול בגודל), הבנתי שישנם מארזים עם חיבור HDMI ON BORD וכך גם המארז קטן כי אין צורך בכרטיס מסך, אבל אם אני רוצה לעשות שימוש בHTPC גם למשחק מחשב Pes09 כמובן שאני יצטרך כרטיס מסך, לכן מה אתם ממליצים לי? אני מקווה שאני חושב נכון כי כמו שאמרתי אני לא חזק בתחום הHTPC.

6. האם ברגע שיוצאים פרקים חדשים באינטרנט כדוגמא: "נמלטים 4" אתם מורידים ידנית או שיש תוכנה שעושה זאת עבורכם? ( אני שואל את זה בגלל שאני מתחנן לראות הרבה סדרות)
אם לא צריך לעשות דבר כזה חחחח...

אשמח ממש לעזרה כדי להכנס לתחום הממש מעניין הזה..

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא לפורום.
1. לא ציינת מהו מפרט המחשב אבל למחשבים לא חדשים בד"כ מומלץ XP.

2. אתה יכול להוריד מכאן:
http://www.sagetv.com/download.html?bbidx#Downloads
קח בחשבון שזוהי לא תוכנה חינמית, אך ניתן להוריד ולהתקין בחינם ל-21 ימי נסיון.
ישנה גם תוכנת קוד פתוח שהיא חינמית, המדיה פורטל, שעובדת גם בעברית:
http://www.team-mediaportal.com/download.html

3. באיזה סוג חיבור השתמשת? איזה טלוויזיה יש לך? CRT? פלזמה? LCD? האם אפשרת את מסך מספר 2 בהגדרות כרטיס המסך?

4. בשביל לשלוט על המחשב מרחוק, תצטרך ערכת אינפרה אדום דוגמת זאת:
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sk ... 5&lang=heb
ערכה תואמת מיקרוסופט מגיעה גם עם כרטיס הטלוויזיה (איתו ניתן להקליט משידורי הטלוויזיה בארץ של יס/הוט/אנטנה אל המחשב) שרוב האנשים קונים פה, ה-Hauppauge PVR150 MCE. מחיר הכרטיס כולל הערכה הוא כ-300 ש"ח. כלומר, הדיל פה הרבה יותר משתלם.

5. המארז הוא לא זה שכולל חיבור HDMI אלא לוח האם של המחשב. אם אתה צריך כרטיס מסך למשחקים אז כמובן שצריך כרטיס מסך חזק, דוגמת ה-HD4850. אבל לא ציינת מהו התקציב שלך ומהו מפרט המחשב הנוכחי שלך.

6. יש אפשרות לקבל מבזקי RSS ו/או אימיילים מחלק מאתרי הכתוביות בעברית על עדכונים לסדרות שאתה בוחר. ההורדה עצמה של הסרטים והכתוביות מתבצעת ידנית. רצים כרגע רעיונות להורדות אוטומטיות, אבל הנושא עדיין בחיתוליו ולא מספיק מפותח.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

oshric פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

קןדם כל תודה לך על ההעזרה..

1. המפרט של המחשב שלי..: intel Pentium Dual Core 3GHz, ג'יגה 1 זיכרון, כרטיס מסך: ג'יפורס 6600, ברור שלא מחשב הכי חזק אבל גם לא כזה חלש. לגבי הרצת סרטי HD 720p המחשב יריץ טוב? מבחינת המפרט והכי חשוב הכרטיס מסך?

3. יש לי טלוויזיה LCD של חברת SANSUI חיבור DVI 2 HDMI. לגבי מסך מספר 2 תוכל לפרט יותר יכול להיות שזה מה שהיה חסר לי..

4. לגבי הכרטיס מסך שכתבת: Hauppauge PVR150 MCE האם השלט שבא איתו שולט על כל המחשב או רק על המדיה סנטר?

5. טעות שלי נכון, תקציב לכרטיס מסך אחר אין לי כרגע, ולגבי המארז אני מבין שאני יצטרך כנראה מארז גדול שכרטיס מסך מהסוג שלי יוכל להכנס בו? ואם התשובה היא כן.. אתה יכול לתת לי איזה אתר עם איזו המלצה למארז שיתאים לי בסביבות ה300 ש"ח?

דרך אגב.. התקנתי את הsagatv לאן מכניסים את הקבצים של העברית?
שוב תודה לך על כל ההעזרה...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

1. המפרט שלך בהחלט מסוגל להריץ 720P. מה לגבי המשחק PES09? האם כבר התקנת אותו ואתה מרוצה מהביצועים הנוכחיים? אם כן, אין שום צורך לשדרג את המחשב.
3. אתה צריך ללכת לקונטרול פאנל להגדרות המסך (Display), ובלשונית של ה-Settings, איפה שמשנים רזולוציית מסך, יש לך שם 2 ריבועים שמייצגים מסכים. אתה צריך ללחוץ כפתור ימני בעכבר על מסך מספר 2 ולבחור ב-Attached.
4. רוב הכפתורים של השלט מתורגמים לכפתורים של מקלדת, למשל: הכפתורים 0 עד 9 למקבילים להם במקלדת, כפתורי חיצים למקשי חיצים, כפתור OK למקש ENTER וכו. כך שעקרונית ניתן לעבוד איתו בכל תוכנה ב-Windows. ברור שבשביל פעולות מורכבות במיוחד תצטרך את המקלדת.
5. ה-Silverstone LC17 הוא מארז יפה וגדול, וסביר מאוד להניח שכרטיס המסך שלך ייכנס בו. הוא עולה כ-400 ש"ח. אופציה זולה נוספת - Frontier Opera OP18A, שאין לי נסיון איתו אבל הוא נראה זול ויפה - כ-240 ש"ח.

לגבי ה-SageTV, קראת את השרשור בראש הפורום? נדמה לי שיש שם הוראות.

oshric פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אני ממש חייב להגיד לך תודה, באמת תודה על הסבלנות והתשובות.

לגבי הכרטיס טלוויזיה.. כנראה אני יקנה אותו..

לגבי המארז Frontier Opera OP18A אני לא מוצא בזאפ.. איפה אפשר למצוא?

ודבר אחרון.. אני כבר שעה מנסה לשים עבררית לSageTV ולא מצליח.. חישפתי בכל העמודים בשרשור בראש הפורום אבל אין משהו מעודכן וטוב.. אין מדריך מסודר לזה?

כנראה שזה השאלות האחרונות... חח.. ממש תודה לך על העזרה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

יש את המארז הזה ב-KSP.
לגבי ה-SageTV בעברית, ממש אין לי מושג... מקווה ש-zovirax ו-oshapir יוכלו לעזור לך...

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”