שאלות בנוגע לרכישת מערכת בית חכם

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
opelo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום. בעתיד הקרוב ארצה לרכוש מערכת חכמה לבית חדש שנמצא בשלבי תכנון.

היות ואני לא בקיא בתחום, יש לי מספר שאלות בנושא:

1. מיהם המתקינים הדומיננטיים בתחום? איך מגיעים אליהם?
2. מהי הטכנולוגיה המומלצת לבית חדש? (Rf, bus..)
3. מי אמור להיות שותף לתכנון? (אדריכלים, חשמלאים..)
4. איזה מהמוצרים הקיימים בשוק נחשב לאיכותי ביותר? ולמה..
5. מהם חבילות המוצרים הבסיסיות, מהם כוללות ומהי עלותם?
6. איזה מוצרים עלולים לייקר את עלויות המערכת?
7. האם המערכת דורשת ממני תחזוקה מיוחדת?
8. האם אני מקבל אחריות על המערכת ולכמה זמן?

אשמח לתשובות ענייניות מהמבינים בתחום.

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 332
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

בתחום הזה אל תנסה למצוא תשובה חד משמעית

שליחה #2 

אשתדל לענות לך מנקודת המבט שלי (יועץ העוסק בתחום):

קיימות כיום 26 חברות המספקות מערכות שליטה ובית חכם. לכל אחת מהן יש מוצר ייחודי שאותו היא מייצרת או מיבאת. קשה לקבוע היום מיהן החברות הדומיננטיות.
אם לדוגמה יש לך המון כסף ואתה רוצה להשקיע במכונית יוקרתית, ייתכן שתמצא שהכי דומיננטית בעיניך היא רולס רויס. אבל אם כל הצורך שלך הוא להגיע ממקום למקום עם כלי תחבורה פרקטי ופשוט, נראה הגיוני שתעדיף מכונית אחרת. לכל אחת מהחברות יש טכנולוגיה אותה היא מעדיפה ועליה היא מרעיפה שבחים.

אני חושב שככלל אצבע כשאתה נמצא בתהליך בניה או שיפוץ מאסיבי, יהיה נכון ללכת על פתרון שכולל הכנת תשתית ייעודית בבית. אם תשתית החשמל שיש לך היא עובדה מוגמרת ובלתי ניתנת לשינוי, תוכל להסתייע בפתרונות אחרים המבוססים על תקשורת אלחוטית או על הקווים הקיימים.

יש מספר דרכים לחלק את האחריות לתכנון הבית החכם, אבל כדי לא ליפול בין הכסאות, הדרך הנכונה בעיני לבחור ולתכנן בית חכם מחולקת לשלשה שלבים:
א. יועץ החשמל או האדריכל מכינים תכנית חשמל בסיסית המציינת את מיקום האלמנטים החשמליים בבית.
ב. יועץ בית חכם עובר איתך על התכנית וביחד איתך מגדיר את הנקודות הרלוונטיות המאפיינות את הבית החכם בהתאם לצרכים ולדרישות שלך. היועץ שולח את האפיון לחברות הבית החכם ע"מ שתוכל לקבל הצעות מחיר.
ג. אתה מקבל את ההצעות מהחברות ובוחר לך את המערכת המתאימה לך. החברה שמספקת את המערכת אחראית להוסיף על תכנית החשמל את ההנחיות הרלוונטיות לחשמלאי. החברה אחראית גם לפקח על כך שהחשמלאי פועל בהתאם להנחיות המאפשרות לה להתקין את המערכת.

אני מציע לך לא לחפש את המוצר הנחשב לאיכותי ביותר, כי גם בעניין הזה יש המון מלחמות בין היצרניות השונות. מה שמשנה זה לא מה שהכי איכותי אלא מה שהכי טוב לך, לדרישות ולסטנדרטים שלך. וכמובן שזה גם תלוי מאד בגובה התקציב שלך.

מערכת בסיסית בעיני היא מערכת חשמל חכם המאפשרת לך לנהל את החשמל בבית בצורה רגילה (כמו בחשמל רגיל) תוך הישענות על תשתית חכמה. אנחנו מדברים על הבקרים הפשוטים בלוח החשמל ועל הלחצנים הפשוטים על הקירות. עלות מערכת בסיסית היא פונקציה שמורכבת ממשתנים רבים כגון מספר האלמנטים החשמליים בבית וסוגם. רמת השליטה אותה אתה מבקש, גודל הבית ומספר הלוחות, כמות המפסקים ועוד. נדמה לי שבעניין הזה יהיה לך הכי פשוט לקבל מספר הצעות מחיר למערכות בסיסיות מהחברות השונות. רק אז יהיה לך אומדן מדוייק (קח בחשבון שאתה עשוי למצוא אפילו במחיר המערכות הבסיסיות הבדלים משמעותיים בין החברות).
מה שעשוי לייקר את המערכות הוא בעיקר הוספה של אמצעי שליטה (מסכי מגע, שלטים חכמים וכו') והליכה מהלחצנים הפשוטים ללחצנים חכמים בפנלים מעוצבים. בנוסף לכל אלה, שליטה על אודיו ווידאו היא תחום בפני עצמו הקשור לבית חכם. ככל שתשקיע יותר בפתרונות שליטה בתחום הזה, תמצא שאתה מייקר את המערכת. הגיוני למדי...

מערכת בית חכם בד"כ לא דורשת תחזוקה מיוחדת, בדיוק כשם שהאבזרים בלוח החשמל לא דורשים.

סעיף האחריות על המערכות מחולק לשתיים- האחריות על המוצר והאחריות על העבודה.
האחריות על המוצר היא בד"כ אחריות היצרן. מובן שהחברה המתקינה היא לרוב זו שגם תספק אותה במקרה של תקלה. אבל המשמעות היא שאם החברה נעלמת ביום בהיר אחד ואתה זקוק למימוש האחריות, יש סיכוי טוב שתוכל לפנות ישירות ליצרן ולדרוש אותה.
האחריות על המוצר נעה בין שנה ל-10 שנים, תלוי ביצרן.

האחריות על העבודה, בדומה לרוב העבודות בבית היא לשנה (שנת בדק). אבל גם כאן תמצא שיש חברות שמציעות יותר.

בכל מקרה, זה טוב לחפש חברות שמציעות אחריות לטווח ארוך, אבל אל תשכח שזה בהחלט לא אמור להיות הקריטריון המרכזי בבחירת המערכת (למרות שהוא יכול אולי להכריע במקרה של הצעות קרובות).

opelo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

תודה רבה על התשובה המפורטת

שליחה #3 

בנוגע לטכנולוגיות הקיימות אשמח אם תוכל לפרט קצת יותר, כולל יתרונות וחסרונות.

אני מבין שיש לי הרבה עבודה לעשות בנושא. מעבר לסקר שוק, שמומלץ בכל מקרה לבצע,

יש צורך בהבנת הפתרונות ולהתאים את התועלות המוצעות לצרכים שלי.

מתוך 26 החברות המובילות, יש לינקים לאתרים שלהם?

תודה

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 332
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #4 

יהיה לי מאד קשה לפרט לך כאן על כל הטכנולוגיות עם כל הייתרונות והחסרונות.
בשביל זה אצטרך כנראה לכתוב לך עוד 26 "מגילות" כמו ההודעה הקודמת.
סקר שוק תמיד מומלץ לבצע גם בלי קשר לבית חכם. כנקודת התחלה תוכל לעבור על מאמרים וקישורי בית חכם בפורום ולגלוש לאתר המרכז הישראלי לבית חכם

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”