חיבור כונן חיצוני
איך עובד כל העסק עם כונן חיצוני ל PS3?
בעקרון אני רוצה לקנות כונן חיצוני , להעביר אליו סרטים ותמונות (בעיקר) ולראות ע"ג המסך דרך הפלייסטיישן.
הדרך שאני חשבתי עליה היא לחבר למחשב, להוריד הכל לכונן ואז לחבר את הכונן דרך USB לפליסטיישן ולהציג.
יש דרך אחרת אם בכלל זו אפשרית?
בעקרון אני רוצה לקנות כונן חיצוני , להעביר אליו סרטים ותמונות (בעיקר) ולראות ע"ג המסך דרך הפלייסטיישן.
הדרך שאני חשבתי עליה היא לחבר למחשב, להוריד הכל לכונן ואז לחבר את הכונן דרך USB לפליסטיישן ולהציג.
יש דרך אחרת אם בכלל זו אפשרית?
איך עובד כל העסק עם כונן חיצוני ל PS3?...
הדרך אפשרית והיא כמו שכתבת.הדרך שאני חשבתי עליה היא לחבר למחשב, להוריד הכל לכונן ואז לחבר את הכונן דרך USB לפליסטיישן ולהציג...
היא נחשבת בסיסית מכיוון שאתה תצטרך להעתיק חומר מהמחשב לכונן ולחבר אותו ל- PS3.
בגלל זה TVersity נחשבת עדיפה כי היא מזרימה את המידע ישירות מהמחשב וחוסכת לך את ההעתקה של הנתונים מהמחשב (או בכלל את הקנייה של כונן חיצוני).
אם אתה רוצה ללמוד יותר על TVersity תריץ חיפוש.
בכל מקרה, לגבי כונן חיצוני:
- אתה צריך לשים לב שהוא יהיה מפורמט ב- FAT32 ולא NTFS או משהו אחר.
- אם יש עליו מחיצות ה- PS3 תראה רק את הראשונה.
- בגלל המגבלות של FAT32 גודל מאקסימלי לקובץ הוא 4GB.
- כמובן המגבלות על הפורמאטים שה- PS3 מכירה נשמרות גם כאן.
תודה על התשובה,sierra13 כתב:איך עובד כל העסק עם כונן חיצוני ל PS3?...הדרך אפשרית והיא כמו שכתבת.הדרך שאני חשבתי עליה היא לחבר למחשב, להוריד הכל לכונן ואז לחבר את הכונן דרך USB לפליסטיישן ולהציג...
היא נחשבת בסיסית מכיוון שאתה תצטרך להעתיק חומר מהמחשב לכונן ולחבר אותו ל- PS3.
בגלל זה TVersity נחשבת עדיפה כי היא מזרימה את המידע ישירות מהמחשב וחוסכת לך את ההעתקה של הנתונים מהמחשב (או בכלל את הקנייה של כונן חיצוני).
אם אתה רוצה ללמוד יותר על TVersity תריץ חיפוש.
בכל מקרה, לגבי כונן חיצוני:
- אתה צריך לשים לב שהוא יהיה מפורמט ב- FAT32 ולא NTFS או משהו אחר.
- אם יש עליו מחיצות ה- PS3 תראה רק את הראשונה.
- בגלל המגבלות של FAT32 גודל מאקסימלי לקובץ הוא 4GB.
- כמובן המגבלות על הפורמאטים שה- PS3 מכירה נשמרות גם כאן....
העניין של הכונן זה כי אני משתמש בלפטופ שנגמר לו מזמן המקום ואני לא אשדרג מחשב עכשיו רק בשביל כונן.
בכל מקרה זה עניין של בערך 400 ש"ח ל 500 ג'יגה אז לא נעשה מזה עניין.
את הכל הבנתי רק מה הכוונה מפורמט ב FAT32 ?
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
FAT32 היא שיטת אחסון קבצים בגדול.
תרצה לדעת עוד:
http://he.wikipedia.org/wiki/FAT32#FAT32
לדעתי תהייה לך בעיה לפרמט כונן 500 ג'יגה ל-FAT32.
כי אם אינני טועה הוא מוגבל לגודל מחיצה של 124 ג'יגה.
לכן, מה שתוכל לעשות הוא ליצור שני מחיצות, אחת FAT32 מקס' = 124 ג'יגה.
את השאר תשאיר NTFS ותנהל את הדיסק במחשב.
אגב אני ממליץ לך לרכוש כונן 2.5 אינץ' על מנת לא להיות תלוי בחיבור לחשמל.
תרצה לדעת עוד:
אגב אני ממליץ לך לרכוש כונן 2.5 אינץ' על מנת לא להיות תלוי בחיבור לחשמל.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
2.5 הכוונה היא לכונן חיצוני נייד?shraga007 כתב:FAT32 היא שיטת אחסון קבצים בגדול.
תרצה לדעת עוד:
אגב אני ממליץ לך לרכוש כונן 2.5 אינץ' על מנת לא להיות תלוי בחיבור לחשמל....
לא אמורה להיות בעיה לפרמט דיסק ב- FAT32 לגודל 500GB אבל עד כמה שהבנתי זה דורש תוכנה חיצונית.
קיימת מגבלה של 137.4GB למחיצה בגרסאות מוקדמות של Windows (לפני SP2 ב- XP) בלי קשר ל- File System.
זו השיטה שבה מערכת ההפעלה מנהלת את הקבצים שלך "מאחורי הקלעים". אתה רואה ספריות וקבצים אבל המחשב שלך לא רואה את זה באותה הדרך כמובן.
מערכת ניהול הקבצים קובעת למשל מה מותר להכניס בשם קובץ - לדוגמא ב- DOS (שהיה FAT16) היה אפשר לכתוב שמות קבצים לפי 8.3 (עד שמונה אותיות לשם ועוד 3 לסוג הקובץ). היום אני חושב שזה 256 אותיות. יש עוד דברים כמו כמות מקסימלית של קבצים, כמה עומק של ספריות וכו'
בנוסף זה אומר למערכת ההפעלה איך לנהל את המיקום הפיזי של הקבצים על הפלטות שמצא כל מי שפירק פעם כונן קשיח כי היה לו משעמם. (התוכנה Defrag למשל מיועדת לטפל בזה).
היום על Windows XP למשל מומלץ להשתמש ב- NTFS שנחשבת יעילה יותר אבל אותך כמשתמש קצה זה לא כל כך צריך לעניין.
מבחינתך מה שחשוב זה שה-PS3 יודעת לעבוד רק עם כוננים עם מערכת ניהול קבצים של FAT32.
לצערי אני לא יכול להגיד לך כרגע מה הנוהל לפרמט דיסק בצורה כזו על XP כי מעולם לא עשיתי את זה, אבל יש פה מספיק אנשים שכן.
מה שיש לך במחשב אישי הוא 3.5" ובמחשבים ניידים או בתוך ה- PS3 זה 2.5"
הכונן פשוט קטן יותר פיזית.
אתה יכול לקנות כונן חיצוני עם דיסק 3.5" או 2.5".
מה ש- Shraga007 התכוון הוא שדרישות החשמל של שני הכוננים שונות
כונן 3.5 דורש יותר חשמל ולכן צריך גם אספקת זרם חוץ מהחיבור לשקע ה- USB.
כונן 2.5 יכול לקבל את החשמל שלו משקע ה- USB ולכן הוא יותר נוח. גם קטן יותר, גם פחות כבלים וגם לא צריך למצוא שקע חשמלי פנוי עבורו.
החסרון הוא שהם יותר יקרים.
קיימת מגבלה של 137.4GB למחיצה בגרסאות מוקדמות של Windows (לפני SP2 ב- XP) בלי קשר ל- File System.
הכוונה היא למערכת ניהול הקבצים או File system.את הכל הבנתי רק מה הכוונה מפורמט ב FAT32 ?...
זו השיטה שבה מערכת ההפעלה מנהלת את הקבצים שלך "מאחורי הקלעים". אתה רואה ספריות וקבצים אבל המחשב שלך לא רואה את זה באותה הדרך כמובן.
מערכת ניהול הקבצים קובעת למשל מה מותר להכניס בשם קובץ - לדוגמא ב- DOS (שהיה FAT16) היה אפשר לכתוב שמות קבצים לפי 8.3 (עד שמונה אותיות לשם ועוד 3 לסוג הקובץ). היום אני חושב שזה 256 אותיות. יש עוד דברים כמו כמות מקסימלית של קבצים, כמה עומק של ספריות וכו'
בנוסף זה אומר למערכת ההפעלה איך לנהל את המיקום הפיזי של הקבצים על הפלטות שמצא כל מי שפירק פעם כונן קשיח כי היה לו משעמם. (התוכנה Defrag למשל מיועדת לטפל בזה).
היום על Windows XP למשל מומלץ להשתמש ב- NTFS שנחשבת יעילה יותר אבל אותך כמשתמש קצה זה לא כל כך צריך לעניין.
מבחינתך מה שחשוב זה שה-PS3 יודעת לעבוד רק עם כוננים עם מערכת ניהול קבצים של FAT32.
לצערי אני לא יכול להגיד לך כרגע מה הנוהל לפרמט דיסק בצורה כזו על XP כי מעולם לא עשיתי את זה, אבל יש פה מספיק אנשים שכן.
2.5" או 3.5" זה פשוט הגודל הפיזי של הכונן.2.5 הכוונה היא לכונן חיצוני נייד?...
מה שיש לך במחשב אישי הוא 3.5" ובמחשבים ניידים או בתוך ה- PS3 זה 2.5"
הכונן פשוט קטן יותר פיזית.
אתה יכול לקנות כונן חיצוני עם דיסק 3.5" או 2.5".
מה ש- Shraga007 התכוון הוא שדרישות החשמל של שני הכוננים שונות
כונן 3.5 דורש יותר חשמל ולכן צריך גם אספקת זרם חוץ מהחיבור לשקע ה- USB.
כונן 2.5 יכול לקבל את החשמל שלו משקע ה- USB ולכן הוא יותר נוח. גם קטן יותר, גם פחות כבלים וגם לא צריך למצוא שקע חשמלי פנוי עבורו.
החסרון הוא שהם יותר יקרים.
זו היתה טעות שלי....פשוט חוסר הבנה בכונניםshraga007 כתב:נו על זה אחנו מדברים מהתחלה , לא?![]()
אחי אני מודה שמצלחת לבלבל אותי....
הייתי פשוט צריך לדעת שיש כוננים חיצוניים עם חיבור לחשמל ויש כאלו שלא.
עכשיו הבנתי ש 2.5 אינץ לא נזקק לחיבור לחשמל אבל גם יקר יותר.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73329
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
תעשה מה שאני עשיתי. קח ת הדיסק הקשיח שקיבלת בתוך הקונסולה (במקרה שלי 40, אצלך 40 או 80), הוצא אותו ושים אותו בקופסא חיצונית USB שמיועדת לדיסקים 2.5 אינץ'. לקונסולה רכוש דיסק קשיח 2.5 אינץ SATA בנפח גדול יותר (אני רכשתי 120, היום כבר יות משתלם 160) והנה לך הפיתרון המושלם.
נכון, קצת יותר יקר, קצת פחות נפח, אבל הרבה יותר פרקטי (קטן משעותית שזה יתרון ענק בדיסק נייד וכמובן לא מצריך חיבור ישירות לחשמל - נוח מאוד).
נכון, קצת יותר יקר, קצת פחות נפח, אבל הרבה יותר פרקטי (קטן משעותית שזה יתרון ענק בדיסק נייד וכמובן לא מצריך חיבור ישירות לחשמל - נוח מאוד).