סיימתי את MGS4...ואני בדיכאון :עצוב:

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
snowgoose פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 713
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #1 

אני רואה עצמי כגיימר וותיק (עברתי את ה-30 בכמה שנים), הקונסולה הראשונה שהייתה לי הייתה ה-ATARI שקיבלתי בערך בגיל 6. עברתי כברת דרך ארוכה מאז דרך לא מעט מחשבים ואינספור משחקים. ביניהם משחקים שיזכרו לנצח כגון פק-מן, גולדן אקס, דום, קוויק, סדרת HALF LIFE ועוד רבים וטובים אחרים.

אינני חובב ז'אנר משחקי הריגול עליהם נמנית סדרת ה-MGS וכמו כן מעולם לא שיחקתי באחד ממשחקי הסידרה, הייתי בארה"ב ביום השקת משחק ה-MGS4, ההייפ סביבו היה מוטרף כך שהחלטתי לקנות אותו (קיבלתי חינם חוברת אסטרטגיה יחודית).

המשחק הזה הוא משהו אחר, יש ניצוץ גאונות ביוצרו הידאו קוג'ימה. אני מודה שהיה לי קשה בהתחלה להתחבר אליו וכן יש בו סצינות ארוכות "ללא מעש", אך המשחק הזה מסוגל לרגש, להצחיק, להפחיד ולמתוח (את מי שייתן לזה לקרות) בצורה שאני לא חוויתי במשחקים אחרים וכמו שאתם מבינים שיחקתי בלא מעט...
המשחקיות מדהימה שלל נשקים ואפשרויות פעולה (CQC) של הדמות הראשית, עלילה מפוארת וגרפיקה חסרת תקדים כולל הבעות פנים תנועות שיער, עלים עצים פרחים ומה לא...מה שמוכיח שאפשר להוציא "זהב" מה-PS3.
בקיצור (?!) אתמול סיימתי אותו, ותאמינו לי מתחתי את זה עד כמה שיכולתי :)

עכשיו אני קצת בדיכאון, כי ברור לי שאין לי שום משחק (כרגע) שימלא לי את הווקום שנוצר.... :עצוב:
Natural Born Gamer

יוני
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

גם אני חשבתי לקנות אותו...אבל לא שיחקתי באף אחד מהמשחקים הקודמים בסדרה...אני מבין שבכל זאת שווה לקנות לדעתך?

snowgoose פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

יוני כתב:גם אני חשבתי לקנות אותו...אבל לא שיחקתי באף אחד מהמשחקים הקודמים בסדרה...אני מבין שבכל זאת שווה לקנות לדעתך?
...
כמו הרבה דברים אחרים בחיים, חווית מישחק היא דבר אישי.
אני מאוד אהבתי, אני ממליץ לך לקרוא ביקורות על המשחק ולהחליט, אין דמו למשחק..
בכל מקרה תמיד ניתן לקנות (יד שניה) וגם למכור אם התאכזבת..
Natural Born Gamer

UriDrori
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 598
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

גם אני לא שיחקתי אף אחד מהקודמים, אבל קניתי את 4 ונהניתי מכל שניה.

eyk77
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #5 

אני משחק כרגע ונהנה מכל רגע.

לעיתים אני מתבאס מ PS3 - המחירים של כל משחק הם בשמיים. ( אני לא קונה מחול..)

האמת היא שיש משחקים רבים שיוצאים במקביל לPS3 ולמחשב , מעבר לכך שבמחשב ישנה אפשרות להשיג משחקים בחינם לחלק מהאנשים... גם המחירים שלהם בחנויות הם חצי מחיר. אז למה להשקיע כפול? יש לי מחשב חזק ואני מעדיף לרכוש ב 200 ש"ח את DEAD SPACE לדוגמא ולא לשלם 420 ש"ח בשבילה הקונסולה. נראה לי שאני ארכוש רק לקונסולה משחקים בלעדיים כמו רזיסטנס 2 או ליטל ביג פלאנט וכד'. שאר המשחקים אני אשיג למחשב.. ואגב זאת הסיבה שאני ממליץ לאנשים לרכוש את ה360 , להם יש אופציה שאין ל PS3 וזה חוסך המון המון כסף...

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5347
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #6 

ממליץ על COD5 Beta Multiplayer - חינם.
המנוע של COD4 בזמן מלחמת העולם ה- 2.
הכיף לא נגמר.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73333
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #7 

eyk77 - מי מכריח אותך לקנות בארץ? קנה בחול כמו רובנו פה ולא תהיה לך בעייה. את DEAD SPACE אתה יכול לרכוש גם ל PS3 בכ 200 (כמעט אותו מחיר כמו במחשב) ולהינות מהיתרונות שיש לקונסולה (לרב מחוברת למסך גדול יותר ולרמקולים איכותיים יותר 0 אצל רב המשתמשים). לגבי "משחקים חינמיים" כמו שקראת לזה - בו לא ניכנס לזה, אבל לקרוא לזה "חינמי" זה ממש משעשע...

אם אתה ממליץ לאנשים לרכוש XBXO רק בגלל הפריצה, אשריך, אני אישית לא חושב שזו סיבה הוגנת.

לפותח הת'רד, גם אני לא אהבתי משחקי התגנבות ובנהם את הקודמים בסידרה הזו. את הנוכחי השאלתי מחבר בפורום וניסיתי בהתחלה אך די התייאשתי, אבל אחרי קריאת התגובה שלך אני אתן לו עוד הזמנות. אבל, וזה אבל גדול שיכול לתת לך מענה לבעייה שהצגת, כרגע התחלתי לשחק ב FALLOUT3 ודי התמכרתי, רק ברגע שאסיים אותו אתפנה לשמחקים אחרים, ובהתחשב בזה ששיחקתי 3 ימים רצוף ולא התחלתי לדגדג לו, אני בטוח שזה יקח זמן. מומלץ בחום רב.

snowgoose פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

הביקורת של FALLOUT 3 לא היו נלהבות ל-PS3, ישנם לא מעט תלונות על המשחק הזה בכל הפלטפורמות...אבל אני אשקול בכל זאת

מסתמן שיש עוד תקווה, ע"פ המאמר הבא יש סיכוי שייצא עידכון בדצמבר המספק סוף אלטרנטיבי למשחק (זו עדיין שמועה):
זהירות המאמר כולל ספוילרים !!
http://www.beefjack.com/blog/news/ps3/r ... -december/
Natural Born Gamer

eyk77
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #9 

Huber כתב:eyk77 - מי מכריח אותך לקנות בארץ? קנה בחול כמו רובנו פה ולא תהיה לך בעייה. את DEAD SPACE אתה יכול לרכוש גם ל PS3 בכ 200 (כמעט אותו מחיר כמו במחשב) ולהינות מהיתרונות שיש לקונסולה (לרב מחוברת למסך גדול יותר ולרמקולים איכותיים יותר 0 אצל רב המשתמשים). לגבי "משחקים חינמיים" כמו שקראת לזה - בו לא ניכנס לזה, אבל לקרוא לזה "חינמי" זה ממש משעשע...

אם אתה ממליץ לאנשים לרכוש XBXO רק בגלל הפריצה, אשריך, אני אישית לא חושב שזו סיבה הוגנת.

לפותח הת'רד, גם אני לא אהבתי משחקי התגנבות ובנהם את הקודמים בסידרה הזו. את הנוכחי השאלתי מחבר בפורום וניסיתי בהתחלה אך די התייאשתי, אבל אחרי קריאת התגובה שלך אני אתן לו עוד הזמנות. אבל, וזה אבל גדול שיכול לתת לך מענה לבעייה שהצגת, כרגע התחלתי לשחק ב FALLOUT3 ודי התמכרתי, רק ברגע שאסיים אותו אתפנה לשמחקים אחרים, ובהתחשב בזה ששיחקתי 3 ימים רצוף ולא התחלתי לדגדג לו, אני בטוח שזה יקח זמן. מומלץ בחום רב.
...
בלי קשר למה שהזכרתי או לא הזכרתי ,קשה לי להאמין שאתה או כל אחד באחר בפורום הוא צדיק נסתר שמעולם לא השתמש באי מיול/יוזנט/ביטורנט וכד'. מה לעשות אנשים עושים גם את החישוב הזה? בוא לא ניתמם הכסף הוא כן שיקול בסופו של דבר להוציא 420 שח על משחק זה הון תועפות. אם הכסף לא היה שיקול אז אנשים לא היו מזמינים מחו"ל. מה לעשות שאני לא מתלהב לתת את האשראי שלי באינטרנט לאתרים בחוץ לארץ.. במקרה שלי הייתי ברור מאוד וכתבתי שהעדפתי לשלם 200 למשחק למחשב במקום 420 שח לאותו משחק בקונסולה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73333
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #10 

בוא נשאיר את נושא הצדיקים הנסתרים לדיון אחר, רק אציין שמאז שרכשתי קונסולה כל משחק שיחקתי רכשתי. בנוגע להבדלים שציינת, אני שב ואומר, ברב המיקרים אין הפרשים בכלל או הפרש/ים לא משמעותיים בין המחיר של משחק לקונסולה למחיר של משחק למחשב (שוב, לא המחירים בארץ) ככה שאני לא מבין את הטענה שלך...

בוא תוכיח לי את הטענה שלך. הנה אתר ממנו אני רוכש את המשחקים, אפא אתה רואה הפרשים כאלו מטורפים (200 מול 420 לפי דבריך) בין משחק מחשב לבין אותה משחק לקונסולה?

http://www.play-asia.com/

ליאורד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 135
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

התחלתי לשחק אותו לפני 3 ימים.
לקח לי קצת זמן להיכנס לעניינים, וגם אין לי הרבה זמן לשחק,
אבל אתמול סוףסוף יצא לי שעתיים רצוף עליו, והוא באמת מעולה,
ואני באופן כללי שונא משחקי התגנבות.
אבל אמרתי לעצמי שאם כולם מהללים אותו חייב להיות בו משהו ואכן יש בו.
ממליץ לכל שחקן. זה לא משחק של התגנבות/ירייה/דרמה קולנועית.
זה הכל ביחד וזה יוצר משהו מיוחד

sierra13
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #12 

שמע, זה לא אוזכר כאן, אבל אם יש לך אפשרות לשחק ב- PS2 אז יש לך את MGS3.
זה לא האורגזמה הגרפית של MGS4 אבל פרט לכך הוא נאמן לחלוטין לכל מה שהפך את הסדרה הזו למה שהיא.

ליאורד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

יש למישהו לינק לסרטון קצר שמתאר את תולדות הסדרה?

sierra13
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

אני חושב ש-"קצר" זה הבעיה כאן.. הסדרה הזו בנוייה על גבי כמות לא תיאמן של פיתולים והסתבכויות שמותירה בבושת פנים אפילו את הטלנובלות המופרעות ביותר.
הסיפור שלה לא מתחיל ב- MGS המוכר מ- PS1 אלא עוד אפילו לפני כן עם על MsX2 (תחשוב קומודוקר, סינקלייר דברים כאלו) ב-1987.
היום יש ב- PSN אפילו אפשרות להוריד אינצקלופדיה שלמה של היקום של MGS ומה שעוד יותר יפה זה שלפי השמירות של המשחק האחרון על המכונה שלך, חלק מהערכים יהיו מוסתרים בשביל לא להרוס.
יש לא מעט מאמרים ברשת שמנתחים את העלילה ואת היחסים בין הדמויות - דבר שצרך לשים לב אליו הוא שהמשחקים, למרות שהם חלק מסיפור אחד גדול, לא יצאו לפי הסדר: למשל, כרונולוגית - MGS 3 Sneak Eater הוא הראשון.
לגבי וידאו - לא ראיתי משהו שאני יכול להמליץ (אני מעדיף לקרוא) אבל תנסה פה:
http://video.google.com/videosearch?hl= ... 5&ct=title#

ליאורד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

sierra13 כתב:אני חושב ש-"קצר" זה הבעיה כאן.. הסדרה הזו בנוייה על גבי כמות לא תיאמן של פיתולים והסתבכויות שמותירה בבושת פנים אפילו את הטלנובלות המופרעות ביותר.
הסיפור שלה לא מתחיל ב- MGS המוכר מ- PS1 אלא עוד אפילו לפני כן עם על MsX2 (תחשוב קומודוקר, סינקלייר דברים כאלו) ב-1987.
היום יש ב- PSN אפילו אפשרות להוריד אינצקלופדיה שלמה של היקום של MGS ומה שעוד יותר יפה זה שלפי השמירות של המשחק האחרון על המכונה שלך, חלק מהערכים יהיו מוסתרים בשביל לא להרוס.
יש לא מעט מאמרים ברשת שמנתחים את העלילה ואת היחסים בין הדמויות - דבר שצרך לשים לב אליו הוא שהמשחקים, למרות שהם חלק מסיפור אחד גדול, לא יצאו לפי הסדר: למשל, כרונולוגית - MGS 3 Sneak Eater הוא הראשון.
לגבי וידאו - לא ראיתי משהו שאני יכול להמליץ (אני מעדיף לקרוא) אבל תנסה פה:
http://video.google.com/videosearch?hl= ... 5&ct=title#
...
אין לי בעיה לקרוא. אתה יכול להמליץ לי על מקור קריאה שלא מכיל שום ספוילרים על MGS4? בטעות התחלתי לקרוא בוויקיפדיה על דמות שרק הכרתי במשחק ועל מה הולך לקרות איתה וזה מאוד ביאס אותי

sierra13
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

סוני עשו חיים מאוווווד קלים למי שרוצה לחקור את הנושא: תוריד את Metal Gear Solid DataBase מ- PSN.
יש שם Timeline ומלא נתונים. בפעם הראשונה שתפעיל אותו, אתה תשאל אם תרצה להסתיר מידע מ- MGS 4.

כמובן wikipedia בשביל קצה המזלג: http://en.wikipedia.org/wiki/Metal_Gear_(series)
ועמוד ה- WIKI כאן: http://metalgear.wikia.com/wiki/Metal_Gear_Wiki
שניהם מציגים מידע גם על MGS4 אז תצטרך לשים לב על איזה לינקים אתה לוחץ ומה אתה קורא.

בלינקים הבאים עד כמה שראיתי לא יהיו ספוילרים פשוט בגלל שהם נכתבו לפני MGS4 אבל אל תשכח שרוב הדמויות ב- MGS4 הם בעלות היסטוריה עניפה מהמשחקים הקודמים.
כאן יש היסטוריה על פי Gamespot:
http://www.gamespot.com/gamespot/featur ... g_history/
ופה של מישהו אחר:
http://www.ugo.com/games/metal-gear-history

פה יש סרטון חביב:
http://www.gametrailers.com/player/user ... 99873.html

ושני אלו הם ההחביבים עלי בגלל שהם נכתבו על ידי מעריצים חולי נפש עם ניתוחי עלילה ודמויות שלא מביישים מבקרי ספרות.
Metal Gear Solid 3: Snake Eater: Metal Gear Series Timeline

Metal Gear Solid 3: Snake Eater: Series Plot/Character Analysis

ליאורד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

תודה רבה

snowgoose פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

התקווה נגוזה, KONAMI הודיעו שאין עידכון הרחבה שמתוכנן ל-MGS4
:cry:
http://www.maxconsole.net/?mode=news&newsid=33432
Natural Born Gamer

snowgoose פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

לכל המתלבטים אם לקנות או לא, ב-PSN האירופי והיפני ניתן להוריד דמו של המשחק (הדמו בגודל של 1.4GB)
Natural Born Gamer

9xcalibur9
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #20 

אתה תמיד יכול לעבור ל-MGS ONLINE :)

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”