השבוע קיבלתי את ה-HDX-1000 החדש שלי, ואני מנסה לחבר אותו לטלוויזיה באמצעות יציאת הקומפוזיט, אבל מקבל רעשים באודיו. נראה לי שהם נובעים מהכבל, אז חשבתי שבוודאי תוכלו לעזור. לצערי אני לא מבין בזה הרבה...
הנה הפרטים:
- אני מחבר יציאת קומפוזיט של HDX1000 + יציאות אודיו שלו (אדום-לבן) לכניסת SCART של טלוויזית טריניטרון של סוני מלפני כ-6-7 שנים (אבל כמו חדשה
- הכבל הוא כבל "קומפוזיט ל-SCART" זול מהום-סנטר. למה אני אומר זול? כי בפעם הראשונה שניתקתי אותו מהטלוויזיה המסגרת המתכתית המלבנית של ה-SCART (שאני מניח שהיא ההארקה) התפרקה ונשארה בשקע של הטלוויזיה, והייתי צריך להוציא אותה בעצמי ולהכניס אותה מחדש לכבל.
- הרעש הוא רעש עמום בטון בס עמוק שנשמע כאילו הוא נובע ממערכת החשמל - נראה לי שזה 100 הרץ
- כשהכבל מחובר רק לטלוויזיה ולא ל-HDX יש רעש. כשהכבל מחובר במלואו - יש רעש. כשרק הכניסות של האודיו (אדום-לבן) מחוברות והקומפוזיט מנותק - אין רעש.
- ה-DVD שמחובר בחיבור SCART-SCART לאותה טלוויזיה לא מייצר רעש בכלל.
בקיצור, רציתי לשאול אתכם אם לדעתכם זה אכן נובע מהכבל, ואם כן - איפה ניתן להשיג כבל טוב יותר במחיר סביר...
נ.ב. אני יודע שיציאת קומפוזיט זה לא הדבר האידאלי - אבל עד שאשדרג את הטלוויזיה זה מה שיש...