ובכן , היום יצא לי בעבודה לערוך הקלטה , שהיא בעצם ראיון שכולל גם קטעי מוזיקה . עם בחור שהוא ישראלי , ואני לא יודע עד כמה הוא מוכר בארץ ,אבל אני בטוח שמכירים אותו ,אבל זה אחד הבחורים או הנציגים הגדולים שלנו בעולם המוזיקה בעולם הגדול.
ובכן לבחור קוראים....... ירון גרשובסקי ( נגן , מעבד ומפיק ) ,וההקלטה הייתה לקראת בואו לארץ ,עם אחד ההרכבים הווקאליים המפורסמים ,המיוחדים ,והטובים בעולם.
להרכב הענק שלו שמגיע אלינו להופעות ( בדצמבר ) קוראים......מנהטן טרנספר.
האיש שעבד בארץ כמפיק וכמעבד עם ניסים סרוסי בזמנו ,ועם עוד רבים וטובים מאנשי המוזיקה בארץ , במיטב ההקלטות שהיו בזמנו ,נסע לפני שנים רבות לארה"ב ,כדי ללמוד מוזיקה . את הלימודים הוא סיים בהיצטיינות יתרה למיטב ידיעתי. הוא נישאר בארה"ב וניסה למצוא את מזלו , והוא אכן מצא......והתקבל להיות המנהל המוזיקאלי של להקת מנהטן טרנספר בשנת 76. מאז............ הכל היסטוריה.
להקה שזכתה תחת ניהולו ( ותחת עיבודיו ) לפרסים יוקרתיים ,ביניהם ,פרס הגראמי הנחשב.
בחודש דצמבר אם כך...... מגיעה הרביעיה הגדולה הזו ( ואגב היא כבר הייתה אצלנו בארץ) להופעות , כנראה 2 אבל אני אעדכן בהמשך.
ללהקה עצמה 2 קלאסיקות אלמותיות בשם Birdland , והשני Twilight Zone.
הלהקה הוקמה בסוף שנות ה 60 , ולא זכתה בתחילה להצלחה , אבל בהמשך עלתה על הגל..........והפכה לקלאסיקה עם למעלה מ20 אלבומים.
הלהקה משלבת מיספר סיגנונות , מג'אז ,בלוז ,רוק אנ רול ,מוזיקה ברזילאית ועוד.
ואנקדוטה אישית קצרה......את הלהקה הכרתי בסוף שנות השבעים , עם 2 הקלאסיקות שציינתי קודם , שגם נישמעו בזמנו בסטנדרט ואיכות ניפלא.
אני זוכר את אחת מתערוכות הסטריאו הראשונות שהיו בארץבזמנו , כשבחדר הרמקול המיתולגי המעולה של חברת בוז מדגם 901 , והחדר נישטף בצליליה של מנהטן טרנספר . חוויה מרנינה ומענגת אוזניים לכל הדעות.
באופן אישי , 2 הקטעים האלה היו חלק מכמה אלבומי רפרנס ( בויניל ) שאיתם בחנתי מערכת שקניתי אז.
רפי_א