צריך הסבר מעמיק בנושא טורנטים וגלישה באינטרנט דרך מזרימדיה!

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
unzi200888 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 578
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אז ככה, הסתכלתי בנושאים שונים שכאן בפורום, קראתי גם את הביקותר של זיו על פופקורן A100.

אבל עדיין לא הבנתי איך זה פועל!

לפי מה שהבנתי למזרימדיה יש דפדפן אינטרנט מובנה, אוקיי... זאת אומרת שאוכל נגיד להוריד את התוכנה BITCOMET למכשיר עצמו (!) ובאמצעותה להוריד טורנטים ישירות לכונן קשיח של המכשיר? האם הבנתי נכון?

האם דפדפן מאפשר להיכנס לכל אתר מאלה שה HTTP?

האם אני יכול לצפות בטריילרים און-ליין? האם חיבור אינטרנט של 750 קב"ס מספיק ?

מזה זה התוכנה הזאת MIHOME?

האם אני יכול לעתיק קבצים למכשיר לא רק דרך USB SLAVE אלא גם דרך חיבור UBS רגיל? כי יש לי DOK של 16GB שפירמטתי אותו ל-EXFAT ושמתי עליו 2 סרטי MKV של 4.5 ג'יגה כל אחד, אז אני יכול פשוט להכניס את ה-DOK לאחד מחריצי USB ולהעתיק את הקבצים ל-HDD שבתוך המכשיר?

ושאלה אחרונה - חוץ מהעתקת קבצים באמצעות USB כפי שכבר ציינתי, איך אפשר וד להעביר קצים למכשיר? אלחוטית יש אפשרות?

מודה מראש לכל העונים.

unzi200888 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2 

22 צופים ואפילו לא התייחסות אחת :-(

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #3 

אני לא ממש מבין בזה כי אין לי מזרימדיה
אבל לדעתי אל תתקין תוכנת טורנט במזרימדיה, כי אין יותר טוב משליטה אישית דרך המחשב... ככה מונעים את כל הבלגאן של קבצי ה RAR ו NFO ושאר ירקות והניהול הרבה יותר טוב וקל, ורק תעביר את הסרט ישירות למזרים ע"ג הרשת.
לגבי הדפדפן, אני לא סגור ב 100% אבל אם אני לא טועה, מדובר בדפדפן HTML בסיסי, כך שלראות תכנים עשירים של JAVA ופלאש ...לא נראה לי שתוכל. (אשמח אם מישהו ישלול אותי...זה אומר שאולי מתישהו אשתכנע שמזרמדיה זה טוב ואקנה אחד :) )
לגבי העברת קבצים, הפיתרון הכי טוב זה כבל רשת בין המחשב למזרים, עובד הכי טוב, וגם תוכל לשכן חלק מהתכנים במחשב ולהגדיר שיתוף ובכך לא לגזול את המקום בהארדיסק של המזרים או להתעסק עם העתקות סרטים לדיסקאונקי בשביל לצפות...

olorin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2002
נתן תודות: 236 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

שליחה #4 

unzi200888 קודם כל סבלנות.

1. אין אפשרות להוריד את BITCOMET למכשיר ל-NMT יש תוכנה משלו להורדת טורנטים.

2. כמו שאמרו מעלי מדובר בדפדפן בסיסי אי אפשר לגלוש לכל האתרים.

3. אפשר להעתיק קבצים גם מ-DOK לדיסק הקשיח הפנימי.

מומלץ לקרוא את ה-WIKI:

http://networkedmediatank.com/wiki

Mad-Dog
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4288
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 477 פעמים

שליחה #5 

אף פעם לא הבנתי כיצד "מנוע" שידע להתמודד בסבבה מול תכני ה HD
דורשי הכח, ולא מתמודד מול אתרי FLASH בסיסיים ...
מוזר

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78875
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #6 

טוב, טיפה סדר:

למכשיר יש דפדפן בסיסי ביותר, לא הייתי מחליף מחשב בו למטרות גלישה.

חוץ מזה, יש לו קליינט BT, כך שאפשר להוריד לו לדיסק או דרך הרשת קבצי TORRENT ולסמן אותם להורדה ואז הוא זה שמוריד אותם ולא המחשב.

חוץ מזה, הוא יודע להציג וידאו ממספר מקורות, וכל מני שיטות שיתוף ברשת הביתית. השיטה הפשוטה ביותר זה התוכנה שלו MYIHOME שמאפשרת לך לסמן במחשב את התכנים שמעניינים אותך ואז המכשיר מוצא אותם אוטומטית דרך הרשת הביתית.

למכשירים שהם USB HOST אפשר להשתמש בדיסקים חיצוניים ו-DISK ON KEY.

מכשירים שתומכים ב-USB SLAVE מאפשרים לך (אם הדיסק הפנימי שלהם מפורמט בפורמט מוכר) כדיסק נייד.

בסדרת SYABAS (שפופקורן ו-HDX שייכים אליה) לא ניתן להשתמש בקליינט BT כאשר הדיסק מפורמט NTFS, ובמקרה כזה צריך לפרמט אותו (דרך המכשיר) בפורמט EXT3. במקרה כזה, אי אפשר להשתמש במכשיר כדיסק נייד של USB פשוט כי WINDOWS לא מכיר את הפורמט הזה.

כאשר יש רשת בבית, השיטה הנוחה ביותר זה לא להעביר קבצים למכשיר בכלל אלא להזרים אותם מהמחשב כך שהוא מושך מהמחשב כל הזמן רק את מה שהוא צריך (בגלל זה קוראים לזה מזרימדיה).

Mad-Dog,

פשוט מאוד - זה לא מחשב. יש שם צ'יפ שעושה בחומרה את כל הפיענוח של הוידאו. לצורך העניין זה כמו מאיץ בכרטיס מסך. הוא מאוד חזק בוידאו ובגרפיקה, אבל נסה להריץ על כרטיס מסך WINDOWS ונראה מה יקרה...

unzi200888 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

אופר וכל החברה תודה על התשובות,

כמה שאלות נוספות:

אם יש לי DOK שמפורמט ל-EXFAT, האם אני אוכל להעתיק סרטים המ-DOK לדיסק קשיח של המכשיר כאשר הוא מפורמט -NTFS?

עכשיו בנוגע ל-BT, נגיד ואני מחליט להשתמש ב-BT CLIENT פנימי של המכשיר, האם אני אוכל להראות לו מאיזה אתר בדיוק להוריד, כלומר שאני אבחר אתר ספציפי ממנו תתבצע ההורדה ? כלומר להראות לו את המקור הישיר....

כלומר, אני אכנס דרך דפדפן לאתר ספציפי, אבחר שם קובץ להורדה, אלחץ עליו וה-BT הפנימי של המכשיר יתחיל בהורדת הקובץ לדיסק קשיח - יש אפשרות כזאת?

ואופר כמה דברים ממה שרשמת שלא הבנתי:

1\)" חוץ מזה, יש לו קליינט BT, כך שאפשר להוריד לו לדיסק או דרך הרשת קבצי TORRENT ולסמן אותם להורדה ואז הוא זה שמוריד אותם ולא המחשב. " - כאן התכוונת שאפשר להרדי דרך מזרימדיה או לדיסק הקשיח שבתוך המכשיר או למחשב? הבנתי נכון?

2)"בסדרת SYABAS (שפופקורן ו-HDX שייכים אליה) לא ניתן להשתמש בקליינט BT כאשר הדיסק מפורמט NTFS, ובמקרה כזה צריך לפרמט אותו (דרך המכשיר) בפורמט EXT3. במקרה כזה, אי אפשר להשתמש במכשיר כדיסק נייד של USB פשוט כי WINDOWS לא מכיר את הפורמט הזה." - כלומר שה-BT הפנימי של המכשיר פשוט לא עובד עם הדיסק הקשיח שבתוך המכשיר מפורמט ל-NTFS, הבנתי נכון? אבל אם נגיד אני מפרמט אותו ל-EXT3 ומכניס חריץ USB DOK שמפורמט ל-EXFAT, האם המכשיר יכול לזהות אותו ולהעתיק ממנו קבצים לדיסק קשיח שהוא EXT3?

מודה מראש על התשובה.

olorin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2002
נתן תודות: 236 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

שליחה #8 

1. אפשר להוריד טורנטים ישירות להארד דיסק במזרימדיה.

2. קליינט BT יפעל רק אם ההארד דיסק הפנימי מפורמט ב- EXT2/3.

אין תמיכה ב- EXFAT.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78875
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #9 

לגבי הטורנטים - אין לי המון ניסיון בזה (לא חובב גדול של טורנטים), אבל בגדול אתה מוריד את קובץ הטורנט מהמחשב שלך, לא במכשיר.

את הקובץ הזה אתה מעביר למכשיר ואז נותן לו לעבד את זה.

unzi200888 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

oferlaor כתב:לגבי הטורנטים - אין לי המון ניסיון בזה (לא חובב גדול של טורנטים), אבל בגדול אתה מוריד את קובץ הטורנט מהמחשב שלך, לא במכשיר.

את הקובץ הזה אתה מעביר למכשיר ואז נותן לו לעבד את זה.
...
רגע, אז למה להוריד למחשב אם אפשר להוריד ישירות ל-BT?

ועוד שאלה - האם יש אפשרות להעביר אלחוטית סרטים ממחשב נייד למזרימדיה?

והאם יש אפשרות של ניגון סרטים ישירות מ-DOK, בלי להעתיק את הקובץ למחשב?

OLORIN,

בנוגע לשאלה שלי האם אני יכול לפתוח דפדפן במזרימדיה, לגלוש לאתר הרצוי, לבחור קובץ להורדה (קובץ טורנט כמובן) והמכשיר יפעיל את ה-BT הפנימי שלו ויוריד אותו לדיסק הקשיח הפנימי? (כמובן שכל זה לאחר הפרמוט של HDD ל-EXT2 או EXT3) האם זה ניתן לביצוע?

האם בעידכוני החומרה העתידים לצאת יכניסו את התמיכה של BT גם ב-NTFS?

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #11 

יש אפשרות להעביר קבצים אלחוטית מהנייד אל המזרימדיה וזה בתנאי שהסטרימר מחובר בדונגל תומך, אבל אישית זה לא מומלץ כי זה לוקח המון זמן בהשוואה לחיבור ישיר דרך USB SLAVE.ואם הקובץ ממש גדול קיים גם סיכוי שזה יתנתק.
אני מוריד סרטים לנייד, מעביר אותם דרך USB SLAVE לנגן ובמקביל מעלה את הסרטים לכונן רשת של 1TB.

ישנה אפשרות של ניגון סרטים ישירות מ-DOK, מבלי להעתיק את הקובץ למחשב, פשוט אתה בוחר את DOK כמקור המדיה.

unzi200888 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

ronen61 כתב:יש אפשרות להעביר קבצים אלחוטית מהנייד אל המזרימדיה וזה בתנאי שהסטרימר מחובר בדונגל תומך, אבל אישית זה לא מומלץ כי זה לוקח המון זמן בהשוואה לחיבור ישיר דרך USB SLAVE.ואם הקובץ ממש גדול קיים גם סיכוי שזה יתנתק.
אני מוריד סרטים לנייד, מעביר אותם דרך USB SLAVE לנגן ובמקביל מעלה את הסרטים לכונן רשת של 1TB.

ישנה אפשרות של ניגון סרטים ישירות מ-DOK, מבלי להעתיק את הקובץ למחשב, פשוט אתה בוחר את DOK כמקור המדיה.
...
אבל צריך קבל מיוחד לכדי לחבר בין מחשב ל-USB SLAVE לא? או שמקבלים יחד עם המכשיר?

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”