עלייה חדה בשימושי הווידיאו ברשת האינטרנט בארץ
-
jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
"הצרכנים הורגים לנו את רוחב הפס‭,"‬ אמר אתמול בכיר בתחום ל"ידיעות אחרונות‭."‬ לדבריו, "בשנה האחרונה יש עלייה מתמדת בתעבורת תכני וידיאו ברשת, וזה מצריך מאיתנו השקעות רבות‭."‬..
...מי שהעלו את ממוצע השימוש בתעבורת הרשת הם המשתמשים ה"כבדים" שמורידים סרטים וסדרות וצורכים אלפי מגה בחודש...
כתבה ב YNET:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3615401,00.html
...מי שהעלו את ממוצע השימוש בתעבורת הרשת הם המשתמשים ה"כבדים" שמורידים סרטים וסדרות וצורכים אלפי מגה בחודש...
כתבה ב YNET:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3615401,00.html
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אהבתיjpost כתב: ...מי שהעלו את ממוצע השימוש בתעבורת הרשת הם המשתמשים ה"כבדים" שמורידים סרטים וסדרות וצורכים אלפי מגה בחודש...
...
אלפי מגה בחודש!
שינסו אולי בשעה...
הבעייה היסודית בכלכלת הISP זה שהם לא מחייבים לפי שימוש כמו שמחייבים על רוב המשאבים האחרים.
זה כמו למכור דלק , מלא כפי יכולתך, בתשלום חודשי קבוע.
כל עוד יש גבול טבעי לצריכה (כמו במסעדות אכול כפי יכולתך) אז זה עובד. ברגע שמתחילים לצרוך כמויות של וידיאו והורדות, המודל פשוט נופל.
זה כמו למכור דלק , מלא כפי יכולתך, בתשלום חודשי קבוע.
כל עוד יש גבול טבעי לצריכה (כמו במסעדות אכול כפי יכולתך) אז זה עובד. ברגע שמתחילים לצרוך כמויות של וידיאו והורדות, המודל פשוט נופל.
משה
-
jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
ביום ניתן לראות כ 2 סרטים + 2 סדרות.duder כתב:אין כאן גם גבול ?
כמה תכנים אפשר כבר לצפות ביום שלם ?
עד שנופלות העיניים או נסתם הHD
...
כל סרט בלוריי כ 40GB, כל סדרה באיכות TS כ 5GB.
תוספת של פרוטוקולים וקידוד ~10%
ס"כ ליום 100GB.
בחודש 3TB.
הם מוכרים לך רוחב פס מקסימלי, לא שימוש בפועל, על סמך שיקולים סטטיסטיים של מה תהיה הצריכה בפועל. מסתבר שהסטטיסטיקה השתנתה והחישובים כבר לא נכונים.alvox כתב:למה המודל נופל?
כאשר מוכרים לי 5 מגה למה הם מתכוונים? שאצרוך 0.5?...
תשווה את זה לחשמל.
תחשוב שהיית משלם תשלום חודשי קבוע לפי החיבור. לחד-פאזי היית משלם X, ול תלת-פאזי Y, וצרוך כמה שאתה רוצה. נראה לך שח"ח הייתה עומדת בעומס?
כשלא משלמים על המשאב האמיתי, והגבולות הטבעיים גבוהים מידי, אז העסק מפסיק לעבוד.
משה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78860
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
moco,
לא מדוייק. זה היה נכון אם היה CAP, כמו שעושה למשל אורנג'.
כשאני קונה מאורנג' אינטרנט סלולרי, הם אומרים לי שזה עולה X (שכחתי כמה, בגלל זה אני לא כותב) ושזה עד 5GB תעבורה בחודש. כלומר, תן לי מהירות + מגבלה.
אם אני רוצה ללא מגבלה, אני צריך לרכוש מהפסק חיבור מקצועי.
זו אחת הסיבות שנרשמתי כעסק גם בכבלים וגם בחברת האינטרנט שלי - שלא יגידו שאני צרכן בעייתי. כעסק לא צריכה להיות להם שום טענה כנגד העובדה שאני צורך DOWN 10M ומספק 1M UP בכל שעות היממה.
אני משלם גם יותר מכפול ממשתמש ביתי, אבל זה נותן לי את הבטחון הזה (+ וודאות שאני לא חסום, שאני במקסימום PRIORITY וכו').
מי שמשלם יותר צריך לקבל PRIORITY
הטענה שלהם מגוחכת, היא כמו זה שבא לרופא ומתלונן על כך שכל פעם שהוא דופק את הראש בקיר בסוף יש לו כאב ראש. זה שהם החליטו על חוזים שהם לא עומדים בהם זו בעיה שלהם, שיפסיקו לדפוק את הראש בקיר... אם יש להם בעיה עם זה שלא יתלוננו, שישנו את החוזה...
לא מדוייק. זה היה נכון אם היה CAP, כמו שעושה למשל אורנג'.
כשאני קונה מאורנג' אינטרנט סלולרי, הם אומרים לי שזה עולה X (שכחתי כמה, בגלל זה אני לא כותב) ושזה עד 5GB תעבורה בחודש. כלומר, תן לי מהירות + מגבלה.
אם אני רוצה ללא מגבלה, אני צריך לרכוש מהפסק חיבור מקצועי.
זו אחת הסיבות שנרשמתי כעסק גם בכבלים וגם בחברת האינטרנט שלי - שלא יגידו שאני צרכן בעייתי. כעסק לא צריכה להיות להם שום טענה כנגד העובדה שאני צורך DOWN 10M ומספק 1M UP בכל שעות היממה.
אני משלם גם יותר מכפול ממשתמש ביתי, אבל זה נותן לי את הבטחון הזה (+ וודאות שאני לא חסום, שאני במקסימום PRIORITY וכו').
מי שמשלם יותר צריך לקבל PRIORITY
הטענה שלהם מגוחכת, היא כמו זה שבא לרופא ומתלונן על כך שכל פעם שהוא דופק את הראש בקיר בסוף יש לו כאב ראש. זה שהם החליטו על חוזים שהם לא עומדים בהם זו בעיה שלהם, שיפסיקו לדפוק את הראש בקיר... אם יש להם בעיה עם זה שלא יתלוננו, שישנו את החוזה...
oferlaor,
מה לא מדויק? מה שכתבת תואם את מה שאני כתבתי.
לא הבנתי מה הטענה המגוכחת. ברור שהבעייה היא שלהם, ומה שהם יעשו זה לשנות תנאים.
אם עיקר הצריכה תבוא מחלק מסוים (שאינו רוב גדול) של הצרכנים, לא תהיה ברירה אלא להתחיל לתמחר לפי שימוש (בצורה רציפה או לפי מגבלות - זה כבר עיניין שיווקי). זה יהיה האינטרס של הספקים ושל חלק נכבד מהצרכנים כאחד.
מה לא מדויק? מה שכתבת תואם את מה שאני כתבתי.
לא הבנתי מה הטענה המגוכחת. ברור שהבעייה היא שלהם, ומה שהם יעשו זה לשנות תנאים.
אם עיקר הצריכה תבוא מחלק מסוים (שאינו רוב גדול) של הצרכנים, לא תהיה ברירה אלא להתחיל לתמחר לפי שימוש (בצורה רציפה או לפי מגבלות - זה כבר עיניין שיווקי). זה יהיה האינטרס של הספקים ושל חלק נכבד מהצרכנים כאחד.
משה
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
5 מגה ביט זה מהירות לשניה. תחשוב כמה שניות אתה מחובר...
עכשיו תכפיל את זה בכמות האנשים ותראה כמה צוואר בקבוק צריך.
עכשיו תכפיל את זה בכמות האנשים ותראה כמה צוואר בקבוק צריך.
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
באמת ממש כואב הלב, אני לא מפסיק לבכות.
חברות האינטרנט מאביסות אותנו בחבילות
גדולות, רוצות שנגלוש כמה שיותר, ושמגיעים
לקוחות שאשכרה עושים שימוש בקן שאותו
רכשו, פתאום כולם מגלגלים עיניים בפליאה
ומתלוננים.
אף אחד לא רוכש חבילה של 10M בשביל
לגלוש ב YNET. חברות האינטרנט מתנהגות
כמו חבורת חזירים חמדנים. רוצים לדחוף לך
חבילה גדולה שתשלם עליה, ושאתה מממש
אותה באים בטענות.
גם תשלם על מוצר ואז תתביש לך שאתה משתמש בו.
בושה.
ומתלוננים.
אותה באים בטענות.
בושה.
בכלל לא בושה.sYn כתב:באמת ממש כואב הלב, אני לא מפסיק לבכות.
ומתלוננים.
אותה באים בטענות.
בושה....
תרשה לי לעשות הקבלה לדבריך:
"חוצפה, בזק והוט! גם מוכרים לך טלפון וגם דורשים שתשלם על זה שאתה משתמש בו - בושה!".
אני תומך נלהב של שימוש לפי צריכה (בדיוק כמו חשמל, מים, סלולר, ולמעשה כמעט כל מוצר צריכה שני יכול לחשוב עליו).
אין שוב סיבה שבעולם שמי שמשתמש מעט יסבסד את מי שמשתמש הרבה.
רוצה להינות מגלישה מהירה - בכיף!
רוצה להוריד עד 5G בחודש? שלם X שקלים.
רוצה להוריד עד 10G בחודש - שלם Y שקלים.
רוצה להוריד ללא הגבלה? שלם Z שקלים.
אין ארוחות חינם, למרות שמקובל לחשוב ש"אינטרנט זה חינם" - הוא לא.
צרכנים כבדים דורשים יותר משאבים מספק השירות. מכיוון שכך - מן הראוי שהם ישלמו יותר. צרכנים קלים יותר (שזה למעשה רוב האוכלוסייה) משתמשים פחות ולכן צריכים לשלם פחות. זה לא אומר שהם יגלשו במהירות נמוכה יותר, זה אומר שהם יגלשו פחות שעות ביום. זה הכל.
You are never fully dressed without a smile
shed,
אתה צודק לגבי איך שזה צריך להיות, אבל sYn צודק שמה שהיה זה בושה.
זה שהם עשו overbooking פראי על רוחב הפס שלהם, זו אשמתם והם גם דחפו את החבילות הגדולות. התקווה שלהם הייתה שיקנו אך לא ישתמשו.
הם לא צריכים להעמיד פנים כאילו משהו בא להם בהפתעה. הם בישלו את זה.
אתה צודק לגבי איך שזה צריך להיות, אבל sYn צודק שמה שהיה זה בושה.
זה שהם עשו overbooking פראי על רוחב הפס שלהם, זו אשמתם והם גם דחפו את החבילות הגדולות. התקווה שלהם הייתה שיקנו אך לא ישתמשו.
הם לא צריכים להעמיד פנים כאילו משהו בא להם בהפתעה. הם בישלו את זה.
משה
דווקא בנושא ה-overbooking הספקיות בארץ הרבה יותר טובות מהמקבילות בארה"ב.
מסיבות ברור אני לא יכול לחשוף כאן מספרים (אלא אם מישהו ממש רוצה לממן לי עורך דין טוב) אבל בדרך כלל ה-overbooking בארץ הוא בין חצי לשלושה רבעים מהמקבילה בארה"ב (comcast/ aol).
מסיבות ברור אני לא יכול לחשוף כאן מספרים (אלא אם מישהו ממש רוצה לממן לי עורך דין טוב) אבל בדרך כלל ה-overbooking בארץ הוא בין חצי לשלושה רבעים מהמקבילה בארה"ב (comcast/ aol).
You are never fully dressed without a smile
אני קצת לא מבין התלהבות של המגנים של חברות אינטרנת.
כאילו אני קניתי חבילה 750/56 ומשתמש ב 5 מגה. אני גם משלם על 5 מגה. כאילו גנבתי ממישהו? או שמנסים לעשות ממני גנב? מי כאן מסבסד את מי? אני גם לא מקבל את מה ששלמתי עלו. כי הם לא מתחייבים על כלום. מעוד נוח וקל להם. מי שחייב במשחק הזה - רק לקוח.
הרי הו מתחייב לשלם סכום קבוע על מוצר בלתי מוגדר.
כאילו אני קניתי חבילה 750/56 ומשתמש ב 5 מגה. אני גם משלם על 5 מגה. כאילו גנבתי ממישהו? או שמנסים לעשות ממני גנב? מי כאן מסבסד את מי? אני גם לא מקבל את מה ששלמתי עלו. כי הם לא מתחייבים על כלום. מעוד נוח וקל להם. מי שחייב במשחק הזה - רק לקוח.
הרי הו מתחייב לשלם סכום קבוע על מוצר בלתי מוגדר.
אז אולי הוא לא "פראי" ולכן עליות המחירים לא יהיו כה נוראות.Shed כתב:דווקא בנושא ה-overbooking הספקיות בארץ הרבה יותר טובות מהמקבילות בארה"ב.
מסיבות ברור אני לא יכול לחשוף כאן מספרים (אלא אם מישהו ממש רוצה לממן לי עורך דין טוב) אבל בדרך כלל ה-overbooking בארץ הוא בין חצי לשלושה רבעים מהמקבילה בארה"ב (comcast/ aol)....
מה שברור שאם השימוש ברוחב פס ימשיך לעלות, הן יעברו לחיוב על פי צריכה וטוב שכך.
מה ש"בושה" זה הציטוט (בהנחה שהוא נכון) ש"הצרכנים הורגים לנו את רוחב הפס‭"
נשמע כמו "העסק מצויין ומתוכנן כראוי, חבל רק שיש לקוחות שדופקים אותנו".
לא הבנתי למה אתה לא יכול לחשוף מספרים אם יש לך ומה קשור עו"ד. האם אתה עובד בISP?
משה