אני רוצה לפתוח שרשור חדש של חידות סרטים. אני יודע שקיים כבר בפורום זה שרשור רב יומין ומאד מצליח (שרשור הטריוויה הגדול). ולכן מן הסתם תשאל השאלה "בשביל מה אנחנו צריכים עוד שרשרור טריוויה", ו-"שרשור הטריוויה הקיים מצויין", וכך הלאה...
הבעייה לדעתי היא ש"שרשור הטריוויה" הפך להיות, ובכן, שרשור שכולל הרבה שאלות טריוויה - בהרבה מקרים פתרון ה"חידה" דורש לא רק שתראה את הסרט, אלא שתדע לא מעט על הבמאי, השחקנים (לעיתים המאפר), ואיזה עוד סרטים הם עשו. יש אוכלוסיה לא קטנה שזה בדיוק מה שהם רוצים, וכמו שנאמר more power to them. עם זאת, יש גם אוכלוסיה לא קטנה (אולי רק אני?), שרוצה משהו אחר.
ביקשתי, יותר מפעם אחת, בשרשור הטריוויה לנסות להתמקד במשהו יותר "עממי" - לשאול חידות "קלות" (אני יודע שזו הגדרה בעייתית), ויזואליות אולי, שלא מניחות ידע עמוק בתולדות הקולנוע. תחינותי לא נשרו פרי, לצערי, אך מכיוון שאם הצלחה לא מתווכחים, החלטתי להפסיק לבקש "טובות" בשרשור ההוא, ולפתוח שרשור חדש.
הרעיון בשרשור החדש, הוא להגביל את החידות לסרטים יחסית פופולריים (בואו נגיד, יש סיכוי שלפחות 10 אנשים באתר ראו אותו
דבר נוסף שהוא בעייתי עם שרשור הטריוויה הקיים, הוא שאם יש למישהו חידה בבטן (כמו שיש לי כבר שבועיים), הוא יכול לחכות למשיח (או שבמקרה נשאלה שאלה קלה וכל הגורואים/מומחים בהפסקת צהריים) עד שיגיע תורו. מה שהייתי רוצה זה לפתח מנגנון שמבטיח שלא תהיה "הרעבה" של מישהו שרוצה לחוד (אולי שכל מי שרוצה יעלה חידה, גם אם יש חידות אחרות במקביל). אם למישהו אחר יש רעיונות, נא להציע.
דרך אגב, הפתרון הנכון לדעתי (אם כי דורש שינוי מבני באתר), הוא לפתוח פורום חדש, יעודי לחידות (ואז גם נוכל להשתמש בו לחידות הלוגיות, משרשור ללא קשר). בתרחיש כזה - כל מי שיש לו חידה, פותח שרשור חדש בפורום החידות. כאשר החידה נפתרת, פותח השרשור "סוגר" אותו ומודיע שהחידה נפתרה.
כמובן שמכיוון שבמבנה הנוכחי של האתר אין פורום יעודי לחידות, זה לא רעיון טוב לפתוח שרשור חדש בפורום זה עבור כל חידה כי שרשורי החידות יציפו את הפורום ויטביעו את השרשורים האחרים בפורום.
מה אתם חושבים ?
והנה החידה שלי (לדעתי קלה במיוחד) - מהו תכשיר השיער בו השחקנית משתמשת
[חשבתי בהתחלה להסתיר את הפנים של השחקנית, אך זה היה הופך את השאלה לקשה מדי].