מה ההבדל בין SVCD ל AVI מה יותר טוב?
רציתי לדעת מה ההבדל ביניהם? SVCD ו VCD ישנים ו AVI הוא שיטה נפוצה יותר שנותנת איכות גבוהה יותר במינימום גודל של קובץ?
כי אומרים שSVCD נותן איכות גבוהה מאוד ועדיין מרבית האנשים לא נוהגים להשתמש בזה...
צדקתי טעיתי?
אשמח אם תעזרו לי בשאלה
תודה
כי אומרים שSVCD נותן איכות גבוהה מאוד ועדיין מרבית האנשים לא נוהגים להשתמש בזה...
צדקתי טעיתי?
אשמח אם תעזרו לי בשאלה
תודה
VCD הוא MPEG-1 ברזולוציה נמוכה מ-PAL ונראה מזעזע.
SVCD הוא MPEG-2 ברזולוציה של PAL, עד 2.5 Mbps, נראה קצת יותר טוב.
שניהם נראים פחות טוב מ-DVD והרבה פחות טוב מ-HD כלשהו (BluRay וכד')
AVI זה בכלל Container ולא פורמט. בד"כ משתמשים בו ל-dvix ו-xvid, שניהם MPEG-4. פה האיכות מאוד משתנה, תלוי בביטרייט (dvix יכול להיות אפילו HD)
בקיצור, תשכח מ-VCD ו-SVCD. אני הייתי שם בצד גם את ה-AVI. היום משתמשים בעיקר ב-container שנקרא mkv שנראה יותר מוצלח ממנו, מאפשר גם כתוביות ושאר דברים טובים...
SVCD הוא MPEG-2 ברזולוציה של PAL, עד 2.5 Mbps, נראה קצת יותר טוב.
שניהם נראים פחות טוב מ-DVD והרבה פחות טוב מ-HD כלשהו (BluRay וכד')
AVI זה בכלל Container ולא פורמט. בד"כ משתמשים בו ל-dvix ו-xvid, שניהם MPEG-4. פה האיכות מאוד משתנה, תלוי בביטרייט (dvix יכול להיות אפילו HD)
בקיצור, תשכח מ-VCD ו-SVCD. אני הייתי שם בצד גם את ה-AVI. היום משתמשים בעיקר ב-container שנקרא mkv שנראה יותר מוצלח ממנו, מאפשר גם כתוביות ושאר דברים טובים...
כן את הMATROSKA אני מכיר אבל יש בעיה עם הMKV אני יכול לראות סרטים רק בנגנים במחשב שקוראים MKV ולדיוידי זה בעייתי.....דיוידי שקורא רק DIVX לא יקרא את MKV...
תקן אותי אם אני טועה....?
מה שאפשר לעשות זה אולי להמיר MKV to AVI או שיוריד מהאיכות?
תקן אותי אם אני טועה....?
מה שאפשר לעשות זה אולי להמיר MKV to AVI או שיוריד מהאיכות?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
כדי שהנגן DVD שלך ייראה סרטים זה לא רק שצריך להמיר את האריזה מ MKV ל AVI אלא גם צריך להוריד את הרזולוציה ל 576 שורות מקסימום. יש לך הסבר לכך במאמר שכתבתי עם עפר לאור על ה MATROSKA ושעדיין נמצא בקישורים בעמוד הראשי של האתר.
מכל הבחינות עדיף פשוט להוריד את גרסת ה AVI כי ההמרה תעשה באיכות שמות.
VCD ו SVCD הם שני פורמטים של מדיה שאף אחד כבר לא משתמש בהם. האיכות הייתה ככה ככה והאודיו היה מוגבל לסטיראו במקרה הטוב.
מכל הבחינות עדיף פשוט להוריד את גרסת ה AVI כי ההמרה תעשה באיכות שמות.
VCD ו SVCD הם שני פורמטים של מדיה שאף אחד כבר לא משתמש בהם. האיכות הייתה ככה ככה והאודיו היה מוגבל לסטיראו במקרה הטוב.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

בדיוק
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לא. כבר הסברנו לך, זה לא רק שאלה של אריזה וקידוד. נגן DVD פשוט לא מסוגל לקרוא קבצים שהם מעבר לרזולוציה של NTSC או PAL. כלומר 480 או 576 שורות.
אם יש לך מגוון של קבצי מולטימדיה ברזולוציות משתנות ואתה רואה שאתה כבר נכנס לענייין של צפייה ב HD כדאי לך לחשוב על רכישת מזרימדיה.
אם יש לך מגוון של קבצי מולטימדיה ברזולוציות משתנות ואתה רואה שאתה כבר נכנס לענייין של צפייה ב HD כדאי לך לחשוב על רכישת מזרימדיה.