דולבי פרולוג'יק 2 לעומת דולבי דיגיטל .... האם משמעותי ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
drdavid פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני צופה בשידורי טלביזיה רגילים (ספורט, סדרות טבע) וכן DVD ו CD צרובים ... האם יש משמעות לדולבי דיגיטל בשבילי? האם פרולוגיק 2 מספיק ?

מה זה DVD-AUDIO ? מה משמעותו ?

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #2 

דולבי פרולוג'יק 2 מבצע הדמיית צליל הקפי (סראונד) כאשר המקור הוא דו-ערוצי.
אם זה תורם, או לא – זה עניין של טעם אישי.

DVD-Audio זה פורמט ישן יחסית של אודיו רב-ערוצי על גבי תקליטורי DVD . מחליף אותו פורמט חדש יותר הנקרא SACD או Super Audio Compact Disc – גם הוא רב-ערוצי על תקליטורי DVD .

.
בברכה,
יהושע גומא

drdavid פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על הרצון לעזור ומתנצל על כך שאני לא מבין שום דבר בתחום ושאלותי עלולותלהראות מטופשות.

האם, בצרכים שלי ובשימושים שלי, אני אשמע הבדל בין מערכת שיש לה PROLOGIC 2 לבין מערכת שיש בה DOLBY DIGITAL ?? (יש לי מסך LCD ומחשב HTPC שעדיין לא התקנתי והשתמשתי .. ובדרכי לרכוש מערכת קולנוע ביתית) ... אם זה משנה לתשובה, אין לי כוונה לרכוש בלו ריי בקרוב ..... אני לא פריק של סרטים או אודיופיל .... אך עדיין רוצה להנות מהסאונד. ושוב ... רוב השימושים שלי הם דיסקים צרובים....הן של סרטים והן של מוזיקה.

בקיצור - אם לשימושים שלי רצוי שלמערכת יהיה DOLBY DIGITAL (ז"א - אני יחוש בהבדל ברור באוזן בין PRO LOGICL 2 לבין DOLBY DIGITALׂ) ..אחפש מערכת בעלת נתונים מתאימים.

שוב תודה

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9615
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #4 

אתה מבלבל בין שני דברים:PRO LOGICL 2 זה הדמיה בלבד :!: ולא פורמט :!: כלומר אין סרטים בPRO LOGICL 2 אלא פשוט אתה בוחר אותו כסוג או סגנון שקבעת לעצמך במגבר בעת שמיעת מוסיקה(או סרטים)כלומר מוסיקה בסטריאו אתה תשמע ברב ערוצי,אך כהדמיה בלבד ולא מקורי :!: כך שיש את זה בכל רסיוור היום ואין פה עניין של בחירה :!: לגבי DOLBY DIGITAL זה כבר פורמט :!: שהסרט מוקלט בו מלכתחילה,ואוי לה למערכת היום שאין לה תמיכה בפורמט זה לקולנוע ביתי!כך שאתה אמור לקבל את שניהם בכל מערכת :!: :wink:

מאירקה
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

בעיקרון אמור להיות הבדל

שליחה #5 

בדולבי דיגיטל אתה יכול לשמוע תנועה ב 360 מעלות בשל היות האחוריים גם בפורמט סטיראו ולא מונו כמו בפרולוג'יק.
מעבר לזאת הדולבי פורמט מתקדם יותר כרונולוגית.
:mrgreen:

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46391
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #6 

יש לנו מאמר מצויין אשר יבהיר את כל הנושא.
http://www.hometheater.co.il/article010 ... %A7-%D7%90

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

DVD-Audio זה פורמט ישן יחסית של אודיו רב-ערוצי על גבי תקליטורי DVD . מחליף אותו פורמט חדש יותר הנקרא SACD או Super Audio Compact Disc – גם הוא רב-ערוצי על תקליטורי DVD .
...
כמה תיקונים קטנים:

1. SACD לא החליף את DVD-A אלא הם שני פורמטים שיצאו יחד והתחרו (ועדיין מתחרים) אחד בשני.
SACD הוא מהמחנה של סוני וה-DVD-A של פיליפס...
2. DVD-A משתמש ב-5.1 ערוצים מקודדים ב-PCM רב ערוצי, כלומר, ללא דחיסה LOSSYית.
SACD משתמש בקידוד DELTA והוא לא ממש על מדיה של DVD.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #8 

MartinHSabag כתב:
...
כמה תיקונים קטנים:

1. SACD לא החליף את DVD-A אלא הם שני פורמטים שיצאו יחד והתחרו (ועדיין מתחרים) אחד בשני.
SACD הוא מהמחנה של סוני וה-DVD-A של פיליפס...
2. DVD-A משתמש ב-5.1 ערוצים מקודדים ב-PCM רב ערוצי, כלומר, ללא דחיסה LOSSYית.
SACD משתמש בקידוד DELTA והוא לא ממש על מדיה של DVD.
...
תודה על התיקונים.

.
בברכה,
יהושע גומא

drdavid פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

המון תודה על התשובות ..... החכמתי ... אחפש משהו מתאים וברשותכם, אתייעץ שוב במידת הצורך

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #10 

Pro Logic זו לא בדיוק הדמיה. זה מבוסס על DOLBY SURROUND, שהוא בהחלט פורמט, שמעביר למעשה שלושה ערוצים: ימין, שמאל, ואחורי (שמים שני רמקולים, אבל הם מקבלים בדיוק אותו דבר). בPRO LOGIC נוסף גם רמקול אמצעי, אליו מנתבים צלילים שזהים ברמקול ימין ושמאל בטווח תדרים של דיבור, מתוך הנחה שזה באמת דיבור. דולבי דיגיטל מאפשר להעביר עד שישה ערוצים במקביל (למרות שאפשר לקודד גם דולבי דיגיטל מונו). ברוב המצבים, ההבדל שלך בין PRO LOGIC לדולבי דיגיטל (ואני מניח שהכוונה ל5.1 ערוצים), יהיה משמעותי בשני מישורים: עוד ערוצים אחוריים מאפשר לשמוע, למשל, מכונית נוסעת מאחור, מצד לצד (אי אפשר לעשות את זה ב PRO LOGIC), והמישור השני הוא שההפרדה בין הערוצים יותר טובה - בדולבי דיגיטל כל ערוץ מקבל "יחס" לחוד, בפרו לוג'יק עושים כל מיני תרגילים כדי "לחלץ" ערוץ אחורי ואמצעי. במערכת מתאימה ועם קידוד טוב של פס הקול, ההבדל מאוד מאוד בולט.

drdavid פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

תודה לכל החברים שעזרו וייעצו .... הדברים ברורים לי עכשיו הרבה יותר .... תודה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”