מדריכון: UltraMon תוכנה חביבה (או: איך לשחק משחק מחשב בסלון)

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
sierra13 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #1 

אז יש לך מסך טלוויזיה גדול וחיברת אותו למחשב אולי, כמוני, כבר עשית את זה בשביל לראות סרטים מהמחשב בסלון?
אחרי שחיברת הכל לשביעות רצונך, אולי ניסית לשחק משהו בסלון או להפעיל את תוכנת ה-HTPC על הטלוויזיה וגילית שזה לא נוח. משחקים/תוכנות לא אוהבים לעבוד עם שני מסכים וצריך כוחות שכנוע מיוחדים בשביל להעביר אותם למסך השני. במיוחד כשהמוניטור מתפקד לרוב בתור המסך הראשי וכל הקיצורים נמצאים עליו. בקיצור כאב ראש.
הפתרון - UltraMon.
לתוכנה יש לא מעט פיצ'רים לטובת שימוש במסכים מרובים - אנחנו נשתמש כרגע רק באחד: קיצור הדרך.
אחרי שהתוכנה מותקנת ורצה ברקע, אפשר להקליק בעכבר ימין על קיצור דרך והפעם נגלה תוספות שהגיעו מהתוכנה:
UltraMon Window
UltraMob Screen
אני אדבר על ultramon Screen אבל ההליך זהה גם ל- UltraMon Window.

נתחיל בלמה?
א. מסך גדול יותר.
ב. מערכת sound טובה יותר*.
ג. כורסת טלוויזיה או פוף.
ד. מה יש? למה רק בעלי Xbox או PS?
ה. הביצועים יכולים להיות טובים יותר מאלו שתקבל על מסך המחשב בגלל שהרזולוציה לרוב נמוכה יותר.
ו. כי לפעמים קונטרולר יותר נוח מעכבר/מקלדת.
ז. כי אפשר.
ח. כי זה כמו קונסולה אבל הגרפיקה יותר טובה. (אם המחשב בהמה מספיק)
ט. כי משחק מחשב עולה החל מ-0 וכלה ב- 220 ולא 450. (ואני לא מדבר על הורדות בכלל :) יש גם משחקים בחינם על באמת).
י. כי לפעמים נשבר מלהמיר סרטים לפורמט של הקונסולה ואין סטרימר.
* מינוס surround או EAX במשחקים

הערה: אני יוצא מנקודת ההנחה שאתם כבר יודעים איך להגדיר מסך שני למחשב.
המצרכים הדרושים:
(חומרה)
א. מחשב...
ב. מסך LCD/פלאסמה שיודע לקבל אות VGA.
ג. כרטיס מסך עם שתי יציאות (רוב הדור הנוכחי והקודם)
ד. כבל VGA ארוך מספיק (מניסיון אישי גם כבל אנלוגי בן 10 מטר לא יוצר שום בעיות תצוגה).
ה. כבל אודיו ארוך מספיק: אופטי או Coax או כבל 3.5 ("אוזניות") זכר - זכר. בהתאם למערכת הסאונד בסלון והיציאות בכרטיס קול.
ו. קונטרולר אלחוטי. אני ממליץ על זה של ה- 360 בגרסת ה- PC: נוח, עובד ורוב המשחקים מכירים אותו מייד. בנוסף אפשר (אלוהים ישמור) להטעין אותו מה- PS3 :) (מומלץ לוודא שהוא דולק לפני שמפעילים את המשחק).
(תוכנה)
א. משחק :P
ב. Ultramon (גרסת ניסיון או קנייה: http://realtimesoft.com/ultramon)

אופן ההכנה:

השלב הראשון הוא לגרום למשחק לעבוד ברזולוציה הנכונה למסך הטלוויזיה שלרוב תהא שונה מזו שאתה מריצים בחדר מחשב.
מכיוון שלא נוח לעשות את העבודה בסלון, נעשה אותה כבר על המוניטור ליד המחשב.
1. בעזרת אפליקציית כרטיס המסך שלך הגדר למסך המחשב רזולוציה חדשה שתהא זהה לזו הטבעית של מסך הטלוויזיה שלך - בדרך כלל 1360x768.
ב- nVidia ההליך הוא:
א. nVidia Control Panel
ב. Display
ג. Manage Custom Resulotion
ד. בחר את המסך הנכון!
ה. Create.

2. הפעל את המשחק, ובחר בהגדרות התצוגה את הרזולוציה החדשה. זה ייראה נורא ואיום אבל אין מה לדאוג. צא מהמשחק.
3. גש לקיצור הדרך של המשחק (אפשר ליצור העתק שלו ולקרוא לו "GameXXX on TV") , כפתור ימני=> מאפיינים.
4. בחר בתווית UltraMon Screen
סמן:
א. Use Custom Settings
ב. לחץ על המסך המשני (הטלוויזיה) וסמן: Enabled ואז Primary. וודא שהרזולוציה נכונה. בתחתית סמן: Restore Original Display settings when application exits.
ג. לחץ על המסך הראשי והסר את הסימון מ- Enabled.
ד. לחץ OK.
זהו.
מה שיקרה כעת הוא ההליך הבא:
אתה תפעיל את קיצור הדרך למשחק מהמסך הראשי מול המחשב כרגיל.
UltraMon תכבה את המסך הראשי ותגדיר את הטלוויזיה בתור המסך הראשי.
המשחק מבחינתו עולה לאחר התהליך ולכן הוא מופעל כאילו מסך הטלוויזיה הוא המוניטור הרגיל שלך.
בסיום המשחק, UltraMon תחזיר את המצב לקדמותו.

הערה - תקלה נפוצה היא משחקים עם Launcher. ה- Launcher מסיים לעבוד ואז המשחק עולה על המסך הראשי. הפתרון: ליצור קיצור דרך לקובץ ה- EXE של המשחק שנמצא בספרייה בה הוא מותקן

הערה - אני משתמש בזה גם בשביל להפעיל את XBMC המדהימה שיצאה לאחרונה בגרסת ל- Windows ולדעתי היא עד היום תוכנת ה- HTPC המוצלחת ביותר.

האותיות הקטנות:
אני לא לוקח שום אחריות על מה שעלול לקרות. זה ההליך שעשיתי אצלי והוא עובד מצוין אבל אצל כל אחד יכול לקרות משהו ויכול להיות שאני טעיתי.
תקלה נפוצה היא שהמחשב עושה Boot למסך הטלוויזיה כאשר המסך הראשי לא נדלק. זה יכול להיות סתם לא נוח להחזיר את המצב אם אין קיבורד אלחוטי ומעיק מאוד אם בנוסף שולחן העבודה עולה במקרה ברזולוציה שהטלוויזיה לא יכולה להציג. במקרה כזה צריך לנתק את הכבל VGA שיוצא לטלוויזיה מהכרטיס מסך ולעשות boot.

קראו את ההוראות, אם יש שאלות תשאלו אותם לפני שאתם מנסים.
אני לא אחראי אם המחשב מתפוצץ. הטלוויזיה מתפוצצת, איראן פולשת או כל דבר אחר.
על אחריותכם.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #2 

אני לא מבין דבר אחד בכל הסיבוך הזה... למה למחשב בסלון (שאמור לתפקד כמרכז בידור) מחובר בכלל מוניטור רגיל? למה לא לעבוד אך ורק על הטלוויזיה?
You are never fully dressed without a smile

sierra13 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #3 

לא מחשב בסלון. המחשב בחדר. אין מחשב בסלון.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”