האם קיים סראונד אלחוטי? ואם לא, מה הפתרון למצב שלי?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
killwin98 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום
זהו חדר המשפחה שלנו.
תמונהתמונה

בגלל שהחשמל נמצא בנקודה מרוחקת, אין תשתית בתוך הקירות ואני לא רוצה להריץ כבלים על הקירות, האם יש פתרון אלחוטי או פתרון אחר לסראונד?
כפי שאתם יכולים לראות החדר יחסית קטן (לא ציינתי גודל כי אני לא יודע בדיוק, אבל תוכלו לעשות הערכה מהתרשים), אז אני מבין שאצטרך רמקולים לוויניים.

אשמח לשמוע על פתרון טוב ובמחיר סביר!

צלילים-ירוקים
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 239
קיבל תודות: 1 פעם

יש פתרונות

שליחה #2 

קיימים מספר דגמים של רמקולים אלחוטיים שעובדים על סוללות.
לטעמי האיכות גרועה ביותר ועדיך לא להשתמש בסראונד כלל.
אם אפשרי אצלך תחשוב על העברת כבלים מחוץ לבית עד לקיר האחורי.

בכל מקרה, אם הסראונד מספיק חשוב לך אתה תתגמש ותתקין תעלה או כבל שטוח (נראה כמו סרט הדבקה דק לבן.

רפי, תמיכה טכנית צלילים ירוקים בע"מ
www.green-sounds.com

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #3 

תבדוק אפשרות של sound projector. יש 3 דגמים של yamaha.

killwin98 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

הפרוג'קטור של ימאהא נשמע מעניין! האם הסאונד באמת מתקרב לסראונד אמיתי? (ברור לי שאני לא אשמע את "המסוקים מגיעים מאחור" בסרטים) אבל האם זה הפתרון הטוב ביותר לחדר המשפחה? יש עליו ביקורת? (חשבתי על דגם YSP-3000)

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

killwin98 כתב:הפרוג'קטור של ימאהא נשמע מעניין! האם הסאונד באמת מתקרב לסראונד אמיתי? (ברור לי שאני לא אשמע את "המסוקים מגיעים מאחור" בסרטים) אבל האם זה הפתרון הטוב ביותר לחדר המשפחה? יש עליו ביקורת? (חשבתי על דגם YSP-3000)
...

אני שמעת את זה בחדר השמעה, וכן, מתקרב מאוד אפילו. פשוט גש לאחת החנויות, ותשמע. לגבי ביקורות, צריך לעשות חיפוש כאן בפורום, נראה לי שמישהו עשה כבר בדיקה בבית (אני רק לא זוכר איזה דגם הוא בדק). כך בחשבון שעם projector אתה לא צריך רסיבר

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #6 

יש כבלים מאוד שטוחים ולבנים. נדמה לי שהעובי שלהם הוא משהו כמו מילימטר אחד בודד. אתה יכול להדביק אותם עם סיליקון לאורך פינה של קיר, לעלות למעלה ולהריץ אותם עם צמוד לנקודת המפגש של הקיר והתקרה. קצת צבע ולא ייראו כלום.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #7 

Catskinner כתב:יש כבלים מאוד שטוחים ולבנים. נדמה לי שהעובי שלהם הוא משהו כמו מילימטר אחד בודד. אתה יכול להדביק אותם עם סיליקון לאורך פינה של קיר, לעלות למעלה ולהריץ אותם עם צמוד לנקודת המפגש של הקיר והתקרה. קצת צבע ולא ייראו כלום.
...
לדעתי זה הפתרון האידיאלי - זה לא שאתה צריך להריץ כבלים באוויר - ומדובר רק בשניים בסה"כ.

אם לא - מעבר למקרן סאונד - נתקלתי לאחרונה במערכות שיודעות לעשות דבר דומה - אם כי אני משער לא באותה איכות גם עם ה5.1 הרגילים - פשוט שמים אותם מקדימה, יש הגדרה מיוחדת למצב - וזה אמור לעבוד - למשל פיוניר HTZ170 (תבדוק אם האיכות מתאימה לך) - עולה בסביבות 1900 ש"ח ואם אני זוכר נכון גם הסוני DAV-DZ260 שעולה בערך 2500 ש"ח.

אבל לדעתי - תעביר חוטים. - אלא אם לא ציירת איזו דלת בצד ימין למעלה בציור.

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #8 

אני היחיד שחושב שכל השירשור הזה (והיוזם שלו) זה פרסומת למערכת החדשה של פנסוניק שמציעה מערכת קולנוע ביתית ללא כבלים?????
לא מוזר שהשירשור הזה התחיל באותו יום שהם משיקים את המערכת שלהם???????

:twisted:
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

SARAS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 931
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #9 

שלום KILLWIN
אני קורא את כל התגובות בשירשור הנ"ל ואכן כל ההמלצות ראויות.
אני הייתי במצב שלך בדיוק לפני חודש ,חרשתי את כל האינטרנט וכל פורום אפשרי בנושא ויש לי פתרון מדהים ואיכותי עבורך.
כנס לאתר של חברה בשם AUDIOENGINE יש להם מס' פתרונות למצב שלך.
אני הלכתי על מוצר שנקרא W1 WIRELESS ADAPTER העלות שלו 150 דולר.
המוצר הזה חיצונית נראה כמו דיסק און קי .
הוא מורכב מ-2 יחידות (משדר ומקלט)
אם יש לך יציאות PRE ברסיבר לערוץ האחורי,אתה מחבר את המשדר ליציאות אלה.
את היחידה השנייה אתה יכול לחבר ישירות לרמקולים אחוריים של אותה חברה בעלי מגבר פנימי - הסאונד מדהים באיכותו.
עוד דבר שאתה יכול לעשות הוא לרכוש AMP דו ערוצי (לחלק האחורי של הסלון ) ל-INPUT שלו יש לחבר את המקלט שציינתי ,למגבר הנ"ל לחבר איזה זוג רמקולי סראונד שאתה רוצה , והתוצאה מדהימה ,הכל אלחוטי...טווח יעיל של 30 מ' לציוד הנ"ל.
בהצלחה!!
נערך לאחרונה על ידי SARAS ב 30/10/2008 12:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
!!! SARAS JASIKEVICIUS
THE ALL TIME GREATEST

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #10 

SARAS כתב:שלום KILLWIN
אני קורא את כל התגובות בשירשור הנ"ל ואכן כל ההמלצות ראויות.
אני הייתי במצב שלך בדיוק לפני חודש ,חרשתי את כל האינטרנט וכל פורום אפשרי בנושא ויש לי פתרון מדהים ואיכותי עבורך.
כנס לאתר של חברה בשם AUDIOENGINE יש להם מס' פתרונות למצב שלך.
אני הלכתי על מוצר שנקרא W1 WIRELESS ADAPTER העלות שלו 150 דולר.
המוצר הזה חיצונית נראה כמו דיסק און קי .
הוא מורכב מ-2 יחידות (משדר ומקלט)
אם יש לך יציאות PRE ברסיבר לערוץ האחורי,אתה מחבר את המשדר ליציאות אלה.
את היחידה השנייה אתה יכול לחבר ישירות לרמקולים אחוריים של אותה חברה בעלי מגבר פנימי - הסאונד מדהים באיכותו.
עוד דבר שאתה יכול לעשות הוא לרכוש AMP דו ערוצי (לחלק האחורי של הסלון ) ל-INPUT שלו יש לחבר את המשדר שציינתי ,למגבר הנ"ל לחבר איזה זוג רמקולי סראונד שאתה רוצה , והתוצאה מדהימה ,הכל אלחוטי...טווח יעיל של 30 מ' לציוד הנ"ל.
בהצלחה!!
...
אם הבנתי נכון את השואל - אין לו חשמל באיזור הזה - וזו הבעייה העיקרית... ככה שהפתרון שהצעת מעניין - אבל לא טוב...

killwin98 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

אני היחיד שחושב שכל השירשור הזה (והיוזם שלו) זה פרסומת למערכת החדשה של פנסוניק שמציעה מערכת קולנוע ביתית ללא כבלים [מה?!] ?
לא מוזר שהשירשור הזה התחיל באותו יום שהם משיקים את המערכת שלהם [מה?!] ???
...
איזו מערכת של פנסוניק יוצאת השבוע? האם הסאונד שלה טוב? בינתיים הפתרון של הפרוג'קטור נשמע טוב (אז לא, אני לא מפרסם שום דבר :D )
אם הבנתי נכון את השואל - אין לו חשמל באיזור הזה - וזו הבעייה העיקרית... ככה שהפתרון שהצעת מעניין - אבל לא טוב...
...
נכון, אין לי חשמל באזור הזה של החדר..

אם הפרוג'קטור מצליח להעביר חוויה שדומה לסראונד אני חושב שזה הפתרון האידיאלי בשבילי (פשוט העניין של החוטים לא מוצלח מכיוון שיראו את החוט בצד שמאל האחורי. אין פינה שאפשר לשייך אליה את החוט)
קח בחשבון שעם projector אתה לא צריך רסיבר
...
אם נאמר יש לי PS3, ממיר HD וDVD שלכולם יש יציאות HDMI. לפרוג'קטור יש רק 2 כניסות HDMI, ויציאה אחת לטלויזיה. מה אני עושה במצב כזה?

ועוד שאלה קטנה: אם HDMI מעביר גם אודיו, למה שאשתמש בכבל אופטי? אני לא אודיופיל..האם יש הבדל כל כך משמעותי? האם יש אתרים שמשווים באיכויות?

תודה!

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

במצב כזה תחבר ps3 ו-dvd עם hdmi, וממיר תחבר עם סיב אופטי+כניסת וידאו כלשהי (לדעתי בכלל אין צורך בציוד כזה בשביל צפיה בשידורי טלויזיה), ואז אתה מחבר כבל hdmi אחד לטלויזיה.
דווקא חיבור hdmi הוא יותר לאודיופילים, כי בעזרתו ניתן לעביר dts-hd, ועם כבל אופטי רק dts רגיל. במקרה הזה אין משמעות לכך, כי מקרני קול לא תומכים ב-dts-hd.

לא אמור להיות הבדל בין חיבור אופטי ל-hdmi כאשר אתה שומע אותו פורמט. מדובר בחיבורים דיגיטליים, ובמקרה שלך גם כנראה מרחקים מאוד קצרים, כך שאני לא מאמין שאתה תוכל להבדיל.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5347
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #13 

לא צריכה להיות בעיה להעביר כבלים לאורך הפינות כפי ש- catskinner אמר.
לא רק שזה הכי זול, תקבל את איכות הצליל הטובה ביותר.

קצת מפריע שהכורסה צמודה לקיר ואז הרמקול יהיה חייב להיות צמוד ומעל הכורסה.

במידה ואתה לא רוצה להתעסק לבד עם זה, תביא בעל מקצוע (גם מתקין אזעקות יכול להעביר כבלים בצורה יפה בבית).

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #14 

אפשר גם לרכוש HDMI SWITCH כמו שהיה פה בביקורת פעם.

אני שוב הייתי ממליץ לך לבדוק מערכות שאפשר לשים את כל הרמקולים מקדימה

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

lawpower כתב:אפשר גם לרכוש HDMI SWITCH כמו שהיה פה בביקורת פעם.

אני שוב הייתי ממליץ לך לבדוק מערכות שאפשר לשים את כל הרמקולים מקדימה
...
יש עוד מערכות שכל הרמקולים נמצאים מקדימה? סתם מסקרן, אצלי אני כבר עקפתי את כל הסלון פעמיים עם כבלים:-)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”