קודם כל כתבה מאד מקצועית ואני מאד נהנה ללמוד כל פעם מחדש , מה עוד שאני חדש בכל התחום הזה...
ברשותי מסך חדש Toshiba 42cv501 המחוברת לממיר HD של הוט
כיצד אני מכייל את המסך?מה ניתן לעשות על מנת לשפר את הצפיה בערוצי הספורט SD ?
המסך ברשותי שבועיים מחובר עם כבל HDMI לממיר, חיבור קומפוננט לDVD ויתר החיבורים לרסיבר ימהה.
מאד רציתי לרכוש פלזמה pv80 אבל התקציב שעמד לרשותי היה 5K וזה בדיוק הסכום שעלה לי המסך החדש .
אני יכול לומר שבשידורי HD רואים מדהים ובערוצי סרטים רואים טוב מאד, הבעיה מתעוררת שרוצים לראות משחק של ליגת האלופות למשל (בערוץ 510 מקבלים חוויה ובערוצים הרגילים סיוט).
מה אתם ממליצים לי לעשות?האם מישהו יכול להדריך אותי בכיול המכשיר?
תודה רבה
שאלה בנוגע לכיול מסך חדש עם ממיר HD של הוט
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78925
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
מכיוון שמדובר בשאלה נפרדת, אני מוציא את ההודעה מהשרשור ופותח לזה שרשור חדש.
מכיוון שאין שום אלמנט כיולי בהוט יש לך שתי ברירות:
1. לרכוש דיסק DVE ולכייל עם ה-DVD שלך ואז לקוות שה-DVD יוציא תוצאות סבירות. עקרונית בחיבורים דיגיטליים המצב טוב בהרבה ויש הרבה פחות אי תאימות, כך שאם תכייל עם DVD עם חיבור HDMI יש סיכוי סביר שהכיול שלך יהיה לא רע.
2. שיטת הפסים השחורים. בשיטה זו מוצאים תוכן שיש בו פסים שחורים והוא נחשב איכותי. עכשיו משנים את ה-BRIGHTNESS כך שבמצב ה-CONTRAST הרצוי לך (ללא TEST PATTERN אתה חייב ללכת על אינטואציה או להשאיר על 50%) הפסים השחורים בדיוק תואמים בגוון שלהם לשחור של המסך שמסביב להם. לשם כך צריך להשתמש ב-ASPECT RATIO שיש לו פסים שחורים בצדדים או למעלה ולמטה וצריך להגיע לשלב שבו לא ניתן להבחין בהבדל בין כל הפסים השחורים הללו.
האם זה כיול טוב ? לא, זה כיול ממש רע, אבל הוא פחות רע מחוסר כיול מלא.
מכיוון שאין שום אלמנט כיולי בהוט יש לך שתי ברירות:
1. לרכוש דיסק DVE ולכייל עם ה-DVD שלך ואז לקוות שה-DVD יוציא תוצאות סבירות. עקרונית בחיבורים דיגיטליים המצב טוב בהרבה ויש הרבה פחות אי תאימות, כך שאם תכייל עם DVD עם חיבור HDMI יש סיכוי סביר שהכיול שלך יהיה לא רע.
2. שיטת הפסים השחורים. בשיטה זו מוצאים תוכן שיש בו פסים שחורים והוא נחשב איכותי. עכשיו משנים את ה-BRIGHTNESS כך שבמצב ה-CONTRAST הרצוי לך (ללא TEST PATTERN אתה חייב ללכת על אינטואציה או להשאיר על 50%) הפסים השחורים בדיוק תואמים בגוון שלהם לשחור של המסך שמסביב להם. לשם כך צריך להשתמש ב-ASPECT RATIO שיש לו פסים שחורים בצדדים או למעלה ולמטה וצריך להגיע לשלב שבו לא ניתן להבחין בהבדל בין כל הפסים השחורים הללו.
האם זה כיול טוב ? לא, זה כיול ממש רע, אבל הוא פחות רע מחוסר כיול מלא.