התקנה חדשה של ויסטה 32.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
EyalR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1024
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #1 

שלום,
לאחר שנגמר לי המקום במחשב רכשתי דיסק קשיח נוסף של 1TB. רציתי להתקין אותו ולשים עליו את מערכת ההפעלה לאחר שארכוש כרטיס חדש מסדרת 4XXX של ATI בעל קירור פאסיבי. מכיוון שעוד לא הגיעו הכרטיסים האלו חשבתי בנתיים להתקין את ה1TB, לפצל אותו כך שאני משאיר מחיצה קטנה למערכת ההפעלה, וכשיגיע הכרטיס לעשות התקנה חדשה על המחיצה הזו.

מכיוון שאני לא בדיוק זוכר את השלבים ובכל פעם שאני מוסיף דיסק לוקח לי זמן להיזכר אשמח אם מישהו יוכל לרשום לי אותם כדי שלא אתבלבל.
למשל האם ברגע החלוקה (שאשמח אם תזכירו לי איך אני עושה אותה בויסטה) אני צריך לקבוע את המחיצה הקטנה כBOOTABLE, כמה מקום כדאי לי להשאיר למערכת ההפעלה (זה רק HTPC) וכו'.

כמו כן קראתי כאן שכדאי להתקין את הSP1 כשהוא מוטמע בדיסק, איך אני עושה זאת?
האם התקנה של COREAVC משפיעה על FFDSHOW או להפך? (אני רוצה להתקין את שניהם בכל מקרה למקרה והמעבד לא יסחוב ב1080P)

תודה לעוזרים 8)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

אענה על מה שאני יודע:
את החלוקה ניתן ומומלץ לעשות בהתקנה עצמה של הויסטה. לא זוכר בדיוק איך עושים, אבל זה בהחלט אפשרי. כמה להשאיר - שאלה טובה מאוד. הייתי מהמר בזהירות על 100 ג'יגה, אבל אין ממש תשובה מוחלטת לזה.

לגבי SP1 מוטמע, צריך פשוט להשיג כזה דיסק. אם אין, גם לא נורא. מה שעושים זה שמייד (אבל מייד) אחרי שמסיימים את התקנת הויסטה, מתקינים את ה-SP1 לפני התקנה כלשהי של תוכנות ועדכונים בכלל וקודקים ודרייברים בפרט.
כאן אפשר להוריד (עשה זאת מראש וצרוב/שמור על CD או על דיסק און קי) את ה-SP1 המלא של ויסטה:
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en

לגבי ה-CoreAVC, ההמלצה שלי היא להתקין קודם את ה-FFDShow ואחרי זה את ה-CoreAVC. בכל מקרה, המיתוג בין פענוח ע"י FFDShow לבין ה-CoreAVC נעשה בתפקיט הקודקים של ה-FFDShow (כדי שה-CoreAVC יפענח, צריך לשים את פענוח ה-H.264 על disabled).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

EyalR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה על התשובות והקישור :)

בהתקנה עצמה של הויסטה אני לא רוצה לעשות כי כמו שאמרתי, נגמר לי המקום ויכול להיות שיקח עוד זמן עד שיהיה הכרטיס מסך ושארצה לעשות התקנה חדשה (או שאולי זה לא ממש משנה ואני יכול להתקין אותה עכשיו ולהחליף אחר כך את הכרטיס?). לכן מה שרציתי הוא לחלק דרך ויסטה את ההארד דיסק ורק אחר כך לבצע התקנה של מערכת הפעלה.
אני זוכר שעשיתי את זה דרך disk management.

כשאני מחלק למחיצות האם לבחור ב do not assign drive letter or drive path למחיצה הקטנה ואז כשאעשה התקנה חדשה ואבחר במחיצה הזו להתקנה זה אוטומטית ישנה אותה לC או שתהיה לי את האפשרות לבחור? ברגע שאחבר את הדיסק הזה לSATA0 ואת הדיסק שנמצאת עליו כרגע מערכת ההפעלה לSATA אחר לא צריכה להיות עם זה בעיה נכון?

תודה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

לא חושב שיש בעייה עקרונית להתקין עכשיו ורק להחליף דרייבר כשיגיע הכרטיס מסך החדש.
בכל מקרה, אין טעם לעשות כרגע Assign drive letter כי זה רלוונטי רק בתוך מערכת ההפעלה, מה שחשוב זה שהפרטישן הקטן למערכת ההפעלה אכן יהיה הראשון בהארד דיסק.

EyalR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

טיפ חשוב לגבי זה שיהיה ראשון :idea:

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

לא משהו מיוחד, פשוט הגדר שפרטישן ראשון הוא 100 ג'יגה והשני 900 (או בעצם קצת פחות מ-900 בגלל שזה UNFORMATTED).

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #7 

אני לא רוצה להעכיר כאן את האווירה אבל חיצוץ דיסק של 1TB לשתי מחיצות לא משיג דבר. זה לא מקטין את הסיכוי שיידפק משהו - נהפוך הוא כי אין שום ביטחון שתקלה בלוגיקה של הדיסק תישאר מתוחמת למחיצה אחת בלבד, זה בוודאי לא משפר את המהירות כי seek across partition הוא יחסית מאוד מאוד איטי. כל מה שזה נותן הוא האשליה שאם יצטרכו להתקין מערכת הפעלה מחדש זה יהיה יותר פשוט ובטוח.

עדיף בהרבה להשתמש בשני דיסקים פיזיים שונים ולהשאיר את הדיסק הגדול כ 1TB ללא מחיצות. דחילאק, דיסק של 100GB עולה מה, 100 שקל? בזה מסתכם החיסכון הגדול של חיצוץ דיסק?

בנוסף, מי שצריך להגדיל את נפח הדיסק הזמין באופן שקוף יכול לבצע זאת על ידי הוספת דיסק נוסף ושימוש ב junction point או symbolic links. זה מאפשר לכם למפות דיסק חיצוני כספריה של הדיסק הקודם למשל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

EyalR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

לגבי הטיפ, התכוונתי שטוב שהזכרת לי שחשוב שהמחיצה הקטנה תהיה ראשונה :)

לא התכוונתי להשיג דבר מלבד זה שיהיה לי נוח יותר להתקין את ההארד דיסק כעת ומערכת הפעלה חדשה במועד מאוחר יותר ואת האפשרות להתקין שוב ושוב על אותה המחיצה. יש לי כיום 3 הארד דיסקים של 500 והם ללא מחיצות. לגבי אחד קטן נוסף, חבל לי לבזבז מקום (זה כבר דיסק רביעי במארז).

למה הנוחות שבחלוקה במידה ומתקינים שוב מערכת הפעלה היא אשליה?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

תתחיל לחשוב על כל הסיבות שבגללם אתה חושב שתצטרך להתקין מערכת הפעלה מחדש. חלקן הוא בגלל תקלות פיזיות בדיסק או במבנה לוגי של הדיסק ודווקא שם חלוקה למחיצות משאירה אותך יותר חשוף לסכנות של אבדן טוטאלי של המידע.

האפשרויות האחרות הנובעות מצורך לעשות פסח במערכת ההפעלה הן הרבה יותר נדירות.

יש גם נושא של הערכת סיכונים ואתה צריך לעשות את החשבון של הזמן וההשקעה שייקח לך לבצע שחזור במקרה של אבדן טוטאלי. כאן צריך להשתחרר מהקונספציה הישנה שמה שהכי חשוב במחשב זו מערכת ההפעלה. זה מזמן לא נכון. את מערכת ההפעלה + התוכנות אפשר לשחזר במקרה הגרוע ביותר תוך יום או יומיים ולהחזיר את המצב לקדמותו. קבצי הנתונים הם לעתים קרובות ייחודיים וגם אם הם זמינים כולם ברשת זה ייקח לך הרבה יותר זמן ועבודה להחזיר את המצב לקדמותו.

לכן בשקלול הסופי חיצוץ דיסק לא מביא לך כלום מצד מהירות ואמינות (נהפוך הוא אם תקרא שוב את הודעתי הראשונה) ומצד שני רק עשוי לסבך את המצב במקרה של תקלה.

אם יש לך כבר כמה דיסקים במארז אז לדעתי זה הזמן לעשות חושבים כדי לראות אם זו לא הזדמנות לבצע כמה שינויים שבסופו של דבר מערכת ההפעלה שלך תהייה על דיסק נפרד וה paging file יהיה על הדיסק המהיר ביותר שיש לך.

EyalR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אתה צודק, אני לא אפצל.
האם זה שהPAGING FILE יהיה על דיסק אחר ישפר את הביצועים כך שזה יהיה משמעותי לשימושי HTPC?

יכול להיות שכדאי לי לשקול להשאיר את מערכת ההפעלה על אחד מהדיסקים של ה500GB כי הדיסק שהיא מותקנת עליו יותר חשוף לבעיות? (ואז ילך פחות מידע מאשר אם היא תותקן על ה1TB).

יש לי שני דיסקים WD 5000AAKS ואחד סמסונג HD 501LJ. לכולם עשיתי acoustic management כך שהם במצב השקט ביותר והאיטי ביותר. החדש הוא WD10EACS (דרך אגב אתה יודע אם אפשר/רצוי לעשות לו acoustic management?). לפי הביקורות שקראתי הוא שקט יותר משלושתם ולכן גם חשבתי להתקין עליו את מערכת ההפעלה (וגם כי השאר מלאים ואני אצטרך להתחיל לבצע העברות מדיסק לדיסק).

השיקולים שלי הם שקט ואמינות ורק אם איכשהו זה משפיע על ניגון סרטים, הביצועים. מה דעתך?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

על המיקום של ה pagefile יש וויכוחים מפה ועד מחר. עם שימוש ב HTPC הוא השימוש העיקרי שלך אז אני לא צופה לשינויים משמעותיים בגלל המיקום שלו בדיסק כלשהו. רק אל תשים אותו על מחיצה נפרדת כי גישה בדיסק ממחיצה למחיצה היא הרבה יותר איטית מגישה לדיסק אחר.

הדעה שלי, שאני בעצמי אודה שייתכן והיא נשענת על נימוקים לא נכונים, היא שב HTPC עדיף שה pagefile יהיה בדיסק של מערכת ההפעלה או בדיסק נפרד מהדיסק שממנו אתה קורא את הסרט. לדעתי כדאי ל להגיע למצב שבו יש לך את מערכת ההפעלה + pagefile על דיסק של ה 500GB ולהעביר את המידע שנמצא בדיסקים האחרים על ה 1TB. בסוף התהליך תישאר עם דיסק עודף של 500GB שיכול להישאר במחשב כדי לשמש כדיסק ל"עודפים". אם אתה חושב שבעתיד הצרכים שלך יגדלו כדאי אולי שתתחיל להתעניין ב NAS.

EyalR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

תודה על העזרה 8)

saharz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #13 

מבניסיון שלי כטכנאי מחשבים מומלץ להגיד את המחיצה של הBOOT כלומר C בין 40-50 GB מקסימום, וזאת על מנת להקל על האיחויים שצריך לעשות כל שבוע ועל גודל הגיבוי של מערכת ההפעלה.
בנוסף לכך על מנת לשמור על רמת איחוי גבוהה=מהירות אופטימלית של הגישה לקבצים לא מומלץ לעשות מחיצות מעל 300GB כל אחת.

creed
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 955
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #14 

אתה יכול לפרט בבקשה על אופן ביצוע ה - acoustic management בדיסקים של ה - WD 5000AAKS

EyalR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

יש כמה דרכים, אני השתמשתי בתוכנה בשם HDDSCAN. שם תבחר בTASKS---FEATURES---IDE FEATURES תזיז את הסמן ל128 ותלחץ SET.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”