משחקים וזמן. או יותר נכון - משחקים ואין זמן..

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
sierra13 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #1 

סתם שאלה שעלתה לי בראש אחרי שצויין כאן בת'רד אחר שרוב האנשים כאן הם קהל בוגר יותר.
בלי לפגוע בקטינים, אבל יימח שמכם יש לכם בית ספר שמסתיים מוקדם וחופשות ככוכבי השמיים לרוב ככה שזמן לשחק לא חסר שלא לדבר על החיים הקלילים חסרי האחריות... לכן אני פונה פה לשכבת הגיל הקשישה יותר בשאלה:
איך לעזאזל מוצאים זמן לשחק בכל המשחקים האלו?!
בין כל הדרישות שהחיים האמיתיים דורשים יש אינסוף משחקים.
נסתכל לרגע על הרשימה הבאה:
GTA IV
Fallout 3
Far Cry 2
Dead Space
MGS 4
Bully (יש גם Wii)
Zelda
Mario Galaxy
Mass Effect (מה ה- PC כלב?)
Shadow of the Colossus (אה כן, יש גם PS2)
Air Combat
Heart of Darkness (יש שתיים אפילו).
וזה סתם בשלוף.. יש עוד כמה.. אפילו את MGS3 לא הספקתי.

כולם משחקי איכות, כולם משחקים עם סוף שהייתי רוצה להגיע אליו שלא לדבר על זה שלפעמים יוצא משהו חדש שאתה חייב לשחק עכשיו..
הגישה היום היא שהגיימר הממוצע הוא לא ילד ולכן התכנים גם פונים לקהל יותר מבוגר אבל סרט נגמר תוך שעתיים ומשום מה משחק שלוקח 10 שעות לסיים אותו נחשב קצר מדי.
איך לעזאזל עושים את זה בלי לצאת לפנסייה מוקדמת לנתק את כל הקשרים עם העולם החיצון?
מה אתם עושים? מתייחסים לכל משחק כמו ספר?
לא מתחילים משחק חדש באותו נושא לפני שמסיימים את הקודם?
אני אשמח לטיפים, עצות, גישות רעיונות או סתם כסף שיאפשר לי לצאת לפנסיה מוקדמת.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #2 

מילא כל מה שאמרת, אבל לי גם יש רוק בנד, שתופס המון שעות משחק, ולא מתקדם לעבר סוף כלשהו.

בעיקרון, אני משתדל לא לשחק ביותר מדי משחקים בו זמנית. אני לא משחק רק במשחק אחד כל פעם, כי זה יגרום לו להימאס, אבל אני משתדל שלא יהיו יותר משני משחקים פעילים בכל זמן נתון.

כרגע אני משחק באנצ'רטד, ומשחק עם אשתי ברזיסטנס הראשון. אתמול גם סיימתי את פולקלור, ונראה לי שכרגע אני אתמקד באנצ'רטד. אין מה לעשות, אי אפשר לשחק בהכל, אבל זה גם גורם לי להעריך יותר את המשחקים שבהם אני כן משחק, בניגוד לתקופת הפלייסטיישן 2, שמאז ששמתי בו צ'יפ כמעט ולא סיימתי בו שום משחק, חוץ ממשחקים ממש טובים (אני חשוב שרק shadow of the colossus, ופיינל פנטזי 12, שקניתי מקורי למרות הצ'יפ).

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

הפתרון שלי :)

שליחה #3 

וול, אם כבר שאלת... זה נושא מאוד מטריד ואכן ראוי להתייחסות כאן :)
אני כן מתייחס למשחקים כמו ספר :)
אני משחק משחק אחד ואז עובר לבא אחריו. זה גם נוח כי הם די יקרים וזה גורם לי לקנות רק משחקים שאני יודע בוודאות שאני אשחק בהם.
למשל, מחר אני אוסף מהדואר את Dead Space אז אני אתמסר לזה... במקביל אני אקנה את MotorStorm PR שאת זה אני משחק עם חברים שמגיעים לבירה בשבתות במיוחד בשביל דברים כאלה...
ואז ממשיכים :)

יש לי בערך שעתיים ביום לשחק במקרה הטוב!!! :( וכן... הלוואי שהיה לי יותר זמן על הידיים...
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

sierra13 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #4 

Malcontent אני בכוונה לא ציינתי את המשחקים הבלתי נגמרים.. הם דופקים לי את כל המשוואה ברמות שאני לא יכול להסביר בכלל.
ומה עם משחקי indie ומשחקי פלאש, ואמולטורים של מכונות Arcade ו- SUMMVM?
או משחקי אונליין כמו COD4 או Battlefield 2 שיש להם שיא פעילות שלאחר מכן נעלם? מה נעשה נשחק על הסרבר לבד?
אתה מבין... לא היינו יוצאים מזה אף פעם...
הקטע המצחיק הוא שלפני שנה ומשהו קניתי Ps2 יד שניה ומאותן סיבות כמו שאתה ציינת (לי הייתה Xbox פרוצה..) לא שמתי עליה צ'יפ כי תכלס נורא כעסתי על עצמי שאני לא משחק כלום - אפילו את המשחקים שבאמת אהבתי.
אז עכשיו במקום זה יש לי כמות מרשימה של משחקי איכות ל- PS2, כולם חוקיים תודות לכמה מוכרים ב- Ebay ורק אלוהים יודע מתי אני אגע בהם..

nadavck אני משתדל בחיי שאני משתדל לא להתפרש על 14 משחקים, אבל אתה מבין, אני מתמקד לתומי ב- GTA IV, אפילו נשבעתי שאני לא נוגע ב- MGS4 עד שאני מסיים לפחות את הסיפור המרכזי ב- GTA (מיותר לציין שאני לוקח את המסלול עם הנוף מה שמאריך את הזמן) ואני לא קונה עכשיו כלום ל- PS3 מתוך פרניציפ וניסיון נואש לחנך את עצמי לסיים משחקים שאני אוהב. אבל מה?
יש גם PC.
ב- PC הכל זמין כאן ועכשיו.
ויצא Dead Space ואנשים אומרים שהוא מד-הים. אז מה אני לא אבדוק אותו?! (והוא באמת מדהים).
ויצא Far Cry 2 ואנשים אומרים שהוא מ-עו-ל-ה אז מה? אני לא אבחן את הנושא לעומק?! (והוא באמת מעולה).
ואוטוטו ייצא Fallout 3 ואני, שגדלתי על Fallout 1 + 2 ושיחקתי אותם כמה פעמים לא אבדוק מה Bethesda עשתה למשחק שאני הכי אוהב?! מה אני אחכה?!!
ואני לא מדבר על מה שזה עושה לחיי חברה... למה לא בחרתי לאהוב סרטים...

תכלס הפתרון הזה של לא לפרוץ, לא להוריד ולא לתת לעצמך לקנות כלום עד שאתה לא מסיים את הקודם זה הפתרון היחיד.. וגם המחירים יורדים..
מצאנו את הפתרון לפיראטיות..
עבודה, בית, משפחה, חברים ומשחקים של 40 שעות...

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

sierra13 כתב:Malcontent אני בכוונה לא ציינתי את המשחקים הבלתי נגמרים.. הם דופקים לי את כל המשוואה ברמות שאני לא יכול להסביר בכלל.
ומה עם משחקי indie ומשחקי פלאש, ואמולטורים של מכונות Arcade ו- SUMMVM?
או משחקי אונליין כמו COD4 או Battlefield 2 שיש להם שיא פעילות שלאחר מכן נעלם? מה נעשה נשחק על הסרבר לבד?
אתה מבין... לא היינו יוצאים מזה אף פעם...
הקטע המצחיק הוא שלפני שנה ומשהו קניתי Ps2 יד שניה ומאותן סיבות כמו שאתה ציינת (לי הייתה Xbox פרוצה..) לא שמתי עליה צ'יפ כי תכלס נורא כעסתי על עצמי שאני לא משחק כלום - אפילו את המשחקים שבאמת אהבתי.
אז עכשיו במקום זה יש לי כמות מרשימה של משחקי איכות ל- PS2, כולם חוקיים תודות לכמה מוכרים ב- Ebay ורק אלוהים יודע מתי אני אגע בהם..

nadavck אני משתדל בחיי שאני משתדל לא להתפרש על 14 משחקים, אבל אתה מבין, אני מתמקד לתומי ב- GTA IV, אפילו נשבעתי שאני לא נוגע ב- MGS4 עד שאני מסיים לפחות את הסיפור המרכזי ב- GTA (מיותר לציין שאני לוקח את המסלול עם הנוף מה שמאריך את הזמן) ואני לא קונה עכשיו כלום ל- PS3 מתוך פרניציפ וניסיון נואש לחנך את עצמי לסיים משחקים שאני אוהב. אבל מה?
יש גם PC.
ב- PC הכל זמין כאן ועכשיו.
ויצא Dead Space ואנשים אומרים שהוא מד-הים. אז מה אני לא אבדוק אותו?! (והוא באמת מדהים).
ויצא Far Cry 2 ואנשים אומרים שהוא מ-עו-ל-ה אז מה? אני לא אבחן את הנושא לעומק?! (והוא באמת מעולה).
ואוטוטו ייצא Fallout 3 ואני, שגדלתי על Fallout 1 + 2 ושיחקתי אותם כמה פעמים לא אבדוק מה Bethesda עשתה למשחק שאני הכי אוהב?! מה אני אחכה?!!
ואני לא מדבר על מה שזה עושה לחיי חברה... למה לא בחרתי לאהוב סרטים...

תכלס הפתרון הזה של לא לפרוץ, לא להוריד ולא לתת לעצמך לקנות כלום עד שאתה לא מסיים את הקודם זה הפתרון היחיד.. וגם המחירים יורדים..
מצאנו את הפתרון לפיראטיות..
עבודה, בית, משפחה, חברים ומשחקים של 40 שעות...
...
נתחיל עם זה שאני רואה שאתה משחק ב PS3 את אנצ'רטד שהוא אחלה משחק :) איזה כיף לך :) (זה אתה נכון?)

ולעניין... למזלנו, אנחנו חיים בעולם בו אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
אז אתה בוחר :)
אני מחלק את חיי החברה שלי עם ה PS3, חברים באים לשחק יחד, אני משלב חיי חברה עם מכון הכושר - זה מאזן את השעות מול המשחקים (Y)
חוץ מזה, אני מתייחס למשחקים כאילו הם חוויות קולנוע משודרגות. למשל, Dead Space הוא מבחינתי סרט אימה חוויתי, (אוף איך אני מחכה לו כבר...). אז אני נכנס למשחק די חזק וקשה לי לחלק את הקשב שלי לעוד אחד... אני גם לא רוצה.
זה כנראה גם קצת מבנה אישיות :)

וכן... הייתי שמח להיות בן 17 שוב :)
לצפיה באוסף הסרטים שלי:

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73319
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3168 פעמים

שליחה #6 

אין מה לעשות, מתבגרים, עוברים שלב בחיים ומגלים סידרי עדיפויות חדשים. כל מי שהתחתן והביא ילדים יודע שיש 2 אופציות, או להתעלם מהמחויבות למשפחה ולילדים ולשקוע בהנאות הפרטיות שלך (מה שבסוף יפתור לך את ה"בעייה" בכל מקרה, אני לא מכיר יותר מידיי בנות זוג שימשיכו לחיות עם בני זוג שכאלו) או להתחייב למשפחה, למצוא את ההנאות הגלומות בחיי המשפחה (ורק אחרי שיש לך זאטוט/זאטוטה משלך אתה מבין למה הפנים של ההורים הטריים כ"כ זורחים) ובמקביל להקדיש לעצמך כמה שעות הנאה עצמית שבועיות, דבר שהינו חובה לדעתי בכל זוגיות בריאה.

אז כן מוצאים זמן להנאות הפרטיות (במקרה שלנו משחקים) ואם פעם זה היה כל יום וכמה שעות ביום, בשלב הזה בחיים זה מצטמצם לכמה שעות שבועיות, לרב בסופ"ש.

אני אישית לא רואה בזה חיסרון משתי סיבות כשהראשונה היא הסיבה שציינתי מקודם (ההנאות החדשות הגלומות בחיי המשפחה) והסיבה השנייה נובעת ממה שכבר ציינתם אתם, פתאום מגלים שניתן לסיים משחק עד הסוף, ניתן לברור החוצה משחקים בינוניים ולהתרכז במשחקים ממש טובים שקולעים לחלוטין לטעמך. אם בעבר הייתי מוריד כל משחק ומתפרש על כמה וכמה משחקים בו זמנית אבל לרב לא מסיים אף אחד מהם, היום אני משחק מקסימום ב 2 משחקים בו זמנית, רוכש את המשחקים שלי ולרב מסיים את כולם. הקטע המעניין הוא שכיום אני יותר נהנה מהמשחקים בהם אני משחק - בגלל הסיבה שציינתי מקודם.

אז לא מספיקים את כל המשחקים, אפילו לא את כל המשחקים שממש רוצים, אבל אלו החיים.
מהדוגמאות של החודשים האחרונים, אני למשל הולך להזמין ולהתרכז ב Fallout 3 וכנראה ב LBP.

ד"א - זו אחת הסיבות (לא היחידה, אחת מהן) שאני לא מנסה אפילו להיכנס לעולם משחקי הרשת, אני יודע שזה תחום די ממכר ואין לי את הזמן הדרוש להשקיע בזה.

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

פתרון נוסף:

שליחה #7 

לא חייבים להתחתן :lol:
לצפיה באוסף הסרטים שלי:

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

גם פתרון, רק שלא רלוונטי לרובנו :wink:

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

Huber כתב:גם פתרון, רק שלא רלוונטי לרובנו :wink:
...
טוב אני לא אתחיל כאן שיחה פילוסופית בנושא, אני רק חושב שיש כמה דרכים לחיות חיים ואפשר, כפי שאנחנו רואים, לשלב תחביבים וגם gaming עם חיי זוגיות בריאים וטובים :)
לצפיה באוסף הסרטים שלי:

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

בשביל חלקנו מאוחר מדי.
ויש גם את אלה שלא רצו להיכנס לעולם משחקי הרשת, ובסוף אין להם זמן פלייסטיישן כי אשתם התמכרה ל COD4

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

Malcontent - צרות של עשירים. הרבה "גיימרים" היו מייחלים לבת זוג שתחלוק איתם את האהבה למשחקים. אצל רובנו הבעייה הפוכה, בנות הזוג שלנו מסתכלות עלינו וחושבות לעצמן בראש "מה לעזזאל הוא עושה שם?!". אשתי במקרה מבינה את הצורך שלי בזמן פרטי לתחביבים פרטיים ולא מציקה לי בנידון כמו שראיתי אצל זוגות אחרים לעיתים, אבל גם אצלה קלטתי פעם אחת מבט של "מה המשוגע הזה עושה?!" (קרה כאשר שיחקתי ב HEAVENLY SWORD והייתי צריך לכוון את החץ עם שלט ה SIXAXIS וכששקעתי בזה פתאום קלטתי שהגוף שלי זז בכיוון אליו אני מנווט את החץ :lol: ).

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

משחקים שבהם שוקעים ככה הם המשחקים הכי טובים.
אני זוכר שכשהייתי משחק בדום 2, לפני שהייתי עובר פינות הייתי מתכופף הצידה לנסות להציץ אם יש שם מישהו :lol:

kalinium
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1315
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #13 

אופציה נוספת:
הבן שלי מגיל 4 נוהג במירוץ מכוניות על ה-PS3, זה שבא בחבילה עם המכשיר, לא זוכר איך קוראים לו.
הוא גם נוהג בכלל לא רע ב-GT, וכשהוא צועק שהוא רוצה מכוניות חדשות, מי אם לא אני פותח לו?.... :lol:

מצד שני, אני לא מעז לשחק ב-GTA4 לידו, יש גבול, מה שאומר שלא נגעתי במשחק הזה חודשיים.

יבוא היום, והוא ישחק גם פרו אבולושן, ואז הגענו למנוחה ולנחלה.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”