בית חכם- פתרון אידיאלי לנכים?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
YossiFogel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 332
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

אחת הטענות נפוצות נגד המגמה הזאת של הבית החכם היא שעם כל הכבוד לטכנולוגיה ולמגוון הפתרונות, הדברים האלה הולכים ומנוונים אותנו.

האם באמת כל כך קשה לקום לרגע ולהדליק את האור?

אז לאנשים עם מוגבלויות זה אכן קשה והם לא מדברים על בית חכם כעל פינוק מיותר אלה כעל צורך.
וגם אם זה לא צורך קיומי, עדיין מדובר על מערכת שיכולה להקל מאד על שגרת היומיום ולהביא לשיפור משמעותי באיכות חייהם.
אבל אנחנו עדיין רחוקים מהחזון של בית חכם לכל נכה. יש לכך לדעתי כמה סיבות:
1. מערכת בית חכם היא מערכת הדורשת הוצאה כספית לא מבוטלת ונכים רבים נאלצים להתפשר ולהעדיף השקעה בדברים ההכרחיים ביותר כגון כיסא גלגלים, מכונית מיוחדת וכו' על פני מערכת בית חכם.
2. רוב המערכות ניתנות להתקנה רק בבית חדש או לאחר שעבר שיפוץ מאסיבי לצורך התאמת התשתיות הייעודיות וכידוע, לא כל יום עוברים דירה.
3. אנשים שגם ככה תלויים לפעמים באבזור מיוחד או באנשים אחרים, מעלים לא אחת חשש טבעי מתלות במערכת נוספת. זה נכון שטכנופוביה היא לא בעיה בלעדית של נכים, אבל היא מקבלת מימדים חדשים כשאנחנו תלויים במערכת.

אתם מוזמנים להביע את דעתכם.

Amdar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 14
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

אנשים עם מוגבלויות

שליחה #2 

יוסי - אני מסכים איתך שמערכות "בית חכם" מסייעות לאנשים עם מוגבלויות.
אתה דיברת (כתבת) באופן מאד כללי.
המוגבלויות נחלקות למאה ואחד סוגים (בערך).
כאשר מדברים על אנשים מוגבלים, הדבר הראשון שאנחנו רואים בעיני רוחנו זה אדם על כיסא גלגלים שמשותק לפחות מהמותניים ומה (אם לא מהצוואר).
אני יכול להגיד מנסיון אישי, שבתור נכה צה"ל ברמה של כמעט 60%, כאשר אני צריך להרים את היד (גם אם זה לכבות אור ואני לא מדבר על להדליק דוד חשמלי - שמשום מה שמים את המתג שלו בגובה של 2 מטרים לפחות) - זה כואב ומזכיר שוב ושוב את המוגבלות שלי.
אני לא על כיסא גלגלים ויוסי פגש אותי אוני לא נראה בעל נכות כלל. אבל אפילו הפעולה הקטנה הזאת של הדלקה וכיבוי אור היא בעייתית בשבילי (אני לא יכול להרים את הזרוע מעבר לגובה הכתף).
אז נכון שמצאתי כל מיני פטנטים כדי להפעיל מתגים (שימוש במקל למשל), אבל אני בהחלט מעדיף שיהיה לי שלט רחוק נגיש שאני שולט דרכו על רוב אביזרי החשמל בבית.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”