סוני פאנבויס הבה נגילה ונשמחה :lol: (עוד מאמר על מה מנצח.)

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
sierra13 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #1 

(בעלי 360 – זה פונה לבעלי PS3. שלא תבינו אותי לא נכון, אני אוהב גם אתכם ואני בטוח שהייתי מביא כאן מאמר מקביל אם הייתה לי 360. אבל אין לי ואני חייב להצדיק את הקנייה שלי...)

הנה השקר הבסיסי:
כולנו יודעים שאנחנו לא פאנבויס בכלל.
אנחנו אנשים שקולים שמסוגלים לראות את הטוב בכל אחת מהקונסולות השונות.
אנחנו שמחים כשכל אחת מהם מצליחה - גם אם זה בא על חשבון הקונסולה שקנינו - כי בסוף היום כולנו גיימרים וזה רק הופך את התחום שלנו ליותר פורה.

הנה האמת הכואבת:
כולנו יודעים שמי שקנה PS3 מקבל טיק קטן מעל עין שמאל בכל פעם שהוא שומע על עוד exclusive שהולך פתאום לצאת על ה-360 או איך עוד פעם הגרסא של אותו משחק נראית יותר רע על ה- PS3.
אני גם לא אכחיש שבתור בעלים של PS3 בעצמי אני גם חוטא פה ושם בדיכאון קל כשאני חושב על איך כל המשחקים המגניבים הלכו לשחק עם ה- XBOX והשאירו את ה-PS3 שלי לבד.

לכן מאוד אהבתי את המאמר הבא:
http://www.diggingtheweb.com/wiki/PS320 ... rtySupport

בקצרה, ולמי שאין כוח לקרוא טקסט באנגלית, הנה התרגום המאוד מסריח שכתבתי למקור. אני ממליץ לכם לקרוא את המקור כי אני סתם עברתי על עיקרי הדברים.

בואו נתחיל בכמה הנחות מוצא הרווחות כיום ברשת ובקרב גיימרים:
1. גרסת ה- 360 של משחק מסוים תמיד תהא המוצלחת יותר בגלל שיותר קל לפתח עבורה.
2. ה- 360 מקבלת את כל היחס ממפתחי צד שלישי.

עכשיו בואו נענה לזה:
1.לא נכון תמיד. אם נסתכל על Oblivion, Eternal sonata, Bioshock ו- COD4, נראה שגרסאות ה-Ps3 יכולות להראות יותר טוב, להיות עם יותר תוכן או פשוט ללא תשלום על שירותי רשת.
אמנם זהו טיעון לא מושלם מכיוון שחלק מהמשחקים הגיעו מאוחר מדי (Bishock למשל יצא ל- 360 הרבה לפני ה- PS3) אבל לא זו הנקודה העיקרית של המאמר.

2. אמנם אי אפשר להתעלם מכך שכעת לאחר ש- FF13, Resident Evil, Devil may Cry ו- GTA נטשו את כור מחצבתם הבלעדי (PS2) ומצאו את דרכם ל-360 חלק מהבעלים של ה- PS3 עלולים להיכנס לדיכאון קל.
מצד שני עלינו להבין שכל המשחקים האלו יוצאים לשתי המכונות העיקריות אז איך בעצם אפשר להגיד של-360 יש יותר משחקים כאשר כל משחקי ה- multiplatform קיימים גם בספריית ה-PS3?
אני לא רוצה להגיד שה- XBOX360 היא מכונה גנרית שנדפקת בקלות ושמפעילה בעיקר משחקי multiplatform מכיוון שלמען האמת זה יהיה לא נכון.
אני מאמין שה-360 בהחלט התקדמה וללא ספק השאירה את חותמה על הדור הנוכחי של הקונסולות, יחד עם זאת, נראה כעת שהתמונה הולכת להשתנות בצורה לא צפויה כעת לאחר ששני שחקנים גדולים בזירה - EA ו- UBISOFT שחררו את דוחות הרווחים השנתיים שלהם.

בואו נתבונן במספרים לרגע ונראה כיצד כמה מהמיתוסים עומדים מולם:
מיתוס מספר אחד אומר שגרסת ה- XBOX מוכרת יותר עותקים.
מיתוס מספר 2 אומר שיש יותר משתמשים ב- XBOX (אבל אסור לשכוח שיש לה יתרון של שנה)
EA דוח רבעון ראשון 2009 (אל תשאלו אותי על פי איזה לוח שנה הם עובדים)
[left]Platform__________Revenue
PS3_____________17%
X360____________10%
PS2____________10%
Wii______________7%
PC_____________11%
PSP____________7%
NDS____________3%
Wireless__________5%
Others (Publishing/Internet/Co-Publishing__30%[/left]
כמו שהטבלה הזו מראה, EA מרוויחה יותר כסף מה- PS3 מול קונסולות אחרות. למעשה, סוני אחראית ל-34% מהרווחים של EA.
(מעניין גם לראות שלמרות הבכייה על פיראטיות, ה- PC עדיין מחזיק 11% נאים מהרווחים (המתרגם)

עכשיו באו נסתכל בנתונים של Ubisoft
דוח מכירות חצי ראשון 2008/2009
[left]Platform_______Sales Percentage
NDS__________38%
PC____________10%
PS2____________2%
PS3____________20%
PSP____________3%
Wii____________11%
X360____________14%[/left]
שוב, המכירות הגלובאליות של התוכנה ל- PS3 עוקפות את אלו של ה- 360 וה- Wii. זאת, למרות הבסיס הנמוך יותר של החומרה (הערכות מדברות שיש בערך 5 מליון יותר מכונות 360).

אני מקווה שנהניתם להסתכל במידע. זה משעשע כשאנשים אומרים לך של- PS3 אין משחקים ושהיא יקרה יותר.
ל- PS3 יש כמות מרשימה ביותר של משחקים בהתחשב בכך שיש לה את רוב המשחקים שיצאו ל- 360 פלוס 22 משחקי צד ראשון.
בנוסף אם מסתכלים על ההנחה של 50$ בשנה על שירותי רשת וללא תשלומים נסתרים על חיבורי רשת, כוננים ודיסק BR היא למעשה מערכת לא יקרה בכלל.

בעתיד אני לא אופתע לראות את EA ואת ubisoft משקיעות כמה exclusives על המכונה של סוני.
עד עכשיו אלו היו שנתיים לא קלות לשחקני ה- PS3 אבל הגיע הזמן להפסיק לזרוק מידע לא נכון על המערכת
כבעליהם של 3 המערכות אני אולי מצאתי את הדרך הטובה ביותר להתייחס לנושא הזה מבלי להיגרר לכל הויכוח האינסופי הזה.
...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

השאלה שאותי תמיד "מציקה" - זה עד כמה המספרים היו משתנים לכאן או לכאן - אם הPS3 גם ניתן היה לפריצה או להפך...

בקיצור - עד כמה מכשירים של מייקרוסופט היו נמכרים אם לא היה אפשר לפרוץ אותו

אני מאמין - שרק עוד איזה שנה - אנחנו בעלי ה PS3 נהיה באמת מאושרים...

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”