מה ההבדל RI ל RF ?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
big007 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3733
שם מלא: חיים
נתן תודות: 862 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #1 

מה ההבדל בשלטים RI ל RF ?
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #2 

IR מבוסס על אור בלתי נראה (אינפרה אדום). היתרון הוא שזה עובד מאוד טוב ושלטים ותואם לשלטים אוניברסליים. מצד שני, זה עובד רק בקו ראיה (לא מחדר לחדר).

RF זה תדר רדיו (לצורך העניין משדר FM קטן). היתרון הוא שהטווח גדול יותר וזה לא חייב להיות בקו ראיה (למשל זה יעבוד גם דרך קירות). החסרון הוא שכל מכשיר משתמש בקידוד שונה, כך שבד"כ שלטים אוניברסליים לא יהיו תואמים לזה, ולפעמים יש גם הפרעות (אם זה יצרן טוב, אז הוא ימנע את זה על ידי שימוש בקוד עם PARITY ובכך ימנע בעיות).

big007 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3733
שם מלא: חיים
נתן תודות: 862 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #3 

תודה
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 332
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

עפר, קצר וקולע. אהבתי

שליחה #4 

מאחר ואנחנו בפורום שעוסק בבית חכם, אני רוצה להוסיף על דבריו של עפר ולהצביע על השוני המהותי ביישום ההבדל הזה בין השניים:

בבית חכם, כשיש לי שלט IR, אני יכול לבצע בעזרת אותו לחצן פעולה אחרת בכל פעם שאני מכוון את השלט לעינית בחדר אחר (אותו לחצן יכול לדוגמה לכבות את האור כשאני לוחץ עליו בחדר שלי ולסגור תריס כשאני לוחץ בסלון).

ב-RF יש לי רק מקלט אחד וזה אומר שלא משנה באיזה חדר בבית אני נמצא, אני יכול באותו לחצן לבצע רק פעולה אחת. זה מצויין לביצוע תרחישים כלליים כגון תרחיש לילה, תרחיש אורחים וכו' אבל זה פחות טוב כשכל מה שאני צריך זה לעמעם את האור הקטן בחדר הילדים.

התחושה שלי היא שאותם אנשים שמעדיפים מערכות פתוחות עם פרוטוקולים וקודים פתוחים יעדיפו את האופציה של ה-IR בשל היכולת של השלט ללמוד ולהתאים את עצמו.
המחיר יכול להתבטא בהוספת עיניות ברחבי הבית לצורך שיפור הקליטה שלו באזורים השונים.
מחיר נוסף הוא הצורך לעקוב ולוודא שהפקודה עברה והפעולה בוצעה (כי כאמור, אם לא כיוונתי טוב, יכול להיות שהעינית לא קלטה את הפקודה).

Amdar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 14
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

Re: עפר, קצר וקולע. אהבתי

שליחה #5 

YossiFogel כתב: מחיר נוסף הוא הצורך לעקוב ולוודא שהפקודה עברה והפעולה בוצעה (כי כאמור, אם לא כיוונתי טוב, יכול להיות שהעינית לא קלטה את הפקודה).
...
אחד הפתרונות הוא הוספת LED לעינית, וכך אתה רואה אם העינית קיבלה את הפקודה או לא.

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 332
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #6 

מסכים עם Amdar. אבל זה עדיין לא חוסך את הצורך להקפיד להסתכל על העינית (או על הלד) כדי לוודא שהפקודה עברה... אלא אם הפקודה אמורה לבצע שינוי נראה לעין בחדר (סגירת תריס או הדלקת האור) ואז גם אין צורך בחיווי הנוסף.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”