האם התכנית 'מצלצלים' הורסת את המסך ???

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
crashday פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם.
לאחרונה קניתי לאחר התלבטויות קשות והתייעצויות כאן בפורומים מסך 46" Samsung A550 שאני מרוצה ממנו באופן מוחלט ונהנה ממנו מאוד... לא חושב שיכולתי לבחור משהו טוב יותר ב-11K.

בכל אופן יש לי שאלה ספציפית - אתמול בערב צפיתי עם חברה שלי בסרט DVD ולאחר שהסרט נגמר העברתי באופן אקראי לאיזה ערוץ טלויזיה (אני לא אוהב להשאיר את ה DVD 'בסוף הסרט' כי אז חוזר לתפריט הראשי ואני אף פעם לא זוכר אם הגדרתי שומר מסך ב DVD המסויים שאני צופה בו אז אני מעביר סתם לערוץ בכבלים). אז יצא ככה שהעברתי במקרה לערוץ 10 והיתה משודרת בדיוק באותו זמן התכנית הכה-פתאטית 'מצלצלים'. בכל אופן לא שמתי לב לזה, הלכנו מהטלויזיה, וכשחזרתי אחרי חצי שעה נחרדתי לראות שעל המרקע עדיין מרצדת אותה תמונה סטאטית שהייתה בדיוק לפני חצי שעה - במסגרת החידה 'מצא את ההבדלים בין התמונות'. אני יודע שהתמונה לא משתנה מלא זמן בזמן החידה הזאת, לתת לצופים אפשרות להתמקד בפרטים. מיד העברתי לערוץ אחר... לא תיארתי לעצמי שחצי שעה התמונה לא תשתנה, כאמור לא שמתי לב בכלל שהעברתי ל'מצלצלים'. השאלה היא כמובן האם יש פוטנציאל נזק למסך במקרה כזה? אני מאוד מאוד מקפיד על שומרי מסך בכל המסכים שלי - טלויזיות, מחשבים, נגנים ניידים וכו', פעם אפילו נדפק לי מסך בגלל תמונה סטאטית. אז מהו משך הזמן המינימלי שגורם לנזק למסך? האם זה תלוי בגודל המסך/רזולוציה/קצב רענון ופרמטרים נוספים? והכי חשוב - האם יש מצב שנגרם לי נזק בסיטואציה שתיארתי ??

תודה על העזרה והתשובות המרגיעות (או שלא...).
ביי דניאל

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

תירגע, לא קרה שום דבר (f)
אתה צריך להחזיק תמונה סטטית לאורך עשרות שעות כדי להתחיל (אולי) לגרום נזק...

גם אם היתה לך פלזמה (ולא LCD) - הייתי עונה לך אותה תשובה.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #3 

גם בCRT לא היה נגרם שום נזק ממשך זמן כל כך קצר.
שומרי מסך כבר מזמן לא מתפקדים כ"שומרי מסך", אלא כשעשוע נוסף .
משה

דאוס
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 417
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #4 

התוכנית מצלצלים אכן הורסת את המסך!!!

אבל רק מבחינת התוכן שלה :lol:

be_itzik
חבר פעיל מאוד