איזה מהראשים הנל עדיף?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9618
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 353 פעמים

שליחה #21 

חנן תודה רבה מאוד על הרעיון של הראש הנל,אך אני כבר עם שלושה ראשים (STANTON ,ORTOFON ,וAT היותר פשוט..)כך שאני לא באפשרות של עוד אחד ,מה גם שהוא לא הכי זול..אך מקצוען כמוך בתחום אשמח אם יבקר אצלי(בלי קשר..)ונוכל לשפר במשהוא גם את מה שיש לי עם הטורנס הנוכחי...ולפתור יותר את בעיית הכיוון במשקולת של הפטיפון.. (Y)

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #22 

שים את מד השנתות על אפס תשחרר קלות את גלגל הנעילה של המישקולת הנימצא בצד שמאל של המישקולת התמונה שלך (בצבע כסף) ותכוון את המישקולת כך שהזרוע במצב ללא מנוף תעמוד מקבילה לגמרי לתקליט בציפה (90 מעלות ביחס לבסיסה) אחר כך תינעל את גלגל המישקולת ותכוון את מד השנתות ל 1 ורבע גרם...

זה הכל
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #23 

tascam כתב:שים את מד השנתות על אפס תשחרר קלות את גלגל הנעילה של המישקולת הנימצא בצד שמאל של המישקולת התמונה שלך (בצבע כסף) ותכוון את המישקולת כך שהזרוע במצב ללא מנוף תעמוד מקבילה לגמרי לתקליט בציפה (90 מעלות ביחס לבסיסה) אחר כך תינעל את גלגל המישקולת ותכוון את מד השנתות ל 1 ורבע גרם...

זה הכל
...
שמע דן אתה גדול :משתחווה: וזה שקראת לי "שנורר" אתה עוד יותר גדול :lol: :D ואתה צודק לגבי אופן הכיוון,כי יצרתי קשר גם עם המעבדה של דודו(אתה כבר מכיר..)והוא הסביר לי גם באותו אופן (Y) אך מה לגבי האנטי סקייטינ משמאל :?: אני מבין שהוא צריך להיות באותה מעלה כמו מד השנתות :?: (1 ורבע גרם..)זאת אומרת כל ראש שאני אחליף אני כבר לא אגע במשקולת יותר שהיא כבר מכוונת במקביל לתקליט אלא רק במעלות (Y) בהתאם לנתוני אותו ראש :idea: פשוט אני הייתי מבולבל כי בפטיפון הקודם שהיה לי(מיקרו סייקי)לאחר שהזרוע היית מכוונת במקביל לתקליט ועל 0 במעלות,היית ממשיך לכוון את המשקולת יותר קדימה עד שהיית מגיע למשקל הרצוי,לא כמו הטורנס שהמעלות לא קשורות למשקולת :o

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #24 

אנטי סקייטניג תשים על 1.5~ ואים אן לך בעיה של דילוג על שריטות תשאיר כך אים לא תעלה ל 2...
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #25 

tascam כתב:
אנטי סקייטינג תשים על 1.5~ ואים אן לך בעיה של דילוג על שריטות תשאיר כך אים לא תעלה ל 2...
...
זה מאוד תלוי אם השריטה מדלגת את המחט לאחור או לפנים. אם המחט מדלגת לאחור (החוצה מהתקליט) יש להקטין את כוח האנטי סקייטינג אפילו עד ל-0 גרם (כמובן שרק לרצועה או התקליט הבעייתי). אם המחט מדלגת קדימה (למרכז התקליט) יש להגדיל את כוח האנטי סקייטינג עד לערך שפותר את הבעיה (אם בכלל). בדרך כלל לא נוצר נזק בתקליט או במחט אם משנים את האנטי סקייטינג באופן מקומי (בתקליט פגום) ולאחר מכן מחזירים לערך הנכון.

מניסיון אישי.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #26 

חן ,חן,מכל מלמדי השכלתי (Y) כל הכבוד לדן וחנן על ההארות המשכילות :אחלה: :קוסם: :אהבתי: :music: רק הערה[שאלה אחרונה,איך יודעים מה המשקל שצריך לשים לכל ראש :?: האם חייבים להכנס לאתר של אותה חברה או יש בעקרון משקל סטנדרטי, :?: והאם לא נוגעים יותר בזרוע אלא רק במעלות לכיוון כל ראש בפני עצמו?(אחרי שכוונה במקביל לתקליט)

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #27 

משקל הראש הממולץ הוא אך ורק מה שיצרן הראש ממליץ (תחום המשקל).
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 287
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 20 פעמים

ראשים לפטיפון

שליחה #28 

זו לא היתה השאלה של השואל המקורי שאל שאלתו כיוונתי קודם. אם מיצינו את התשובות בנדון אזי אודיו טכניקה או אורטופון בהחלט על הכוונת שלי. לא שיש צורך אבל תמיד אפשר עוד.
לאחרונה חשקתי באנתיקה דווקא AT-F3 II מובינג קויל של אודיו טכניקה. יש לי רושם כי הפונו סטייג' PH5 שלנו תומך בדרישות אלו לא רע...
כל אלו יכולים להתאים לשאר הרכיבים במערכת הכוללים טווח ציוד משנת 1960 ועד היום.
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”