חוסר באס ב-Quinta? (ןן)

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
avilior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #1 

יש משהו, מעבר לתחביב הספציפי הזה, שמושך אותי לפתח מערכת יחסים כלשהיא עם ספק שירות כלשהוא. בין אם מדובר בספר (זה שעושה תספורות), מוכר המכולת השכונתי או הבר-מן בפאב הקבוע.
לפני מספר רגעים סיימתי שיחה עם אמיר ארמה.
עצוב שאני צריך לפתוח אותה כאן, תת רמה אפילו, אבל המציאות מחייבת.
אמיר הבטיח לפני כחודש וחצי להגיע אלי ע"מ לבדוק כיצד ניתן לשפר את התוצאה שהתקבלה אצלי בבית, זוכרים?
מאחר ומרחק הנסיעה ביננו ארוך למדי, החלטתי להמתין בסבלנות.

במשך חודש וחצי יצרתי עימו קשר מספר פעמים כדי לברר מתי הוא מגיע ונתבקשתי להמתין בסבלנות. כך גם היה בשיחה האחרונה ביננו. החלטתי שזה הוגן למדי מפאת הנסיעה הארוכה, אך רציתי לדעת באופן טבעי כמה זמן עוד אצטרך לחכות והחלטתי להסתפק בתשובה מעורפלת. לסיום השיחה, כדי למנוע אי נעימויות (מהצד שלו בעיקר), הזכרתי לאמיר על ה"דיל" ביננו, שכלל זיכוי מלא בגין רכישה של מכשיר אחר (מדובר ביוזמה חד צדדית של היבואן). או אז נוכחתי להפתעתי לדעת כי אין בהצהרה הזו דבר. שום דבר.
אמיר הציע לי מכשיר שעלותו נמדדת בכמחצית מהמכשיר שרכשתי.
מעט האיפוק שהפגנתי עד לרגע זה התפוגג כלא היה. היכן היושרה העסקית?
את השיחה עימו סיימתי במשפט "אין לי כל רצון לעשות איתך עסקים יותר" בעודי תוהה איך בכלל אפשר לקרוא לתחביב הזה עסק. לזה לא ציפיתי, אבל אולי קצת כן.
כבר לא מדובר בהגברה. ממש לא. היבואן פשוט לא ערוך לספק שירות ללקוחותיו.
קצת תמוה בעיני, שיבואן יוצא בהצהרה כזאת, קבל עם ועדה, ועוד באצטלה של קדוש מעונה, בעוד הוא הופך את עורו מול הלקוח הסופי.
נערך לאחרונה על ידי avilior ב 26/10/2008 21:06, נערך פעם 1 בסך הכל.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #2 

גועל נפש!

אבי, תודה על האזהרה!

רק חבל שכהמלצתי לך לפני חודש כשהעניין קרה לפנות לעורך דין, אתה אמרת שלא נעים לך ושאתה סומך על אמיר.........
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1290
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

danlior כתב:גועל נפש!

אבי, תודה על האזהרה!

רק חבל שכהמלצתי לך לפני חודש כשהעניין קרה לפנות לעורך דין, אתה אמרת שלא נעים לך ושאתה סומך על אמיר.........
...
תפסיק להתלהם - אין עילה לעו"ד.
אמיר מרחיק מעצמו לקוחות בדרך זו וישלם על ה"תעלול" עוד הרבה בהמשך הדרך - אבל כניראה שבמקרה זה הלקוח ישלם על פזיזותו...
I have the simplest taste - I'm always satisfied with the best.

http://www.last.fm/user/liorms

shineon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304
נתן תודות: 0

שליחה #4 

גם אני מחזיק סיפור כואב בבטן, במקרה זה לא בשל אמיר ארמה אלא אחד מהסוחרים האחרים. אני עדיין נותן לו את האופציה to come clean.

barak8885
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 199
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

קראתי את החלק הראשון בטריאולוגיה וצר לי מר avilior אבל אינך צודק לחלוטין.
שמעת מוצר, הזמנת אותו,קיבלת אותו = היבואן קיים את מלא חלקו בהסכם.

אנני חושב שכתוצאה מאי סיפוק אישי מהקניה , היבואן צריך לשלם על כך.

לגבי שאר ההתנהלות בינך לבינו זה כבר נושא אחר.

ברק

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #6 

barak8885 כתב:קראתי את החלק הראשון בטריאולוגיה וצר לי מר avilior אבל אינך צודק לחלוטין.
שמעת מוצר, הזמנת אותו,קיבלת אותו = היבואן קיים את מלא חלקו בהסכם.

אנני חושב שכתוצאה מאי סיפוק אישי מהקניה , היבואן צריך לשלם על כך.

לגבי שאר ההתנהלות בינך לבינו זה כבר נושא אחר.

ברק
...
אני לא חושב שאתה מדבר מציאותי,תחשוב שמדובר בהרבה כסף,
או קיי אף לא אמר שיבואן צריך להחליף את הציוד שהוזמן ולספוג הפסדים-אבל הבן אדם חודש וחצי נמצא עם ציוד שנקנה והוא לא מרוצה.
היבואן היה צריך ביחד עם הלקוח להגיע לאיזה פתרון...ואתה יודע גם אם זה קצת "מפסיד" ליבואן בזמן הקצר זה משתלם לו בטווח הארוך,
חיבור אוסף הדברים שנכתבו כאן יחד עם מקרים דומה,בלי לנקוט צד ...
נורה לא קטנה צריכה להדלק עבור אותם אלו שצריכה להדלק עבורם נורה.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

חברה,
כולכם נפלתם מהפסים. הלקוח שם 30,000 ש"ח על השולחן ואיך שהציוד הדיע הוא הרים טלפון לסוחר וזעק "הציוד נשמע על הפנים, בטח מקולקל" - לפי החוק זכותו להחזיר את הסחורה עבור זיכוי מלא, זה בטח!

ואני טוען שמאוד יכול להיות שבמידה ולא הובהר לו בברור שכסף מזומן לא יוחזר לו לפני הקניה אז יש לו את הזכות לבקש החזר כספי מלא.

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

danlior כתב:חברה,
כולכם נפלתם מהפסים. הלקוח שם 30,000 ש"ח על השולחן ואיך שהציוד הדיע הוא הרים טלפון לסוחר וזעק "הציוד נשמע על הפנים, בטח מקולקל" - לפי החוק זכותו להחזיר את הסחורה עבור זיכוי מלא, זה בטח!

ואני טוען שמאוד יכול להיות שבמידה ולא הובהר לו בברור שכסף מזומן לא יוחזר לו לפני הקניה אז יש לו את הזכות לבקש החזר כספי מלא.
...
נשמע מעניין מבחינה משפטית,היות והם לא מגיעים להסכמה אני חושב שהייתי שוקל
לבחון את הדברים גם בהיבט הזה.

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #9 

danlior ו-צפיד

אקדים למען הגילוי הנאות ואומר שאני עו"ד במקצועי.

כל עיסקת מכירה של נכסים ניידים (להבדיל ממקרקעין) כמוה כחוזה בין המוכר והקונה גם אם לא מדובר בחוזה כתוב. אומנם זו סוג ספציפי של חוזה => "חוזה מכר" שעליו חלות הוראות נוספות ומיוחדות שמאוגדות בחוק שנקרא "חוק המכר".

ההוראות החשובות והרלבנטיות לנושא השירשור הם בעניין "אי התאמה" ולמען ההשכלה הכללית הן מובאות כאן כלשונן:

חוק המכר, תשכ"ח-1968. .
========================================

11. אי-התאמה
המוכר לא קיים את חיוביו, אם מסר -
(1) רק חלק מהממכר או כמות גדולה או קטנה מן המוסכם;
(2) נכס שונה או נכס מסוג או תיאור שונה מן המוסכם;
(3) נכס שאין בו האיכות או התכונות הדרושות לשימושו הרגיל או המסחרי או למטרה מיוחדת המשתמעת מן ההסכם;
(4) נכס שמבחינת סוגו, תיאורו, איכותו או תכונותיו אינו מתאים לדגם או לדוגמה שהוצגו לקונה, זולת אם הוצגו ללא קבלת אחריות להתאמה;
(5) נכס שאינו מתאים מבחינה אחרת למה שהוסכם בין הצדדים.

12. ידיעה על אי-התאמה
אין הקונה זכאי להסתמך על אי-התאמת הממכר כאמור בסעיף 11 (להלן - אי-התאמה) אם ידע עליה בעת גמירת החוזה.

13. בדיקת הממכר
(א) על הקונה לבדוק את הממכר מיד לאחר קבלתו.
(ב)הוסכם על הובלת הממכר, על הקונה לבדוק אותו מיד לאחר שהגיע למקום הייעוד, ואם הועבר הממכר למקום אחר בלי שהקונה בדק אותו והמוכר ידע או היה עליו לדעת על אפשרות של העברה כזאת - מיד לאחר שהגיע הממכר למקום האחר.
(ג)על המוכר לתת לקונה, לפי דרישתו, הזדמנות נאותה לבדוק את הממכר לפני המועדים האמורים בסעיפים קטנים (א) ו-(ב).

14. הודעה על אי-התאמה
(א) על הקונה להודיע למוכר על אי-התאמה מיד לאחר מועד הבדיקה לפי סעיף 13 (א) או (ב) או מיד לאחר שגילה אותה, הכל לפי המוקדם יותר.
(ב)לא הודיע הקונה על אי ההתאמה כאמור בסעיף קטן (א), אין הוא זכאי להסתמך עליה.

15. אי-התאמה נסתרת
לא היתה אי-ההתאמה ניתנת לגילוי בבדיקה סבירה, זכאי הקונה להסתמך עליה על אף האמור בסעיף 14, ובלבד שנתן למוכר הודעה עליה מיד לאחר שגילה אותה; אולם במכירת נכס נד אין הקונה זכאי לחזור בו מן החוזה אם נתן הודעה כאמור לאחר שעברו שנתיים ממסירת הממכר, ואין הוא זכאי ליתר התרופות בשל הפרת חוזה אם נתן את ההודעה לאחר שעברו ארבע שנים ממסירת הממכר.

16. העלמת אי-התאמה
היתה אי-ההתאמה נובעת מעובדות שהמוכר ידע או היה עליו לדעת עליהן בעת גמירת החוזה ולא גילה אותן לקונה, זכאי הקונה להסתמך עליה על אף האמור בסעיפים 14 ו-15 או בכל הסכם, ובלבד שנתן למוכר הודעה עליה מיד לאחר שגילה אותה.

17. הוראות נוספות בדבר ההודעה
(א) קונה המודיע על אי-התאמה יפרט אותה פירוט סביר ויתן למוכר הזדמנות נאותה לבדוק את הממכר.
(ב)ניתנה הודעת אי-התאמה בדרך המקובלת בנסיבות הענין, זכאי הקונה להסתמך עליה אף אם אחרה להגיע לתעודתה או לא הגיעה אליה כלל.

הפירוש של כל הממבו ג'מבו המשפטי הוא שכשמדובר בעיסקת מכר של נכס נד (מערכת סטריאו) לקונה יש עילה לבטל את העיסקה רק אם מתקיימים התנאים שבחוק בעניין אי התאמה ...

על פניו, מבלי שדבריי יתפרשו כקביעה משפטית או כייעוץ משפטי, במקרה הזה לא בטוח שאכן מתקיימות כל ההוראות לעניין אי התאמה.

לפותח השירשור - אם אכן רצונך בביטול העיסקה אני ממליץ לך להתייעץ עם עורך דין ולפרוש בפניו את כל העובדות הרלבנטיות...

עוד הבהרה קטנה - תחום המומחיות שלי אינו בענייני חוזים ורק מצאתי לנכון להביא בפני קוראי הפורום את הוראות החוק הרלבנטיות לפני שממשיכים במתן עיצות כאלו ואחרות לפותח השירשור.

שלמה

sashakrik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113

שליחה #10 

KOOKE, אתה באמת חושב שיש פה קייס?
בוא נראה מה היה לנו פה:
אבי רצה לקנות מערכת, הוא נסע לאמיר שהשמיעה לו מערכת (ודגש חזק מאוד על השמיעה!), אבי אהב את מה שהוא שמע והזמין בהזמנה מיוחדת מערכת. עד פה אנחנו מסכימים.
אבי קיבל מערכת הביתה ואז גילה שהמערכת לא לטעמו ועכשיו הוא רוצה להחזיר אותה לאמיר בחזרה.
זה נראה לכם הגיוני שיבואן יקבל את המערכת הזו בחזרה?.
זה שמר ארמה לא היה מקצוען והדבר היחיד שהיה לו בראש זה למכור ללקוח ולא להתאים ללקוח זאת בעיה וחבל שהלקוח נפל בפח אבל עם כל הכבוד לאבי הוא לא ילד קטן.
אז מה יהיה הצעד הבא?, כל אחד יזמין מערכת ב30 ו100 אלף שקלים, ישמע אותה שבועיים שלוש ואז יגיד טוב זה לא מה שחשבתי, אני רוצה להחזיר.

אני לא עו"ד אבל מהנסיון האישי שלי אין פה קייס וגם לא חצי קייס, יש פה מוכר תחמן ולקוח ממורמר.

אבי העצה שלי היא למכור את הסט שלך ולקנות אחד אחר שהוא לטעמך, לצערך אתה גם תפסיד כסף אבל אין מה לעשות מכיוון שהטעות בסופו של דבר היא שלך, אתה מנסה לגרום פה לאמיר נזק בכך שאתה מפרסם את המקרה בתקווה שהוא יתקפל ויעשה מה שאתה רוצה אבל אתה רואה שזה לא עובד (ואם אני הייתי אמיר אפילו לא הייתי מנסה לעזור לך) אז תאכל את הכובע ותחליף את הסט.
אני מתנצל אם אתה נגע אבל ידידי זו האמת, אתה לא הראשון ולא האחרון שאוכל את הכובע בגלל היבואן הזה (גם חבר קרוב שלי נפל אצלו).
מי שהופך זוג רמקולים שמחירם בחו"ל 6000$ ל40900 שקלים בארץ הוא לא היבואן הכי הוגן לדעתי.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

שלמה,

שאפו על מה שכתבת. מכיוון שכל העניין המישפטי נופל על פירוש המושג "התאמה" מן הסתם זה יעשה ע"י שופט או בורר. מהנסיון שלי במיסחר אומר לך שכמעט תמיד הפירוש נעשה לטובת הלקוח ולא לטובת הסוחר.

שימו לב שגם בחנויות בגדים אני יכול להיכנס, למדוד את הבגד, לרכוש אותו ואז להחזיר אותו תוך כמה ימים.

לפי הפירוש היבש של כמה מחברי הפורום כאן לא אמורה להיות לי הזכות לעשות זאת מכיוון שהרי מדדתי את הבגד בחנות, לא? ובכן, החוק מספיק גמיש על מנת לתת את הפירוש בידי הבורר ש"התאמה" היא דבר סוביקטיבי ומי שמחליט על התאמה או חוסר התאמה הוא הלקוח.

ואם נחזור לדוגמה של חנויות בגדים, לא רק שהחנות מחויבת לקחת את הסחורה בחזרה עבור ולהחזיר את הכסף, או זיכוי במידה והיא ידעה את הלקוח לפני הקניה שהיא לא מחזירה מזומן.
נערך לאחרונה על ידי danlior ב 27/10/2008 21:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

avilior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

sashakrik כתב:KOOKE, אתה באמת חושב שיש פה קייס?
בוא נראה מה היה לנו פה:
אבי רצה לקנות מערכת, הוא נסע לאמיר שהשמיעה לו מערכת (ודגש חזק מאוד על השמיעה!), אבי אהב את מה שהוא שמע והזמין בהזמנה מיוחדת מערכת. עד פה אנחנו מסכימים.
אבי קיבל מערכת הביתה ואז גילה שהמערכת לא לטעמו ועכשיו הוא רוצה להחזיר אותה לאמיר בחזרה.
זה נראה לכם הגיוני שיבואן יקבל את המערכת הזו בחזרה?.
זה שמר ארמה לא היה מקצוען והדבר היחיד שהיה לו בראש זה למכור ללקוח ולא להתאים ללקוח זאת בעיה וחבל שהלקוח נפל בפח אבל עם כל הכבוד לאבי הוא לא ילד קטן.
אז מה יהיה הצעד הבא?, כל אחד יזמין מערכת ב30 ו100 אלף שקלים, ישמע אותה שבועיים שלוש ואז יגיד טוב זה לא מה שחשבתי, אני רוצה להחזיר.

אני לא עו"ד אבל מהנסיון האישי שלי אין פה קייס וגם לא חצי קייס, יש פה מוכר תחמן ולקוח ממורמר.

אבי העצה שלי היא למכור את הסט שלך ולקנות אחד אחר שהוא לטעמך, לצערך אתה גם תפסיד כסף אבל אין מה לעשות מכיוון שהטעות בסופו של דבר היא שלך, אתה מנסה לגרום פה לאמיר נזק בכך שאתה מפרסם את המקרה בתקווה שהוא יתקפל ויעשה מה שאתה רוצה אבל אתה רואה שזה לא עובד (ואם אני הייתי אמיר אפילו לא הייתי מנסה לעזור לך) אז תאכל את הכובע ותחליף את הסט.
אני מתנצל אם אתה נגע אבל ידידי זו האמת, אתה לא הראשון ולא האחרון שאוכל את הכובע בגלל היבואן הזה (גם חבר קרוב שלי נפל אצלו).
מי שהופך זוג רמקולים שמחירם בחו"ל 6000$ ל40900 שקלים בארץ הוא לא היבואן הכי הוגן לדעתי.
...
מעניין מאוד...על סמך מה הקביעות הללו?
האם אתה מכיר אותי? יודע מי אני ומה אני מנסה לגרום?
עצתי לך היא לא לשפוט אדם, אלא עפ"י הנתונים שהוצגו בפניך וגם אז תשתדל להיות מסויג.
לעובדות בבקשה. היבואן יצא בהצהרה שיקרית. האין זה ראוי לפרסם אותה?
האם ביקשתי מהיבואן את הכסף בחזרה מיד כשקיבלתי את המערכת או שמה ניסיתי למצוא פתרון אחר שיספק אותי?
עצם העובדה שאתה רושם על חבר אחר שנפל בפח מצביעה על מגמתיות, שחשוב להיזהר מפניה. אני לא מחפש שהוא יתקפל, למען האמת אני לא רוצה לראות אותו לעולם.
יש כללים לא כתובים בעסק מהסוג הזה. לא קניתי סחורה מהשוק, אז בלי לקשקש בבקשה.

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

סשה-אם אבי היה מרוצה ממערכת והיה רוצה לשבח את המוצר..
אז היית חושב שהיבואן הולך להוריד לו תשלומים?

לא הכל הוא תמורה או נקמה .

קיים תיסכול וקיים הרצון להתייעץ,אתה צריך להעריך את האומץ על פרסום הענין.
וככל שיהיו יותר רשמים לאחר קנייה של אנשים,אנחנו בתור צרכנים נחכים יותר.
וכמובן היבואנים יכולים להשתמש בכלי הזה כדי להתפרסם או לטובה או לרעה....

לדעתי המקרה של אבי ,הוא לא סימפטי ואני מקווה שאבי ימצא את עצמו עם המערכת הנכונה.
אני חושב שתיעוד המקרה כאן הוא מעבר לכל לקח גדול לכולם:
אל תקנו דברים מבלי לבדוק בבית!

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

סשה

אתה טועה בהבנת הנקרא. אני כתבתי שלא מתקיימים התנאים להחלת כללי האי התאמה או במילים פשוטות - תכלס מבחינת החוק היבש לדעתי לאבי אין קייס משפטי במקרה הזה.

דן

אכן בהרבה מקרים כשיש אי בהירות בפירוש החוק או ביישום הוראות החוק על העובדות הקונקרטיות יטה בית המשפט לטובת הצרכן הקטן..אבל זה לא המקרה של אבי.

גם הדוגמא שהבאת לעניין החלפת בגדים לא רלבנטית. בעיקרון חנויות הבגדים היו יכולות לסרב בחסות החוק לביטול העיסקה שכן אין לטעון כלפיהם במקרה של מדידת הבגד ל"אי התאמה"

אולם,ישנן חנויות הפועלות על פי שיטות השיווק הקימעונאי בארה"ב למשל ששם תמיד ניתן להחזיר מוצר " no questions asked ".

בארץ, די באשמת הצרכן הישראלי הממוצע שבהרבה מקרים ינצל לרעה מדיניות החזרת מוצרים ליברלית מדיי השיטה האמריקאית אינה נהוגה.

שוב אני אסביר את דעתי במילים ברורות, לדעתי אמיר ארמה לא חייב להסכים המקרה הזה לביטול העיסקה בשל טענת אי התאמה מצד אבי ...זה בהיבט החוק היבש..

אבל, משיקולי מדיניות מסחרית נכונה, לנוכח הצהרתו על גבי הפורום של אמיר ארמה, הוא לפחות היה צריך לעמוד מאחורי הבטחתו לאבי !!!!!!!!!!!

שלמה

barak8885
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 199
קיבל תודות: 0

שליחה #15 

עניין נוסף שלא הוזכר כלל:
הרי לא מעט אנשים הזמינו ציוד על סמך כתבות, המלצות, והאזנות בחנות זו או אחרת ובבית התוצאה היתה אחרת.
רוב האנשים לא היו מעזים לדבר על כך והיו בשקט אוכלים את הכובע על טעותם ומוכרים את הציוד .
ראו את הלוחות , הרי הם מלאים בציוד חדש שנרכש לא מזמן, מדוע הם מוכרים? מאותה הסיבה הנובעת
מחוסר התאמה כפי שמצויין במקרה הנ"ל.
מדוע הם לא מתלהמים על החנויות והסוחרים בשצף קצף וכולם שותקים.
אני חושב שהסוחר במקרה הזה סופג את כל ה Shit שלא באשמתו , ואם זו כן אשמתו , אז אשמה זו
היא נחלת כלל החנויות והסוחרים.

מוסר ההשכל מהנאמר עד כה הוא שהפזיזות מהשטן , וכאשר מוצאים סכום כסף רב יש לבדוק היטב
ובכובד ראש את המוצר טרם רכישתו .

ברק

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

שלמה, תזכיר לי לעולם לא לשכור את שירותיך :)

מוכן להתערב איתך שאם אבי יקח את אמיר לתביעות קטנות עבור 10,000 ש"ח שזה הסכום שהוא יפסיד ע"י מכירת הציוד בשוק יד שניה, הזכיה שלו מובטחת.

avilior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

barak8885 כתב:עניין נוסף שלא הוזכר כלל:
הרי לא מעט אנשים הזמינו ציוד על סמך כתבות, המלצות, והאזנות בחנות זו או אחרת ובבית התוצאה היתה אחרת.
רוב האנשים לא היו מעזים לדבר על כך והיו בשקט אוכלים את הכובע על טעותם ומוכרים את הציוד .
ראו את הלוחות , הרי הם מלאים בציוד חדש שנרכש לא מזמן, מדוע הם מוכרים? מאותה הסיבה הנובעת
מחוסר התאמה כפי שמצויין במקרה הנ"ל.
מדוע הם לא מתלהמים על החנויות והסוחרים בשצף קצף וכולם שותקים.
אני חושב שהסוחר במקרה הזה סופג את כל ה sh!t שלא באשמתו , ואם זו כן אשמתו , אז אשמה זו
היא נחלת כלל החנויות והסוחרים.

מוסר ההשכל מהנאמר עד כה הוא שהפזיזות מהשטן , וכאשר מוצאים סכום כסף רב יש לבדוק היטב
ובכובד ראש את המוצר טרם רכישתו .

ברק
...
אתה מתעלם מעובדה אחת חשובה. היבואן שיקר לי בפנים.
הוא הבטיח משהו בפני כל הפורום וחזר בו בשיחה איתי.
האם זו נראית לך התנהגות תקינה? אתה לא חושב שצריך להזהיר את הרוכשים הפוטנציאלים?
אז מדוע אני מתלהם באמת? אולי כדאי שאשב בשקט ואוכל את הכובע כפי שאתה היית עושה. שיהיה לך בהצלחה!

sashakrik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113

שליחה #18 

אבי, אני מבין לליבך, אבל שוב אני חוזר ואומר הטעות פה היא כולה שלך.
הציוד הוזמן לאחר שנבדק על ידך ולא בטלפון או באינטרנט.
אתה יכול להגיד שלא אבל המטרה בשירשור שלך (גם זה וגם בראשון) הייתה נטו לעשות למר ארמה נזק מכיוון שאתה לא מרוצה מהמערכת שלך.
אני לא יודע את כל הפרטים אבל אתה לא באמת מצפה שהוא יתן לך מגבר יקר יותר מהמגבר שלך, עם כל הכבוד כמו שאמרתי, הטעות פה היא כולה שלך, זה שאמיר דחף לך ציוד זה מצביע על אופי אבל הטעות היא שלך ולא שלו, אתה לא ילד.
תחשוב על זה שהוא צריך "לממן" לך מגבר מכיוון שאף אחד לא יודע מתי הוא ימכור את המגבר שלך ובאיזה מחיר מכיוון שהוא גם לא חדש.
דנליאור, הדימוי שלך לחנות בגדים באמת שלא רלוונטי, אם אני הולך לקנות אוטו ועושה נסיעת מבחן וכשאני מקבל את האוטו (וזה לא משנה אם נסעתי עליו או אם הוא חדש ואפילו לא הוצאתי אותו מהחברה) אני אומר "צר לי אבל שיניתי את דעתי" נראה לך שבאמת יחזירו לו את הכסף?, גם אני צרכן אבל עם כל הכבוד אני לא הבן של אלוהים ולא כולם צריכים לרקוד לפי החליל שלי, אם אתה חושב שאתה צודק אז תראה לי יבואן אחד שמוכן לחתום לך שהוא יזמין לך ציוד ויהיה מוכן לקבל את הציוד (החדש!) בחזרה במידה ולא תיהיה מרוצה.
ועוד משהו, חברים יש ציוד שאפשר לשמוע בבית ויש ציוד שלא יתנו לבדיקה בבית, אני לא מכיר יבואן שיתחיל להסתובב עם רמקולים ב50-60 אלף שקלים להדגמות וגם ב-20 שקלים לא.
כמו שאמרתי אנחנו צרכנים ולא הילדים של אלוהים ולא כולם צריכים להתקפל בשבילנו.
מוגש כחומר למחשבה.

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

אתה יכול להגיד שלא אבל המטרה בשירשור שלך (גם זה וגם בראשון) הייתה נטו לעשות למר ארמה נזק מכיוון שאתה לא מרוצה מהמערכת שלך.
...
בשרשור הראשון לדעתי לא היה ניסיון לגרום לשום נזק,הוא תיאר מסע קנייה שהסתיים באכזבה.
אתה מנסה להפוך את השרשור למסע נקמה וזה רחוק מזה...
אני נזהר בדברים שלי ואני אומר שליבואן יש לקוח לא מרוצה שרכש ציוד בהרבה כסף.
זאת תחתית השורה.
נכון- בחירת הציוד היא של הלקוח והוא לא ילד קטן אבל יש כאן גם בעיותיות מסויימות כי דווקא בגלל שהוא לא מבין בתחום,אני מצפה מהיבואן לציין שהדרך היותר נכונה לקנות היא ע"י ניסיון בבית.
ברמת שירות הלקוח (ולהזכירך זה עצם קיום פורום זה)- הלקוח מרגיש נפגע.
כמובן שאין זה בוגר ויאה להערוך כאן מסע השמצות וכמובן זו לא צורת תקשורת מול היבואן.
אבל מדבריו של הלקוח (ואני מתעלם מכאלה "שחבר שלהם גם מרגיש ככה")הוא ניסה כל דרך אפשרית לתקשר ואף חיכה להגעתו של היבואן ולכן אני רואה בשרשור זה מאין סיכום של תהליך הרכישה.
אני חושב שצריך להודות לו שהוא משתף כי יש המון אנשים שאני מכיר שקנו דברים ומכל ני סיבות לא יחשפו את זה.
אני לא רואה כאן נימה לניסיון לפגוע ביבואן-אני מכיר הרבה דרכים לגיטימיות וחוקיות לפגוע במונטין ואני משער שגם פותח השרשור מכיר והוא בחר בדרך מועדנת לעדכן אותכם במה שהוא מרגיש.
שיתוף בפורמים כאלה הוא כלי החזק ביותר לבניית שם ופרסום חיובי אבל מצד שני יש גם חוויות קנייה שמסתיימות אחרת...

אני לא יודע את כל הפרטים אבל אתה לא באמת מצפה שהוא יתן לך מגבר יקר יותר מהמגבר שלך, עם כל הכבוד כמו שאמרתי, הטעות פה היא כולה שלך
...
לא מצאתי ולו במקום אחד איזכור לדבר כזה- אתה גולש למקומות לא נכונים.
לפי הבנתי אבי היה פתוח לניסיונות באשר הן כולל רסיברים זולים משמעותית מהמגבר.
בהקשר לשאר הדברים שלך- אני מסכים איתך חלקית,נכון אף אחד לא מצפה שיבואן/חנות/מוכר ירקוד לפי החליל של כל לקוח,
אבל מה לעשות בתחרות שיש היום חשוב מאוד לאנשים שרוצים לשרוד בתתחום המינאטורי.
להתייחס בקודש לשביעות הרצון (במיוחד עם קיום פורמים כאלה)של צרכן....
יותר מאשר חנות יפה/מוצרים איכותיים ואפילו מחירים מיוחדים.
אל תשכח שכמעט כל אחד יכול להזמין מחו"ל ולשלם (לפעמים) הרבה פחות אבל יש כאלה שמעוניינים במה שמעבר, כמו שירות, אמינות ושיש למי לפנות במידת הצורך.
נערך לאחרונה על ידי צפיד ב 28/10/2008 15:41, נערך פעם 1 בסך הכל.

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

דן

איזה באסה..הפסדתי לקוח פוטנציאלי... :roll: :wink: :wink:

אני לא מוכן להתערב איתך, מפני שדעתי לכאן או לכאן היא פחות נחרצת..אתה כנראה יודע בתחום המשפטי דברים שאני לא יודע אותם..

בכלל קטונתי מלהעיר לך אבל בכל זאת ארשה לעצמי..דבר אחד אני כן יודע, החיים בכלל ובתחום האודיו (וגם תחום המשפטים) בפרט לא נחלקים ל"שחור" ו-"לבן"...יש הרבה גוונים של אפור באמצע....לכן, אני, להבדיל ממך, משתדל להיות קצת פחות נחרץ והחלטי בתגובות ובהודעות שלי בפורום כאן..אנא קבל זאת כביקורת בונה ולא חלילה ככוונה לפגוע בך אישית.

נעול

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”