מוניטור LCD
שלום,
שאלה למומחי הוידאו:
במסך המחשב שלי (LCD 19) , הפונטים הסטנדרטים דקים מדי וקשים לקריאה לטעמי (רזולוציה של 1280*1024) וכשאני מנסה לעבור לפונטים CLEAR TYPE אני מקבל שוליים צבעוניים עדינים(אדום ירוק) לפונטים. האם ניתן לתקן תופעה זו?
מעבר לזה, אם אני מבחין בתופעת SCREEN DOOR במסך, האם ישנה דרך לצמצמה ע"י כיוונון נכון?
תודה
שאלה למומחי הוידאו:
במסך המחשב שלי (LCD 19) , הפונטים הסטנדרטים דקים מדי וקשים לקריאה לטעמי (רזולוציה של 1280*1024) וכשאני מנסה לעבור לפונטים CLEAR TYPE אני מקבל שוליים צבעוניים עדינים(אדום ירוק) לפונטים. האם ניתן לתקן תופעה זו?
מעבר לזה, אם אני מבחין בתופעת SCREEN DOOR במסך, האם ישנה דרך לצמצמה ע"י כיוונון נכון?
תודה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
חובב1,
זה בדיוק היתרון של CLEAR TYPE - השוליים הצבעוניים. אם אתה מבין בהם אזי הטכנולוגיה הנ"ל אינה מתאימה לך. אפשרות נוספת היא שהמסך שלך אינו מכוייל כראוי ל-CLEARTYPE.
בלינק הבא יש תוכנה שתעזור לך לכייל את המסך ל-CLEARTYPE:
http://www.microsoft.com/typography/cle ... Step1.aspx
אם זה לא עוזר, עליך לבטל את CLEARTYPE ולעבור ל- "standard".
לגבי SDE, אין דרך לסדר זאת. מדובר בבעיה בגלל המבנה של המסך הספציפי ו-FILL FACTOR RATIOS.
זה בדיוק היתרון של CLEAR TYPE - השוליים הצבעוניים. אם אתה מבין בהם אזי הטכנולוגיה הנ"ל אינה מתאימה לך. אפשרות נוספת היא שהמסך שלך אינו מכוייל כראוי ל-CLEARTYPE.
בלינק הבא יש תוכנה שתעזור לך לכייל את המסך ל-CLEARTYPE:
http://www.microsoft.com/typography/cle ... Step1.aspx
אם זה לא עוזר, עליך לבטל את CLEARTYPE ולעבור ל- "standard".
לגבי SDE, אין דרך לסדר זאת. מדובר בבעיה בגלל המבנה של המסך הספציפי ו-FILL FACTOR RATIOS.
תודה עופר.
כנראה שבילבלתי את התופעה הנ"ל עם SDE (שלאחר בדיקה אינו קיים).
לאחר ניסיונות כיול מרובים של Clear type, לא הצלחתי להפטר מהשוליים הצבעונים.
האם זה אומר שאני באופן ספציפי רגיש לתופעה? האם הדבר דומה במקצת לתופעת ה"קשתות" (במקרני DLP) שרק חלק מהאוכלוסיה רגיש אליה?
כנראה שבילבלתי את התופעה הנ"ל עם SDE (שלאחר בדיקה אינו קיים).
לאחר ניסיונות כיול מרובים של Clear type, לא הצלחתי להפטר מהשוליים הצבעונים.
האם זה אומר שאני באופן ספציפי רגיש לתופעה? האם הדבר דומה במקצת לתופעת ה"קשתות" (במקרני DLP) שרק חלק מהאוכלוסיה רגיש אליה?
ליאור
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
חובב,
סביר להניח שאתה יותר פדנט מאחרים. גם אני סובל מזה במצבים מסויימים. כיול הוריד לי את סף החשיפה והיום אני סובל מזה מעט מאוד ובמקרים מיוחדים בלבד.
הייתי ממליץ לך לעבור למצב STANDARD ולוותר לחלוטין על CLEARTYPE.
סביר להניח שאתה יותר פדנט מאחרים. גם אני סובל מזה במצבים מסויימים. כיול הוריד לי את סף החשיפה והיום אני סובל מזה מעט מאוד ובמקרים מיוחדים בלבד.
הייתי ממליץ לך לעבור למצב STANDARD ולוותר לחלוטין על CLEARTYPE.
כיול... (אכן ויתרתי על Clear Type)
"שיחקתי" עם ה-Adobe Gamma ועם פרמטרי המסך וכרטיס המסך.
האם ישנן תוכנות כיול למסכי מחשב? כיצד ניתן להגיע לכיול אופטימלי? (בחיבור DVI)
להבדיל ממסך וידאו, מול מסך המחשב מבלים שעות ארוכות, כך שישנו ערך בריאותי לא מבוטל לכיול נכון...
"שיחקתי" עם ה-Adobe Gamma ועם פרמטרי המסך וכרטיס המסך.
האם ישנן תוכנות כיול למסכי מחשב? כיצד ניתן להגיע לכיול אופטימלי? (בחיבור DVI)
להבדיל ממסך וידאו, מול מסך המחשב מבלים שעות ארוכות, כך שישנו ערך בריאותי לא מבוטל לכיול נכון...