סרט בפורמט 16:9 נחתך במסך 16:9

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
איתי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני מצטער אם זו שאלה טפשית...
יש לי YES MAX אשר מחובר למסך PANASONIC PV80 50. עד כאן הכל טוב ויפה... אחד הדברים שציפיתי להם היה לראות סרטים שמשודרים ביחס 16:9 כמו שצריך. כאשר יש סרט שכזה (זה כתוב באינפורמציה) אני מכוון את המסך ל-16:9 אולם חלק מהתמונה נחתך. זה די ברור כיוון שבתחילת הסרט הכתוביות (המקוריות) נחתכות... אני תוהה מה קורה פה? יתכן ו-YES לא באמת משדרים ביחס 16:9 או שאני עושה פה משהו לא טוב...?
איתי

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

וודא בהגדרות הממיר - הגדרות -> הגדרות מתקדמות -> מקלט טלוויזיה שמסומן 16:9 מסך רחב. כמו כן, על הטלוויזיה להיות במצב של מסך רחב.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #3 

המסך שלך צריך להיות ב-Aspect Ratio של Just או של 16:9. נראה לי שהוא כרגע באחד ממצבי ה-Zoom.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

איתי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

המסך הוא לא על ZOOM אלא על מצב של 16:9. ברוב הזמן הוא על JUST אך כאשר אני רואה סרט ביחס של 16:9 אני מכוון את הטלוויזיה ל-16:9. אנסה את ההצעה של הגדרות הממיר. תודה.

עריכה - אוקי - נכנסתי לנגדרות הממיר ואכן הוא היה על טלויזיה 4:3. שיניתי ל-16:9 - השאלה שלי היא עכשיו - האם יהיה לזה השפעה על שידורים ב-4:3?
איתי

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #5 

לא. הם ישודרו מהממיר בדיוק באותה צורה כמו לפני השינוי שעשית, שרלוונטי רק לשידורי 16:9.

אם אתה שונא דמויות שמנות, אז מומלץ בשידורי 4:3 לשים את הטלוויזיה (לא את הממיר שאותו תשאיר תמיד על 16:9) על מצב 4:3 (זאת כמובן בהנחה שהטלוויזיה מאפשרת לך מצב כזה. אם אין, אז לא תוכל לעשות כלום).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

איתי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה רבה על העזרה!
כבר אתמול סוף-סוף ראיתי סרט כמו שצריך ב-16:9 - עכשיו צריך לחשוב על HD....

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”