חוסר הבנה מוחלט בקשר לחיבור ממיר של הוט לHTPC, בקשת עזרה.
שלום,
אתמול בערב התחדשתי בHTPC קטן ויפה של FIC מדגם GE3.
הכל עובד מצויין חוץ מהחיבור לממיר, בגלל כמה סיבות:
א) אני לא בטוח שחיברתי נכון., ישנה כניסה שנקראת A\V IN, והיא מורכבת מבננה, חיברתי אליה כבל אשר בקצה אחד ישנה בננה (אל הHTPC) ובקצה השני יש שלושה חיבורי קומפוזיט (עבור הממיר של הוט)
ב) גם אם ייתברר שחיברתי נכון, אין לי מושג מה לעשות הלאה.
אני כבר קרוב לשלוש שעות (שימו לב לשעה הנוכחית) קורא מאמרים בכל שפה אפשרית (ותודה לGOOGLE TRANSLATE בהזדמנות זו) כולל האתר המכובד בו אנו נמצאים, ופשוט אין תשובה ברורה לשאלה:
איך מחברים ממיר למחשב?
כמה הבהרות:
בHTPC המדובר אין כניסת קומפוזיט ישנן שתי כניסות בלבד, הבננה האמורה וכניסת אנטנה אנלוגית.
אני מריץ ויסטה אולטימט (ברשיון, אם זה משנה)
יש לי נסיון רב במחשבים, לכן אשמח גם להפנייה להסבר אם למסביר אין זמן לכתוב מדריך מלא.
תודה רבה מראש, ואני שמח להצטרף לקהילה שלכם,
אסף אבנעים
אתמול בערב התחדשתי בHTPC קטן ויפה של FIC מדגם GE3.
הכל עובד מצויין חוץ מהחיבור לממיר, בגלל כמה סיבות:
א) אני לא בטוח שחיברתי נכון., ישנה כניסה שנקראת A\V IN, והיא מורכבת מבננה, חיברתי אליה כבל אשר בקצה אחד ישנה בננה (אל הHTPC) ובקצה השני יש שלושה חיבורי קומפוזיט (עבור הממיר של הוט)
ב) גם אם ייתברר שחיברתי נכון, אין לי מושג מה לעשות הלאה.
אני כבר קרוב לשלוש שעות (שימו לב לשעה הנוכחית) קורא מאמרים בכל שפה אפשרית (ותודה לGOOGLE TRANSLATE בהזדמנות זו) כולל האתר המכובד בו אנו נמצאים, ופשוט אין תשובה ברורה לשאלה:
איך מחברים ממיר למחשב?
כמה הבהרות:
בHTPC המדובר אין כניסת קומפוזיט ישנן שתי כניסות בלבד, הבננה האמורה וכניסת אנטנה אנלוגית.
אני מריץ ויסטה אולטימט (ברשיון, אם זה משנה)
יש לי נסיון רב במחשבים, לכן אשמח גם להפנייה להסבר אם למסביר אין זמן לכתוב מדריך מלא.
תודה רבה מראש, ואני שמח להצטרף לקהילה שלכם,
אסף אבנעים
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
ניסיתי למצוא קצת מידע על המוצר ומלבד תמונה של חזית המחשב הזה (נראה חמוד מאוד, אגב) לא הצלחתי למצוא עוד מידע.
תוכל לצרף לפה תמונה של הפאנל האחורי של המחשב שלך, כדי שנוכל לראות בדיוק איזה חיבורים יש לו?
אגב, אם אתה מתכוון ל-3 RCA-ים (נקראים גם "בננות") צהוב-אדום-לבן, הכוונה היא שהחיבור הצהוב הוא קןמפוזיט והאדום והלבן הם חיבורי האודיו, ימין ושמאל. כלומר, את ה-RCA הצהוב אתה צריך לחבר ככל הנראה לאותה כניסה שנקראת AV IN שהיא בעצם קומפוזיט, ואת האדום והלבן עליך לחבר עם כבל מ-2 RCA-ים לתקע PL (כמו של אוזניות ווקמן), אותו מחברים ל-Line In של התקן הקול שיש במחשב שלך, בד"כ זה שקע בצבע כחול.
שוב, אם תצרף תמונה של הפאנל האחורי יהיה אפשר להגיד לך בדיוק איך לחבר את הכל.
כמו כן, לא ברור אם אותו התקן לכידת וידאו שיש לך במחשב הזה נתמך ע"י ויסטה מדיה סנטר. ייתכן שיש לו דרייברים שטובים רק עבור ויסטה אבל לא עבור ויסטה מדיה סנטר.
תוכל לצרף לפה תמונה של הפאנל האחורי של המחשב שלך, כדי שנוכל לראות בדיוק איזה חיבורים יש לו?
אגב, אם אתה מתכוון ל-3 RCA-ים (נקראים גם "בננות") צהוב-אדום-לבן, הכוונה היא שהחיבור הצהוב הוא קןמפוזיט והאדום והלבן הם חיבורי האודיו, ימין ושמאל. כלומר, את ה-RCA הצהוב אתה צריך לחבר ככל הנראה לאותה כניסה שנקראת AV IN שהיא בעצם קומפוזיט, ואת האדום והלבן עליך לחבר עם כבל מ-2 RCA-ים לתקע PL (כמו של אוזניות ווקמן), אותו מחברים ל-Line In של התקן הקול שיש במחשב שלך, בד"כ זה שקע בצבע כחול.
שוב, אם תצרף תמונה של הפאנל האחורי יהיה אפשר להגיד לך בדיוק איך לחבר את הכל.
כמו כן, לא ברור אם אותו התקן לכידת וידאו שיש לך במחשב הזה נתמך ע"י ויסטה מדיה סנטר. ייתכן שיש לו דרייברים שטובים רק עבור ויסטה אבל לא עבור ויסטה מדיה סנטר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה על ההתייחסות, ומצטער על העיכוב בתגובה, הנה בעקרון המצה הנוכחי:
כרטיס הלכידה שיש לי הוא מתוצרת AVERMEDIA דגם M103 MINI PCI HYBRID DVB-T
לאחר הורדת תוכנת הצפייה של היצרן, אני מצליח לקלוט בצורה מושלמת טלוויזיה אנלוגית דרך חיבור האנטנה (RF) (אני לא מאמין שבאמת ראינו ככה טלוויזיה פעם..) כולל סאונד וסריקת ערוצים מצויינת.
עדיין אין לי מושג איך אני מגיע לשידורים דיגיטליים.
עכשיו אני רק צריך לגרום למדיה סנטר להצטרף לחגיגה, מישהו יודע איך?
צירפתי את תמונת הפאנל האחורי.
כרטיס הלכידה שיש לי הוא מתוצרת AVERMEDIA דגם M103 MINI PCI HYBRID DVB-T
לאחר הורדת תוכנת הצפייה של היצרן, אני מצליח לקלוט בצורה מושלמת טלוויזיה אנלוגית דרך חיבור האנטנה (RF) (אני לא מאמין שבאמת ראינו ככה טלוויזיה פעם..) כולל סאונד וסריקת ערוצים מצויינת.
עדיין אין לי מושג איך אני מגיע לשידורים דיגיטליים.
עכשיו אני רק צריך לגרום למדיה סנטר להצטרף לחגיגה, מישהו יודע איך?
צירפתי את תמונת הפאנל האחורי.
טוב, עדכון נוסף:
אני טיפש.
לאחר ההפעלת תוכנת AVER MEDIA CENTER, שהורדתי מאתר הייצרן, הצלחתי לשנות את מקור הוידאו לCOMPOSITE.
חיברתי בעזרת כבל וידאו של איפוד דור חמישי (PL ארוך מהרגיל בצד אחד, שלוש בננות RCA בצד השני) אל יציאת הA\V IN שדיברתי עליה קודם.
עכשיו אני יכול לראות כל מה שקורה בממיר שלי דרך המחשב (ובגלל שי לממיר שלי שתי יציאות AV, בו זמנית אני גם יכול לצפות בטלוויזיה.
עכשיו רק נשאר לגרום למדיה סנטר של ויסטה להאמין בעצמו ולקחת פיקוד על כרטיס הלכידה, פה אני כבר אבוד.
נ.ב
כל המטרה פה היא להשתמש בEPG של הוט עבור הקלטה, אם מישהו מכיר דרך יותר קלה מהWMC, אשמח לשמוע.
אני טיפש.
לאחר ההפעלת תוכנת AVER MEDIA CENTER, שהורדתי מאתר הייצרן, הצלחתי לשנות את מקור הוידאו לCOMPOSITE.
חיברתי בעזרת כבל וידאו של איפוד דור חמישי (PL ארוך מהרגיל בצד אחד, שלוש בננות RCA בצד השני) אל יציאת הA\V IN שדיברתי עליה קודם.
עכשיו אני יכול לראות כל מה שקורה בממיר שלי דרך המחשב (ובגלל שי לממיר שלי שתי יציאות AV, בו זמנית אני גם יכול לצפות בטלוויזיה.
עכשיו רק נשאר לגרום למדיה סנטר של ויסטה להאמין בעצמו ולקחת פיקוד על כרטיס הלכידה, פה אני כבר אבוד.
נ.ב
כל המטרה פה היא להשתמש בEPG של הוט עבור הקלטה, אם מישהו מכיר דרך יותר קלה מהWMC, אשמח לשמוע.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אוקיי, המידע שהבאת עזר מאוד. ראיתי שלכרטיס הטלוויזיה הזה יש גם כניסת S-Video. אם אתה רוצה לשפר קצת את האיכות (ככה אני עשיתי), מומלץ לחבר את הממיר הוט בחיבור S-Video במקום קומפוזייט הפחות איכותי. כדי לעשות זאת, קונים כזה מתאם מ-SCART ל-S-Video:
http://ultrapro.co.il/products/88812
שמים את המתג על המתאם על Output, ומחברים אליו כבל S-Video ל-S-Video כמו זה למשל:
http://ultrapro.co.il/products/88504
לדעתי זה מתחבר לחיבור הלבן שסימנת אותו בסימני שאלה, אבל צריך לוודא את זה...
לגבי תוכנה, נראה שיש לו תמיכה ודאית ב-XP MCE 2005, אבל שווה לנסות את הויסטה מדיה סנטר. ההגדרות דווקא די קלות. נסה להגדיר שם ותראה אם זה עובד לך. מומלץ לקנות לפני שאתה מתחיל לנסות את המדיה סנטר ערכת אינפרה אדום כמו זאת:
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sk ... 5&lang=heb
המתחברת למחשב ב-USB וכוללת בנוסף לשלט רחוק גם IR Blaster, המוצמד לעינית האינפרה אדום של הממיר משמש להעברת ערוצים אוטומטית.
http://ultrapro.co.il/products/88812
שמים את המתג על המתאם על Output, ומחברים אליו כבל S-Video ל-S-Video כמו זה למשל:
http://ultrapro.co.il/products/88504
לדעתי זה מתחבר לחיבור הלבן שסימנת אותו בסימני שאלה, אבל צריך לוודא את זה...
לגבי תוכנה, נראה שיש לו תמיכה ודאית ב-XP MCE 2005, אבל שווה לנסות את הויסטה מדיה סנטר. ההגדרות דווקא די קלות. נסה להגדיר שם ותראה אם זה עובד לך. מומלץ לקנות לפני שאתה מתחיל לנסות את המדיה סנטר ערכת אינפרה אדום כמו זאת:
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sk ... 5&lang=heb
המתחברת למחשב ב-USB וכוללת בנוסף לשלט רחוק גם IR Blaster, המוצמד לעינית האינפרה אדום של הממיר משמש להעברת ערוצים אוטומטית.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

עוד משהו: אני לא בטוח, אבל נראה שה-A/V In הזה כולל גם כניסת אודיו (A/V זה Audio/Video). ייתכן גם שהחיבור הלבן עם סימני השאלה כולל גם חיבורי אודיו, כי אני רואה שיש שם יותר מ-4 מגעים.
לא קיבלת שום תיעוד עם המחשב הזה? משהו שיש בו שרטוט של החיבורים האלה ואיך מתחברים אליהם?
לא קיבלת שום תיעוד עם המחשב הזה? משהו שיש בו שרטוט של החיבורים האלה ואיך מתחברים אליהם?
הAV IN אכן מעביר גם סאונד (כשמו כן הוא..),pixies כתב:עוד משהו: אני לא בטוח, אבל נראה שה-A/V In הזה כולל גם כניסת אודיו (A/V זה Audio/Video). ייתכן גם שהחיבור הלבן עם סימני השאלה כולל גם חיבורי אודיו, כי אני רואה שיש שם יותר מ-4 מגעים.
לא קיבלת שום תיעוד עם המחשב הזה? משהו שיש בו שרטוט של החיבורים האלה ואיך מתחברים אליהם?...
כמו שרשמתי בעדכון האחרון,
כרגע יש לי יכולת צפייה מלאה בטלוויזיה דרך המחשב, אני שומע\רואה הכל ובאיכות די מפתיעה, מאוד מאוד קרובה למקור.
כרגע הבעייה היחידה שלי היא הויסטה הארור הזה!, הוא לא מוכן לקבל את העובדה שיש כרטיס לכידה במחשב.
בתיעוד של המחשב רק רשום מה כל חיבור עושה אבל אין כבלים שמתחברים אליהם...
בקשר לBLASTER הזה, הוא יודע להדליק את הממיר אם הוא כבוי כאשר אני מכוון תוכנית להקלטה?, כי אם לא אז אין לי שימוש בו...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

נסה לשלוח אימייל ל-AverMedia. אולי הם יכולים לספק לך פתרון לדרייבר שיעבוד גם עם הויסטה מדיה סנטר. אם אתה מצליח לראות תמונה בתוכנה שעובדת בויסטה, אז כנראה דרייבר לויסטה עצמה כבר יש, הבעייה היא ככל הנראה עם הויסטה מדיה סנטר.
לגבי הבלאסטר: הממיר עצמו חייב להיות דלוק כל הזמן. ככה כולם פה עובדים עם ה-HTPC שלהם. הסיבה שבגללה כל תוכנות המדיה סנטר לא מתעסקות עם כיבוי והדלקה היא מאוד פשוטה: אין להן אפשרות לשלוח סיגנל שבאופן מוחלט ידליק את הממיר, כי זה אותו כפתור (ואותו סיגנל IR) לכיבוי והדלקה של הממיר. כלומר, אם אתה כיבית או הדלקת את הממיר ישירות, אין לתוכנה דרך לדעת את זה.
מה שה-IR Blaster עושה בכל תוכנות המדיה סנטר זה להעביר לערוץ הנכון לפני ההקלטה ע"י שליחת אותם סיגנלים ששולח השלט המקורי של הממיר בשביל להעביר הערוצים (הספרות 0 עד 9). הנחת העבודה היא, כאמור, שהממיר דלוק.
לגבי הבלאסטר: הממיר עצמו חייב להיות דלוק כל הזמן. ככה כולם פה עובדים עם ה-HTPC שלהם. הסיבה שבגללה כל תוכנות המדיה סנטר לא מתעסקות עם כיבוי והדלקה היא מאוד פשוטה: אין להן אפשרות לשלוח סיגנל שבאופן מוחלט ידליק את הממיר, כי זה אותו כפתור (ואותו סיגנל IR) לכיבוי והדלקה של הממיר. כלומר, אם אתה כיבית או הדלקת את הממיר ישירות, אין לתוכנה דרך לדעת את זה.
מה שה-IR Blaster עושה בכל תוכנות המדיה סנטר זה להעביר לערוץ הנכון לפני ההקלטה ע"י שליחת אותם סיגנלים ששולח השלט המקורי של הממיר בשביל להעביר הערוצים (הספרות 0 עד 9). הנחת העבודה היא, כאמור, שהממיר דלוק.