איך נפלו גיבורים...

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
שלח תגובה
UriDrori פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 598
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

בשנות התשעים הייתה להקה ייחודית ומצויינת בשם סאונדגארדן (Soundgarden). הלהקה המצויינת הזו היא אחת האהובות עליי ביותר ונחשבת לאחת המובילות בז'אנר הנקרא גראנג', אליו השתייכו חלקית גם הלהקות המוכרות Nirvana ו Alice In Chains. בראש אותה להקה עמד הכותב, המלחין והסולן הנהדר כריס קורנל. מהשניה הראשונה ששמעתי אותו הוא הפך מיידית לאחד הזמרים האהובים עליי. קורנל עמד גם בראש הפרוייקט המצויין Temple of The Dog אשר הוציא אלבום אחד ומאוחר יותר רוב חבריו הקימו את Pearl Jam.

לאחר התפרקות סאונדגארדן קורנל חבר לנגני Rage Against The Machine המתפרקת והחליף את הסולן המקורי, בהרכב שנודע אח"כ כ-Audioslave ואכזב בסופו של דבר (לא כי היה כה גרוע, אלא כי פשוט אכזב ביחס לפוטנציאל העצום שהיה לו).

לאחר התפרקות אודיוסלייב באמצע העשור הנוכחי, קורנל התחיל לעבוד על אלבומי סולו, ובימים אלו ממש יוצא אלבומו השלישי. לפני כמה חודשים דווח על הופעה שלו בארץ, ואני כולי מתרגש תכננתי להזמין כרטיס. כששמעתי שנדחתה ההופעה למועד לא ידוע, התאכזבתי מאד. עד ששמעתי את זה:
http://www.youtube.com/watch?v=YrSqRfKhS4g
http://www.youtube.com/watch?v=YrSqRfKhS4g
(n) (n) (n)
מסתבר שאת האלבום הפיק לא פחות מאשר מפיק ההיפ הופ הידוע Timbaland. בשניה הראשונה ששמעתי אמרתי תודה לאלוהים שלא נתן לי ללכת להופעתו של המתחזה הזה. לא מאמין שהאומן הזה שכ"כ הערכתי נפל לשפל שכזה, האכזבה פשוט עצומה. בא לי לבכות (U) :(

godu
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

הקשבתי,
עד שהתחיל הקטע ראפ באמצע זה סתם היה גרוע,
אח"כ זה כבר ממש כאב.

אף פעם לא ממש הייתי בעניין של גראנג', אבל בתור מטאליסט אני בהחלט יכול להבין את הצריבה בלב כשאומן מוכר את עצמו על מזבח המסחור (ועוד קורא לזה "התפתחות").

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #3 

אני מאוד אוהב את העבודה של שניהם בנפרד אבל לדעתי לשלב את שניהם ביחד זה כמו לשלב שוקולד וחומוס.
בכ"א 3 נקודות לקורנל על התעוזה. ומינוס 5 נקודות לטימבלנד שנכשל כמפיק ובמקום לעשות מה שהשיר דורש וזה כמובן שיר רוק ועשה שוב את מה שהוא עושה כל הזמן.
נפטונז היו עושים עבודה יותר טובה כאן. כמו כאן עם רולינג סטונס:
http://www.youtube.com/watch?v=mMVDklW6qwk
Need more cowbell

UriDrori פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

על מה אתה משבח את קורנל בדיוק? על זה שהוא "העיז" לשנות סגנון כדי לפנות לקהל יעד רחב פי כמה? זה לא תעוזה, זה פחדנות וצביעות. הוא מכר את המעריצים שלו, עם כמה שזה נשמע קיטשי. כמובן שזו זכותו, אבל האכזבה ברורה.

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 679
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #5 

לא נראה לי שפנייה לקהל רחב זה מה שמעניין אותו. כנראה ההוא הבין,קצת באיחור אחרי אודיוסלייב, שהרוק של שנות ה90 המוקדמות (נירוונה, פרל ג'אם, אליס אין ציינס ... ) מיצה את עצמו. בא לבחור טוב להתפתח קצת ולא לחזור וללעוס את אותם חומרים עייפים. זה לא הכי הצליח לו זו בעייה אחרת.
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"

UriDrori פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

"מיצה את עצמו" זה תמיד התירוץ האולטימטיבי להתמסחרות. אם הוא היה מנסה משהו אחר בתחום של הרוק בלי לגעת בגראנג' זה עוד היה מתקבל איכשהו, אבל כשהפעם לא היתה לו שום נגיעה בתהליך היצירה והוא הפקיד את כל האלבום בידי מפיק היפ-הופ - זה צועק התמסחרות לשמיים.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

Multimediaman כתב:לא נראה לי שפנייה לקהל רחב זה מה שמעניין אותו. כנראה ההוא הבין,קצת באיחור אחרי אודיוסלייב, שהרוק של שנות ה90 המוקדמות (נירוונה, פרל ג'אם, אליס אין ציינס ... ) מיצה את עצמו. בא לבחור טוב להתפתח קצת ולא לחזור וללעוס את אותם חומרים עייפים. זה לא הכי הצליח לו זו בעייה אחרת.
...
בדיוק מה שהתכוונתי (Y)
Need more cowbell

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

UriDrori כתב:"מיצה את עצמו" זה תמיד התירוץ האולטימטיבי להתמסחרות. אם הוא היה מנסה משהו אחר בתחום של הרוק בלי לגעת בגראנג' זה עוד היה מתקבל איכשהו, אבל כשהפעם לא היתה לו שום נגיעה בתהליך היצירה והוא הפקיד את כל האלבום בידי מפיק היפ-הופ - זה צועק התמסחרות לשמיים.
...
למה הכוונה התמסחר?
הוא מכר מיליונים כבר לפני 15 שנים?
יש לו מספיק כסף בשביל להחזיק גם את הילדים של הנכדים.
ואגב היפ הופ זאת לא מילה גסה. אני מעדיף את טימברלנד על לשמוע הפקה מס' 589648 באותו סגנון של קורנל בשנים האחרונות. האלבום הזה ייכשל, הניסוי נכשל, אבל ח"ח על הניסיון. אין במיינסטרים הרבה אנשים שהיו מעיזים אפילו לחשוב על זה
Need more cowbell

רפי_א
גורו
גורו
תגובות: 830
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

החלט מקבל את רוח הדברים......

שליחה #9 

גם אני חושב כמוך דרורי.

קורנל , זמר ענק , מוזיקאי מצויין ,הלך אחורה , התמסחר או כל קלישאה אחרת.

אמת.......לכל אחד מותר לשנות כיוון ,ללכת בדרך חדשה ,לעשות דברים אחרים, עם זה אין לי בעיה , אבל קורנל ,שהביא רוח אחרת בזמנו ,ולמרות שהיו עוד להקות מטאל וגראנג' רבות וטובות ,הוא התעלה ובלט במוזיקה שהוא עשה ובקולו האדיר. אמת שגם אודיו סלייב ,לא פרצו למקומות שהגיע להם ,עם הפוטנציאל הגדול שהיה להם , היו להם כמה דברים מעולים ,אבל זה בכל זאת לא היה זה לעומת סאונדגארדן וטמפל אוף דה דוג המצויינת.

גם בעיניי הוא הלך לאיבוד , וזה איננו קורנל הגדול ,שעושה גראנג' כמו שמעטים עשו את זה כל כך טוב.
לא ניכנס לעינייני כסף אם יש לו וכמה יש לו, ואם מעניין אותו לעשות עוד או לא לעשות. אני נישאר בקטע האומנותי בלבד , ולטעמי לפחות הוא אכזבה כיום עם מה שהוא עושה , וההרגשה שלי שההצלחה שלו כיום בהתאם ,הוא ירד מהכותרות ,ולכאורה נעלם מהזירה שבה הוא ידע לבעוט כל כך טוב.
גם מבחינתי נישארתי עם קורנל לא מעניין ,מלוקק במוזיקה ,חסר השראה ,אבל זמר ענק מהמשובחים שאני מכיר . ואת זה אני זוכר לו , על המוזיקה הניפלאה שהתענגתי עליה בעבר ממנו , וכיום הוא כבר לא מעביר בי צמרמורת.

רפי_א
נערך לאחרונה על ידי רפי_א ב 29/10/2008 17:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

UriDrori פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

Pavelz כתב:
UriDrori כתב:"מיצה את עצמו" זה תמיד התירוץ האולטימטיבי להתמסחרות. אם הוא היה מנסה משהו אחר בתחום של הרוק בלי לגעת בגראנג' זה עוד היה מתקבל איכשהו, אבל כשהפעם לא היתה לו שום נגיעה בתהליך היצירה והוא הפקיד את כל האלבום בידי מפיק היפ-הופ - זה צועק התמסחרות לשמיים.
...
למה הכוונה התמסחר?
הוא מכר מיליונים כבר לפני 15 שנים?
יש לו מספיק כסף בשביל להחזיק גם את הילדים של הנכדים.
ואגב היפ הופ זאת לא מילה גסה. אני מעדיף את טימברלנד על לשמוע הפקה מס' 589648 באותו סגנון של קורנל בשנים האחרונות. האלבום הזה ייכשל, הניסוי נכשל, אבל ח"ח על הניסיון. אין במיינסטרים הרבה אנשים שהיו מעיזים אפילו לחשוב על זה
...
היפ-הופ עובדתית הוא הדבר הכי מוכר כיום. כשזמר שלא היתה לו שום נגיעה קלה בתחום עובר אליו פתאום זה ברור לחלוטין שזה לא ממניעים אומנותיים. מה גם שברוב אלבומיו הוא הלחין - כאן אלבום שלם בידי מפיק. אין לי בעיה עם טימבלנד, הבעיה שלי היא עם קורנל שהולך נגד כל מה שהוא מייצג בפני המעריצים שלו. לגיטימי לחלוטין לשנות סגנון מכל שיקול שהוא, אבל לגיטימי באותה מידה שהמעריצים לא יקבלו את זה ויבקרו את זה.

מחזק את מה שרפי אומר, מבחינה אומנותית קונרנל פשט את הרגל. איך אומרים: כוכבי רוק יכולים או to go out with a bang במוות או לחיות מספיק זמן כדי לראות את עצמם מידרדרים...

שלח תגובה

חזור אל “מוסיקה”