PS3 הקונסולה האחרונה של סוני ?

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
snowgoose פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 713
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #1 

לאור המצב הכלכלי הגלובלי ותוצאות שנתיות רעות של סוני האם ייתכן שה - PS3 היא הקונסולה האחרונה של סוני ?
http://www.cinemablend.com/games/Editor ... 13024.html
Natural Born Gamer

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73365
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #2 

אני בספק רב מאוד, PS זו מילה נרדפת לקונסולה. אולי בקונסולה הבא הם יפנימו את הלקחים מה PS3 (לא לדחוף ללקוח דברים שהוא לא צריך, ע"ע BR) אבל אני ממש ממש לא מאמין שהם יצאו מהתחום.

UltraMagnus
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 388
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

huber,
על מה אתה מדבר?
אני חושב שהבלו-ריי היה שיקול מכריע אצל הרבה אנשים כשהם קנו את ה-PS.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4 

ומצד שני הרבה לקוחות לא רכשו את ה PS3 עקב מחירו הגבוה בעקבות שלוב כונן ה BR. סוני הייתה עושה בחוכמה אם הייתה יוצרת 2 גרסאות, האחת עם BR והשנייה בלי במחיר מופחת. אני מבטיח לך שהרבה מאיתנו שרכשו PS3 היו מוותרים על ה BR והרבה שלא רכשו והלכו על ה XBOX עקב מחירו הנמוך היו רוכשים אם היתה גירסה מוזלת ללא BR. לסוני יש נטיה מאז ומתמיד לכפות על הצרכנים תקנים שהיא פיתחה, הבעייה שאף פעם זה לא עבד לה והם לא לומדים לקח (ע"ע BETAMAX, MiniDisc ועוד - ה BR הוא המלחמת חורמה הנוכחית של החברה וגם זו כמו הקודמות רק פוגעת בה).

UltraMagnus
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 388
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #5 

Huber כתב:ומצד שני הרבה לקוחות לא רכשו את ה PS3 עקב מחירו הגבוה בעקבות שלוב כונן ה BR. סוני הייתה עושה בחוכמה אם הייתה יוצרת 2 גרסאות, האחת עם BR והשנייה בלי במחיר מופחת. אני מבטיח לך שהרבה מאיתנו שרכשו PS3 היו מוותרים על ה BR והרבה שלא רכשו והלכו על ה XBOX עקב מחירו הנמוך היו רוכשים אם היתה גירסה מוזלת ללא BR. לסוני יש נטיה מאז ומתמיד לכפות על הצרכנים תקנים שהיא פיתחה, הבעייה שאף פעם זה לא עבד לה והם לא לומדים לקח (ע"ע BETAMAX, MiniDisc ועוד - ה BR הוא המלחמת חורמה הנוכחית של החברה וגם זו כמו הקודמות רק פוגעת בה).
...
לא חושב שזה יהיה במספרים שאתה חושב עליהם.
היום נגן בלו-ריי ייעודי עולה בארץ 3.5-4K וצפונה.
למה שאנשים לא ייקנו מכשיר שהוא הרבה יותר מנגן בלו-ריי? ועוד אחד עם תוכנה רכה שיודעת לעדכן את עצמה?

סוני הייתה מאז ומעולם בחזית האלקטרוניקה הבידורית. זה נכון שהיו לה כמה מוצרים שלא תפסו, אבל אם הם כן 'היו לומדים לקח' כמו שאתה אומר היינו מפספסים לדעתי הרבה דברים טובים.

חוצמזה הרי את טושיבה הם ניצחו במלחמת הפורמטים :wink:

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

חושב, לא חושב - לעולם לא נדע. העובדה היא שכיום הם מוכרים פחות, יש להם מכשיר טוב יותר טכנית ומבחינת פונקציות, אז לדעתי הסיבה היחידה שיכולה להסביר את זה היא התמחור הגבוה יותר (ומה שתומך בהשערה שלי היא העובדה שאחרי קיצוץ המחיר האחרון ל XBOX המכירות של ה PS3 שוב ירדו וה XBOX שוב מוביל במכירות חודשיות).

לגבי "היום נגן בלו-ריי ייעודי עולה בארץ 3.5-4K וצפונה." - הארץ היא לא שיקול בחישוב העולמי, ככה שהמחיר בארץ לא רלוונטי. בחו"ל יש נגני BR ב 200/250$, ככה שזה כבר לא כזה רלוונטי. מה גם שיש הרבה אנשים שמעוניינים בקונסולה למשחקים ולא מעוניינים בנגן BR (אני דוגמא מושלמת לזה) אבל קנו את ה PS3 בגלל סיבות אחרות. מצד שני יש הרבה אנשים שמעוניינים בקונסולה ולא מענייו אותם ה BR ולכן נטו לכיוון הקונסולה הזולה יותר, קרי XBOX.

להיות בחזית הטכנולוגיה זה טוב ויפה כל עוד המוצר שלך תופס והופך לריווחי, אחרת החברה מפסידה (שוב - כמו שקורה היום עם ה PS3) וחברות שמפסידות יותר מידיי נעלמות (אף אחד לא נמצא פה בשביל לשפר את העום, חברה זה גוף עיסקי למטרות רווח), לא ממש טוב לנו כצרכנים. סוני תמיד ניסתה לדחוף בכח לצרכן את הפורמטים שלה, תתעדכן לגבי ההיסטוריה שלה, ותראה שתמיד היא הפסידה וגם כשהיא "מנצחת" (הפעם היחידה שעולה לי לראש הוא באמת ה BR) היא עדיין מפסדיה ומדממת כספים.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #7 

הבעיה עם שתי גרסאות, אחת עם בלוריי ואחת בלי, היא שהדבר היה מצריך שתי גרסאות של המשחקים, או רק גרסאות דיוידי. MGS4 היה יוצא על שישה דיסקים במקום אחד, למשל, ויש גם דוגמאות שעדיין לא יצאו - פיינל פנטזיה 13, שבטח יהיה על לפחות שלושה דיסקים בגרסת הבוקס, ו rage, שכבר ידוע שיהיו בו 2-3 דיסקים בגרסת הבוקס ורק אחד בגרסת הפלייסטיישן.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

לכל בעייה יש פתרון. מה הבעייה לשים את המשחק לקנייה/הורדה ב PSN? אז נכון, זה יקח זמן להוריד, אבל תגיד לי שלא יצא לך כבר להוריד ג'יגות של מידע משם בעבר (לדוגמא בעידכון האחרון הורדתי את הדמו של RESISTANCE 2, כמה סירטונים ועוד 2-3 דמואים בבת אחת, אני מניח שזה לפחות שווה ערך לגודל של המשחק המלא - וזה משהו שהם לא הרוויחו עליו שקל).

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4320
שם מלא: אורי
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 130 פעמים

שליחה #9 

Malcontent כתב:הבעיה עם שתי גרסאות, אחת עם בלוריי ואחת בלי, היא שהדבר היה מצריך שתי גרסאות של המשחקים, או רק גרסאות דיוידי. MGS4 היה יוצא על שישה דיסקים במקום אחד, למשל, ויש גם דוגמאות שעדיין לא יצאו - פיינל פנטזיה 13, שבטח יהיה על לפחות שלושה דיסקים בגרסת הבוקס, ו rage, שכבר ידוע שיהיו בו 2-3 דיסקים בגרסת הבוקס ורק אחד בגרסת הפלייסטיישן.
...
צודק. כונן ה BR בא כדבר ראשון בשביל המשחקים. על מנת לדחוס את כל הגרפיקה והסאונד היה צורך בכמה דיסקים של DVD.....

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

ואז היו צריכים לעשות בלי בלוריי אבל עם HD פנימי ענק...

שליחה #10 

Huber כתב:לכל בעייה יש פתרון. מה הבעייה לשים את המשחק לקנייה/הורדה ב PSN? אז נכון, זה יקח זמן להוריד, אבל תגיד לי שלא יצא לך כבר להוריד ג'יגות של מידע משם בעבר (לדוגמא בעידכון האחרון הורדתי את הדמו של RESISTANCE 2, כמה סירטונים ועוד 2-3 דמואים בבת אחת, אני מניח שזה לפחות שווה ערך לגודל של המשחק המלא - וזה משהו שהם לא הרוויחו עליו שקל).
...
ואל תשכח שככל הנראה הקונסולה היא חלק ממש שעזר להם לנצח במלחמה הגדולה מול ה HDDVD...

מה שטוב בסוני - וזה מה שלוקח לחלק מהאנשים להבין - שהם אמנם דוחפים לך לקונסולה דברים שאתה לא חושב בהתחלה שאתה צריך - אבל אחרי כמה שנים - כשכולם כבר מבינים שצריך - לך כבר יש את המוצר מלא זמן....

אתה רוצה להגיד לי שלא ראית סרטי בלו ריי איתו?
כמה אנשים שאין להם את הקונסולה ראו? - אני משער שלא הרבה.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

הובר - השוק עדיין לא מוכן להורדות בסדר הגודל שאתה מדבר עליו.
הורדתי את הבטא של רזיסטנס 2, בערך שני גיגה, וזה לקח לי כמה שעות טובות, ואין יותר מכמה אלפי אנשים שמורידים את זה.
עכשיו תאר לעצמך שמשחק כמו MGS היה להורדה במקום על דיסק - היית צריך לחכות ימים עד שירדו לקונסולה שלך 50 גיגה בזמן שכמה עשרות אלפי אנשים מנסים להוריד את המשחק ביחד. וזה עוד כלום לעומת הורדה של GTA למשל, שהוא אמנם יותר קטן, אבל הרבה יותר אנשים קנו אותו בהשקה.
חוץ מזה, דבר כזה היה מכריח אותך להשתמש בדיסק קשיח הרבה יותר גדול, וזה היה מייקר את הקונסולה שוב - דיסק גדול = יותר נפח פיזי (מה לעשות, דיסקים של 250-320 גיגה שאפשר לשים ל PS3 לא מספיקים לדבר כזה, היה צריך לעבור לדיסקים של 3.5 אינטש). יותר נפח פיזי = יותר התחממות, עוד מאווררים, עוד צריכת חשמל, עוד תקלות טכניות.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

אוקיי, אבל כמה משחקים אתה מכיר שבאמת צריכים את הנפח הזה? MGS ו....? בשביל 1-2 משחקים שווה לדחוף לנו לגרון כונן שמייקר משמעותית את המוצר הסופי? תראה את מיקרוסופט, אפילו בדיסק קשיח הם נתנו אופציה, 3 גירסאות כשהזולה מבנהם אפילו לא מגיע עם דיסק קשיח. אז נכון - לטעמי זה קצת מוגזם לצד השני, אבל ללקוח יש את האופציה לבחור.

לא משנה איך אני מסתכל על זה, לדעתי הכפייה של סוני על הלקוחות שלה לחומרה שאולי לא כורח המציאות רק על מנת לנצח באיזושהי מלחמה רק חזרה אליהם כמו בומרנג, בדיוק כמו שקרה בכל מלחמת פורמטים שהם ניהלו (להזכיר לך את הזיכרון למצלמות שלהם? הרבה אנשים לא הלכו על מצלמות של סוני רק בגלל שהחברה מכריחה אותך להשתמש בזיכרון שלה שעולה הרבה יותר).

sierra13
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #13 

עדיפות טכנולוגית לא מבטיחה כלום וראינו את זה בדור הקודם (Xbox מול PS2. ואיך נשכח את ה- dreamcast שהקדימה את זמנה) והנוכחי (Wii נגד כל העולם, 360 מול PS3, נינטדו DS מול PSP). בנוסף כמו ש- huber אמר לסוני יש רשימה לא קצרה של נאחס:
קסטות בטא ==> VHS
מיני דיסק ==> MP3
UMD ==> לא מצא את עצמו כפורמט הפצה לסרטים.
SACD ==> לא הצליח לדחוק את ה- CD הרגיל
memory stick ==> כרטיסי SD
ואולי גם BR ==> הפצה דיגטלית?
על כל הטכנולוגיות הללו ניתן לומר שהן עדיפות טכנולוגית או מצליחות ברמה כזו או אחרת בשווקי נישה אבל בשורה התחתונה הן לא כבשו את השוק.
העניין הוא שאפשר לקחת את זה איך שרוצים.
אפשר להגיד שמי שלא מנסה לא טועה ושסוני הייתה וממשיכה להיות בחזית הפיתוח ועובדה היא עדיין פה.
אפשר להגיד שזה סתם מזל ופעם אתה למעלה ופעם אתה למטה.
אפשר להגיד שאולי סוני יגידו כוסאמעק וייצאו מהתחום - העובדה שהם שלטו ללא עוררין בשתי הדורות הקודמים לא אומרת כלום.

MS הוציאה מכונה טובה על זה אין ויכוח, הם למדו מהטעויות של הדור הקודם והבינו שמה שמוכר זה משחקים ולא כוח טהור. אז יש להם מכונה יותר חלשה אבל...
בינתיים המפתחים אוהבים אותה
בינתיים יותר קל לפתח עבורה. (ע"ע הבום האחרון של המשחקים שבו PS3 יוצאת רע)
בינתיים כבר מבטיחים שאוטוטו מפתחים ילמדו את ה- PS3 וזה לא קורה.
מדברים על המגבלות מקום/חומרה של ה- 360 אבל שוב, בינתיים לא נראה שזה מפריע.

ועדיין, המדגם הלא מייצג שיש לנו כאן בפורום מראה עדיפות מספרית לבעלי PS3 אפילו מבין אלו שמודים בעדיפות (לפחות בימים אלו) של ה- 360.
נאמנות לקוחות? לא נראה לי. בעיני זה יותר המצב המיוחד והעקום של השוק הישראלי ביחד עם האמינות הדפוקה של ה- 360. התמחור הגבוה ביחד עם הסיכון המוחשי לכך שנישאר עם לבנה דופקים את הסיכויים שלה.
אם הייתה אחריות מקומית ל-3 שנים על RROD אני מאמין שנהמצב היה נראה אחרת.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

פה בפורום תמצא יותר בעלי PS3 מ 2 סיבות:

1. הראשונה, כפי שציינת ה RROD שמהווה בעייה בארץ (אין שירות רישמי מסודר).

2. רב הגולשים פה הם אנשים מבוגרים בעלי הכנסה שלא מפחדים לקנות קונסולה לא פרוצה ולשלם על משחקים. כנס לפורומים אחרים בארץ של קונסולות (HWZONE, d-arena וכו) ותראה שבגלל שהם מוצפים בילדים שאין להם מקור הכנסה ושמעדיפים משחקים פרוצים, הרב יהיו בעלי XBOX.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #15 

Huber כתב:פה בפורום תמצא יותר בעלי PS3 מ 2 סיבות:

1. הראשונה, כפי שציינת ה RROD שמהווה בעייה בארץ (אין שירות רישמי מסודר).

2. רב הגולשים פה הם אנשים מבוגרים בעלי הכנסה שלא מפחדים לקנות קונסולה לא פרוצה ולשלם על משחקים. כנס לפורומים אחרים בארץ של קונסולות (HWZONE, d-arena וכו) ותראה שבגלל שהם מוצפים בילדים שאין להם מקור הכנסה ושמעדיפים משחקים פרוצים, הרב יהיו בעלי XBOX.
...
לדעתי הסיבה העיקרית להעדפת הגולשים כאן ב PS3 היא דווקא הכונן blu ray.
לדעתי הכונן הזה הוא שגיאה מבחינת ה Gaming Division והישג מבחינת ה Entertainment Division של סוני. עוד מוקדם לדעת על איזה הימור היה שווה מבחינת סוני ללכת אבל מה שבטוח זה שלא מדובר בכישלון טוטאלי כמו UMD ולכל הפחות הצלחה חלקית כמו Beta Max שמצא הצלחה גדולה במגזר המקצועי (רוב אולפני עריכה עד המהפכה הדיגיטלית השתמשו בפורמט הזה לעריכה ורובם עדיין מחזיקים במכשיר כזה אצלם)
Need more cowbell

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #16 

הצלחה במיגזר העיסקי נמדת בפרמטר אחד, רווח. ברגע שסוני תחזיר את השקעה על הפורמט (R&D/פיתוח, הפצה, תשלומים לחברות על תמיכה בפורמט וכו) ותתחיל להרוויח נוכל לדבר על הצלחה. כרגע הם אפילו לא קרובים לזה כשאפילו הם מודים שיקח כשנתיים עד (ויש להוסיף אם) הפורמט יתפוס באופן רחב ויחליף את ה DVD באמת.

לגבי הטענה על העדפת הגולשים פה את ה PS3 בגלל ה BR, אני נוטה לא להסכים. רב המשתמשים פה מורידים סרטים ולא רוכשים אותם ואם תעשה סקר קטן אני בטוח שתראה שרב הסרטים שנצפים פה ב HD ע"י הגולשים אלו סרטים שהורדו ולא נרכשו ל BR.

"לדעתי הכונן הזה הוא שגיאה מבחינת ה Gaming Division והישג מבחינת ה Entertainment Division של סוני" - עם זה אני נוטה להסכים לחלוטין - השאלה אם ה"הישג" לא יהווה עוד חור מדמם כספית לחברה ובסופו של דבר עוד הפסד (כספית).

sierra13
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #17 

שמע, עזוב כרגע שיקולי פריצה. מבחינתי הדור הנוכחי של הקונסולות לא שווה כלום בלי שירותי online. מיקרוסופט עושה מידי פעם עבודת ניקיון עם BAN איכותי וזה עבורי סיכון גבוה מדי. הנקודה מבחינתי היא אחרת,יש לי כרגע PS3 ובשורה התחתונה אני משתוקק שתהיה לי גם 360, ומדי פעם עולה האפשרות לרכוש אחת מחו"ל ו- 1000 ש"ח לקונסולה זה בכלל לא יקר אבל הסיכון שאני אשאר עם לבנת חבלה מוציא לי את כל החשק.
זה והעובדה שאין לי זמן לשחק במה שיש לי כרגע אז עוד מכונה...?
אז יש לי את הסוני כרגע ואני יודע שגם אם היא לא תהיה מכונת העל כמו - PS2, היא עדיין תצדיק את עצמה וגם אם אני אקנה 360 עוד שנה זה רק ישחק לטובתי כי המחירים יירדו.
תכלס אני לא מודאג מהדור הבא. יהיה מה שיהיה ברור לי שבתור מישהו שאוהב לשחק אני לא אתקע בלי אמצעי. כמו שאמרתי הדאגה הכי גדולה שלי היא מתי לעזאזל.

מה שכן, בתור מי שטרם בחן את יכולות ה- bluray, למי שבדק:
עד כמה זה שווה? האם כדאי לעשות מנוי בספרייה לטובת הסרטים? האם זה עדיף על הורדות או שזה יותר מיועד למי שאין לו עצבים לחפש?

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

אני בחרתי בפלייסטיישן בגלל הבלעדיים. פיינל פנטזי שהיה אמור להיות בלעדי בזמנו היא סדרה שאני מאוד אוהב (ועדיין יהיה משחק בלעדי אחד לPS3), גם God of War 3 היה שיקול.

בקשר לשאלה על סרטי בלוריי - אין מה להשוות להורדות. סרטים שאתה מוריד עברו דחיסה משמעותית בשביל להגיע לגודל אליו הגיעו, ואפשר לראות בהם המון ארטיפקטים. אותם סרטים בבלוריי נראים אחרת לגמרי.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #19 

Malcontent כתב: בקשר לשאלה על סרטי בלוריי - אין מה להשוות להורדות. סרטים שאתה מוריד עברו דחיסה משמעותית בשביל להגיע לגודל אליו הגיעו, ואפשר לראות בהם המון ארטיפקטים. אותם סרטים בבלוריי נראים אחרת לגמרי.
...
האמת זה גם די תלוי באמצעי התצוגה וכל שאר הגורמים.
יש לי טלוויזיה 32" HD Ready בלבד והריפים שאני מוריד וצופה ב Popcorn נראים לרוב סבירים מאוד וכאשר השוויתי בין ריפ של Blade Runner ב MKV לבין ה BR האיכותי שיש לי לא ראיתי הבדלים משמעותיים כמו נגיד הבדלים בין Divx ל DVD. מה גם שהראיה שלי היא לא ממש טובה.
Need more cowbell

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #20 

Malcontent כתב:אני בחרתי בפלייסטיישן בגלל הבלעדיים. פיינל פנטזי שהיה אמור להיות בלעדי בזמנו היא סדרה שאני מאוד אוהב (ועדיין יהיה משחק בלעדי אחד לPS3), גם God of War 3 היה שיקול.

בקשר לשאלה על סרטי בלוריי - אין מה להשוות להורדות. סרטים שאתה מוריד עברו דחיסה משמעותית בשביל להגיע לגודל אליו הגיעו, ואפשר לראות בהם המון ארטיפקטים. אותם סרטים בבלוריי נראים אחרת לגמרי.
...
גם אצלי אחד הנקודות בבחירת ה PS3 הייתה הבלעדיים, אבל לצערי מהיום שרכשתי את הקונסלה עד היום סוני איבדה הרבה מהבלעדיים החזקים שלה (GTA, TAKEN, FF וכרגע יש שמועות על MGS), ככה שאחד הדברים שהכי משפיעים על רכישת קונסולה זו או אחרת גם כבר לא כ"כ צפויים.

לגבי ההבדל בין BR ל MKV/RIP, אני חושב שהבחור שמעליי סיכם את זה יפה. ההבדל בין ריפ ל BR לא כ"כ משמעותי ובטח לא משמעותי מספיק בשביל להצדיק קנייה של מאות סרטים (שזה בעצם כמות הסרטים בה צופה משתמש ממוצע במהלך חייה של קונסולה/נגן BR).

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”